Alla inlägg under december 2008

Av Zkrivaren - 2 december 2008 20:30

Dagens tvätt resulterade i två proppade maskiner, och jag hade mer att ta, men inte tiden. Svor för mig själv att jag inte fick ta de övriga två som för ögonblicket stod stilla.

Nr jag kom tillbaka nästan en timme senare hade fortfarande ingen mer, trots bokning, kommit. Maskinerna stod tomma och tysta, liksom väntade på att bli fyllda av mig. Och jag har inget emot att fylla upp två...maskiner till. Tvätt fanns det.


På väg tillbaka, träffade jag en granne som var på utsidan, under tak, för det regnade. Vi gick in i trappen när en annan grannes hund kom farande, ivrig valp som ville ut. Orsaken blev klar när den släppte ut vätskan framför mina fötter.

Igår skit - idag urin!

Fan vet vad det blir imorgon.


Senare på eftermiddagen träffade jag en gammal bekant, tillika ensamstående man, också han med hund. Vi gick och pratade bl a om motsatta könet. Jo, vi karlar kan skvallra också...till varann.


Under sena eftermiddagen och kvällen har det varit hembestyr. Tvätten skulle från säng till avsatta platser och ta mig...nånstans, hittade jag inte 4 stycken singelstrumpor, nytvättade.

Vi närmare koll var det bara tre singlar för jag hittade kärringen till den tvättade...skitig. En strumpa som inte ville...följa med förstås.


Lev väl!


//Zkrivaren

Av Zkrivaren - 2 december 2008 19:38

En tub kaviar...

Tänk man kan faktiskt skriva en historia om det med...

Jaha, då har man räddat någon igen. Nu skulle hans närvarande (kärring)göra smörgåstårta och behövde kaviar... vilket han är väldigt förtjust i. Sorten är inget man får tag på här i Sverige längre, utan finns i Norge... och lämpligt för barnen att bära med sig hem då de kommer från Svalbard. En tub för honom går åt på 2 mackor... nu överdrev jag lite, några till är det, men fort går den åt. Verkar vara så att hans "dama" inte tycker han ska ta sååå mycket och så anser hin att det tydligen inte lämpligt för hans kropp.

Nu skulle hon ha en kaviar till tårtan och bad honom ta hem från där han jobba, fanns av naturliga skäl inte hemma. Då han nästan ätit upp allt så kunde han inte säga det utan ringer mig och frågar om jag har kvar. Ja vad säger man... efter att ha frågar om han var rädd för henne eller vad han höll på med... vet, jag har inte med det att göra, men undra kan man ju. Jag sa han kunde ta den jag hade om han lovade tala om att han hämtat den här... ni skulle hört hans fånigt pinsamma skratt.

Hur det slutade? Ja, han kom och hämta tuben och var så tacksam, naturligtvis skulle "haren" inte tala om det för "dama" och en tub fick han och han var så glad så han åkte. Så än en gång har han blivit "räddad"...


Vem jag räddade?  Exet givetvis. Kaviaren som är så god?  Det är Mills kaviarmix (förr kavvagott), en blandning mellan kaviar och majonnäs... den är god och slår Kalles... i rimliga portioner för mig då(brukar själv ta i "lite" extra % så den blir lite godare).

Tänk att han träffat på en skytt en gång till... med lite andra egenskaper bara...

För övrigt har det varit besök på vårdcentral och en fikadajt på stan... med ett lejon... kom det att visa sig

Ha en bra kväll... och natt... och morgondag. Kram en ZZ, som är fööör snäll = dum. (Går genast och sätter på mig struten)

Obs!!! Glöm inte namninsamlingen för de utsatta barnen... http://www.namninsamling.se/index.php?sida=2&nid=2472


Ska rekommendera exet den "nya" sorten nästa gång, smart är väl knappast gå bakom ryggen, hmm. Eller är det de som klarar sig bäst? I så fall skulle jag nog behöva en del... kolla bilden noga...

Av Zkrivaren - 2 december 2008 10:19

Jag sitter och funderar och tuggar tuggummi, för en gångs skull, samtidigt som jag inte mår bra. Kanske beror det på funderandet eller är det faktum att det finns ett större problem, som får mig att må därefter. Funderingarna stör mina övriga göromål och även bloggandet.


Tisdagen går i...tvättspåret.

Jag ska på en dryg timme hinna med att tvätta massor av kläder och annat, stressa som en liten...människa, ut och in hela tiden.

Till tvättstugan.

In med tvätten.

ut ur tvättstugan.

In i tvättstugan

Osv.


På återhörande i stressen!


//Zkrivaren

Av Zkrivaren - 2 december 2008 00:06

Jodå, förra tråden gick av...

Ser bara rött...

Jag är anti-janiförstårvad av flera skäl... just nu vill jag bara gå i ide, skulle sitta fint att vara björn och vakna upp till våren. Jag tror många tycker som jag då förväntningarna stiger men man själv vill inte vara med. Mycket beror på grönare på ”andra sidan syndromet”, inget är som förr eller hur man ska uttrycka det. Dessa familjesammankomster som för många blir en pest och pina.

Man kan inte läsa en tidning, inte prata med någon, då slutfrasen alltid är densamma, gå i affärer är rena pinan... Skulle behöva sätta på mig skygglappar och öronproppar, gärna ett filter som tar bort det jag inte vill se eller höra... men sådana finns ju inte så jag får använda min egen on/off knapp även om den funkar dåligt för alla sinnen.

Nu tror jag nog någon kommer tacka mig i efterhand när ni slipper mina inhopp med urdumma kommentarer emellanåt, eller mina negativa, som tar all energi ifrån många av er då ni funderar på hur personen är funtad... för det är hon/han. Den energi ni behöver så väl till annat när dessa helger nalkas.

Kom precis på att färgen röd försöker jag undvika så gått det går, även om jag förstår att jag måste använda en del kläder som jag har. Tänk att man kan bli så anti mot en färg vilken man kan tycka vara ok, 11 månader om året.

Som vuxen kan man hantera situationen men... Hur känner många barn i samhället? Jag blir så ledsen över de barn som har det svårt, det gör mig deppig. Vetskapen om att många vuxna, som har det bra, inte ser detta. Kommer tillbaka till detta senare men lägger en länk som jag hoppas ni lägger inne i era bloggar. Skriv gärna några egna ord till med en uppmaning. Får se om jag får till det...

Bättre julklapp kan väl inte de utsatta barnen få. När jag skrev på listan var det 37 st, idag är det 588 591, det på 2 månader, ca 10 personer om dagen... var är alla andra i Sverige som borde stå på listan??? Jag hoppas du som läser kommer vara nästa och att ni hjälper till att sprida insamlingen vidare!

”En manifestation för barnen”

http://www.namninsamling.se/index.php?sida=2&nid=2472

Vi föddes med smärta,

låt oss leva utan

Stoppa allt våld mot oss barn

Vi är eran framtid...


Blev inte riktigt som tänkt men jag hoppas ni klickar på länken och gör er insats, det kostar inger mer än lite tid... Tack på förhand och ha en bra tisdag //ZZ



Av Zkrivaren - 1 december 2008 22:16

Kvällen är här och jag är ledsen och sur, kanske arg också.
Jag är sur och arg på de som måste skryta om sina bravader i förhållandens anda när jag är totalt ointresserad. Inte av damer, för det finns ju en och annan...
Jag blir arg och sur när s. k vänner påstår att man ska vara ärlig, inte ljuga, och lite senare gör just det, ljuger!
Det är lätt att respektera de som är ärliga och trevliga. Hellre en ful, kraftig och ärlig person, än en snygg, medium/smal och lögnaktig person.

Folk "tutar" i mig att jag ska vara social, men ta mig nånstans jag tänker vara social med oärliga människor, som inte ens kan stå för nåt!

Även msn retar mig allt mer. Inte nog med instabilitet, nya hotmail är bara...uselt uselt och uselt! Hur i... kan man sjösätta nåt så fantastiskt dåligt? Reklam som kan få igång ett ep-anfall, annonser man måste vänta in, innan man kan börja skriva och eftersända går bara inom hotmail och motsvarande Glöm gmail, Yahoo och andra, även personliga domänadresser är att glömma, de fungerar inte med hotmail.
Det är inte konstigt att gmail är populärt, de har inte nackdelarna och egot hotmail har.

Jag har ett ego, min säng. Snart är jag kanske där, utan att kunna sova, ledsen, arg, frustrerad, ensam...men med ett ljus någonstans i Sverige.

Lev väl!


//Zkrivaren

Av Zkrivaren - 1 december 2008 17:27

På väg hemåt i mörkret på grund av kommunens enorma beslysningskapacitet på 25 w per kvarter, skulle jag korsa gatan på avsedd plats. Laglydig som jag är...mestadels. Mitt på gatan sticker högerdojan iväg och jag parerar med vänstern så gott jag kan. KLarar mig ståendes, funderandes på vad i hela... det var. Lokal specialhalka för mig? Men det är ju plusgrader. Jag tvingas gå 200 meter innan jag kunde titta närmare på...skiten! Lukten var bedövande och klicken väl utsmetad under skon.

Jag hade blivit gödslad av hundskit! Som genom ödets nyck (fast det var jag) hade jag med lite papper och kunde torka av snabbt.


Det fick mig att göra en oväntat ruskig sak, jag begick...brott.

Men sprid inte ut det till höger och vänster nu.

Brottet bestod i att ta en snabbis med några damer in på Coop. De har det ICA ännu inte har, lågenergilampor till bra pris. Och glödlampor till min stake...adventsstaken alltså.


Sedan över till ICA för att bidra till dagens kassa. Deras nya grönsaksdisk, kan jag varmt rekommendera, och frukten intill likaså, men inte alltid prisvänliga. Lite prat med trevlig personal, inte minst kassörskan, som idag fick dricks!


Väl hemma tog jag fram de sex glödlamporna och började pilla på...staken på toppen. Första lampan bort, ny på. Inget lyse. Nästa då...och så fortsatte jag tills alla var bytta. Fanskapet lyste ändå inte! Hade adventsstaken gått i strejk, utan att jag fått veta det?

Nåja, jag började byta tillbaka, då sker undret, staken lyser upp mig, och jag var glad att kläderna var av på. Jag bytte tillbaka alla gamla glödlampor, och tro inte den...staken lyser fint nu. Trettio spänn i glödlampor har jag i alla fall...redo.


//Zkrivaren

Av Zkrivaren - 1 december 2008 17:01

Zvikare med andra sidan syndrom

Eller grönare på andra-sidan-syndromet som man kan kalla det... har inte hittat icd kod på detta fenomen eller så vill jag inte veta, kan vara bäst i många fall. Detta kommer nog bli lite om ett och annat... men en liten röd tråd finns nog om den inte går av på mitten.

Ja det är ja som nu är zvikare. Nu har jag börja svika andra lite grann på annat ställe. Har kollat om det är grönare på andra sidan, något jag blev informerad om för x-antal år sedan av exet att det var det inte.

Han sa alltid -Man vet vad man har men vet inte vad man får... den sloganen levde jag med under alla år. Ska väl erkänna hans nyfikenhet blev alldeles för stor till slut... med påföljd att han fick dra dit. Hur det gick? Inte blev han lyckligare då han fortsatt sin sökning och kommer hålla på till han ligger på rygg, eller blir så gammal att han inte vandrar så långt, eller orken tar slut. Sen kan det ju bli så att ingen vill ha honom heller... för pengar finns ju inga att muta med. Fy vad stygg jag var nu... men det var skönt att skriva ner...

Nu har jag gjort det själv för att testa, gått över för att se om det verkligen är mycket grönare, fel årstid kan tyckas... man skulle väntat tills sommaren kanske då man kan göra mycket i det gröna, hmm. Kommer inte gå in för detta med hela min själ... den behöver jag ha kvar till annat, men prova och se kan ju inte göra någon ledsen, tror jag...

Man kan ju vara "positiv och rolig" hos den ene och "negativ och trevlig" hos den andre, det låter väl bra. Var jag är vad får tiden utvisa, säg bara till!!!

En del pinar man och en del glädjer man... skulle sitta fint att vara "glädjekärring" hela tiden i dessa tider som nalkas. Där gick den tråden av, så det kommer mera... Hur svårt kan det va...hmm.


Kan säga på "e" finns annt än på "ä"... där kan man "vinna" en massa, så man får göra en avvägning...

Ha en bra kväll... önskar ZZ

Av Zkrivaren - 1 december 2008 14:17

En lastbilschaufför plockade upp en riktigt läcker brud som liftade. Efter några mil frågar han henne vad hon heter.
- Juni, svarade hon och såg generad ut.
- Aja, skäms inte över det, sa chauffören. Jag heter Olle Nysnö.
Sedan blev det helt tyst. Efter några mil till så ler chauffören med hela ansiktet och säger:
- Visst hade det varit fint med 25 cm nysnö i juni...

Presentation

Omröstning

TV-avgift skall betalas...
 ...via en avgift som nu
 ....reklam
 ...skatt
 ...skatt och reklam

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31
<<< December 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards