Alla inlägg under december 2008

Av Zkrivaren - 19 december 2008 23:07

Jag skulle ha kunnat få resa bort till en god vän och tillbringa ett antal dagar där, lite luftombyte jag väl behöver. Konstigt att jag ens får chansen.

Nåja när jag tittar på biljettpriserna försvinner detta ombyte all världens väg. Som exempel kan jag ge tre orter som jag på måfå använt mig av som exempel och jämförelser med min ort.

Hudiksvall, Arboga och Karlstad, cirka 1.000-1.700 för en enkel resa vuxen person i 2:a klass!

Till Hudiksvall kostar en resa dit, lika mycket som en bil kostar att köra samma sträcka tur och retur ca 1.600 kr!

Till Arboga kostar bilen 838 kronor fram och åter!

Till Karlstad är bilpriset 901 kronor, fram och åter!

Och så finns det människor och regering som påstår att vi ska åka med tåg!

Se då för fan till att tågpriserna sänks med 20-40 procent, så kommer beläggningen på tåget att öka automatiskt eftersom bilen med dagens priser blir dyrare.


Detta innebär med enkel mattematik, vilket våra politiker och vissa andra inte klarar av, att dels får tågen fler passagerare, dels blir det mindre biltrafik. Som bonus blir det bättre pris för de fordon som går i yrkestrafik, inte minst polisen vars bilar alltid skall rulla. För då behövs inga skattehöjningar. Mycket pengar att spara!


Lev väl!


//Zkrivaren...som nu lägger sig och väntar på en viss dam.

Av Zkrivaren - 19 december 2008 16:05

... att idag och i morgon åker många bort och är borta länge, vill jag passa på att önska alla besökare hos mig och övriga zkrivare:


                                   God Jul och Gott Nytt År



Ole Ivars - Nei så tjukk du har blitt

//Zkrivaren

Av Zkrivaren - 19 december 2008 15:55

Som mobiltelefoninnehavare av en olåst gammal mobil, är jag glad att kunna ha den operatör jag vill i dagens låsta samhälle.

För en tid sedan bytte jag till Parlino, som numer ägs av Tele 2, och frågan är om det är just därför det försämrats?

När jag för surt fördärvade slantar tankade upp mobilen, såg jag på kvittot att jag inte längre får mina 99 kronor. Det dras nämligen 9 kronor från kontot vid tankning. Fy fan! Blir det fler försämringar lämnar jag Parlino och Tele 2, för alltid.

Och deras hemsida, Tele 2, är inte mycket heller att hurra för liksom deras support.

Som gammal mobilägare, har jag inte mms, men det gör inget om man har koppling till Tele 2, då kan man hämta mms via datorn och deras hemsida.

Seda några veckor går inte det, "General error" är meddelandet som kommer fram.

Jag har förlorat mms på detta sätt. Jag har även kontaktat supporten, som inte ens bemödigat sig att svara. Vem vill ha Tele 2?


//Zkrivaren

Av Zkrivaren - 19 december 2008 13:01

Det var en man som var riktig kåt, men hade inte så mycket pengar. Han gick till horhuset och frågade bordellmamman vad han kunde få för 20 kronor. Bordellmamman tog 20-lappen och sa till honom att gå till rum 542. När han kom till rummet var det en riktig fet dam som låg naken på sängen. Då tänkte han:
- Äh, va f-n, ingen ser mig, så han satte på den feta damen och gick hem.
Nästa dag gick samma man till horhuset igen, han frågade bordellmamman vad han kunde få för 10 kronor. Bordellmamman tog tian och sa till mannen att gå till rum 247. När han öppnade dörren låg där en riktigt gammal tant, säkert närmare 100 år, naken i sängen. Då tänkte han:
- Äh, va f-n, ingen ser mig, så han satte på den gamla damen och gick hem.
Nästa dag gick samma man till horhuset igen, han frågade bordellmamman vad han kunde få för 1 krona. Bordellmamman tog kronan och sa till mannen att gå till rum 3. När han öppnade dörren såg han en höna som stod mitt i rummet. Då tänkte han:
- Äh, va f-n, ingen ser mig, så han satte på hönan och gick hem.
Följande dag gick mannen till horhuset igen och frågade om han kunde få något gratis? Bordellmamman pekade mot ett rum längst ner i korridoren. När han kom in i rummet så såg han ett långt led fram till ett titthål i väggen. När det äntligen blev hans tur att titta i hålet, så ser han två lesbiska damer genom hålet, som har vild sex.
- Wow! säger mannen. Det här är riktig god underhållning för att inte ha betalt något. Då säger en man bakom honom:
- Visst, men du skulle varit här igår. Då var det en snubbe som satte på en höna!

Av Zkrivaren - 19 december 2008 12:39

Nu ser det ut som någon är i full fart, så man får inte ett ord skrivet i bloggen förrän nu. Hoppas hon sitter ner och andas lite nu, såvida inte tangentbordet har brunnit upp under hennes förtjusande och smattrande fingrar.


 I veckan fick vi höra finansministern säga att man kan klara sig på ca 4500 kr netto i månaden. Frågan är vad han räknar med att vi som har det, ska betala med dessa pengar. Är det hyra, el, tel, mat...osv. så håller det inte. Fast i finansministerns ljuva pengavärld med fet månadslön, finns inte ens tanken att leva så fattigt, men nog borde han tvingas göra det i tre månader.


Här i grannuppgången bor en äldre trevlig dam. Alltid optimistisk och trevlig, men på senare tid har hon fått samma symptom som sin syster. Då och då får hon ont i bröstet, svårt att andas och det strålar ut i vänster arm.

Hon har varit hos "sin" läkare några gånger och ekg har tagits. Inget fel på henne tycker läkaren.

Så tyckte man om hennes syster för några år sedan också. En dag ringde man till denna dam i grannuppgången, och sa åt henne klä på sig och gå ut på gatan, de skuille till akuten, där syster låg med hjärtinfarkt.

Några dagar senare var systern opererad och hade en pacemaker.

I TV skall det ha varit ett inslag om just detta, där man hänvisade till att det är svårare att se hjärtproblemet på kvinnor jämfört med män. Och jag frågar: Beror det på behagen?

För inuti är vi alla lika med organ som lever, njurar, lungor och inte minst hjärta, som slår och tar hand om, och levererar blodet i kroppen.


Har man fast telefoni och bredband via adsl hos Telia får man betala dubbelt. Helt ok tycker Post- och telestyrelsen. Det tycker inte jag. PTS hänvisar till att om det blev för billigt skulle inga våga ta fram konkurrande alternativ. Skitsnack, säger jag.


ICA, min ICA, fortsätter att hålla fanan högt, och hyllorna är fyllda med läsk, kaffebröd, mat, underkläder, mejeriprodukter och mycket mera. Denna fantastiska personal som sliter för oss kunder, är otroliga. En o annan har väl ständigt sur min på mig, men den är och andra sidan ganska ensam om det. Trevliga kisar och charmerande mysiga damer, gör det roligt att julhandla i min ICA-butik. Fast orosmolnet höga priser, finns svävande i oroväckande närhet av vissa varor, och jag har inte hur mycket pengar som helst...ens till jul.


Med en lite blick framåt i tiden konstaterar jag att om 8 dagar är det nästan slut på helgen, som avlöses av...en helg. Men fy fan för alla helger. Vem knegar måndag och tisdag, som absolut inte måste?

De drar iväg nånstans, de som kan och har råd. Sedan är det borta länge. Och tjuven tackar för det, går in och tar vad som är av intresse. 

Lura tjuven när du är borta, för din egen skull, och kör försiktigt om du tar bilen!


//Zkrivaren

Av Zkrivaren - 19 december 2008 12:22

På egen begäran?

”Försäkringskassans generaldirektör Curt Malmborg avgick plötsligt i går. Hans efterträdare, en överdirektör i verket som övervintrat ett år i socialdepartementet, fanns redo och socialförsäkringsminister Cristina Husmark Pehrsson kunde hålla presskonferens i god ordning.

Men vad är det då som inträffat? Curt Malmborgs förordnande gällde till 2010, och han förefaller arbetsför.”

www.dn.se/DNet/jsp/polopoly.jsp?d=577&a=865574

Försäkringskassans fyra katastrofer... Regler, Förseningar, It-sytemet, Omorganisationen

http://www.aftonbladet.se/nyheter/article4030661.ab

http://www.aftonbladet.se/nyheter/article4030662.ab

http://www.aftonbladet.se/nyheter/article4030666.ab

Dalademokraten skriver

Chefsbyte

2008-12-19 05:50 

Försäkringskassans generaldirektör Curt Malmborg slutar.
Många människor har fått sina utbetalningar försent, och han har fått både kritik inifrån och utifrån.
Ärenden har bollats hit och dit.
Därför lämnar han över till Adriana Lender.

Försäkringskassan har organiserats om samtidigt som flera ändringar gjorts i socialförsäkringen, bland annat tandvårdsreformen och den nya sjukförsäkringen.
Försäkringskassan har misslyckats med att genomföra förändringarna på ett bra sätt.
Så får det inte gå till, Försäkringskassan handskas med människor, inte med papper!
Det ska nog till betydligt större förändringar än ett chefsbyte för att kunna få den här myndigheten att fungera!
SOFIE WIKLUND

 

Nu har jag, snillet suttit och spekulerat, varför det skedde så fort och utan förvarning. Vad stämmer?  Kan det vara så att han var obekväm i alliansens led eller inte har han väl gått in i väggen? Han kan ju inte vara populär så det säkert finns sjuka/skadade i hans egen krets...  Eller har han en bra fallskärm att se fram emot och snabbt räknat ut att han kan gå utan med högre lön än att jobba.

Jag tippar på sjukskrivning för utmattningsdepp.  Sen efter 180 dagar åker han ut för att stå till af förfogande. Skit samma var han bor, då får han flytta om så till Kiruna bara det finns jobb som diskare.

Nu vill vi veta Sanningen i detta.  Hur det är kommer snart fram och de statliga har säkert bra försäkringar att klara sig hur det än går, inte som med den ”lille” människan. Nu ska vi se vad Dama Lender ska åstadkomma... eller ställa till med, för visst vill hon klättra upp på stegen snabbt!!!

Kolla in här... www.skp.se/blogg/2008/12/19/korpen-ar-vit/  ,även om den är partibunden. De sjuka finns i alla läger och ska föra gemensam kamp mot bödeln.

Där inne har fk gjort besök ca 100ggr... Sedan i morse... Rackare på att jobba och få lön för sin prestation av statskassan...

Av Zkrivaren - 19 december 2008 09:14

Eller, ska vi ha nån djävla ordning? Vad kostar inte detta skådespel???

Nu får det väl bli ett slut å förödelsen... vill vi "svenskar" ha det så som det föregår i Malmö?

Var uppe tidigt idag (5.15) och hunnit med en massa av nyheter... repriser blev det många. Jag vet ju att vi svenskar är lama med att demonstrera... men inte vill vi ha dessa upplopp som pågår vid Rosengård där "unga" är ute och förstör. Vilken anledning det än må vara så är det fel sätt att fortsätta kriga.
Handlade visst om en "koranen" instängd i en lokal... Den hade de nog kunnat sett till få ut, innan de skulle "flytta ut". Antar de blivit uppsagda från lokalen... Har för mig att man packar sina saker innan "flytt"... men vad vet jag...


Det intervjuades en ung utländsk kille som fick frågan - Vad händer om problemet inte går att lösa? Han svarade - Då fortsätter vi att kriga... WHAT!

Var finns deras, eller borde finnas, föräldrar som borde lära dem vad man får och inte? Här verkar det som det passas på att avreagera sig så fort de får chans... inte konstigt det ser ut som det gör i en del länder. 
Jag vet, ni behöver inte påpeka...  Nu låter jag som en rasist... Vilket jag inte förstår varför jag ska behöva övertyga om så fort en öppnar käften om utländska medborgare.

Om de från utländerna flyttat från krig och elände så ska de väl inte utsätta oss för det, eller? Tänk om vi svenskar skulle kriga så fort något får emot oss... då hade vi fått flytt härifrån som förföljda i vårt land. Fast så sett, vart skulle vi blivit hjärtligt välkomna och bära oss åt...

Får hoppas vi behåller lite av vår mentalitet så vi slipper falla dithän...

Min klocka ringde för en stund sedan, jag skulle visst upp då. Ska nu se till att jag inte behöver kriga med mig själv idag.
Nu kan ni "hoppa" på mig för jag har en åsikt...

Nu väntas den gamle som säkert snart får kommit sig ur sängen, en del njuter... Ha de bra och sköt er!!! //Zimpelz

Av Zkrivaren - 19 december 2008 00:05

Äntligen! har han knoppat... eller ska han få sista ordet... :-)

Å äntligen!...ett ordentligt kedjebrev! 

Till skillnad mot normala kedjebrev så kan du inte förlora något, du kan bara vinna!!! Skicka bara detta Email vidare till 9 vänner.

Instruktioner :
Packa ner din man i en stor kartong. Glöm inte att göra lufthål och skicka
honom till personen överst på listan. Snart så kommer ditt namn att vara överst på listan och då kommer du att få 823 542 män.

Statistiskt så kommer det att finnas:
0,5 - 1 Mr World

2,5 - 3 Toppmodeller
463 Idrottsstjärnor
3 234 Sjövilda män
20 198 Män som gör allt Du begär
40 197 Män som står sig hela natten
Totalt så kommer du att erhålla 64 294 män som är mycket påhittigare,
läckrare och mer potenta än skrothögen som du redan har. Och bäst av
allt så kommer garanterat ditt originalpaket inte tillbaka till dig.

VARNING

Bryt inte detta kedjebrev.

En kvinna som gjorde det fick tillbaka sin man i samma gamla morgonrock
men mycket elakare än förut efter att ha suttit i en papplåda i 3 veckor.
Dessutom så blev hon tvungen att skicka sin nya Toppmodell, som
precis hade flyttat in, till sin vän. Du måste tro på detta Email. Det är ett utomordentligt bra sätt att förbättra livet utan tråkiga
fotbollsmatcher, jobbiga middagar och långa diskussioner om städning.
Medan jag sänder detta Email så har kvinnan som är nummer 6 på
listan redan erhållit 837 män och hon har 452 oöppnade paket i hallen.

Med vänliga hälsningar,

En riktig vän i nöden...

Se detta som en varning och chansa inte att skicka... att vinna på lotteri är inte stor chans.

PS!Skulle ni mot förmodan... lägg i hemlig kopia så ingen annan vet vilka du skickat till DS

Ha en bra fredag...// Zimpelz


Presentation

Omröstning

TV-avgift skall betalas...
 ...via en avgift som nu
 ....reklam
 ...skatt
 ...skatt och reklam

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31
<<< December 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards