Direktlänk till inlägg 16 maj 2009

Ökat antal hot mot FK

Av Zkrivaren - 16 maj 2009 11:29

Försäkringskassan får ta emot fler hon efter det att sjukskrivningarna stramats åt.

Förra året rapporterades 250 hot riktade mot Försäkringskassans personal. Det var rekord, men det lär slås i år. Under enbart årets fyra första månader har 181 hot inrapporterats och 32 av dem har polisanmälts. Det handlar om en faktisk ökning och delvis om en ökad anmälningsbenägenhet.

En tydlig ökning gäller hot där personer säger att de ska skada sig själva eller begå självmord, enligt skyddsombud och annan personal som DN har talat med. Det finns inga jämförelsesiffror eftersom hoten började särredovisas först i augusti i fjol.


Att ökningen om självmordshot ökar är inte konstigt alls när en persons hela tillvaro äventyras av att denne, oförmögen att arbeta, inte kan få sin sjukersättning, utan tvingas förnedra sig själv att kontakta sociala vars budget sprängs många gånger om, och alla får inte heller bidrag därifrån. Vad finns då kvar för den som hamnar där? Självmord!

Men det är inte Försäkringskassans fel enbart. Det är sittande regering och övriga politiker som beslutat att förstöra för alla utom sig själva, därför att en liten klick människor utnyttjar systemet och tar pengar de inte skall ha.

 Politikerna måste ta sitt ansvar och ändra tillbaka reglerna!


Vart tredje av årets 181 inrapporterade hot handlar om att personen ska skada sig själv. Dessa, liksom andra sorters hot, är nästan alltid kopplade till ett negativt besked från Försäkringskassan. Med få undantag handlar det om sjukpenning eller sjukersättning, de områden där reglerna har skärpts ordentligt.

– Under året kommer allt fler personer att få beskedet att de inte är berättigade till sjukpenning eller sjukersättning och vi har en beredskap inför att hoten kommer att öka. Vi får inte vara naiva för hur det ser ut, säger Berit Sjödin.


Att FK:s personal drabbas är inte konstigt, de ska utföra idiotiska uppgifter som de delvis själva står bakom, men som politikerna ställt sig bakom. Vem ger dem rätt att förstöra ett människoliv, en familj, barn?


http://www.dn.se/nyheter/sverige/hoten-okar-mot-f-kassans-personal-1.867503krivaren





 
 
Ingen bild

Zjuk

17 maj 2009 23:44

Inte konstigt att de sjuka reagerar i sin förtvivlan, sen tror jag fk-anställda är extra överkänsliga idag och tar saker som hot.

De ställer till det för de sjuka, de blir bara sjukare. Gör mig så illa då de sparkar på de som redan ligger, men det är helt ok?

Vi sjuka blir aldrig vad vi varit, vi har fått en personlighetsklyvning som vi får leva med. Som det inte redan räckte med det vi får "jobba" med!
Hela mitt liv har ändrats, man orkar inte med, man vill många gånger försvinna från denna jord och hoppa det finns annan plats vara på... men idag rymmer jag, då klarar jag mig bäst, men jag funderar på hur länge jag ska orka med det.

Önskar dig en bra vecka

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Zkrivaren - 11 februari 2013 12:40

Hästkött i lasagne, en katastrof och stor nyhet, alla anklagar alla i spåren av hästkött som kanske funnits länge i lasagne, istället för nötkött som ska vara i densamma. Vad ingen talar om är den otroliga leveranskedja från slakt till frysen i ...

Av Zkrivaren - 5 februari 2013 23:24

I Lidköping kan många hålla sig för skratt, men vad skall de göra? Jo, slå en signal för att slå en drill, den senaste (vansinniga) tekniska utvecklingen i mobiltelefonens historia är ett faktum. Står du och väntar på buss eller tåg och blir n...

Av Zkrivaren - 22 januari 2013 20:52

Jordbruksverket tycker att vi äter för mycket kött i Sverige, det är inte bra för miljön, anser de. Därför föreslår Jordbruksverket att en skatt ska läggas på köttet, för att få oss medborgare att äta mindre kött. När tar dessa dumma dörslag slut...

Av Zkrivaren - 22 januari 2013 14:33

Åter är den hatade TV-licensen, numer TV-avgift, blivit aktuell. (Uppdaterat) Nu ska alla som har en dator, surfplatta eller mobil (smartphone) betala avgift. Att INTE inneha TV räcker alltså inte för att komma undan en onödig avgift om tusentals k...

Av Zkrivaren - 11 januari 2013 21:42

Hackare utnyttjar säkerhetsbrist – så skyddar du dig Säkerhetsexperter varnar för användning av datorprogrammet Java. En allvarlig säkerhetsbrist har upptäckts och datoranvändare uppmanas att stänga av funktionen. Så löd inledningen i arti...

Presentation

Omröstning

TV-avgift skall betalas...
 ...via en avgift som nu
 ....reklam
 ...skatt
 ...skatt och reklam

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
<<< Maj 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards