Alla inlägg under maj 2009

Av Zkrivaren - 12 maj 2009 12:04

Tandläkaren Gunvald har varit på en riktigt blöt tillställning och vaknar upp på en flygel. Med grumlig blick tittar han på tangentbordet och säger
- Damen har stora vita tänder. Men lagningarna ger jag inte mycket för...

ANNONS
Av Zkrivaren - 12 maj 2009 10:52

Knappt har jag själv sett det åter igen, förrän det även går som en löpeld genom pressen också. Barn, små barn som åker framåtvänt i bilar.

Vägverket har ofta påtalat att barn, 3-4 år gamla ska sitta baklänges i färd i bil. Det beror inte på att man vill jäklas med barnen, utan huvudet är mycket tyngre hos ett barn i förhållande till kroppen, och muskulatur och rygg är inte fullt utvecklade.


Forskare varnar för ovetenskapliga råd om att sola mer: Utvecklingen av hudcancer i Sverige är alarmerande.Var femte svensk drabbas statistiskt sett av hudtumörer. Antalet fall accelererar. Omkring 40 000 svenskar får hudcancer i någon form, ungefär 500 dör i sjukdomen varje år. Förekomsten av malignt melanom har femfaldigats i vårt land. Männens dödstal i sjukdomen har ökat med 40 procent och bland kvinnorna med 20 procent. Att då uppmana människor att sola mer för att öka produktionen av D-vitamin i kroppen är både ovetenskapligt och oetiskt. Att sola på solarier ger inga tillskott alls av D-vitamin men ökar risken för hudcancer. Det skriver Ann-Louise Eksborg, generaldirektör på Strålsäkerhetsmyndigheten, Lars-Erik Holm, generaldirektör på Socialstyrelsen, och Bengt Westermark, professor och ordförande i Cancerfondens forskningsnämnd.

http://www.dn.se/opinion/debatt/hudcancern-femfaldigad-bland-solande-svenskar-1.863547


När solen äntligen kommer till oss frusna människor i norden, är det med fara för livet man solar, om man inte gör det rätt. Och även jag har hört just om D-vitamintillskottet då under riktig sol. Inget fuskande under några rör. Å andra sidan har jag inte lust att ligga på en strand från tidig morgon till solnedgång för att vare sig få D-vitamin eller ändra färg. Har jag så brått att bli brun finns ju målarfärg.


//Zkrivaren

ANNONS
Av Zkrivaren - 11 maj 2009 22:53

Inte mycket att förtälja denna måndag, som blivit en tråkig dag, med diverse vardagssysslor.

Nu väntar en tisdag med nya händelser, kanske positiva, nya uppgifter och annat som hör livet till.


Lev väl!


//Zkrivaren

Av Zkrivaren - 11 maj 2009 14:04

Nu jäser det inom svenskt rättväsende, detta sedan uppgifter om domarjäv i det uppmärksammade fildelningsmålet i tingsrätten mot Pirate Bay.


Som medlem i Svenska föreningen för upphovsrätt SFU och sitter i styrelsen för Svenska föreningen för industriellt rättsskydd SFIR .

Detta gör honom per automatik medlem i två större internationella organisationer, ALAI och AIPPI. I deras stadgar står att läsa att de företräder upphovsrättsinnehavarna och jobbar för att deras intressen ska bli tillgodosedda.

Detta bekräftas av AIPPI.


Nu återstår det att se hur hovrätten, dit tingsrättens dom överklagats, kommer att göra. Det mest korrekta är att återlämna ärendet för en ny rättegång, då med ledamöter som bevisligen inte är jäviga åt något håll.


//Zkrivaren


 http://www.dn.se/kultur-noje/musik/nya-javanklagelser-mot-the-pirate-bay-domaren-1.863092


http://www.expressen.se/Nyheter/1.1565090/nya-uppgifter-pekar-pa-jav-i-pirate-bay-rattegangen


Av Zkrivaren - 11 maj 2009 10:54

Tjejen står och strippar framför sambon, som bara har ögon för TV:n.
- Ser du inte vad jag gör? säger hon irriterat när hon har hunnit till trosorna.
- Jodå, men kan du inte sortera tvätten någon annanstans?

Av Zkrivaren - 11 maj 2009 10:06

Fotbollssupporters, den här gången tillhörande Djurgården har utmärkt sig som allt annat än supporters. På ett flyg hem till Stockholm efter förlustmatchen mot Malmö, tog de ut sin ilska ombord på planet som var på väg mot Bromma.

De misshandlade en passagerare genom att slå den blodig.


- När planet ska taxa ut ställer sig två personer upp, skriker och gapar. När en flygvärdinna och en passagerare försöker lugna ner dem så att planet kan lyfta, blir passageraren fasthållen av två supportrar medan en tredje misshandlar honom med knytnävsslag, säger Bengt Kihlberg, stationsbefäl vid Västerortspolisen i Stockholm till TT.


Planet tvingades taxa tillbaka till den gate de rullat ut från där polisen tog hand om fem personer, innan planet lyfte mot Bromma.


Nu undrar man om dessa så kallade supportrar skall få åka med allmänna medel då de uppenbart inte klarar en förlust.

Djurgården har som lag inget positivt av dessa personer. Laget hjälps inte till vinster i sina matcher av att läsa svarta rubriker över hur deras supporter tar ut bevikelsen. En bra supporter hejar fram sitt lag till seger vid plan. Vid en förlust är det deppigt, kanske en gravöl eller två, innan man laddar inför nästa match. Jag undrar om sådana ens finns?


http://www.kvp.se/nyheter/1.1564358/barsarkagang-och-blodigt-slagsmal-pa-flyget-till-bromma


http://www.dn.se/sthlm/fotbollsbrak-pa-flyg-till-bromma-1.862923


//Zkrivaren

Av Zkrivaren - 11 maj 2009 00:55

Jag ska inte skriva att telefonen är tyst, då ringer det och ringer, men alltid en trevlig erson i andra änden, finns några sådana kvar och de har hittat mig!


Nu är natten långt gången och sängen längtar efter mig.


I Fastighetsförvaltaren läser jag följande:

Självklart borde det vara en rättighet att kunna känna sig trygg och säker i både sin bostad och i sitt bostadsområde. Men så är det inte alltid. Fastighetsägare och boende har mycket att vinna på att tillsammans arbeta för en bättre säkerhet, som ett naturligt steg mot ökad trygghet.


Här jag bor är dörren inte den bästa och jag vill säkra upp med antingen skyddsdörr eller dito grind. Av bolaget som sköter detta har jag fått veta att jag måste ha värdens tillstånd, och de ger nära på aldrig det.  Värden har aldrig lärt sig säkerhet. Trygg fårman vara, och är, bortrest.


I ansvaret för en god säkerhet har både fastighetsägaren och de boende sin del. Fastighetsbolaget svarar för en god säkerhet i allmänna utrymmen, men också när det gäller själva bostadsområdet. Det kan då handla om att se till att området är rent och snyggt, att klotter snabbt saneras, att skrotbilar inte står kvar på parkeringsplatser och efter infartsvägarna, att gångvägar inom området har bra belysning, eller att vegetation klipps ner eller tas bort. Ibland kan det till och med vara motiverat att fundera över om utsatta parkeringsplatser kanske behöver ha kameraövervakning. Alla dessa situationella åtgärder påverkar förstås människors upplevda trygghet. En snygg och städad miljö bidrar starkt till ökad trygghet. Mycket av detta kan och bör dessutom genomföras i nära samråd med de boende.


Här står en skrotbil sedan 2 år på parkeringen med värdens goda minne, senast i lastad ännu mer skrot, sönderplockad börjar den bli. Belysningen är så dålig att på 10 meters avstånd ser man bara skuggfigurer vid bilarna. Men tro inte min värd gör nåt ens efter att de blivit påtalade, det är för dyrt. En skadad bil, eller stulen, får försäkringsbolaget betala, inte värden. El däremot får värden betala, nåt de inte vill.


Lev väl!


//Zkrivaren


http://www.stoldskyddsforeningen.se/om_ssf/pressrum/news/article_0139.html


http://webnews.textalk.com/se/article.php?id=378205Av Zkrivaren - 10 maj 2009 18:02

Ännu ett fall av den nya influensan, förr kallad Svininfluensan, har hittats i Sverige och i Stockholms län. Det är en 25-årig man, som varit i New York.


Mannen uppges nu må bra och vara feberfri. Därmed smittar han inte längre, uppger Mia Brytting, chefsmikrobiolog vid SMI:s laboratorium.

– Det är en person som har varit på resande fot i New York och kommit hem med influensaliknande symtom. Vid provtagning fann vi att han hade den nya influensan, berättar Brytting.

Den här patienten bar, liksom det första fallet av konstaterat svininfluensa i Sverige, på en liten virusmängd, vilket gör att Smittskyddsinstitutet odlar upp en högre koncentration virus för att analysera arvsmassan. Detta gör SMI för att kunna analysera smittan mer ingående. Att det verkligen rör sig om svininfluensan står helt klart.


Med tanke på vad WHO yttrat, så är det kanske många fler svenskar som varit sjuka än vad vi känner till idag, som burit runt smittan och kanske smittat andra.


Alla som varit i Mexiko eller USA och som insjuknar efter hemkomsten i influensaliknande symptom, skall kontakta sjukvården.


//Zkrivaren


http://www.dn.se/nyheter/sverige/nytt-fall-av-svininfluensa-i-sverige-1.862719


Presentation

Omröstning

TV-avgift skall betalas...
 ...via en avgift som nu
 ....reklam
 ...skatt
 ...skatt och reklam

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
<<< Maj 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Zkrivaren med Blogkeen
Följ Zkrivaren med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se