Alla inlägg under maj 2009

Av Zkrivaren - 8 maj 2009 23:27

Fredagen är slut och helgen är här.

Dagen har varit allt annat än kul. Tröttheten har tagit över och jag blir kort i kväll.


Lev väl!


//Zkrivaren

Av Zkrivaren - 8 maj 2009 19:56

Fem ljudboksförlag, Norstedts, Bonnier Audio, Earbooks, Piratförlaget och Storyside - har lämnat in en gemensam ansökan till tingsrätten om att få ut ett IP-nummer. Förlagen, som blev först ut bland upphovsrättsinnehavarna att utnyttja den nya ipredlagen som trädde i kraft den 1 april, har 15 författare som misstänks ha drabbats av illegal spridning av ljudböcker på nätet.


Intrången har, enligt förlagen, skett genom att verken har laddats upp på nätet och därmed funnits tillgängliga för nedladdning.

På den här aktuella servern fanns över 2.000 ljudböcker.


Men internetleverantören Ephone vägrar att utlämna IP-nummer bakom den som laddat upp och därmed gjort det möjligt att ladda ner fån sidan ifråga.

Nu ligger ärendet hos Solna tingsrätt.


http://www.dn.se/dnbok/forlag-kraver-att-fa-ut-ip-nummer-1.862035


//Zkrivaren

Av Zkrivaren - 8 maj 2009 10:46

Forskarna har jämfört etanolbilar med elbilar och funnit att elbilen går längre än etanol på en tank eftersom drivkraften går direkt till hjulen på en elbil.

Detta har jag påstått i diskussioner med folk och de har trott jag varit knäpp, nu mår jag gott. Dessutom släpper elbilen inte ut någonting alls.

http://www.alltommotor.se/artiklar/nyheter/elbilar-effektivare-an-etanolbilar-1.11994


//Zkrivaren

Av Zkrivaren - 8 maj 2009 08:34

Fredag och mina nerver är på helspänn.

Ska vara uppkopplad till EKG i 24  eller 48 timmar .

Från iem. men som tur är får jag vara hemma .

Och både hoppas och inte att det finns något fel på pumpen.

För det är inge kul att ha ont och obehag av den .

Jag börjar undra kanske bara jag som hittar på allt.

Ja nu har regn perioden kommit hit , behövligt men tråkigt .

Ja vi blir aldrig nöjda när det gäller vädret . Men vädrets makter rår

vi inte på . Nej nu får jag börja göra mig i ordning för dagens bravader .

Bussen går om ca 2 timmar . Ja ha en underbar dag .

// zladdertackan

Av Zkrivaren - 7 maj 2009 23:09

Under en internationell kongress i Amsterdam om fetma, presenterade en forskargrupp från Karolinska Institutet (KI) en rapport om feta män.

Forskarna har studerat 500 000 män födda mellan 1951 och 1961 och kontrollerat deras BMI när de mönstrade. Därefter undersöks hur många av dem som var gifta 1991 och 2004.

- De som hade ett BMI över 30, det vill säga feta, hade 2004 45 procent lägre chans att gifta sig jämfört med normalviktiga, säger Malin Kark, forskare vid KI, till TT.

Det visar att man egentligen kan vara utan kvinnor när de bara tittar till det ytliga, kanske det ligger en del i blondinhistorierna ändå.

http://www.dn.se/nyheter/vetenskap/feta-man-far-leva-ensamma-1.861142


Jag har en bra hyresvärd. Här behöver man inte källsortera till källsorteringen, man behöver inte ens gå dit med soporna, man ställer dem ivägen för allt och alla i trappuppgången. Sedan när städningen kommer tar de hand om soporna.

Och värden ser till att vårt fläktsystem går några timmar längre för några hyresgäster av 200, tycker det är för varmt i lägenheterna. Fläktsystemet för in kall luft, och det är bra när det är kallt ute, minusgrader också och ingen värme på elementen. Det är bara att beundra värden som är ensam idiot på marknaden.


Lev väl!


//Zkrivaren

Av Zkrivaren - 7 maj 2009 10:41

Ännu ett ungt liv har släckts. Och inte utan inblandning av äldre och vuxna. Fortsätter det så här kommer mänskligheten på denna planet att ta kål på sig själva eftersom det kommer att saknas generationer som kan föda nya barn. Svininfluensa, HIV, Fågelinfluensa, cancer osv. blir bara en bidragande liten del.


En 13-årig flicka rymde från ett hvb-hem för knappt ett år sedan, en bit ifrån hemmet hittades flickan död genom hängning.


13-åringens storasyster är kritisk till att flickan placerades på hemmet som ensam flicka bland flera äldre pojkar.

– Jag förstår inte hur man kan sätta en liten flicka på ett sådant hem, med bara killar som har något fel. Man förstår inte hur de kan göra så. Det är sjukt, säger storasystern.


Vad värre är framkommer efter obduktionen då Ekot gått igenom journaler och obduktionsprotokoll. Där framgår att hon hade utsatts för upprepat våld av pojkar på hemmet. Mycket tyder också på att hon hade blivit misshandlad strax innan hon rymde och tog livet av sig.

Först efter ”Elins” död framkom det att hon hade sagt till sina skolkamrater att hon också hade blivit sexuellt utnyttjad av en av pojkarna.


Mamman är handikappad efter en trafikolycka och hon ifrågasätter socialtjänsten och personalens omhändertagande av hennes dotter.


De utpekade killarna har fått flytta.


Från ansvarigt håll anser man inte ha begått något som helst fel.

http://www.sr.se/ekot/artikel.asp?artikel=2817667


Bara att sätta en 13-årig ensam tjej inlåst ibland pojkar måste ses som fel. Att sedan inte erkänna att något gått fel ens efter att det finns nedskrivet efter hennes död i bl a journaler som visar att vuxna visste vad som hände, är inte fel, det är vidrigt tjänstefel och borde bestraffas.


Och för inte länge sedan tog en 15-årig flicka livet av sig efter att ha blivit utsatt för våldtäkt

Den 15-åriga flickan beskrivs som en tjej med många kompisar men som fick problem med att hänga med i skolan och började må dåligt. Det gick så långt att socialen kopplades in.

Det var när hon till slut sattes på behandlingshem som hon träffade 42-åringen. Han ska då under flera månader ha erbjudit henne narkotika och våldtagit henne vid ett stort antal gånger.


När allt uppdagades och 42-åringen skulle ställas inför rätta hände det som inte fick hända. Några timmar före rättegången tar flickan sitt liv.

http://www.sr.se/cgi-bin/ekot/artikel.asp?Artikel=2760311


Detta är två fall av hur illa vi sköter om våra barn och ungdomar idag. De har blivit kända, men det finns förmodligen flera som vi inte känner till idag, kanske gör vi det i framtiden, när ännu fler liv gått till spillo.


//Zkrivaren


Av Zkrivaren - 7 maj 2009 09:06

Ja nu kommer vår regnet på löpande band .Typiskt västkust väder , bara hoppas på ett fint väder i helgen . Ska vara uppkopplad på EKG fredag - söndag 48 timmar , så då hoppas jag på gott väder .Så jag kan vara ute och gå så att min pump kan få sina volter som det brukar göra . Jag både hoppas och inte att det visar något .Men jag börjar bli nervös för detta . Jag är nog lite nojig när det gäller detta . Ganska glad över att de tar mig på allvar ialla fall , för nu är det strax 3 år sedan jag hade hjärtinfarkt och tycker att pumpen uppför sig sämre och sämre . Kanske det har med att göra att jag har ju inte precis så bra runt omkring mig . Men som vanligt är det mitt egna fel allt ,jag är ju kvinna och män gör ju inget galet alls . Min chatt vän tillexempel är nog sur ännu på mig .För att jag var ärlig . Nej vi kvinner ska bara vara mannen till lags . Ja det ställer jag inte upp på mera . Jag är för gammal nu , utan jag vill oxå ha plats för bara mig . Nej nu ska det städas , hade tvättstuga igår och lite stryktvätt finns oxå .Ha en bra dag

// zladdertackan

Av Zkrivaren - 6 maj 2009 22:40

Efter en dag som varit allt annat än bra följer en kväll i samma anda. Nu väntar sängen, hoppas drömmarna uteblir.


Det mer udda inslaget idag blev kråkorna som efter dagens  regn kunde få en del maskar i näbben.  Fast än en stor människa i form av mig kom gående mitt i kalaset, tittade som hastigast och fortsatte smaska vidare.


Tyvärr har bloggen belstats negativt idag på grund av tidsbrist, men det ska bli ändring på det med.


Lev väl!


//Zkrivaren

Presentation

Omröstning

TV-avgift skall betalas...
 ...via en avgift som nu
 ....reklam
 ...skatt
 ...skatt och reklam

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
<<< Maj 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards