Alla inlägg under december 2008

Av Zkrivaren - 29 december 2008 18:40


Bara början av ett helt berg...

Läkaren bedömde att Elisabeth inte kan jobba. Hennes magproblem gör att hon behöver vara nära en toalett. Försäkringskassans handläggare håller inte med och vägrar henne sjukpenning.

http://hallandsposten.se/nyheter/halmstad/1.133686

 

Från årsskiftet kommer försäkringskassan slänga ut många som säkert ingen har missat. Bara vänta och se hur många denna gång som kommer falla mellan stolarna. Var ju en del sist, som stod utan pengar då räkningar skulle betalas.

Sedan samarbete mellan a-f och f-k har jag varit med om... man kan undra om det funkar bättre denna gång. F-k  skickade till a-f och a-f kunde inte förstå vad jag gjorde där, blev tillbakaskickad och så var man tillbaka på ruta ett. De ville heller inte ha med en att göra... och fick börja vara ”jobbig”... då. Eftersom det var mitt liv de ”levde” med fick man leta allt man kunde efter info. Inte upplyste de heller så man frågade. Under denna till sa jag att jag ”jobbade” som samordnare mellan olika myndigheter, vilket iofs stämde, men inte med en tjänstemannalön inte.

Så mycket folk har jag inte haft runt mig sedan jag fick min lilla, akut snitt. Fast med facit i hand så var det lättare att föda.

Undrar om det inte skulle ingå sövning då man har med myndigheter att göra ock... Tänk så skönt... under tiden man sover så sköter någon om allt och när man vaknar är det klart.

 

Det jag förstått på omgivning och tidningar så är det de med sjukskrivingar som fort ska bli friska. Men där kan jag ha fel. Vet ju själv att min tid snart är kommen...

 

Några länkar till insamling för de sjuka nedan. Skriv på ni som inte redan gjort det!!!

http://www.namninsamling.se/index.php?Namn=Namn&sida=2&nid=2265&fnvisa=namn

UPPRÄTTELSE FÖR SJUKA OCH UTFÖRSÄKRADE

 

Gå även in på resurs och läs, där finns sjuka, läkare och psykologer som kämpar FÖR och MED de sjuka… bli medlem och hjälp till att trycka på. Ju fler desto bättre, det vet ju alla att som den lilla kan man nästan inte göra sig hörd men en hel grupp kan det hända något.

http://resurs.blogg.se/2008/november/granslost-forakt-mot-sjuka-i-sveriges-riksdag.html#comment

Nätverket RESURS Respekt för sjuka och utsattas rätt i samhället

 Önskar alla därute (ej f-k och riksdag) en skitbra kväll... Sköt om er. Kram Mysaset... 

*Äh... vi kör väl på med insamlingen för de som nyss kommit in. Bättre en gång för mycket än en för lite har jag hört någonstans. Smart en, man eller kvinna, hmm... Vilket som, 261 kvar till 1000...

En Manifestation för barnen www.namninsamling.se/index.php?sida=2&nid=2472


Av Zkrivaren - 29 december 2008 17:10

Det var två norrmän som åkte lastbil, och efter några timmar på vägen kom de fram till en väldigt låg bro. En skylt visade att den bara var 2,2 meter hög. Norrmännens lastbil var 2,45 meter hög. Den ene sa till den andre:
- Ser du någon polis?
- Nej...
- Bra, då kör vi!

Av Zkrivaren - 29 december 2008 16:58

Smällkallt ute och jag måste iväg ut i kylan. Skulle jag ta... Nä, benen duger bättre, motion kan vara bra säger en del. Visst, i sängen då.

Jag gick iväg och fixade mitt, sedan när jag ändå skulle hem, tänkte jag till, inte dåligt av mig inte. Jag behövde juice. Mot ICA.


Men det hade kanske slutat på begravningsbyrån avdelning för nyinkomna gångtrafikanter. Plötsligt kommer en bil från en gata jag korsar. Eftersom den blinkar höger skyndar jag på stegen istället för att stanna och backa. Men bilen tar sikte på mig och mina steg blir livsfarliga på det hala underlaget bestående av is.

Bilisten som blinkade pliktskyldigt åt höger svänger vänster! Fortfarande med högerblink igång. En äldre förare och jag undrar om han ska sitta bakom ratten?


Inne på ICA var det full fart, bara att ta den kvinnliga personalen en korg och följa strömmen. Mina öron pejlade snabbt in att nån fisk levereras inte före helgernas slut. Ännu en anledning till att ta bort dem. Jag laddade några juice och lite mat, det jag hade råd med efter allt.

Tre kassor var öppna, snabbast var "min snabbkassörska", men inte kunden. Men det gjorde inget, mina ögon kunde ju vila länge på en fager ung dam. Fast myntomaten var tydligen mätt, den rapade åter en krona. Sicken en.


Nu har mat ramlat ner och kvällen närmar sig. Måndagen är inne i andra hälften, på väg mot sitt slut.


//Zkrivaren

Av Zkrivaren - 29 december 2008 11:09

Sista måndagen på¨året blir ett race att hinna med så mycket det bara går att hinna med, och pengarna flödar ut, men inte in. Inget bra!

Kylan håller i sig och natt mot eller efter nyårsafton skall bli svinkall, så jag får väl ta fram värstingmunderingen, så jag inte förfryser ädlare detaljer, den som alla damer vill ha, men ingen vågar fråga om.


Nu iväg till nästa...utgift.


//Zkrivaren

Av Zkrivaren - 28 december 2008 23:02

Äntligen är det slut på helgerna och en vardag kommer, tyvärr gör även nya helger det, och jag börjar redan krokna på flera sätt. Flera helger är inte vad jag behöver, snarare lite positiva saker, positiva för mig.


Sängen är det nu.


Lev väl!

Av Zkrivaren - 28 december 2008 20:01



Angående föregående inlägg... Är det inte ”missbruk” av grövsta slag? Funderar på hur man hamnar där... av misstag, hmm...


Till avresan. Sitter här och undrar om jag kommer med... om jag inte kommer sitta här den 4:de och tycka det är många dagar kvar. Måste nog få någon att påminna mig. Sen håller jag tummar och tår att det inte är snöstorm eller dimma på Svalbard, då kommer inte mina barn till Oslo där jag ska möta upp dem för vidare färd dagen efter.

Här lite fakta:

Denna årstid är det inte som varmast. 20 grader ovan ytan, 17 under... Natten behagliga 14, men då ska man ju ligga under ändå... som de flesta vet här, under täcket. Fem timmar sol???... per dag, om det inte regnar, är molnigt, eller sandstorm från Sahara i väster... Kan ju ha tur att inte bli bränd. Ej sol= bästa uv-skydd


Mellan Afrikas västkust och Gran Canaria, med tio mil till vardera, ligger Fuerteventura, den näst största av Kanarieöarna. Närmaste grannen är Lanzarote inom bekvämt avstånd. Om Lanzarote går i dramatiskt svart går Fuerteventura i en varm brunskala med mättade nyanser i dova jordfärger och milt ockragult. Klimatet är torrt och soligt och konstbevattnade oaser med palmer och fruktodlingar lyser upp landskapet.

Fantastiska stränder
Varje kanarieö har sin särart. Fuerteventuras är stränderna. De är fantastiska, häpnadsväckande och gigantiska både på längden och bredden. Allt från Playa Cotillos lugna laguner och de naturskyddade, svepande dynerna Las Dunas utanför Corralejo i norr, ner till pärlbandet av sandstränder med bl a Playa de Sotavento, Costa Calma och Playa de Jandia på Jandiahalvöns sydostsida. Den 30 km långa stranden sträcker sig ända ned till Jandía. Den stadiga vinden inbjuder till surfing och kitesurfing. De bästa surfställena finns i Corralejo och på västsidan.


Eftersom jag är en äventyrare... var förr, så ska vi till ett av surfställena... idag får jag väl kolla på goitingarna. Tja, ingen ide att planera... många dagar kvar och utgången är oviss. Det enda jag vet är att resa är betald och passet giltigt.Ha det bra där ute och sköt om er... och försök sova gott, det ska jag göra // Zimpelz

Av Zkrivaren - 28 december 2008 19:44

Jag har inget emot stora bröst, men de kan ju ha sin nackdel också...för ölburkar....


//Zkrivaren

Av Zkrivaren - 28 december 2008 14:39

Nu märks det i vilken tid vi är i, nära nyår. I Umeå brinner det och är svårsläckt. I Skövde likaså.

Vad orsaken till bränderna är, kan jag inte svara på, men jag vet att alltför många är alltför oförsiktiga med levande ljus. Se till att släcka alla levande ljus innan ni går ut eller lägger er!

Se till att ha fungerande brandvarnare och en brandsläckare.


På nyårsafton är risken störst med alla raketer, varav en del styrs mot hus, kanske in i en bostad med utbränd sådan som följd.

Tänk på hur du skjuter raketen och var nånstans!

Presentation

Omröstning

TV-avgift skall betalas...
 ...via en avgift som nu
 ....reklam
 ...skatt
 ...skatt och reklam

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31
<<< December 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards