Alla inlägg under december 2008

Av Zkrivaren - 28 december 2008 10:22

”Oskyldiga barnens dag” Borde varit rätt översättning då de ändrade menlösa till värnlösa. Men allt ändras ju, så även vad ord betyder...

Hette också 4: dag jul och ingick i helgen...

En dag för barnen tycker jag är viktig även om jag tycker det borde varit hela året. Se bara nu i Israel vad som händer och på flera andra ställen runt vårt klot. Det finns mycket ondska och för min ser de ut som religionen drar ett stort strå till stacken.

I bibeln står det inget om denna dag utan det förklaras som ”gossebarn”

Före 1901 – Menlösa barns dag 1993-2000 – Menlösa barns dag, Rakel och Benjamin

Från 2001 – Värnlösa barns dag och Benjamin

Ordet "menlös" är ett gammalt ord som betyder "oskyldig", någon som inte åstadkommit något "men", dvs "skada". Menlösa barns dag, som för övrigt numera har bytt namn till Värnlösa barns dag (vilket är en lite märklig översättning...) är en gammal kristen martyrdag till minne av de oskyldiga barn i och omkring Betlehem som mördades av den judiske kungen Herodes den store efter Jesu födelse.

Det var när Herodes hade fått kännedom om ryktet att Messias (den kung som enligt profeterna och traditionen skulle komma och befria Israel från allt förtryck) skulle ha fötts, som han tog reda på vad profetiorna sa om platsen för Messias födelse. Däremot visste han inget om när den här blivande kungen hade fötts och de visa männen hade återvänt till sitt hemland utan att ge honom de närmare informationer som han bett dem om, så för att vara på den säkra sidan gav han order om att man skulle döda alla pojkar i trakten som var upp till två år gamla.

 

Nu har vi det inte så illa här i Sverige, men illa nog efter våra mått. Våra oskyldiga barn är väl värda att må bra och få den omsorg den behöver... Kan vi få våra barn må bättre, så kommer våra barn bry sig om sin näste. Så gå in och skriv på ”En Manifestation för Barnentryck på versen, där ligger en direktlänk. Idag har 731 skrivit på, en nu är det ute på Facebook, där fanns en grupp för barn med 2000 medlemmar... Nu har jag inga mera idéer kvar men hoppas övriga sprider länk till insamling vidare.

www.namninsamling.se/index.php?sida=2&nid=2472

Vi föddes med smärta... låt oss leva utan

Stoppa allt våld mot oss barn... Vi är eran framtid...

 Önskar er en bra dag och gör vad ni kan för att hjälpa... kostar inget och så många kan få den hjälp de behöver. Kram på er...
Av Zkrivaren - 28 december 2008 10:10

Igår blev min ytterdörr nästan inslagen av min granne, packad av öl, stinkande av alkoholens dofter, som trängde in till mig i mitt telefonsamtal. Inte hade jag lust att öppna. Han är otrevlig full, och jag kände inte för att be den i telefonen dra och supa, inte med tandvärk.


Kvällen avrundades dock mjukt och jah kom i säng skapligt och fick sova bra igen, något jag gärna blir bortskämd med. Ida är det sista söndagen 2008, vad ska man göra då?


//Zkrivaren

Av Zkrivaren - 27 december 2008 21:01

...det onda!


Ondskefulla tjejer


Bevis på att tjejer är onda

Till att börja med kan vi konstatera att tjejer kräver tid och pengar:Tjejer = tid x pengar

Och som vi alla vet är tid pengar:Tid = pengar

Därför får vi följande ekvation:Tjejer = pengar x pengar = (pengar) upphöjt i 2

Och eftersom pengar är roten till allt ont:Pengar = roten ur ondska

Därför blir det:Tjejer = (roten ur ondska) upphöjt i 2

Och vi är tvingade att dra slutsatsen:


Tjejer = onda

Ja, de som inte visste... vet nu hur man räknar roten ur...

Detta var inte lätt, hitta  inga specialtecken... men hoppas ni fattar poängen...

Nu hejar vi på U-a körslag... (säg inget... jag gillar Nanne allra bäst när hon sitt stuk...:-)

En god natt och en bra vanlig söndag... // Zimpelz

Av Zkrivaren - 27 december 2008 20:09

Här ska det bli...lungt. Saknar en och annan att hålla om.

Men en gör så gott han kan, och drar på...med nåt. Vad får var och en gissa sig till.


Läser just i tidningen att advokat Silbersky anser sig erfarnare och vackrare med åldern. Fan tro det, när han blir gammal, sa min mamma en gång. Å andra sidan har jag kollen på kvinnorna.


Å andra sidan är karlarna åldrade naturligt (undantag finns) , men många kvinnor lyfter sig...här o var. Det gäller inte alla dock.


Jag lyfter på baken och vandrar vidare.


Lev väl!


//Zkrivaren

Av Zkrivaren - 27 december 2008 19:03

I dagens tidning läser jag rubriken: "Nu lovar de att röra på fläsket"

Det är ministrarnas nyårslöfte sägs det. Och jag som rör på fläsket varje dag...med handen.

Vor det inte bättre om ministrarna gjorde nytta i regeringen för oss skattebetalare, underlätta för de sjuka t.e.x?

Vi har ändå fläsköverskott. Massor av valfläsk.


//Zkrivaren

Av Zkrivaren - 27 december 2008 14:12

Postverket gav ut ett nytt julfrimärke, och upptäckte misstaget först efter enorma mängder av klagomål från kvinnor. Misstaget var att bilden föreställde en naken kvinnas könsorgan och vad kvinnorna klagade på var, att gubbarna inte visste vilken sida av märket de skulle slicka!

Av Zkrivaren - 27 december 2008 14:00

Jag tog mig en sväng till biblioteket idag. Och skulle släktforska. Klart att jag glömde delar av de papper som skulle med eftersom jag fått fel tidsuppgift. Nu stressade jag iväg och satte mig att forska i den sköna avskilda delen av biblioteket. Men 30 miniter före stängning, sjänk temperaturen rejält, så pass att kylan gick genom mina skor och jag fick svårt att skriva på tangentbordet. Exakt vad som hände vet jag inte, för jag lämnade hastigt då det var varmare utomhus.


Satte kurs mot ICA och tänkte köpa tidningen. I ksaan som vanligt två effektiva, charmiga....kassöeskor. Jag hamnde hos min favorit, fast det var kö. Då kunde jag ju stå och beundra henne...länge.


Väl tillbaka i bostaden blir jag snabbt medveten att jag inte är ensam inne. Jag hör en mansröst...tydligt. Jag skyndar genom lägenheten, men finner ingen i den. Då hörs mannen igen. Det är min granne som pratar, inte speciellt högt, men tydligt hörbart!


Jag blir orolig att mina tangettryckningar sena kvällar stör, så lyhört det är här.


//Zkrivaren

Av Zkrivaren - 27 december 2008 10:28

Jag tror inte mina ögon, det har blivit 0,2 plusgrader ute. Nu börjar det likna något och jag hoppas plusgraderna stannar. Sedan om det blir två eller fem spelar mindre roll, bara snö och is försvinner.


Så nu har jag ingen anledning till att inte gå ut, så jag släpper bloggandet en stund och återkommer.


//Zkrivaren

Presentation

Omröstning

TV-avgift skall betalas...
 ...via en avgift som nu
 ....reklam
 ...skatt
 ...skatt och reklam

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31
<<< December 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards