Alla inlägg under maj 2009

Av Zkrivaren - 15 maj 2009 23:37

Jag gick och lade mig med Ågren och Oro, hade det varit två damer hade det blivit en gruppis, skön modell, nu blev det inte så.
Jag somnade och vaknade redan efter några timmar. Ångesten var borta , men oron satt i mig, lämpligt parkerad på axeln. Så sömn blev det inte mycket av, inte i natt. Mer tänkande och grubblande, blir säkert professor snart.

Jag kunde inte sätta mig här och göra nåt vid den tiden, inte heller sjunga "Godmorgon godmorgon..." högt och falskt så grannarna flyr all vär... Varför inte förresten? Kan ju vara trevligt med en egen uppgång en stund. 

Lite skrivande vid sidan av datorn, kom ihåg hur man gjorde med papper och penna. Men tröttheten tog överhanden och jag såg till slut bokstäver som formade nya ord, alldeles själva.
Och jag som skulle ut och plåta och skriva. Tur jag inte gick ut ändå.
Kungligt besök var här under morgontimmarna. Inte kronprinsessan Victoria, eller farsgubben, utan en som står väldigt högt över vår kung, nämligen kung Bore. Temperaturen låg på 1-2 minusgrader!
Jag säger bara en sak, snacka inte global värmeeffekt med mig, ut med allt som värmer istället så vi kan hålla vintern borta under det vi har kallat sommarmånaderna, men även vårmånaden. Åtminstone här i södra Sverige.

Ut kom jag ändå, trött och snurrig, tog ett extravarv av...snurrighet och satte upp farten mot soporna. Måste passera dem för att komma vidare. Vart skulle jag nu? Visst ja, en gammal kåk vid kommungränsen, då blir det massa naturbilder också, tänkte jag och travade iväg som en häst utan gnägg. Det var kallt ute och jag hade tagit på mig rätt kläder, det kände jag.
Väl på väg ut mot skogen, på den ca 150 meter långa breda stig som leder in till allt mötte jag flera damer, vilt främmande som hejade glatt. Undrar om de såg hur trött jag var? Fem hundra meter senare kom två främmande herrar på cykel ivrigt hejande. Men nu har vi alla hejat så nu känner vi varann, som vi säger här...fast jag undrar var damerna bor.

När vägen delade sig var det till höger jag skulle, förbi min gamla cykel i trädet, nedförbacken och se på..mig. Fyllehundar och fyllesvin, vet jag vad det är och det har jag sett, men nu fick jag se ett fylleträd! Givetvis väl dokumenterat i bild av mig.


Jag fortsatte min vandring och snart såg jag en främmande fågel en bit framför mig på vägen. Den hade inte sett mig. Jag smög likt en havande tiger, en meter per tio minuter, kameran var redo, men fågeln var snäll. Den stannade kvar, ända tills jag var nån meter ifrån den, den var så snäll, den var så stilla, den var så död! När man äntligen hittar en fågel jag inte har i arkivet har fanskapet kolat vippen!

Jag vände mig om, illa berörd, har erfarenheter av att passera döda djur som inte är roliga. Gick tillbaka, kåken blir ju kvar. Och jag tog den andra vägen en bit, nån kilometer, där fåglarna flög runt mig, bara att slänga fram kameran och plåta...ingenting. Då var de snabbt borta.
Jag hann dock se en hackspett fara fram på låg höjd korsandes min färdväg, dags att sätta upp varningsskylt innan man får en hackspett i vänster öra, som hackar sig igenom huvudkontoret och ut i det vänstra örat, kanske får virus också, fågelvirus.

På väg tillbaka mötte jag ingen, bara en hundägare som gick över gatan en bit framför mig. Det blev 3-4 kilometrar utan att möta en kotte, de som fanns låg ju på marken redan. Tog mig en sväng till ICA efter att ha lämnat av lite hemma. Köpte lite mat och hann med lite skitsnack med personalen och bli lomhörd. Inte för att personalen är högljudd utan snarare en unge som inte kunde tiga utan körde höga volymen just när kassörskan sa nåt.
- Du sa nåt...som försvann i oljudet, sa jag.
Hon skrattade gått, mamma som hon är, och gav mig summan ånyo. Jag tog påsen och snabbpackade då hon av misstag skickade nästa kunds varor till mig. Jag hann gå två steg, så flög hälften av varorna ut, påsen hade spruckit i limningen, inte byxorna.

//Zkrivaren

ANNONS
Av Zkrivaren - 15 maj 2009 20:50

Nu ökar spridningen av Svininfluensan jättesnabbt, nökningen är 1.000 fall per dygn. Men det är inte spridningens fart som oroar, det är hur allvarlig influensan är.


- Det är inte hastigheten utan sjukdomens allvarlighetsgrad som är det allra viktigaste att tänka på. Som det är hittills har det varit oerhört få allvarliga fall. Jämfört med vad som från början rapporterats i Mexiko verkar det här vara en förhållandevis mild influensa, sade Annika Linde, statsepidemiolog vid Smittskyddsinstitutet. på fredagen till TT.


Det man är rädd för är att Svininfluensan återkommer i höst eller vinter, muterad och betydligt farligare än vad den är just nu.

När spanska sjukan, liksom svininfluensan ett H1N1-virus, först dök upp våren 1918 var den relativt mild. På hösten kom den tillbaka och dödade tiotals miljoner människor, varav 35 000 i Sverige.

Och WHO varnar för en falsk trygghetskänsla.

- Just nu råder stor osäkerhet, pressen är stark på regeringar, hälsomyndigheter och WHO, sade organisationens chef Margaret Chan i Genève på fredagen.

- Vi väntar oss att detta mönster av internationell spridning kommer att fortsätta.

 http://nyhetskanalen.se/1.1000287/2009/05/15/1_000_smittas_av_influensa_per_dygn

Det bästa sättet att minska risken är att tvätta händerna ofta, speciellt efter toalettbesök, när man varit ute o dyl.


Klassas nu allmänfarlig

Idag beslutade Socialstyrelsen att den nya influensan A (H1N1) - även kallad Svininfluensan - ska klassas som allmänfarlig.
Det innebär att läkare måste anmäla fall av sjukdomen till Smittskyddsinstitutet och smittskyddsläkare.


Detta betyder inte att skjukdomen blivit farligare, utan att myndigheterna ska ha möjlighet att följa sjukdomen, inte minst spridningen i landet.


Fyra på tusen smittas

Svininfluensan har ungefär samma dödlighet som asiaten under pandemin 1957. Den slutsatsen dras i den första omfattande analysen av sjukdomens förlopp i Mexiko. Men svininfluensan sprids inte lika lätt som asiaten gjorde. Studien, som utförts av forskare i Storbritannien och Mexiko, publiceras av den vetenskapliga tidskriften Science.

http://nyhetskanalen.se/1.993669/2009/05/12/svininfluensan_har_lag_dodlighet


//Zkrivaren

ANNONS
Av Zkrivaren - 15 maj 2009 18:29

Nätoperatörer ska från och med den 1 januari 2010 tvingas spara alla användaruppgifter i ett halvår för att underlätta brottsbekämpning. Dessutom föreslås uppgifter om telefonsamtal, också avbrutna sådana, lagras. Det framgår i en ännu opublicerad lagrådsremiss.

Ytterligare intrång i våra privata liv och angelägenheter, denna gång i brottsbekämpningens namn.


DN.se har fått tillgång till det lagförslag för en implementering av EU:s datalagringsdirektiv som endera dagen ska skickas över från regeringskansliet till lagrådet på remiss. Lagförslaget handlar bland annat om hur användaruppgifter på nätet med tvingande kraft ska kunna hämtas in från olika nätoperatörer.


"Skyldigheten att lagra uppgifter (---) omfattar uppgifter som genereras eller behandlas vid tillhandahållande av telefoni, inklusive mobil telefoni och Internettelefoni, meddelandehantering, Internetåtkomst och anslutningsform. Samma skyldighet gäller vid misslyckad uppringning.", står det att läsa i lagrådsremissen.

"Lagring (---) ska pågå under sex månader från den dag kommunikationen avslutades. Därefter ska uppgifterna utplånas där de lagrats. Om uppgifterna har begärts utlämnade ska de utplånas så snart de har lämnats ut.", står det vidare.


Jag förstår att man vill komma åt och bekämpa brottsligheten, men samtidigt känner jag mig allt mer kränkt som privatperson, som inte skall kunna göra något utan att detta skall kunna kollas av myndigheterna.

Det måste finnas andra sätt än de nu angivna, att bekämpa brottsligheten. Nu känns det mer som man vill komma åt skattesmitare av max. 1 000 kr, licensskolkare, rödljuskörare, felparkerare o dyl, inte den riktiga grova brottsligheten.

Visst är ett telefonsamtal från bo 1 till bov 2 nåt som i en rättegång visar att de två haft kontakt med varandra, men vad sas? Kanske bov 1 lyckönskade bov 2 till att ha blivit pappa innan han gjorde brottet han nu anklagas för, inte planering, som åklagaren får det till. Mer skrämmande är om jag ringer till bovdamen som jag träffat ute och fallit för. Utan min vetskap begår hon brott och åker fast, liksom jag, för vi har pratat med varann.


Brott som de i Madrid för några år sedan eller i USA:s skrapor, får inte styra våra lagar och riskera att osyldiga även här riskerar att hamna i situationer som kan få långtgående svåra följder förden enskilde.

Vi får heller inte tillåta det hända, men frågan är om detta är den rätta vägen. personligen tror jag inte det!

 

Orson Wells hade inte helt fel, bara 26 år.

http://www.dn.se/nyheter/politik/lagforslag-ip-adresser-ska-lagras-ett-halvar-1.867054


//Zkrivaren

Av Zkrivaren - 15 maj 2009 09:09

Efter en mulen morgon kommer en klar dag, lyder uttrycket, och det stämmer i många fall. Jag undrar om man kan överföra det till sömn? Jag vaknade redan kl 04, vände och vred mig med oro i kroppen och kunde inte somna om, kan det betyda att det blir en bra dag? En aktiv dag med lugn kväll och kanske trevligt sällskap?

Nja, det sista blir väl som vanligt, men lungt då.


Nu är jag redo för fredagen.


//Zkrivaren

Av Zkrivaren - 14 maj 2009 23:31

Jag vill ha fyra händer och armar för idag behövde jag verkoigen det.

Efter en hektisk förmiddag fortsatte eftermiddagen i samma tempo.

Nu har mörkret lagt sig och grannarna raserar min balkong! Från sin en trappa ner.

Telefonsamtal på kvällen blev en skön nedtrappning och sängen väntar på mig.


Lev väl!

Av Zkrivaren - 14 maj 2009 21:02

Nu har det kommit, det nya livsfarliga och mycket avancerade viruset som ser till att du betalar till fel konto via internetbanken, sedan är pengarna för alltid borta. Tusentals datorer är redan infekterade av viruset Mebroot.


Mebroot upptäcktes redan i januari förra året, men nya versioner av dataviruset sprids nu på internet.

Viruset är mycket svårt att upptäcka och gömmer sig djupt inne i Windows.

Programmet kan gömma sig på vilken webbsida som helst och när du surfar förbi attackerar det datorn.

– Det är väldigt avancerat, kanske något av de mest avancerade vi någonsin sett, säger Per Hellqvist, säkerhetsexpert vid it-företaget Symantec.


Nu lär det inte kunna påverka de svenska bankernas system med många kontroller, eller ska jag skriva, ännu, för det kan utvecklas vidare.


Du kan smittas bara genom att surfa in på en sida, och det utan att du vet om det. Sedan finns viruset i din dator, redo att plocka dig på pengar. Viruset byter mottagarkonto utan att du märker det och därmed kan du få brev om obetalda räkningar som du har betalt till...fel konto.


Bästa sättet att skydda sig när att tänka på vilka sidor man besöker och ha ett uppdaterat antivirusprogram.


http://www.aftonbladet.se/nyheter/article5149234.ab


//Zkrivaren


Av Zkrivaren - 14 maj 2009 12:42

Säg Team 60, och alla flygintresserade vet vad som gäller, en grupp hänförda och skickliga piloter som sitter bakom spakarna i de 6 stycken SK-60-planen. Nu gör Team 60 comeback efter ett års frånvaro av besparingsskäl.


När flygplanen dyker upp vid horisonten ser det ut som ett enda jätteplan, men när de kommer närmre bryts silhuetten upp, och det står klart att det sex färgglada jetplan som kommer dundrande. Och det är tätt. Väldigt tätt.  Det är bara tre meter mellan planen som kommer in på 100 meters höjd i 600 km/tim.


Magnus Bragvad, heter han som håller koll på exakt när formationer ska brytas och skapas, och när rökaggregaten ska tändas och släckas. Och påtalas det om och om igen genom åren, säkerhetstänkandet genomsyrar allt, från det man påbörjar tills man slutar uppvisningen. Improvisationer är inte tillåtna.


http://www.nt.se/nyheter/artikel.aspx?articleid=5215698


//Zkrivaren 


Av Zkrivaren - 14 maj 2009 10:35

Torparen Gusten, som en längre tid legat sjuk, säger en dag till gumman:
- Hör du mor lilla, nu är jag led vid den härskna sillen och den här sura barkvällingen. Men ge mej lite av den där skinkan som hänger ute i boa, så tror jag nog att jag ska bli frisk och kry igen!
Gumman:
- Är du spritt språngande galen, gubbe! Skinkan! Som vi ska ha till begravningen!

Presentation

Omröstning

TV-avgift skall betalas...
 ...via en avgift som nu
 ....reklam
 ...skatt
 ...skatt och reklam

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
<<< Maj 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Zkrivaren med Blogkeen
Följ Zkrivaren med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se