Direktlänk till inlägg 27 maj 2009

Minskad medellivslängd

Av Zkrivaren - 27 maj 2009 10:49

Västra Kungsholmen har förlorat strömmen tack vare en skicklig person som grävt av en kabel. Det är alla Fortums ku8nder som är strömlösa i Kristineberg och Stadshagen. Strömmen skall vara tillbaka innan lunch, uppger Fortum.


Den kraftiga blåsten på västkusten, har nu också nått ostkusten, dock inte på långa vägar så hård som väst fick, men tillräckligt för att man inte vill vara ute i onödan, även om solen skiner.


Medellivslängden minskar med tio år. Fler barn dör i späd ålder. Bakteriernas växande motståndskraft mot antibiotika är nästa hot mot folkhälsan, säger ordföranden i Europeiska kommittén för antibiotikafrågor. 

Och då ska vi inte glömma att djuren, de som sedan slaktas för att bli mat, pumpas i antibiotika också, även i förebyggande syfte.

Detta är en skrämmande framtid vi går till mötes, om man nu ens vill göra det.


Om tio år kommer vi att märka av konsekvenserna av den generösa användningen av antibiotika. Många ingrepp som nu är rutin blir inte längre möjliga. Det handlar till exempel om proteser i höfter och knän, olika hjärt- och kärloperationer och organtransplantationer.

Mycket värk onödigt ont i knä och höft. Lidande vi kunnat slippa, om antibiotikan inte slösats. Dagens oraganorganisationer och allt runt det, kommer att läggas ner då organtransplantationer ej längre kan göras.


Tittar vi längre bort, tjugo år in i framtiden, är det ännu mörkare, här hjälper knappt belysning. Då dör vi ånyo i hjärnhinneinflammationer, blodförgiftningar o dyl som idag botas med antibiotika. Våran medellivslängs sjunker, den som stadigt ökat tidigare, på grund av alltför generös utdelning av antibiotika!


Finns det nåt vi kan göra idag?

Ja, så vitt jag kan se och förstå, kan vi enskilda människor ifrågasätta när läkaren skriver ut antibiotikan. Behövs den verkligen, räcker inte hostmedicinen? Nässprayen etc.?

Spring inte till läkaren direkt, kräv inte antibiotika.

Läkare - var restriktivare med utdelning av antibiotika.

Läkemedelsindustrin - satsa på att ta fram ny  verksam antibiotika oavsett vad myndigheterna hittar på, det kan rädda många liv!


http://www.dn.se/nyheter/sverige/fler-infektioner-blir-dodliga-1.874006


//Zkrivaren

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Zkrivaren - 11 februari 2013 12:40

Hästkött i lasagne, en katastrof och stor nyhet, alla anklagar alla i spåren av hästkött som kanske funnits länge i lasagne, istället för nötkött som ska vara i densamma. Vad ingen talar om är den otroliga leveranskedja från slakt till frysen i ...

Av Zkrivaren - 5 februari 2013 23:24

I Lidköping kan många hålla sig för skratt, men vad skall de göra? Jo, slå en signal för att slå en drill, den senaste (vansinniga) tekniska utvecklingen i mobiltelefonens historia är ett faktum. Står du och väntar på buss eller tåg och blir n...

Av Zkrivaren - 22 januari 2013 20:52

Jordbruksverket tycker att vi äter för mycket kött i Sverige, det är inte bra för miljön, anser de. Därför föreslår Jordbruksverket att en skatt ska läggas på köttet, för att få oss medborgare att äta mindre kött. När tar dessa dumma dörslag slut...

Av Zkrivaren - 22 januari 2013 14:33

Åter är den hatade TV-licensen, numer TV-avgift, blivit aktuell. (Uppdaterat) Nu ska alla som har en dator, surfplatta eller mobil (smartphone) betala avgift. Att INTE inneha TV räcker alltså inte för att komma undan en onödig avgift om tusentals k...

Av Zkrivaren - 11 januari 2013 21:42

Hackare utnyttjar säkerhetsbrist – så skyddar du dig Säkerhetsexperter varnar för användning av datorprogrammet Java. En allvarlig säkerhetsbrist har upptäckts och datoranvändare uppmanas att stänga av funktionen. Så löd inledningen i arti...

Presentation

Omröstning

TV-avgift skall betalas...
 ...via en avgift som nu
 ....reklam
 ...skatt
 ...skatt och reklam

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
<<< Maj 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Zkrivaren med Blogkeen
Följ Zkrivaren med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se