Alla inlägg under maj 2009

Av Zkrivaren - 23 maj 2009 23:49

Efter sex timmar av högt spelande musik, tobaksrök som fick Londondimman att verka lindrig, i lägenheten, lämnade deltagarna, ett tiotal personer vid midnatt. Min sömn var då redan förstörd och jag måste ju få ut tobaksröken och hitta mig själv också.

Klockan 03.30 nånstans somnade jag äntligen, hade flera trevliga drömmar, som blir just drömmar. Och naturligtvis vaknar jag vid 08 av väldigt högt tryck hos den intima delen. Normalt har jag högt blodtryck där, men nu var det bara att försöka få upp de igenklistrade ögonen, svinga upp sina ludna ben, rätt in i nåt som var hårt naturligtvis, men jag vaknade inte speciellt av smärtan.

På vägen mot toaletten med tryck och stor trötthet, kan beskrivas...svår.
Öppnar dörren till/från sovrummet, rätt i ansiktet på mig själv. Kommer inte ihåg vad jag sa, men lunkade in i väggen i hallen, trevade efter ett dörrhandtag innan jag slutligen fick upp dörren och tog fram min kära ägodel.

Efter vad jag tyckte en evighet, eller somnade jag stående under tiden...? så tog jag mig därifrån med åtminstone ett öga öppet. Jag satte mig i sängen, tittade mig runt, och somnade nästan direkt när huvudet hamnade på kudden.


Idag har det därför varit en segt lugn dag och kundden väntar igen.


Lev väl!


//Zkrivaren

ANNONS
Av Zkrivaren - 23 maj 2009 18:21

Dagen har varit en lång irriterande Wanja "lär sig aldrig" Lunby Lundin, men det absolut mest skrämmande är hela LO, ett gäng fega skithögar, verkar det som!

Först går de ut och kräver hennes avgång i tidigare blåsväder, efter ett maratonmöte står de plötsligt enade, snacka om att vända seglet efter vinden, eller var det pengarna under bordet?

Nu har det framkommit att hon semestrar i Italien i en delvis LO-ägd anläggning, och maken bor gratis i dubbelrummet under sex dagar, kostnade för dubbelrummet är 5.900 kronor.

Lundby Lundin hävdar till expressen att det inte finns några enkelrum p anläggningen, vilket personal omgående talar om för henne att det gör det visst, 15 enkelrum närmare bestämt, nåt som Wanja inte vetat om under 9 år. Bravo Wanja!

När hon inte var där vistades hon Riva del Soles område vid Medelhavet, med bästa service förstås, tack vare direktör Bassi, som gör skäl för det han får. Styrelsen har gett honom 1,2 miljoner kronor i årslön, vilket motsvarar 100.000 kronor istades LO-ordföranden på Riva del Soles område vid Medelhavet och fick hela tiden bästa tänkbara service, och det tack direktör Bassi.
Styrelsen har gett honom 1,2 miljoner kronor i årslön, en Volvo XC90, en stadsjeep som tjänstebil som kostar en halv miljon kronor och han har en av Riva del Soles villor som tjänstebostad.
Undrar var pengarna kommer ifrån..?

http://www.expressen.se/Nyheter/avslojar/1.1579546/wanjas-lyxresa


//Zkrivaren

ANNONS
Av Zkrivaren - 23 maj 2009 12:19

Politikerna, smhi, myndigheter, alla vill de värna om vår planet och miljö. Politikerna vill att Sverige inte ska vara oljeberoende, att vi ska utvinna el och annat ur vind-, sol- och vattenenergi, detta har lett till en folkrörelse inom vindkraften. Nu växer snurrorna upp överallt och privatpersoner köper in sig med andelar överallt, något som nu riskerar att ödeläggas, istället kan man nyttja smutsig el, gamla bensinslikande bilar som stinker ner luften, för Skattemyndigheten har efter påtalande, granskat vindkraften och kommit fram till att andelsinnehavarna får rabatterat pris på el, då ska den skattebeläggas, vilket gör att priset blir betydligt högre per kwh.


Detta kan komma att ta död på allt vad miljötänkande heter. Politikerna måste garandera genom lag, att vind-, sol- och vattenenergin alltid är skattefri i framtiden!


I ett ställningstagande från juni 2008 har verket konstaterat att vindföreningarna bör beläggas med en uttagsskatt på 26,3 procent eftersom medlemmarna får ett rabatterat elpris understigande marknadspris.

För O2 El skulle detta kunna innebära att det elpris på 13 öre/kWh som medlemmarna i dag betalar blir cirka 50 procent högre. Detta eftersom elpriset på den nordiska elbörsen Nordpool ligger på cirka 40 öre och uttagsskatten då skulle bli cirka 7 öre/kWh. DN ringer upp Skatteverkets rättslige expert Stig Schultz som förklarar:

– Vi fick en extern förfrågan och har sedan gjort en tolkning av gällande skattelagstiftning. Nu får de lokala skattemyndigheterna göra sin egen bedömning, till exempel vad som är rimligt marknadspris.

http://www.dn.se/nyheter/sverige/motvind-for-kooperativ-vindkraft-1.871891


Och hur orättvist blir inte skatterna, nu  ska Skatteverket med sin okunskap lägga skatt, sedan överlåter man de lokala toka allt på sina sätt och skatten kan bli väldigt olika i landet, precis som alla andra skatter alltså.


//Zkrivaren

Av Zkrivaren - 23 maj 2009 11:38

Man ska aldrig lämna datron påslagen och obevakad, då kan saker hända, sånt som kostar. Det är inte bara Ipredlagen som ställer till det om någon går in i det trådlösa nätverket och laddar hem, utan även små barn kan lyckas.

Detta fick en mamma på Nya Zeeland, lära sig.


Dottern blott 3 år, hade varit inne på auktionssajten efter det att mamma och pappa hade lagt sig. Hon lyckades buda bra, och på morgonen hade mamma fått ett e-brev om att hon köpt en grävmaskin i naturlig storlek för motsvarande 90.000 kronor.


http://www.dn.se/nyheter/varlden/trearing-kopte-gravmaskin-pa-natet-1.871946


//Zkrivaren

Av Zkrivaren - 22 maj 2009 17:43

Nu tar robotarna över allt mer i samhället, till och med trista sommarjobb i Örebro.


Där skall två robotar, 110, respektive 40 cm höga städa gatorna. Ingen människa med borste och annat göre sig besvär, om inte robotarna strejakar.

De två robotarna ska sopa, dammsuga och städa på Köpmangatan och Stortorget i Örebro. Robotarna – som tidigare testats i Sydkorea, Italien och Japan – gör Sverigepremiär i Örebro.

Men det räcker inte med att sopa och hålla gatorna rena, de har andra uppgifter också, som människor och annan teknik vanligtvis tar hand om.


De högteknologiska renhållningsarbetarna som ska slava i sommar läser av olika slags luftföroreningar och kan larma vid höga halter. De har också Örebros stadskarta inprogrammerad, och agerar i ett avancerat trådlöst och lokalt nätverk som är kopplat till både GPS och internet. 


Med det finns mer, en sms-tjänst.

När någon skickar ett sms till roboten med en adress, kommer roboten dit, man knappar in vad det är för skräp på displayen, sedan tar roboten hand om allt.

Jag undrar hur många sms det blir.


//Zkrivaren

Av Zkrivaren - 22 maj 2009 17:33

Bedragare är nu på gång mot främst Swedbanks kunder som blir uppringda av en person som påstår sig vara it-, säkerhetschef eller annat på banken och begär lösenord och andra nödvändiga uppgifter till ditt konto


I tisdags ringde en man som utgav sig för att vara från Swedbank. Han förklarade att dosan som används i internetbanken skulle programmeras och för det behövde han få koden och andra uppgifter.

Trots snabb kontakt med banken, försvann 100.000 kronor från kontot


Tänk på att:

  • Aldrig lämna ut personliga koder via telefon (även om personen ifråga påstår sig ringa från banken eller från polisen).
  • Personlig kod omfattar både koden du knappar in i dosan samt den svarskod som dosan genererar tillbaka.
  • Banken tar aldrig kontakt med dig via e-post eller telefon för att uppmana dig att lämna ut personliga uppgifter som till exempel kortnummer eller koder. Säkerheten i bankens tjänster bygger på att bankens egna system håller reda på nödvändig information och att de hemliga koder eller lösenord som du använder endast är kända av dig. Det är alltså ologiskt att en bank skulle fråga efter sådana uppgifter.[Källa: Swedbank]


http://www.bt.se/nyheter/boras/boraspar-drabbat-av-kontokaparna-lurades-pa-over-100-000-kronor(1337841).gm


//Zkrivaren

Av Zkrivaren - 22 maj 2009 08:53

I Umeå och i Malmö anses det löjligt att ta bilen för en sträcka på maximalt 5 kilometer. Cykeln är ett bättre alternativ, billigare, ger bättre hälsa och motion. Även miljön mår bättre av det än att bilen puttrar avgaser vis rödlyset, som slagit om till rött.


I Stockholm mäter man i tid, något jag själv gjort också, 3 mil på 30 minuter, känns inte fel, och inom tullarna skule det passa bra med endast cyklar och eldrivna fordon.

 http://www.dn.se/nyheter/sverige/gron-cykelkampanj-ska-stoppa-lojligt-korta-bilresor-1.871299


//Zkrivaren

Av Zkrivaren - 21 maj 2009 22:51

Byggvaruhuset ByggMax är på hugget i reklambranschen, i många olika media gör de reklam för sina produkter. Och detta i sin tur drar kunder. Tyvärr kanske man ska tillägga, åtminstone i Hudiksvall.

Varuhuset där med över 200 kvadratmeter yta och tak, inrymmer många kunder, så även i idag, men då hände det. Det stora taket rasade in och två  kvinnor och ett barn skadades.

http://www.expressen.se/Nyheter/1.1577936/tre-skadade-da-tak-rasade-i-butik


Själv ramlar jag mest i sängen.


Lev väl!


//Zkrivaren

Presentation

Omröstning

TV-avgift skall betalas...
 ...via en avgift som nu
 ....reklam
 ...skatt
 ...skatt och reklam

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
<<< Maj 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Zkrivaren med Blogkeen
Följ Zkrivaren med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se