Alla inlägg under maj 2009

Av Zkrivaren - 3 maj 2009 22:10

Kvällen är nådd och mörker och kyla har kommit tillbaka, regn väntas och betydligt kyligare väder än vad vi varit vana vid under den senaste tiden är att vänta. 


Det pågående influensautbrottet föreföll under lördagen ha kulminerat, sedan rapporterna om nya smitt- och dödsfall blivit allt glesare. Strax före klockan 16 på söndagen sa Mexikos hälsominister att H1N1-influensan nu är på tillbakagång i landet.

Internationella hälsovårdsmyndigheter började då också luta åt att influensan inte är så allvarlig som de först befarade. WHO:s larmnivå för eventuell pandemi ligger kvar på steg fem på organisationens sexstegade larmtrappa. Men WHO avråder på sin hemsida inte från resor utomlands och anser inte att gränser bör stängas för att hindra spridning.

Detta är äntligen goda nyheter inte minst för Mexiko, som drabbades mycket hårt av influensan, inte bara sjukdomsmässigt utan även ekonomiskt då turisterna lämnade återbud eller lämnade lander tidigare än planerat.

 http://www.dn.se/nyheter/varlden/influensautbrottet-kan-ha-kulminerat-1.857108


Kvarten nästa

Tre Kronor är klart för VM-kvartsfinal. 4–1-segern i lördagens match mot värdlandet Schweiz innebär att Tre Kronor inte behöver lita på något annat lag. Platsen i slutspelet är säkrad. Vilket lag Sverige får möta avgörs på måndag kväll. Och i den kommande kvartsfinalen avgörs det om det skall bli en fortsättning till semi och kanske en final också. Visst vore det kul med medalj.


Sahlin inte poppis

Mona Sahlin, ville jag inte skulle efterträda Göran Persson, för hon är och kommer inte att vara en bra partiledare. Man får tycka vad man vill i de olika lägren, men som opolitisk obunden, anser jag att hon inte skulle ha axlat manteln. Margot Wallström, var min favorit, och jag tror ännu att hon skulle göra ett betydligt bättre arbete än vad Mona Sahlin kommer att göra.

Statsminister Reinfeldt uklassar Sahlin och vinner klart omröstningen om vem som är skickligast på att leda regeringen.

http://www.svd.se/nyheter/inrikes/artikel_2830605.svd


Bilträff och svineri

Stora mängder med bilar samlades under kvällen på parkeringen utanför Bahus. Redan förra året startade den här företeelsen med träff på den parkeringen den första lördagen varje månad.


Tanken är att man ska kunna visa upp sina bilar för varandra, men tyvärr är det vissa som inte håller sig inom lagens ramar.

Några körde igång s k drifting.

Följden blev många svarta spår. Till detta nedskräpning och krossat glas.

http://www.nt.se/nyheter/artikel.aspx?articleid=5174885


Stölder mot äldre i Värmland

Polisen varnar för en man och en kvinna som tillsammans med ett litet barn stjäl pengar från äldre människor.
Under helgen har fem sex personer drabbats när de har varit i livsmedelsaffärer typ ICA och Coop och handlat.

Även i Gävle är äldre målet för stölder, där man ringer på dörren och vill ha något, meddalar en källa.

http://www.nwt.se/article523408.ece


Polisen var god dröj

Ja, så illa kanske det inte blir, men till följd av dålig ekonomi, måste polisen skära i allt, utom sig själva, för att klara budgeten hyfsat.


Poliskontor som kan ta hand om anmälningar, hittegods, delgivningsverksamhet och svara på frågor från allmänheten. Men öppettiderna kan alltså se väldigt olika ut beroende på var du bor i landet, om det över huvud taget är öppet.

Hos just till exempel Gävleborgspolisen har man i år dragit in på semestervikarier i receptionerna, vilket innebär kortare öppettider och tre stängda kontor.

Ett annat exempel är Kalmarpolisen, som i år också har färre semestervikarier och därmed drar ner på öppettider, bland annat kvällstider mitt i veckan och även helt stänger kontoret i Nybro kommun. Även Gotlandspolisen stänger sitt kontor i Hemse och hänvisar besökare till Visby.


Men det finns de som öppnar mer och det är i Norrbotten. Titta på polisens hemsida www.polisen.se  för mer information.

Polisen uppger att det rör sig bara om civilanställd personal, som normalt bemannar receptioner och hjälper till med bl a pass.

http://www.sr.se/ekot/artikel.asp?artikel=2807304


Själv avslutar jag nu med att ta ett pass i sängen.


Lev väl!


//Zkrivaren



Av Zkrivaren - 3 maj 2009 18:59

Hur långt får en hyresvärd gå när det gäller att släppa in hyresgäster som inte sköter sig?

Den frågan har uppstått efter följande händelser.


2006 kommer en yngre kvinna med 3-årig dotter till en lägenhet i denna hyresvärdsbestånd. Efter en kort tid var lägenheten ovan inpyrd av rök, från ciggaretter underifrån, där man jämt stod och rökte på balkongen.

En månad senare började man ha fester, till slut varje dygn i veckan. Hur barnet klarade detta är oklart.

Högt spelande musik även nattetid blev en vanlig förekomst i denna lägenhet. Folk sparng ut och in dygnet runt och det var aldrig tyst. Det förekom även saker som inte är till godo för hyresgästen utöver detta.

Den stackars hyresgästen ovanför fick stå ut, klagade varje dag och hyresvärden gjorde ingenting. Först flera månader av nästan dagligt klagande, lämnades en varning.

Oväsendet tystnade i en vecka, sedan var det full fart igen, detta händer unde 2 år.


I samband med flytt kom en annan hyresgäst in, inte ens områdeschefen vet hur det gick till och misstankar om oegentligheter började ta form hos olika personer, inte minst den utsatta grannen ovanför som under ett års tid fick stå ut med musik i form av ett 20 sek. långt intro av trummor, som upprepades dygnet runt! Under bor en kvinna, ensamstående och över 90 år gammal med bräcklig hälsa. Hon kom att föras med ambulans till sjukhus två gånger under detta år.

Senare kom den olycksaliga hyresgästen att börja med ljud som påminner om bil på låg fart med hög växel, fast 100 gånger starkare, en ruta sprak, en 5,3 kg tung kruka hamnade i golvet, bland annat.

Efter mer än 30 klagomål och förstörd hälsa, lämnade personen och en ny hyresgäst kom, en utlandsfödd familj med en dotter. 


Denna nya familj var den bästa hyresgäst någon i uppgången träffat på, men redan efter fyra månader lämnade dessa människor bostaden, med ansikten fyllda av rädsla.


Den 28 maj kom nuvarande hyresgäst, knappt myndig, kompis med föregående bråkstake och allt upprepar sig nu igen, och misstanken om oegentligheter hos hyresvärden växer sig starkare hos allt fler personer, och kanske är det en tidsfråga innan det blir föremål för en utredning efter polisanmälan.


//Zkrivaren

Av Zkrivaren - 3 maj 2009 16:16

Det första svenska konstaterade fallet av Svininfluensan, har hittats och bekräftats. Det är en kvinna i 50-årsåldern från Stockholm som misstänkts ha fått smittan i USA.

Smittskyddsinstitutet har under flera dagar försökt att fastställa om kvinnan är smittad eller inte. Det prov som tagits innehåller väldigt lite virus och analysen har dragit ut på tiden.
Nu uppger Stockholm läns landsting att ”hon uppfyller kriterierna för att sannolikt ha smittats av den nya influensan A/H1N1”.
– Det är ingen vanlig influensa, men vi kan ännu inte säga att det är den ”nya influensan”, säger Antonio Barragan, avdelningschef på Smittskyddsinstitutet.


Hon skall ha fått en mild variant av den nya influensan? och har fått stanna hemma.

– Hon var bara sjuk i två, tre dagar. För att vara en influensa var det en mild sådan. Nu är hon alldeles frisk, säger Åke Örtqvist, landstingets smittskyddsläkare.

http://www.expressen.se/Nyheter/1.1555160/forsta-fallet-av-svininfluensan-i-sverige


http://www.dn.se/nyheter/sverige/sannolikt-fall-av-svininfluensan-i-sverige-1.857251


http://www.svd.se/nyheter/inrikes/artikel_2807499.svd


http://www.aftonbladet.se/nyheter/article5055696.ab


//Zkrivaren

Av Zkrivaren - 3 maj 2009 10:57

Sedan jag födde har alla sagt till mig att frukt är nyttigt. Ta ett äpple, banan eller päron som mellanmål istället för smörgåsen eller en apelsin istället för choklad. Och det har jag gjort, ätit mycket frukt, men ändå har jag fått en liten övervikt på något sätt, fast än jag har motionerat regelbundet. Som bonus ligger jag farligt nära diabetes. Och när jag läser DN idag hickar jag till, pusselbitarna faller på plats om detta stämmer. Frukt är inte hälsosamt!


Fruktos, som det finns massor av i frukt, skapar bukfetma och ger insulinresistens, som är ett förstadium till diabetes.­ Det visar en ny vetenskaplig studie. Vi har ju alla under ­årtionden fått lära oss hur nyttigt det är med frukt. Efter ­denna studie går det knappast att hävda att det skulle vara så oerhört nyttigt, som Livsmedelsverket påstår, skriver Christer Enkvist, överläkare i Trollhättan och medicinsk ­rådgivare vid Västra Götalandsregionen.


Livsmedelsverket får en rejäl bakläxa, gjord på frukt.


En händelse i det verkliga livet handlar om ett äldre par som lade om kosten.

En 64-årig kvinna hade under några år behandlats för typ 2-diabetes och högt blodtryck och vägde 124 kilo. Hon fick i januari 2007 tipset av sin nya läkare att sluta med de båda bananer hon sedan länge åt som mellanmål varje dag, en på förmiddagen och en på eftermiddagen. Utan att vidta några andra kost- eller livsstilsförändringar gick hon det första året fram till januari 2008 ner 12 kilo i vikt och nu våren 2009 har hon totalt gått ned drygt 30.
Hon har helt slutat med sin insulinbehandling och blodtrycksmedicinen är halverad. På köpet har hennes make gått ned drygt 10 kilo under samma tid genom att sluta med sitt dagliga fruktmellanmål.


För min egen del äter jag gärna bananer och apelsiner, något jag kanske borde sluta med, efter att ha läst detta.


http://www.dn.se/opinion/debatt/livsmedelsverket-morkar-att-du-blir-fet-av-frukt-1.857034


//Zkrivaren

Av Zkrivaren - 3 maj 2009 00:28

Ja så var det en ny månad igen och nya utmaningar som man ska reda ut . Men för mig började månaden på plussidan och sedan negativt . Fick in ett virus på min laptop så jag har fått lånat en laptop av en kompis. Tack för det annars vet jag inte hur jag skulle klara mig haha . Ja jag har datan som en vän nu för tiden som singelboende och inga barn hemma . Ja sedan har jag fått klart min kolonilott ,och fy vad det var torrt i jorden . Måste vattna redan och det är bara maj månad. Vad ska detta bli .Troligast tyvärr en regning sommar , vad de gammla sa förr ialla fall. Men det är bara att se om det stämmer ,jag får ta dag för dag . Jag har ju inget att passa varken jobb eller andra tider . bara leva för dagen . Nu när jag äntligen har börjat att klättra upp igen efter att ha blivit ner puttad i en svart djupt hål . Men en sak har jag lärt mig att nu ska jag bli ensamboende en längre tid . Inte sambo på lång lång lång tid .Lära känna den andra ordentligt innan det blir någon prat om sambo liv eller mer. Lite egoist ska jag bli och lära mig det lilla ordet NEJ . Inte bara ställa upp för andra utan tänka mig för innan jag säger Ja . Ja nu ska jag ta och krama kudden och det ska bli skönt att vila hela kroppen . Ha en bra natts sömn ni som ska sova .

// zladdertackan

Av Zkrivaren - 2 maj 2009 23:05

Efter en kall natt med en minusgrad, blev det en varm lite slöande dag denna lördag som jag och andra först trodde var söndag.

Med viss aktivitet bakom skärmen med bloggar, läsande, skrivande och socialt engagemang blandat med lite handlande av mat.

Dagens roligaste händelse för min del var nog det överraskande utlandssamtalet som kom. Unte varje dag sådant kommer, från en vän dessutom.


Influensan, den s k Svininfluensan verkar ha nått sin kulmen om man ska tro det man läser, hör och ser.

Av de 89 prov som kommit in har 85 avfärdats negativa och 4 återstår. Än så länge har inga fall av influensan konstaterats i Sverige, dock har några prover fått analyseras lite mera.

I Mexiko har antalet döda kopplade till sjukdomen minskat rejält samtidigt som bekräftade fall i USA ökat till 145 stycken i 22 delstater. Men dödssiffran har inte ökat utanför Mexiko.

Smittan har inte heller varit så aggressiv som man först fruktade.

 

http://www.dn.se/nyheter/sverige/inga-svenskar-smittade-1.856946


http://www.dn.se/nyheter/varlden/ljusning-i-smittans-mexiko-1.856747


Nu väntar sängen och ytterligare en sovmorgon.


Lev väl!


//Zkrivaren

Av Zkrivaren - 2 maj 2009 17:37

Två svenska medborgare har befunnits sig på samma flygplan som minst ett bekräftat fall av influensan också gjort.

Det gäller det plan från New York, i vilket en smittad dansk kvinna flög med. Svenskarna uppges inte befinna sig i riskzonen.


Idag finns det 615 bekräftade fall i 15 länder.

Sjuttiofem svenska prover har analyserats hittills – endast ett av dem har visat sig vara positivt för influensa A, under vilken svininfluensan ligger.
Det efterföljande provsvaret, som ska verifiera eller vederlägga att det är just svininfluensan, drar dock ut på tiden.
- Svaret kommer tidigast i morgon söndag, säger Aase Sten vid Smis informationsavdelning till Expressen.se.


Det finns dock ingen anledning att bli mer orolig.


Information finns bl a via längarna i menyn till höger.


http://www.expressen.se/Nyheter/1.1554257/antalet-smittade-accelererar

//Zkrivaren

Av Zkrivaren - 2 maj 2009 17:22

I augusti i fjol stämdes The Pirate Bay av den italienska musikindustrins branschorganisation Fimi. En domare beslutade då att sajten skulle blockeras i hela Italien - ett beslut som överklagats till Högsta Domstolen.

Trots det har åklagare Giancarlo Mancusis fortsatt med förundersökningen. En rättslig utredning mot pågår nu mot de fyra männen bakom The Pirate Bay, Gottfrid Svartholm Warg, Peter Sunde, Fredrik Neij och Carl Lundström.


Nu har man stärkt sig av den än så länge fällande domen i Sverige, och går vidare med förundersökningen i Italien.

The Pirate Bay har, enligt DI, kontrat med att anlita två it-advokater på Sardinien som sina ombud. Dessa tror inte att de fyra männen kan fällas i Italien, bland annat eftersom de aldrig arbetat med Italien som bas.

- Fallet kommer säkert till domstol. Men jag förstår inte hur åklagaren ska kunna bevisa "medverkan" till brott. Jag förstår heller inte hur detta kan falla under italiensk domsrätt, säger en av advokaterna, Giovanni Gallus.


Samtidigt rapporteras det om stora minskningar av antalet sajter som tidigare sysslat med nedladdning. Och kraftigt ökat antal lagliga nedladdningar.


http://www.dn.se/kultur-noje/musik/the-pirate-bay-riskerar-atal-i-italien-1.856908


http://www.di.se


//Zkrivaren



Presentation

Omröstning

TV-avgift skall betalas...
 ...via en avgift som nu
 ....reklam
 ...skatt
 ...skatt och reklam

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
<<< Maj 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards