Alla inlägg under maj 2009

Av Zkrivaren - 2 maj 2009 10:49

Medieexperter till attack: ”All politisk teve-reklam inför EU-valet kan inte avfärdas kategoriskt som demokratiskt problem.” Den politiska tv-reklamröran är monumental sedan TV4 bestämt att neka Sverigedemokraterna, möjligheter till politisk tevereklam inför EU-valet. Det är orimligt att diskriminera ett parti som väljarna röstat in i hälften av landets kommuner. Först nekades även EU-partiet Junilistan. Skälet var då att dessa båda partier saknar riksdagsplatser. Det finns inga skäl för TV 4 att svartmåla eller beskäftigt styra den politiska tevereklamen. Det skriver två medieexperter, universitetslektor Marie Grusell vid Göteborgs universitet och Lars Nord, professor i politiska kommunikation vid Mittuniversitet i Sundsvall.

http://www.dn.se/opinion/debatt/tv4-diskriminerar-sverigedemokraterna-1.856753


Det är konstigt att alltid är det de fem vanliga partierna som alltid skall få käbbla och föra fram sina åsikter. Partier som Junilistan och Sverigedemokraterna bojkottas, och man kan undra varför.


Junilistan fick plötsligt avhopp och anklagades för toppstyrning. Sverigedemokraterna är rasistiska och annat, men vad har det med diskussion eller som i detta fall, reklam, att göra?

Om företrädare för Junilistan hoppar av strax innan en direktsänd debatt i TV, är det knappast en merit för partiet. Lika är det för SD om de gör bort sig.


TV 4 vägrar att släppa in SD med reklam inför EU-valet, och jag undrar om det kan vara så att TV 4 är rädda för att SD vinner röster, att de framstår som ett alternativ, att deras reklam vinner röster över de redan etablerade partierna som TV 4 tagit under sina vingar.


Junilistan var för inte heller välkomna, de fanns inte representerade i riksdagen lät TV 4 meddela. Och nu har alltså ett läge där några politiska partier till slut vill och får sända tevereklam, några partier som får men inte vill och ett parti som vill men inte får. Den politiska reklamröran är monumental.


Inte utan att jag undrar om TV4 tjänar på att stoppa SD?



//Zkrivaren

(Inga av partierna ovan favoriseras på något sätt i frågan av undertecknad)

Av Zkrivaren - 1 maj 2009 23:32

Tre båtar totalförstördes vid en brand i Navigationssällskapets hamn i Ryssviken på Djurgården i Stockholm. Elden orsakade kraftig rökutveckling som syntes över stora delar av centrala Stockholm.

Branden som började efter 20 i kväll totalförstörde tre båtar. OIngen person skall ha kommit till skada.

 http://www.dn.se/sthlm/flera-batar-forstorda-i-brand-pa-djurgarden-1.856672


Jag vill också passa på att tacka alla besökare som varit inne här och läst de inlägg som kommit på pränt. Och tack för kommentarerna, särskilt de sakliga långa.

Dessa besök sporrar mig och övriga att fortsätta skriva, både allvarligt och med humoristiska inslag som personliga inlägg. Närmast finns det funderingar på ett antal seriösa inlägg om bostäder, och jag tar gärna emot förslag och idéer samt tips via bloggens kommentrsfunktion. Kom bara ihåg att börja med ordet PRIVAT, så läggs det inte ut eller blir nån  fundering över det.


Lev väl!


//Zkrivaren

Av Zkrivaren - 1 maj 2009 17:32

Nu kommer uppgifter om att dels en dansk medborgare smittats i New York, dels har ett par i Storbritannien.

- Man försöker hålla sig lugn, men i bakhuvudet finns hela tiden möjligheten att man kommer att dö, säger 27-årige Iain Askham till tidningen.

Han är övertygad av att de fick smittan under flygningen hem från Cancún i Mexiko, där han och Dawn varit på smekmånad. Under flygningen var det flera människor som hostade och nös.

http://www.dn.se/nyheter/varlden/brittiskt-par-vi-fick-smittan-pa-planet-1.856529


Jag vill inte spekulera i om de fått eller inte fått smittan på flygplanet, men just transportmedel med mycket folk på små utrymmen, innebär en större risk för spridning av smittan. Ytterligare en passagerare bar på sjukdomen, som satt i samma plan.


Flea länder i Europa

Flera länder i Europa har nu bekräftade fall av influensan, dessa är Danmark, Storbritannien, Spanien, Nederländerna, Österrike och Tyskland.

Samtidigt går amerikanska hälsovårdsexperter ut med att utbrottet kan vara mindre allvarligt än man först fruktat.


Angus Nicall är chef för ECDC:s influensaprogram och han säger:

- En mycket liten del kommer också att dö, de flesta i komplikationer efter influensan snarare än av influensan i sig. Vid de två sista pandemierna var dödligheten cirka 2 till 3 på 1.000, av dem som insjuknat. Vid spanska sjukan 1918 var dödligheten högre, cirka 2-3 av 100 av de insjuknade, men det var också en mycket ovanlig pandemi.


Av historisk erfarenhet från de tre tidigare världsomspännande influensaepidemierna vet man att kanske så många som hälften av befolkningen kan komma att bli infekterade i en omfattande pandemi. Men många av dessa, cirka en tredjedel, kommer inte att märka själva att de blivit smittade och inte heller visa några symptom, En tredjedel av de insjuknade kommer sannolikt att bli sjuka med milda symptom och en mindre del, cirka 4 procent så sjuka att de behöver sjukhusvård.


Flygplatsen - en smittohärd

På flygplatser rör sig många människor från olika platser på jorden över en begränsad yta. Utrikeshallarna är i flera bemärkelser idealiska för smittspridning.
- Alla provar samma parfymflaskor och vidrör samma ytor och då kan virus lätt överföras, säger Annika Linde, statsepidemiolog på Smittskyddsinstitutet (SMI).
Däremot är flygplanet säkrare. Det har hepafilter, och luften cirkulerar inte i hela flygplanskroppen utan sprids bara till dem som sitter närmast.
- Om vi till exempel utreder fall av tuberkulos så spårar vi bara de människor som satt i raderna närmast den smittade. Någon ytterligare spridning har man inte sett, säger Linde.

//Zkrivaren


Källor:

http://www.dn.se/nyheter/varlden/forsta-dansken-smittad-av-svininfluensa-1.856592


http://www.dn.se/nyheter/sverige/osakra-siffror-om-svininfluensan-1.856625


http://www.dn.se/nyheter/varlden/brittiskt-par-vi-fick-smittan-pa-planet-1.856529 


http://www.expressen.se/Nyheter/1.1553548/flygplatsen-varre-smitthard-an-flygplanet

Av Zkrivaren - 1 maj 2009 13:53

I och med den nya influensans ankomst har försäljning av medicin kommit på internet, till bra priser och snabba leveranser, till skillnad mot väntan i tre månader.


Samtidigt som den nya influensan H1N1 uppmärksammas har Läkemedelsverket observerat att flera internetapotek säljer Tamiflu och Relenza med hänvisning till utbrottet. Läkemedelsverket avråder bestämt från att köpa receptbelagda läkemedel på internet.


De mediciner man beställer via nätet kan vara helt verkningslösa eller innehålla helt andra substanser än de som anges på förpackningen, vilket i sin tur kan orsaka allvarliga skador enligt Läkemedelsverket.

De antivirala läkemedlen Tamiflu och Relenza är receptbelagda och ska skrivas ut av läkare.

http://www.krisinformation.se/web/Pages/NewsPage____31247.aspx


//Zkrivaren


Av Zkrivaren - 1 maj 2009 13:32

Världshälsoorganisationen WHO uppdaterade i dag antalet bekräftade fall av svininfluensa i världen till 331. I går var motsvarande siffra 257. Spridningen sker fortfarande med snabb fart, enligt WHO.

Mest ökar antalet smittade i USA som nu har 109 bekräftade fall, och i Mexiko som har 156 smittade. Ännu har dock bara tio personer dött, nio i Mexiko och en i USA. Den i USA, var ett litet mexikanskt barn. Sammanlagt 11 länder har nu bekräftade fall.


Den första människan som inte varit i Mexiko, har nu hittats i Tyskland. Det är en tysk sjuksköterska som har smittats av influensan, uppger medier idag. Smittan skall ha överförts när hon behandlade sjuka patienter. Sköterskan uppges idag ha återhämtat sig.


De kan inte vara överens

Nu har svenska Socialstyrelsen och Smittskyddsinstitutet blivit oense med det europeiska motsvarigheten ECDC. 

-Detta är en pandemi, att kalla det något annat vore att vilseleda människor, säger Angus Nicoll, professor vid europeiska smittskyddsmyndigheten, ECDC.

Socialstyrelsen och Smittskyddsinstitutet däremot säger att fas 5 är en begynnande pandemi och att det är viktigt att alla håller sig till WHO:s definition.


Detta är skrämmande att inte ens dessa ansvarstyngda människor kan vara överens om detta. Hur skall då ett samarbete fungera felfritt vid en eventuell svår pandami?

http://svt.se/2.22620/1.1540652/pandemi_eller_inte?lid=puff_1541010&lpos=extra_0


//Zkrivaren




Av Zkrivaren - 1 maj 2009 10:55

Valborg är över, eller som någon kallade det, "Fyllborg" eftersom ungdomarna bara kan en sak, bli fulla. Stockholm blev inget undantag.

Stockholmsnattens mest dramatiska polisärende utspelade sig vid halv ett-tiden. Polisen avlossade ett varningsskott på Barkarby pendeltågstation. Den två man starka patrullen hade kommit dit efter att en kvinnlig fältassistent larmat om verbala dödshot ett ungdomsgäng riktat mot henne. För sent insåg polisen att situationen var värre än de trott – ungdomarna var minst tio och aggressiva, säger polisen.

- Patrullen fick ölburkar kastade över sig. Ett varningsskott avlossades och sedan skingrades gänget, säger Kenneth Lindfors, stationsbefäl i Norrort.

 http://www.dn.se/nyheter/sverige/slagsmal-och-fylla-under-lugnt-valborg-1.856457

Och dessa, ska vara vår framtid?! Den ser mörk ut.

1 maj ser däremot fin ut vädermässigt och inne ska man nog inte vara idag om man inte måste vara det av någon anledning.


//Zkrivaren

Presentation

Omröstning

TV-avgift skall betalas...
 ...via en avgift som nu
 ....reklam
 ...skatt
 ...skatt och reklam

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
<<< Maj 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards