Alla inlägg under maj 2009

Av Zkrivaren - 29 maj 2009 09:55

 SAAB får en förlängningför rekonstriuktion av företaget.


Ingen av de  borgenärer som skickat in svar till tingsrätten har motsatt sig fortsatt rekonstruktion. Ett tiotal borgenärer har svarat, bland annat GM-bolagen som har närmare 10 miljarder kronor i fordringar på Saab, Skatteverket som för statens talan och som är näst största fordringsägare med 348 miljoner kronor, Fyrstad Kraft, ett antal underleverantörer och de anställdas representant i borgenärskommittén.

Endast en, Platzer Fastigheter som hyr ut lokaler till Saab i Göteborg, har uttryckt frågetecken om en rekonstruktion är meningsfull, om Saab inte betalar sina löpande utgifter i tid. Den senaste hyresavin på cirka 11 miljoner kronor betalades en vecka för sent. Om Saab sköter sina räkningar stödjer även Platzer en fortsatt rekonstruktion.


Jag pratade med flera SAAB-ägare när GM och därmed SAAB kom i gungning, först var de oroliga, senare kaxiaga, att SAAB klarar det. Vad de kan vara nu vet jag inte, men uppstudsiga kan nog vara en tanke, nu när det går åt rätt håpll för SAAB.


SAAB har en lång tid som företag och bil, inom rally och vanlig trafik, vem minns inte SAAB:s gamla 92:or? Med sitt speciella ljud.

SAAB 99 kom att bli en succé och många sådana bilar såldes på den tiden, bilen som följdes av såväl 900 som 9000.

Men sen övergavs modellerna med många siffror, det skulle vara två siffror som 9-3 och 9-5, och inte längre svensk egentligen, lika lite som Volvo, men en gång var de båda svenska bilmärken, vi kunde vara stolta över.

Prata med en SAAB-ägare idag så är denne säkert nöjd med bilen sin.

 http://www.dn.se/ekonomi/saab-far-forlangd-rekonstruktion-1.879137


// Zkrivaren
ANNONS
Av Zkrivaren - 28 maj 2009 23:18

Ibland försvinner all lust, även att skriva en blogg trill många besökare, men när man som i det här fallet blir sjuk, känns allt jobbigt och skrivandet är en del av det.


Att vädret har visat sin värsta baksida underlättar inte när man är nedstämd.

Bara att hoppas på 8 timmar sömn.


//Zkrivaren

ANNONS
Av Zkrivaren - 28 maj 2009 20:25

TV 4 avslöjar hur alla politiker oavsett färg vill tredubbla sin pension, samtidigt som de sänker för deras egna väljare.


Enligt ett förslag som just nu diskuteras bland partiernas gruppledare i riksdagen ska ledamöter som slutar före 50 års ålder få mer än tre gånger högre pension när de fyller 65 än med dagens regler, avslöjar TV4Nyheterna.


Moderaten Lars Lindblad är 38 år och har suttit i riksdagen sedan 1998. Om han skulle hoppa av efter nästa val får han med dagens regler 7 500 kronor i månaden för åren i riksdagen när han fyller 65. Om det nya förslaget går igenom får han mer än tre gånger så mycket - 24 500 kronor - utöver annan pension han tjänat in från andra jobb.
- Ja, men det är rimligare att jämföra med om jag hade varit vanlig löntagare och då har jag halva utfallet i pension jämför med om jag haft ett vanligt arbete. Och det är inte rimligt att sätta unga människor som går in i politiken i den situationen, säger Lars Lindblad.


Nej, det är inte rimligare så länge väljaren får sänkta löner och pensioner. En politiker - oavsett partitillbehörighet - skall vara ett föredöme, detta är raka motsatsen och det får även kritik.


- Om man slutar när man är ung har man ju möjlighet att få ett annat arbete, betydligt bättre möjligheter än om man är 55-60 år. Och då kan du alltså tjäna in en pension i din civila karriär. Därför är det orimligt att man överkompenserar de unga riksdagsledamöter, säger Agneta Jöhnk vid Sveriges kommuner och landsting.


Kostnaden, om förslaget går igenom, blir att skattebetalarna får betala 15 miljoner mer per år utöver 20 miljoner som är ett engångsbelopp under övergångsperioden, som det heter nu i alla fall.


När sedan en hederlig arbetstagare vill ha höjd lön, får denne vara glad för någon eller några hundralappar i månaden, och pensionären för en femtilapp, för de som har under 10 000 kr/mån.

Talas det om konflikt protesteras det, men politikerna har idag så bra inkomst att de ska vara tysta, eller låta bli att höja den nu eller sin pension.


http://nyhetskanalen.se/1.1021810/2009/05/28/riksdagspensioner_kan_hojas_kraftigt


//Zkrivaren

Av Zkrivaren - 28 maj 2009 19:59

Efter den uppmärksamhet som blodbristen gav, fick Akademiska påfyllning, men behöver mer inför semester. Detta gäller Sveriges samtliga blodcentraler som gärna tar emot gamla och nya blodgivare omgående, så lagren hinner fyllas på innan semestern börjar.


Bara en trafikolycka kan ta många påsar blod, och den som behöver det kan vara just du.

Har du lämnat blod idag, får du lämna tidigast enligt nedan. 

Kvinna: 2009-09-17
Man: 2009-08-20
Tom
Blodbehovet varierar i olika delar av landet. Därför är det inte säkert att du får ge blod från ovanstående datum.


Vi ska vara rädda om varandra, hjälpa när vi kan!


//Zkrivaren

Av Zkrivaren - 28 maj 2009 14:05

När Daniel Westling fick sin njure blev det en effekt som brukligt är.

Under onsdagen dagen då Westling opererades, fick donationsregistret in 143 anmälningar. Klockan 11 förmiddagen därpå har redan 78 anmälningar droppat in under dygnet.

 

Det är vanligt när media uppmärksammar, men det borde vara en självklarhet att alla tänker till, det kan faktiskt vara du som behöver en njure nästa gång, finns det någon då?

Cirka 550 personer står för tillfället i kö för ett nytt organ. Störst är behovet av en ny njure.

En vanlig missuppfattning bland många är att de är för gamla för att donera organ. Åldrade organ är ytterst sällan ett skäl som hindrar donation. Den reella medelåldern på dagens organdonatorer är omkring 46 år och skulle kunna vara högre.
Och alla potentiella organdonatorer är livsviktiga. Antalet lämpliga donatorer i Sverige är bara 224 per år, enligt en färsk studie. Det är nämligen inte helt vanligt att dö under sådana förhållanden att det ens är möjligt att ta tillvara organen. Läkare måste ha konstaterat total hjärninfarkt, man måste vårdas i en respirator på intensivavdelning.

 För mer information, klicka på "Donationsrådet på blogginläggets meny till höger.

 


http://www.dn.se/nyheter/daniel-westling-inspirerar-till-donation-1.878354


http://www.expressen.se/halsa/1.1584819/du-kan-radda-sju-manniskor-pa-en-minut


//Zkrivaren

Av Zkrivaren - 28 maj 2009 08:45

Torsdagen blev en mardrömsstart för mig, blott efter några timmars sömn vaknade jag och kunde knappt andas. Näsan svullen halsen raspig och trött. Jag lyckades sova en stund till.


Men fortfarande är något fel, det känns inte som en förkylning, bihålorna är okay, mer som en allergisk chock av något slag, samtidigt som vädret visar sin baksida, mulet och regnigt.


//Zkrivaren

Av Zkrivaren - 27 maj 2009 22:05

En augustidag 2007 blev den sista arbetsdagen för en 43-årig man.

Han höllt på att gräva en grav på Gudmuntorps kyrkogård. Vid fyllningen av graven användes en felaktig arbetsmetod. Marken gav vika. Och han fick allt över sig och avled.

Nu skyller man på varann om vem som hade ansvaret. Jag konstaterar att mannen trots allt inte behövde fraktas till en grav egentligen, om nu inte graven tillhörde annan.

Oavsett detta är det vansinne om en människa omkommer på grund av att fel begåtts av arbetsgivaren, som vållat det som inträffat.


http://nyhetskanalen.se/1.1018430/2009/05/27/man_dog_i_grav_prast_atalas


http://www.skanskadagbladet.se/article/20090527/NYHETER/401197396/1057/*/GUDMUNTORP/atalade-for-dodsfall-skyller-pa-varandra


Lev väl!


//Zkrivaren

Av Zkrivaren - 27 maj 2009 19:45

De två akutbilar som varit stationerade i Hudiksvall och Gävle skall försvinna, rapporterade SR Gävleborg under onsdagen.

Akutbilarna har varit bemannade med narkossköterskor som med sin kompetens kunnat ge patienten narkos, smärtlindring och frigöra andningsvägarna.


De överblivna narkossköterskorna kommer nu istället att slumpvis hamna i olika ambulanser, därmed slumpas det vilken patient som får bättre vård i ambulansen, inte nödvändigtvis den som behöver den.


För säkerhets skull så inrättar man nu en beredskap i Bollnäs, Hudiksvall och Gävle för att kunna tranportera svårt sjuka eller skadade patienter mellan sjukhusen.


http://www.sr.se/gavleborg/nyheter/artikel.asp?artikel=2863728


//Zkrivaren

Presentation

Omröstning

TV-avgift skall betalas...
 ...via en avgift som nu
 ....reklam
 ...skatt
 ...skatt och reklam

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
<<< Maj 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Zkrivaren med Blogkeen
Följ Zkrivaren med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se