Alla inlägg den 24 maj 2009

Av Zkrivaren - 24 maj 2009 23:44

Idag har vi hamnat i en situation som innebära att vid ett felaktigt användande av antibiotika, kommer residenta bakteier att klara av att kanske få en människa att avlida på sikt.

Sjukdomar som normalt kan botas med antibiotika, kan i framtiden inte botas med samma medel.

Då är det extra viktigt att sjukvården och i synnerhet läkarna blir mycket mer restriktiva med utskrivandet av antibiotika.


Dagens Nyheters reportar gjorde en verklighettskontroll genom  att själva kontrollera hur det var. Under en tid besökte de 10 privata läkarmottagningar med påstådd bihålsinflammation. Resultatet är mycket skrämmande.


• Nio av tio läkare skriver ut antibiotika trots att vi är fullt friska.

• Majoriteten av läkarbesöken är över på fem minuter.

• Bara hälften av läkarna tittar oss i näsan.

• Ingen nämner risken med resistensutveckling eller ber oss vänta ett par dagar för att se om besvären lättar av sig själva.

• Tre läkare skriver ut preparat som slår bredare och därmed skyndar på resistensutvecklingen i stället för det rekommenderade förstahandsvalet Kåvepenin.

• En läkare tvekar först att skriva ut antibiotika, men ger vika när reportern säger att hon inte kan vara borta från jobbet mer.

• En enda säger nej.


Samtidigt skrivs allt mer Tamiflu och motsvarande, ännu effektiva medel, ut mot de som drabbaats av Svininfluensan och deras friska anhöriga, i förebyggande syfte. Vad kommer vi att ha kvar om ett år?

 http://www.dn.se/nyheter/vetenskap/lakare-struntar-i-nya-riktlinjer-for-antibiotika-1.872376


Lev väl!


//Zkrivaren


Av Zkrivaren - 24 maj 2009 19:28

Uppståndelsen i medierna var stor när en undersköterska vid Södertälje sjukhus, Peter Magnusson, i januari gick ut och berättade om en utbredd rasistisk jargong bland arbetskamraterna. Inställningen till patienter med utländsk härkomst ledde dessutom till att dessa fick sämre vård, menade han.

Efter avslöjandet har sjukhusledningen officiellt beklagat missförhållandena, men enligt Peter Magnusson har de inte tagit itu med problemet i grunden. I stället har han känt att fokus riktats mot honom - och det som av chefer och kollegor uppfattats som illojalt beteende.

 http://www.svd.se/nyheter/inrikes/artikel_2940717.svd


Jag har själv drabbats av detta på 1970-talet, och trodde dumt nog att det skulle vara utortat idag, men så är det inte. Man är blåögd och önskande ibland.

Däremot anser jag att vid dessa tillfällen skall en opartisk utredning tillsättas och ordinarie arbetsledning befrias från sina arbetsuppgifter under den tiden utredningen pågår. Visar det sig att ledningen gjort fel skall kännbara åtgärder vidtas. 


//Zkrivaren

Av Zkrivaren - 24 maj 2009 19:05

Fackföreningsägda semesterstället Riva del Sole i Italien, där Wanja Lundby Wedin ännu än gång är i focus, har fått mer bekymmer.


Castiglione della Pescaia. Italienska finanspolisen har slagit till mot LO-ägda semesterparadiset Riva del Sole. Vid en inspektion fann inspektörerna att det saknades pensionsinbetalningar för cirka tjugo badvakter. I ett beslut pekas Wanja Lundby-Wedin ut som ansvarig tillsammans med direktören Felice Bassi.


När Polizia Tributaria, en del av italienska finanspolisen, kom till Riva Del Sole 3 maj 2007 och granskade verksamheten gick man igenom just pensionsinbetalningarna bolaget gjort för de 20 badvakterna.


http://www.expressen.se/Nyheter/avslojar/1.1580414/razzia-mot-lyxhotellet


//Zkrivaren


Av Zkrivaren - 24 maj 2009 12:01

Det bästa jobbet när man startar eget är att bli konsult , sa någon till mig. Då behövs bara en idé, penna och block.

Men idag tycks det inte räcka så långt många skattefuskar och 145 konsulter har fastnat i Skatteverkets nät

Flera konsulter har dömts till fängelse för grova skattebrott och fler åtal är att vänta, framgår av en granskning P 1-programmet Kaliber har gjort.


Företag som bl a Tele 2 och Volvo Personvagnar är inblandade och en åklagare tror detta är toppen på ett isberg.


Genom att få mer än halva lönen utbetald till hemliga bankkonton i skatteparadis har konsulterna försökt undvika skatt.


Bakom upplägget står utländska bemanningsföretag som under flera år har försett svenska storföretag med specialister och konsulter inom teknik och IT.


En revisor är inte så säker på att alla företag är så oskyldiga heller, och man förstår hur han resonerar om man lyssnar till vad han säger:

– Skulle dessa konsulter inte tjäna så bra på de här uppdragen som de nu egentligen gör här skulle det ju naturligtvis bli mycket dyrare för storföretagen att anlita dem. Av den anledningen finns det ju ingen anledning kanske för storföretagen att rota i denna fråga, utan de låter det väl pågå så länge det ser bra ut, säger Ulf Philipsson på Skatteverket.


http://www.dn.se/nyheter/sverige/skattefusk-med-konsultarvoden-1.872186


http://www.sr.se/ekot/artikel.asp?artikel=2851788


http://www.sr.se/sida/default.aspx?ProgramId=1316


//Zkrivaren


Presentation

Omröstning

TV-avgift skall betalas...
 ...via en avgift som nu
 ....reklam
 ...skatt
 ...skatt och reklam

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
<<< Maj 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards