Alla inlägg den 27 maj 2009

Av Zkrivaren - 27 maj 2009 22:05

En augustidag 2007 blev den sista arbetsdagen för en 43-årig man.

Han höllt på att gräva en grav på Gudmuntorps kyrkogård. Vid fyllningen av graven användes en felaktig arbetsmetod. Marken gav vika. Och han fick allt över sig och avled.

Nu skyller man på varann om vem som hade ansvaret. Jag konstaterar att mannen trots allt inte behövde fraktas till en grav egentligen, om nu inte graven tillhörde annan.

Oavsett detta är det vansinne om en människa omkommer på grund av att fel begåtts av arbetsgivaren, som vållat det som inträffat.


http://nyhetskanalen.se/1.1018430/2009/05/27/man_dog_i_grav_prast_atalas


http://www.skanskadagbladet.se/article/20090527/NYHETER/401197396/1057/*/GUDMUNTORP/atalade-for-dodsfall-skyller-pa-varandra


Lev väl!


//Zkrivaren

Av Zkrivaren - 27 maj 2009 19:45

De två akutbilar som varit stationerade i Hudiksvall och Gävle skall försvinna, rapporterade SR Gävleborg under onsdagen.

Akutbilarna har varit bemannade med narkossköterskor som med sin kompetens kunnat ge patienten narkos, smärtlindring och frigöra andningsvägarna.


De överblivna narkossköterskorna kommer nu istället att slumpvis hamna i olika ambulanser, därmed slumpas det vilken patient som får bättre vård i ambulansen, inte nödvändigtvis den som behöver den.


För säkerhets skull så inrättar man nu en beredskap i Bollnäs, Hudiksvall och Gävle för att kunna tranportera svårt sjuka eller skadade patienter mellan sjukhusen.


http://www.sr.se/gavleborg/nyheter/artikel.asp?artikel=2863728


//Zkrivaren

Av Zkrivaren - 27 maj 2009 19:31

Bokförlagen Norstedts, Bonnier Audio, Earbooks, Piratförlaget och Storyside, har hos tingsrätten krävt att få del av ip-adressen till en server som misstänks ha laddat upp 2.000 böcker, så de blivit tillgängliga på internet.


Internetleverantören Ephone meddelade direkt att de ville se papper och fick det. Nu meddelar man att man inte hörsammar ens tingsrätten, och fortsätter att vägra lämna ut ip-adressen och därmed vem som står bakom densamma.


Ephone hävdar att det krävdes lösenord för att få tillgång tilll sidorna med böckerna, därmed är det inte allmänheten som har tillgång utan en begränsad mängd besökare. Dock är det inte lagligt att ladda upp böckerna, vilket det står i ipredlagen, men det finns vad jag vet inget i lagtexten där det framgår hur lagen skall tydas när uppladdning sker för en begränsad mängd personer.

Därmed har motparten inte visat att det finns några sannolika skäl för att ljudböckerna har varit tillgängliga för nedladdning. Något jag har väldigt svårt att köpa. Har något, i detta fall böcker, lagts upp om än med lösenord, finns det oftast möjlighet att ladda ner på ett eller annat sätt.


http://www.dn.se/dnbok/ephone-sager-fortsatt-nej-till-ipredkrav-1.877758


//Zkrivaren

Av Zkrivaren - 27 maj 2009 11:43

Den lille indianpojken kom fram till sin pappa hövdingen och sa:
- Hur får man sitt namn i vår stam?
- Min son, sa fadern, det beror på vad som hände eller vad någon gjorde just då barnet blev till. Åskan gick till exempel när din syster blev till och följaktligen fick hon heta "Lilla Åskan". Då din äldre bror blev till låg vi i strid med Apacherna och hade vunnit slaget vid Big Horn, så han fick namnet "Stora slaget".
- Är det något mer som du vill veta, Spruckna gummit?

Av Zkrivaren - 27 maj 2009 10:49

Västra Kungsholmen har förlorat strömmen tack vare en skicklig person som grävt av en kabel. Det är alla Fortums ku8nder som är strömlösa i Kristineberg och Stadshagen. Strömmen skall vara tillbaka innan lunch, uppger Fortum.


Den kraftiga blåsten på västkusten, har nu också nått ostkusten, dock inte på långa vägar så hård som väst fick, men tillräckligt för att man inte vill vara ute i onödan, även om solen skiner.


Medellivslängden minskar med tio år. Fler barn dör i späd ålder. Bakteriernas växande motståndskraft mot antibiotika är nästa hot mot folkhälsan, säger ordföranden i Europeiska kommittén för antibiotikafrågor. 

Och då ska vi inte glömma att djuren, de som sedan slaktas för att bli mat, pumpas i antibiotika också, även i förebyggande syfte.

Detta är en skrämmande framtid vi går till mötes, om man nu ens vill göra det.


Om tio år kommer vi att märka av konsekvenserna av den generösa användningen av antibiotika. Många ingrepp som nu är rutin blir inte längre möjliga. Det handlar till exempel om proteser i höfter och knän, olika hjärt- och kärloperationer och organtransplantationer.

Mycket värk onödigt ont i knä och höft. Lidande vi kunnat slippa, om antibiotikan inte slösats. Dagens oraganorganisationer och allt runt det, kommer att läggas ner då organtransplantationer ej längre kan göras.


Tittar vi längre bort, tjugo år in i framtiden, är det ännu mörkare, här hjälper knappt belysning. Då dör vi ånyo i hjärnhinneinflammationer, blodförgiftningar o dyl som idag botas med antibiotika. Våran medellivslängs sjunker, den som stadigt ökat tidigare, på grund av alltför generös utdelning av antibiotika!


Finns det nåt vi kan göra idag?

Ja, så vitt jag kan se och förstå, kan vi enskilda människor ifrågasätta när läkaren skriver ut antibiotikan. Behövs den verkligen, räcker inte hostmedicinen? Nässprayen etc.?

Spring inte till läkaren direkt, kräv inte antibiotika.

Läkare - var restriktivare med utdelning av antibiotika.

Läkemedelsindustrin - satsa på att ta fram ny  verksam antibiotika oavsett vad myndigheterna hittar på, det kan rädda många liv!


http://www.dn.se/nyheter/sverige/fler-infektioner-blir-dodliga-1.874006


//Zkrivaren

Presentation

Omröstning

TV-avgift skall betalas...
 ...via en avgift som nu
 ....reklam
 ...skatt
 ...skatt och reklam

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
<<< Maj 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards