Alla inlägg under maj 2009

Av Zkrivaren - 25 maj 2009 22:17

Och så har SOSAB, gjort det igen, klantat sig.

Det jag drabbades av för många år sedan, skulle aldrig upprepas sa man då, ändå gjorde det så.


En man i Södertälje ringde 112 till sin sambo som blivit akut sjuk.

Sjuksköterskan ska i telefon ha svarat:

"det kunde dröja då ambulanspersonalen hade mycket att göra". 


Först fem timmar senare kom ambulansen, då hade sambon fått två hjärtinfarkter och överlevde inte natten. Nu anmäls sjuksköterskan för felbedömning till HSAN.

http://stockholm.city.se/17012/sjukskoterska_pa_112_anmald_for_felbedomning_av_dodssjuk


Vad jag vet finns det ett antal ambulanser, inte bara i Södertälje, utan även Järna och Botkyrka har sådana, så i mina ögon sett, är jag inte nådig.


Däremot hoppas jag sängen min är nådig mot mig.


Lev väl!


//Zkrivaren

ANNONS
Av Zkrivaren - 25 maj 2009 17:23

Efter en lång tid har de mobila bredbanden för första gången backat i försäljningen. Under första kvartalet 2009, minskade försäljningen med 3 procent jämfört med samma månad förra året.

På frammarsch är de inbyggda enheterna, men ännu är det modem som gäller mest.


http://www.dn.se/ekonomi/mobilt-bredband-backar-1.861848


//Zkrivaren

ANNONS
Av Zkrivaren - 25 maj 2009 10:51

Vindkraft ligger i tiden, men i Piteå har man fått andra problem i sin planering att uppföra 132 snurror. Dessa går inte att ansluta till elnätet, något man tror skall fungera senare.

De beräknas ge en effekt på 660 megawatt, motsvarande hushållsel för 630 000 människor.

 http://www.dn.se/nyheter/sverige/vindkraft-utanfor-pitea-skjuts-upp-1.872444


//Zkrivaren

Av Zkrivaren - 24 maj 2009 23:44

Idag har vi hamnat i en situation som innebära att vid ett felaktigt användande av antibiotika, kommer residenta bakteier att klara av att kanske få en människa att avlida på sikt.

Sjukdomar som normalt kan botas med antibiotika, kan i framtiden inte botas med samma medel.

Då är det extra viktigt att sjukvården och i synnerhet läkarna blir mycket mer restriktiva med utskrivandet av antibiotika.


Dagens Nyheters reportar gjorde en verklighettskontroll genom  att själva kontrollera hur det var. Under en tid besökte de 10 privata läkarmottagningar med påstådd bihålsinflammation. Resultatet är mycket skrämmande.


• Nio av tio läkare skriver ut antibiotika trots att vi är fullt friska.

• Majoriteten av läkarbesöken är över på fem minuter.

• Bara hälften av läkarna tittar oss i näsan.

• Ingen nämner risken med resistensutveckling eller ber oss vänta ett par dagar för att se om besvären lättar av sig själva.

• Tre läkare skriver ut preparat som slår bredare och därmed skyndar på resistensutvecklingen i stället för det rekommenderade förstahandsvalet Kåvepenin.

• En läkare tvekar först att skriva ut antibiotika, men ger vika när reportern säger att hon inte kan vara borta från jobbet mer.

• En enda säger nej.


Samtidigt skrivs allt mer Tamiflu och motsvarande, ännu effektiva medel, ut mot de som drabbaats av Svininfluensan och deras friska anhöriga, i förebyggande syfte. Vad kommer vi att ha kvar om ett år?

 http://www.dn.se/nyheter/vetenskap/lakare-struntar-i-nya-riktlinjer-for-antibiotika-1.872376


Lev väl!


//Zkrivaren


Av Zkrivaren - 24 maj 2009 19:28

Uppståndelsen i medierna var stor när en undersköterska vid Södertälje sjukhus, Peter Magnusson, i januari gick ut och berättade om en utbredd rasistisk jargong bland arbetskamraterna. Inställningen till patienter med utländsk härkomst ledde dessutom till att dessa fick sämre vård, menade han.

Efter avslöjandet har sjukhusledningen officiellt beklagat missförhållandena, men enligt Peter Magnusson har de inte tagit itu med problemet i grunden. I stället har han känt att fokus riktats mot honom - och det som av chefer och kollegor uppfattats som illojalt beteende.

 http://www.svd.se/nyheter/inrikes/artikel_2940717.svd


Jag har själv drabbats av detta på 1970-talet, och trodde dumt nog att det skulle vara utortat idag, men så är det inte. Man är blåögd och önskande ibland.

Däremot anser jag att vid dessa tillfällen skall en opartisk utredning tillsättas och ordinarie arbetsledning befrias från sina arbetsuppgifter under den tiden utredningen pågår. Visar det sig att ledningen gjort fel skall kännbara åtgärder vidtas. 


//Zkrivaren

Av Zkrivaren - 24 maj 2009 19:05

Fackföreningsägda semesterstället Riva del Sole i Italien, där Wanja Lundby Wedin ännu än gång är i focus, har fått mer bekymmer.


Castiglione della Pescaia. Italienska finanspolisen har slagit till mot LO-ägda semesterparadiset Riva del Sole. Vid en inspektion fann inspektörerna att det saknades pensionsinbetalningar för cirka tjugo badvakter. I ett beslut pekas Wanja Lundby-Wedin ut som ansvarig tillsammans med direktören Felice Bassi.


När Polizia Tributaria, en del av italienska finanspolisen, kom till Riva Del Sole 3 maj 2007 och granskade verksamheten gick man igenom just pensionsinbetalningarna bolaget gjort för de 20 badvakterna.


http://www.expressen.se/Nyheter/avslojar/1.1580414/razzia-mot-lyxhotellet


//Zkrivaren


Av Zkrivaren - 24 maj 2009 12:01

Det bästa jobbet när man startar eget är att bli konsult , sa någon till mig. Då behövs bara en idé, penna och block.

Men idag tycks det inte räcka så långt många skattefuskar och 145 konsulter har fastnat i Skatteverkets nät

Flera konsulter har dömts till fängelse för grova skattebrott och fler åtal är att vänta, framgår av en granskning P 1-programmet Kaliber har gjort.


Företag som bl a Tele 2 och Volvo Personvagnar är inblandade och en åklagare tror detta är toppen på ett isberg.


Genom att få mer än halva lönen utbetald till hemliga bankkonton i skatteparadis har konsulterna försökt undvika skatt.


Bakom upplägget står utländska bemanningsföretag som under flera år har försett svenska storföretag med specialister och konsulter inom teknik och IT.


En revisor är inte så säker på att alla företag är så oskyldiga heller, och man förstår hur han resonerar om man lyssnar till vad han säger:

– Skulle dessa konsulter inte tjäna så bra på de här uppdragen som de nu egentligen gör här skulle det ju naturligtvis bli mycket dyrare för storföretagen att anlita dem. Av den anledningen finns det ju ingen anledning kanske för storföretagen att rota i denna fråga, utan de låter det väl pågå så länge det ser bra ut, säger Ulf Philipsson på Skatteverket.


http://www.dn.se/nyheter/sverige/skattefusk-med-konsultarvoden-1.872186


http://www.sr.se/ekot/artikel.asp?artikel=2851788


http://www.sr.se/sida/default.aspx?ProgramId=1316


//Zkrivaren


Av Zkrivaren - 23 maj 2009 23:57

JO-anmälningarna mot Försäkringskassan har ökat med 80 procent i år jämfört med i fjol. Yvonne Dafgård är en av anmälarna. Hon har väntat i veckor på sin utlandspension.

Senast den 24 april skulle Yvonne Dafgårds pension ha kommit in på hennes konto i Kanada. I fredags lyste den ännu med sin frånvaro – över en månad försenad trots flera påstötningar hos Försäkringskassan.

– Förra året var pensionen försenad i tre veckor vid ett tillfälle. Då berodde det på ett nytt datasy­stem. Nu är det tydligen något fel på systemet igen. Min handläggare är förtvivlad och själv vill jag väldigt gärna få mina pengar, säger Yvonne Dafgård, som har tröttnat och JO-anmält Försäkringskassan.

Men hon är inte ensam om att anmäla Försäkringskassan, hon har sällskap av många andra, över 300 personer.
Det är den omorganisation som gjordes förra året som tydligen är orsaken hos de utbrända och utskällda människorna på Försäkringskassan.

http://www.dn.se/nyheter/sverige/f-kassan-anmals-nar-pengar-drojer-1.872150


Omkring hälften av anmälningarna av Försäkringskassan som når justitieombudsmannen, JO, avskrivs direkt. Bland annat för att de rör Försäkringskassans beslut, vilka JO inte prövar.
JO granskar om någon har blivit felaktigt eller orättvist behandlad av en myndighet eller tjänsteman vid en myndighet inom den statliga eller kommunala sektorn.
Hade det varit tvärtom, att de sjuka hade gjort fel har alla myndigheter inkl JO, tagit alt under lupp och utdelat straff, men Försäkringskassan, som andra myndigheter verkar skyddas av någon anledning. Alla anmälningar borde tas upp!

http://www.dn.se/nyheter/sverige/jo-granskar-inte-alla-anmalningar-1.872149


//Zkrivaren

Presentation

Omröstning

TV-avgift skall betalas...
 ...via en avgift som nu
 ....reklam
 ...skatt
 ...skatt och reklam

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
<<< Maj 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Zkrivaren med Blogkeen
Följ Zkrivaren med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se