Alla inlägg under maj 2009

Av Zkrivaren - 10 maj 2009 15:56

Ännu en dag blev det ensam i naturen, vilket är bättre än att sitta hemma inne mellan väggarna. Idag har t o m telefonen varit tyst, både under fotograferandet och efterarbetet.


Under den här helgen har ca 135 bilder tagits och en längre filmsnutt kommit till, och datorn har fått välförtjänt vila, liksom jag sluppit det tråkiga inne.


//Zkrivaren

Av Zkrivaren - 10 maj 2009 12:14

Urs och fy vad jag hatar helger . Bara massa tid som man känner sig mer ensam än ensam. Ja man kan ju inte hänga på barnen alltid . Och alla vänner som man har dom är upptagna på helgen . Ja hoppas att jag kan ha råd att skaffa bil så jag kan ut och åka lite grann . Ja idag har jag blivit urkopplad från EKG och har tagit mig en skön dusch. Och hoppas att det har visat sig att det inte är bara jag som hittar på allt . Hjärnspöken. Ja om en stund ska jag ut och ta en promenad .Blåser som bara den men det regnar inte iallafall. Gott det .Ja nu har jag fått gnälla ett tag och ska ta och försöka lyfta mig i nackskinnet och ta nya tag . Ha det bra

// zladdertackan

Av Zkrivaren - 10 maj 2009 11:11

Gårdagen tog ut sin rätt i form av sömn, nattbloggen sov inne skulle man kunna säga, fast det blev dåligt med sömn. Drömde igen, konstiga drömmar.


Jag läser i DN idag att Klamydiastatistiken kan vara otillförlitlig, upp till hälften av dem som sökt för sjukdomen, testats för den och varit positiva alltså bärare av sjukdomen, kanske inte är det.

Klamydia är en sjukdom som överförs sexuellt mellan människor.

Det känns ju inte kul att ha trott sig ha sjukdomen och därmed få mindre skön sex, när man inte har den egentligen. Tänk vad man går miste om!

http://www.dn.se/opinion/debatt/halften-av-provsvaren-om-klamydia-kan-vara-fel-1.862490


Frågan är ändå om man bryr sig så mycket idag ibland alla sexuellt överförda sjukdomar?


Ska man på fest, ska man känna Stefan Carlsson, vd på Apoteket. Den 7 februari var det den traditionella skiftesmiddagen i kårhuset Pharmen på Gluntenområdet i Uppsala. Bland de cirka 60 gästerna fanns Apotekets vd Stefan Carlsson, som var inbjuden mot bakgrund av att han i höstas utsågs till hedersledamot i Farmacevtiska studentkåren.


Efter middagen frågade en av studenterna Stefan Carlsson om han inte skulle bjuda på något att dricka, varvid Stefan Carlsson beslöt att införa fri bar, det vill säga att han skulle stå för hela barnotan.
Notan, som slutade på 10 000 kronor inklusive moms, valde vd Stefan Carlsson att fakturera till statligt ägda Apoteket AB.

Enligt en person blev det ett stort fylleslag, detta förnekar kårordföranden.

Och så undrar man varför medicinen är så dyr? Skål på er!

http://www2.unt.se/pages/1,1826,MC=77-AV_ID=905240,00.html?from=puff


//Zkrivaren

Av Zkrivaren - 9 maj 2009 22:33

Tuula Lorentzson, 48, åkte till sin mammas begravning i stället för att gå på Arbetsförmedlingens möte.

Då blev hon avstängd från a-kassan.

– Är du arbetslös har du absolut inga rättigheter. Det känns så fruktansvärt grymt, säger hon.


Hon hade fått kallelse till möte som skulle äga rum dagen före begravningen och därför försökte hon boka om tiden, men det gick inte enligt arbetsförmedlingen, som meddelade att endast arbete eller anställningsintervju var skäl att inte komma. I annat fall miste hon a-kassan.


Lars-Erik Mellilä, som är expert på arbetslöshetsförsäkring på Arbetsförmedlingen, säger att Arbetsförmedlingen i Nybro fattat rätt beslut.

– Man drar ju gränsen någonstans, skattebetalarna betalar för dem som är aktivt arbetssökande. Om man då gör något annat så är vi inte beredda att betala det. Åker man och besiktigar bilen eller till sin svärmor på ålderdomshemmet så är man inte aktivt arbetssökande, säger han.


Till Lars-Erik Mellilä, vill jag bara säga att sitt i den knipan själv så ändrar du dig fort. Som skattebetalare, anser jag att i detta enskilda ärende har arbetsförmdlingen gjort fel! Och du har ännu mer fel i din så kallade dragning av gränsen. Självklart skall en människa som mist en sådan nära anhörig som sin mamma, få gå på begravningen utan att mista sin ersättning.

Arbetsförmedlarna borde istället för att sitta och djävlas med de arbetslösa, arbeta mer ute på fältet för att skaka fram jobb. De som inte gör det borde ha indragen dagslön.


http://www.aftonbladet.se/nyheter/article5104256.ab



//Zkrivaren




Av Zkrivaren - 9 maj 2009 22:07

Nya oroväckande uppgifter kommer nu om att Svininfluensan ökat farten igen.

I Norge har två fall hittats och i USA är det nur tusentals människor smittade, bara det senaste dygnet har siffran dubblerats till 2 200 smittade.

De flesta fall finns i Mexiko och USA.

En möjlig orsak till ökningen är att laboratoriuma börjar komma i fatt med provsvaren.


I Norge är det två unga personer i Norge har smittats av svininfluensan. Det meddelade Helsedirektoratet vid en hastigt påkallad presskonferens i Oslo i kväll, skriver Dagbladet.no.
De är båda i 20-årsåldern och smittades i Mexiko. Influensan bröt ut när de kom tillbaka till Norge.
– De två är en kvinna och en man i 20-årsåldern, från Olso och Skien. Båda personerna studerar i Mexiko och insjuknade i onsdags, säger Bjørn-Inge Larsen vid norska Helsedirektoratet.

De är lindrigt sjuka och vårdas i hemmen, isolerade.


Hittills har 48 dött i Mexiko, två i USA, en i Kanada och en i Costa Rica. De fyra som avlidit utanför Mexiko har alla lidit av andra sjukdomar.


WHO har räknat ut att drygt 2 miljarder människor smmittas vid en pandami under två år. Många kommer inte ens märka av sjukdomen.


 http://www.expressen.se/Nyheter/1.1563286/tva-personer-smittade-i-norge


http://www.expressen.se/Nyheter/1.1563287/dramatisk-smittokning-senaste-dagarna



Till detta kommer bl a andra idag existerande sjukdomar som tbc, cancer och HI, som alla tar liv.


//Zkrivaren




Av Zkrivaren - 9 maj 2009 19:04

Nu införs en skrotpremie på hela 20.000 kronor, långt över det som vi är vana vid här i Sverige. Baara skrotpremien kan ge en begagnad bil, men så lätt blir det inte.


Renault i Sverige har tröttnat på regeringens ovilja att stimulera utskrotning av äldre bilar. Regeringen motiverar sin kyliga hållning med att de positiva effekterna är svåra att beräkna.


Philippe Jombart, som tillträdde som vd för Renault Nor­dic i Stockholm den 1 april, tycker att regeringen resonerar helt fel.

-Den svenska bilparken är i stort behov av förnyelse. Här finns många bilar som till och med saknar katalytisk avgasrening. Även bilar av senare modeller behöver bytas ut eftersom de inte har den nivå av säkerhet som dagens bilar erbjuder. Med vårt erbjudande hoppas vi få i gång en sådan utveckling, säger han.


Självklart finns tanken om att ta andelar och sälja fler bilar också i tankarna, för det när Renault erbjuder en sådan generös skrotpremie, lockas säkert många intressenter att köpa en av Renaults trafiksäkra småbilar som bl a Clio. Det ger klirr i kassakistan.


Branschorganisationen Bil Sweden har tidigare velat ha tillbaka skrotpremien, och här kom en rejäl sådan. Någon reaktion från organisationen är inte känd ännu.


//Zkrivaren


http://www.alltommotor.se/artiklar/nyheter/renault-ger-dig-20-000-for-din-skrotbil-1.12041


Av Zkrivaren - 9 maj 2009 19:01

Solen kom och gick och jag hade så mycket myror i benen och annat i kroppen att jag måste ut. Ut i skogen, men det blev nog mer en promenad, lång sådan, på små asfalterade vägar. Och med kameran i högsta hugg.

Kameran fick arbeta denna dag och 88 bilder senare var jag åter vid datorn när mobilen ringde. Det finns de som kan pricka in bra. Nu slapp jag sitta och vänta i 13 min på att bilderna skulle laddas in. Istället ett trevligt telefonsamtal.

Efteråt kunde jag konstatera att endast 3 fick kastas. Det känns bra, väldigt bra.

Det som känns mindre bra är att jag blev attackerad vid sista fotograferingen av kanadagäss. Det var fyra eller fem förövare med lömska utseenden, lite räddhariga också. Jag lyckades dock få dem på bild, så jag kan mejla "Efterlyst" TV-programmet som tar upp dylika fall. Om någon nu känner igen förövaren. Som tydligen ville ha mat!De hade ett kraxande läte...


//Zkrivaren

Av Zkrivaren - 9 maj 2009 10:21

Just nu sparar SVT miljontals kronor i nedskärningar och  borttagna tjänster, men det räcker inte.

Eva Himilton, SVT-chefen har tröttnat på att vänta på public service-propositionen. Ett år har snart gått sedan public service-utredningen lade fram sitt förslag. Sedan 2007 har public service-bolagen levt utan ett långsiktigt avtal. De senaste nedskärningarna, som just nu slutförs, har tvingat SVT att göra sig av med var femte tjänst och budgeten har minskat med 250 miljoner kronor. SR gjorde motsvarande neddragning 2008. Årligen tappar bolagen 2 procent i ”köpkraft”.


I framtiden, inom några år är det inte mycket mer än det man måste göra, kvar av SVT, om de inte tillåts ha reklam mellan programmen.

Reklamfinansierat SVT, skrotad licens, skulle ge SVT de pengar de behöver för att överleva. Dessutom kunna sända program som alla vill se, från det smalaste av de alla till bredaste.


//Zkrivaren


http://www.dn.se/kultur-noje/film-tv/svt-planerar-ny-stor-nedskarning-1.862149

Presentation

Omröstning

TV-avgift skall betalas...
 ...via en avgift som nu
 ....reklam
 ...skatt
 ...skatt och reklam

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
<<< Maj 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards