Alla inlägg under maj 2009

Av Zkrivaren - 27 maj 2009 19:31

Bokförlagen Norstedts, Bonnier Audio, Earbooks, Piratförlaget och Storyside, har hos tingsrätten krävt att få del av ip-adressen till en server som misstänks ha laddat upp 2.000 böcker, så de blivit tillgängliga på internet.


Internetleverantören Ephone meddelade direkt att de ville se papper och fick det. Nu meddelar man att man inte hörsammar ens tingsrätten, och fortsätter att vägra lämna ut ip-adressen och därmed vem som står bakom densamma.


Ephone hävdar att det krävdes lösenord för att få tillgång tilll sidorna med böckerna, därmed är det inte allmänheten som har tillgång utan en begränsad mängd besökare. Dock är det inte lagligt att ladda upp böckerna, vilket det står i ipredlagen, men det finns vad jag vet inget i lagtexten där det framgår hur lagen skall tydas när uppladdning sker för en begränsad mängd personer.

Därmed har motparten inte visat att det finns några sannolika skäl för att ljudböckerna har varit tillgängliga för nedladdning. Något jag har väldigt svårt att köpa. Har något, i detta fall böcker, lagts upp om än med lösenord, finns det oftast möjlighet att ladda ner på ett eller annat sätt.


http://www.dn.se/dnbok/ephone-sager-fortsatt-nej-till-ipredkrav-1.877758


//Zkrivaren

ANNONS
Av Zkrivaren - 27 maj 2009 11:43

Den lille indianpojken kom fram till sin pappa hövdingen och sa:
- Hur får man sitt namn i vår stam?
- Min son, sa fadern, det beror på vad som hände eller vad någon gjorde just då barnet blev till. Åskan gick till exempel när din syster blev till och följaktligen fick hon heta "Lilla Åskan". Då din äldre bror blev till låg vi i strid med Apacherna och hade vunnit slaget vid Big Horn, så han fick namnet "Stora slaget".
- Är det något mer som du vill veta, Spruckna gummit?

ANNONS
Av Zkrivaren - 27 maj 2009 10:49

Västra Kungsholmen har förlorat strömmen tack vare en skicklig person som grävt av en kabel. Det är alla Fortums ku8nder som är strömlösa i Kristineberg och Stadshagen. Strömmen skall vara tillbaka innan lunch, uppger Fortum.


Den kraftiga blåsten på västkusten, har nu också nått ostkusten, dock inte på långa vägar så hård som väst fick, men tillräckligt för att man inte vill vara ute i onödan, även om solen skiner.


Medellivslängden minskar med tio år. Fler barn dör i späd ålder. Bakteriernas växande motståndskraft mot antibiotika är nästa hot mot folkhälsan, säger ordföranden i Europeiska kommittén för antibiotikafrågor. 

Och då ska vi inte glömma att djuren, de som sedan slaktas för att bli mat, pumpas i antibiotika också, även i förebyggande syfte.

Detta är en skrämmande framtid vi går till mötes, om man nu ens vill göra det.


Om tio år kommer vi att märka av konsekvenserna av den generösa användningen av antibiotika. Många ingrepp som nu är rutin blir inte längre möjliga. Det handlar till exempel om proteser i höfter och knän, olika hjärt- och kärloperationer och organtransplantationer.

Mycket värk onödigt ont i knä och höft. Lidande vi kunnat slippa, om antibiotikan inte slösats. Dagens oraganorganisationer och allt runt det, kommer att läggas ner då organtransplantationer ej längre kan göras.


Tittar vi längre bort, tjugo år in i framtiden, är det ännu mörkare, här hjälper knappt belysning. Då dör vi ånyo i hjärnhinneinflammationer, blodförgiftningar o dyl som idag botas med antibiotika. Våran medellivslängs sjunker, den som stadigt ökat tidigare, på grund av alltför generös utdelning av antibiotika!


Finns det nåt vi kan göra idag?

Ja, så vitt jag kan se och förstå, kan vi enskilda människor ifrågasätta när läkaren skriver ut antibiotikan. Behövs den verkligen, räcker inte hostmedicinen? Nässprayen etc.?

Spring inte till läkaren direkt, kräv inte antibiotika.

Läkare - var restriktivare med utdelning av antibiotika.

Läkemedelsindustrin - satsa på att ta fram ny  verksam antibiotika oavsett vad myndigheterna hittar på, det kan rädda många liv!


http://www.dn.se/nyheter/sverige/fler-infektioner-blir-dodliga-1.874006


//Zkrivaren

Av Zkrivaren - 26 maj 2009 22:52

I Västra Götaland, Halland, Skåne, Jönköping och Kronoberg skall det blåsa 21-23 meter i sekunden i kväll, natt och under onsdagen, en så kallad klass 1-varning har utfärdats av smhi idag.

Blåsiga dagar och nätter väntar, men sedan kommer värmen och i Sverige blir det sommarvärme, om prognosen håller. I norra blir det dock svalare kommande vecka, enligt en prognos.


Svalt är det inte i sängen när jag ligger där, är ju...het av mig.


Lev väl!


//Zkrivaren

Av Zkrivaren - 26 maj 2009 19:31

Redan före smestern har flera sjukhus stora problem med blod till operationer, vilket innebär att en trafikolycka, kan få oanade följder då inte blod finns.


Akademiska i Uppsala tvingas ställa in operatiooner, läget är detsamma i Umeå, Malmö, Lund och Linköping. Totalt sätt är det brist till akut brist på blod i hela landet.


Du som är blodgivare, eller tänkt bli det, ge dig av till närmaste blodtappningsställe, och ge ditt bidrag, det kan rädda liv, även ditt eget!


http://www.expressen.se/halsa/1.1582723/sjukhuset-vadjar-ge-blod


En påse blod kan rädda liv!

http://www.geblod.nu/general.aspx?PageId=1993

//Zkrivaren

Av Zkrivaren - 26 maj 2009 19:07

Han tankade för 158 kronor på Eons gastankstation i Ängelholm. Sedan drogs summan 32 gånger från kontot, medan 23 transaktioner hann stoppas i tid. Totalt hann drygt 4.000 kronor dras från mannens konto, pengar som ännu inte betalats tillbaka trots att mannen klagade hos Eon för över två veckor sedan.


Mannen är inte ensam om att ha drabbats, på flera ställen i Skåne och Småland har det inträffat, uppger Eon.


Felet uppstod under cirka fem dagar runt månadsskiftet. Enligt informationschef Hennius har samtliga drabbade kunder fått sina pengar eller så är pengarna på väg.


Man kan säga att här gasade pengarna iväg.


http://di.se/Nyheter/?page=%2fAvdelningar%2fArtikel.aspx%3fo%3dexpressen%26stat%3d0%26ArticleID%3d2009\05\26\338826%26SectionId%3dDinapengar%26menusection%3dDinapengar%3bDinapengarNyheter


//Zkrivaren

Av Zkrivaren - 26 maj 2009 18:57

Nu har jag precis kommit hem, men ska ut och njuta av värmen lite också.
Hemvägen blev ganska intressant, förutom lättklädda damer med piltar, så tycktes djuren trivas också. Väldigt mycket dessutom.

Jag passerade en hage med ponny i, två stycken till och med, en av varje kön fick jag snabbt bli varse om. Plötsligt hoppade den ena upp och försökte sig på en skön stund bakifrån. Efter någon minut var det hela över, och en rejäl laddning hade levererats, han klev av med sin jättelika, som varje man skulle vilja ha för att tillfredställa storlekskräsna kvinnor med, ståendes fortfarande. Helt obekymrad att jag hade sett allt. Varför är människan så komplicerad?

Men när ett liv föds, släcks ett annat sägs det, och jag fick beviset för det, en död fågel, kanske sitter dennes själ i fåglarnas himmel och tittar på oss? Och såg hur ett nytt liv tändes?


//Zkrivaren

Av Zkrivaren - 26 maj 2009 10:49

I juli förra sommaren rådde stor brist på vårdplatser på Karolinska i Solna. DN har tagit del av interna dokument som visar att sjukhusledningen då för första gången gjorde ett medvetet avsteg från de stränga smittskyddsreglerna. Detta gjordes för att lösa bristen på sängplatser under semesterperioden.

Dokumenten visar att chefsläkaren Stefan Engqvist beslutade att de rum på infektionskliniken i Solna som är avsedda för patienter som bär på den smittsamma resistenta varbakterien MRSA fick användas till patienter som inte bär på bakterien.

 http://www.dn.se/nyheter/sverige/patienter-utsattes-for-farlig-smitta-1.873282


Jag har en vän som ska in och opereras denna sommar, och jag skräms personligen av att sådana medvetna fel görs på ett sjukhus som Karolinska sjukhuset i Solna, jag kan bara hoppas att detta är ett isolerat medvetet misstag. Vad jag tror behåller jag för mig själv.


//Zkrivaren

Presentation

Omröstning

TV-avgift skall betalas...
 ...via en avgift som nu
 ....reklam
 ...skatt
 ...skatt och reklam

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
<<< Maj 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Zkrivaren med Blogkeen
Följ Zkrivaren med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se