Alla inlägg den 2 maj 2009

Av Zkrivaren - 2 maj 2009 23:05

Efter en kall natt med en minusgrad, blev det en varm lite slöande dag denna lördag som jag och andra först trodde var söndag.

Med viss aktivitet bakom skärmen med bloggar, läsande, skrivande och socialt engagemang blandat med lite handlande av mat.

Dagens roligaste händelse för min del var nog det överraskande utlandssamtalet som kom. Unte varje dag sådant kommer, från en vän dessutom.


Influensan, den s k Svininfluensan verkar ha nått sin kulmen om man ska tro det man läser, hör och ser.

Av de 89 prov som kommit in har 85 avfärdats negativa och 4 återstår. Än så länge har inga fall av influensan konstaterats i Sverige, dock har några prover fått analyseras lite mera.

I Mexiko har antalet döda kopplade till sjukdomen minskat rejält samtidigt som bekräftade fall i USA ökat till 145 stycken i 22 delstater. Men dödssiffran har inte ökat utanför Mexiko.

Smittan har inte heller varit så aggressiv som man först fruktade.

 

http://www.dn.se/nyheter/sverige/inga-svenskar-smittade-1.856946


http://www.dn.se/nyheter/varlden/ljusning-i-smittans-mexiko-1.856747


Nu väntar sängen och ytterligare en sovmorgon.


Lev väl!


//Zkrivaren

Av Zkrivaren - 2 maj 2009 17:37

Två svenska medborgare har befunnits sig på samma flygplan som minst ett bekräftat fall av influensan också gjort.

Det gäller det plan från New York, i vilket en smittad dansk kvinna flög med. Svenskarna uppges inte befinna sig i riskzonen.


Idag finns det 615 bekräftade fall i 15 länder.

Sjuttiofem svenska prover har analyserats hittills – endast ett av dem har visat sig vara positivt för influensa A, under vilken svininfluensan ligger.
Det efterföljande provsvaret, som ska verifiera eller vederlägga att det är just svininfluensan, drar dock ut på tiden.
- Svaret kommer tidigast i morgon söndag, säger Aase Sten vid Smis informationsavdelning till Expressen.se.


Det finns dock ingen anledning att bli mer orolig.


Information finns bl a via längarna i menyn till höger.


http://www.expressen.se/Nyheter/1.1554257/antalet-smittade-accelererar

//Zkrivaren

Av Zkrivaren - 2 maj 2009 17:22

I augusti i fjol stämdes The Pirate Bay av den italienska musikindustrins branschorganisation Fimi. En domare beslutade då att sajten skulle blockeras i hela Italien - ett beslut som överklagats till Högsta Domstolen.

Trots det har åklagare Giancarlo Mancusis fortsatt med förundersökningen. En rättslig utredning mot pågår nu mot de fyra männen bakom The Pirate Bay, Gottfrid Svartholm Warg, Peter Sunde, Fredrik Neij och Carl Lundström.


Nu har man stärkt sig av den än så länge fällande domen i Sverige, och går vidare med förundersökningen i Italien.

The Pirate Bay har, enligt DI, kontrat med att anlita två it-advokater på Sardinien som sina ombud. Dessa tror inte att de fyra männen kan fällas i Italien, bland annat eftersom de aldrig arbetat med Italien som bas.

- Fallet kommer säkert till domstol. Men jag förstår inte hur åklagaren ska kunna bevisa "medverkan" till brott. Jag förstår heller inte hur detta kan falla under italiensk domsrätt, säger en av advokaterna, Giovanni Gallus.


Samtidigt rapporteras det om stora minskningar av antalet sajter som tidigare sysslat med nedladdning. Och kraftigt ökat antal lagliga nedladdningar.


http://www.dn.se/kultur-noje/musik/the-pirate-bay-riskerar-atal-i-italien-1.856908


http://www.di.se


//Zkrivaren



Av Zkrivaren - 2 maj 2009 10:49

Medieexperter till attack: ”All politisk teve-reklam inför EU-valet kan inte avfärdas kategoriskt som demokratiskt problem.” Den politiska tv-reklamröran är monumental sedan TV4 bestämt att neka Sverigedemokraterna, möjligheter till politisk tevereklam inför EU-valet. Det är orimligt att diskriminera ett parti som väljarna röstat in i hälften av landets kommuner. Först nekades även EU-partiet Junilistan. Skälet var då att dessa båda partier saknar riksdagsplatser. Det finns inga skäl för TV 4 att svartmåla eller beskäftigt styra den politiska tevereklamen. Det skriver två medieexperter, universitetslektor Marie Grusell vid Göteborgs universitet och Lars Nord, professor i politiska kommunikation vid Mittuniversitet i Sundsvall.

http://www.dn.se/opinion/debatt/tv4-diskriminerar-sverigedemokraterna-1.856753


Det är konstigt att alltid är det de fem vanliga partierna som alltid skall få käbbla och föra fram sina åsikter. Partier som Junilistan och Sverigedemokraterna bojkottas, och man kan undra varför.


Junilistan fick plötsligt avhopp och anklagades för toppstyrning. Sverigedemokraterna är rasistiska och annat, men vad har det med diskussion eller som i detta fall, reklam, att göra?

Om företrädare för Junilistan hoppar av strax innan en direktsänd debatt i TV, är det knappast en merit för partiet. Lika är det för SD om de gör bort sig.


TV 4 vägrar att släppa in SD med reklam inför EU-valet, och jag undrar om det kan vara så att TV 4 är rädda för att SD vinner röster, att de framstår som ett alternativ, att deras reklam vinner röster över de redan etablerade partierna som TV 4 tagit under sina vingar.


Junilistan var för inte heller välkomna, de fanns inte representerade i riksdagen lät TV 4 meddela. Och nu har alltså ett läge där några politiska partier till slut vill och får sända tevereklam, några partier som får men inte vill och ett parti som vill men inte får. Den politiska reklamröran är monumental.


Inte utan att jag undrar om TV4 tjänar på att stoppa SD?



//Zkrivaren

(Inga av partierna ovan favoriseras på något sätt i frågan av undertecknad)

Presentation

Omröstning

TV-avgift skall betalas...
 ...via en avgift som nu
 ....reklam
 ...skatt
 ...skatt och reklam

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
<<< Maj 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards