Direktlänk till inlägg 3 maj 2009

Nattbloggen landet runt

Av Zkrivaren - 3 maj 2009 22:10

Kvällen är nådd och mörker och kyla har kommit tillbaka, regn väntas och betydligt kyligare väder än vad vi varit vana vid under den senaste tiden är att vänta. 


Det pågående influensautbrottet föreföll under lördagen ha kulminerat, sedan rapporterna om nya smitt- och dödsfall blivit allt glesare. Strax före klockan 16 på söndagen sa Mexikos hälsominister att H1N1-influensan nu är på tillbakagång i landet.

Internationella hälsovårdsmyndigheter började då också luta åt att influensan inte är så allvarlig som de först befarade. WHO:s larmnivå för eventuell pandemi ligger kvar på steg fem på organisationens sexstegade larmtrappa. Men WHO avråder på sin hemsida inte från resor utomlands och anser inte att gränser bör stängas för att hindra spridning.

Detta är äntligen goda nyheter inte minst för Mexiko, som drabbades mycket hårt av influensan, inte bara sjukdomsmässigt utan även ekonomiskt då turisterna lämnade återbud eller lämnade lander tidigare än planerat.

 http://www.dn.se/nyheter/varlden/influensautbrottet-kan-ha-kulminerat-1.857108


Kvarten nästa

Tre Kronor är klart för VM-kvartsfinal. 4–1-segern i lördagens match mot värdlandet Schweiz innebär att Tre Kronor inte behöver lita på något annat lag. Platsen i slutspelet är säkrad. Vilket lag Sverige får möta avgörs på måndag kväll. Och i den kommande kvartsfinalen avgörs det om det skall bli en fortsättning till semi och kanske en final också. Visst vore det kul med medalj.


Sahlin inte poppis

Mona Sahlin, ville jag inte skulle efterträda Göran Persson, för hon är och kommer inte att vara en bra partiledare. Man får tycka vad man vill i de olika lägren, men som opolitisk obunden, anser jag att hon inte skulle ha axlat manteln. Margot Wallström, var min favorit, och jag tror ännu att hon skulle göra ett betydligt bättre arbete än vad Mona Sahlin kommer att göra.

Statsminister Reinfeldt uklassar Sahlin och vinner klart omröstningen om vem som är skickligast på att leda regeringen.

http://www.svd.se/nyheter/inrikes/artikel_2830605.svd


Bilträff och svineri

Stora mängder med bilar samlades under kvällen på parkeringen utanför Bahus. Redan förra året startade den här företeelsen med träff på den parkeringen den första lördagen varje månad.


Tanken är att man ska kunna visa upp sina bilar för varandra, men tyvärr är det vissa som inte håller sig inom lagens ramar.

Några körde igång s k drifting.

Följden blev många svarta spår. Till detta nedskräpning och krossat glas.

http://www.nt.se/nyheter/artikel.aspx?articleid=5174885


Stölder mot äldre i Värmland

Polisen varnar för en man och en kvinna som tillsammans med ett litet barn stjäl pengar från äldre människor.
Under helgen har fem sex personer drabbats när de har varit i livsmedelsaffärer typ ICA och Coop och handlat.

Även i Gävle är äldre målet för stölder, där man ringer på dörren och vill ha något, meddalar en källa.

http://www.nwt.se/article523408.ece


Polisen var god dröj

Ja, så illa kanske det inte blir, men till följd av dålig ekonomi, måste polisen skära i allt, utom sig själva, för att klara budgeten hyfsat.


Poliskontor som kan ta hand om anmälningar, hittegods, delgivningsverksamhet och svara på frågor från allmänheten. Men öppettiderna kan alltså se väldigt olika ut beroende på var du bor i landet, om det över huvud taget är öppet.

Hos just till exempel Gävleborgspolisen har man i år dragit in på semestervikarier i receptionerna, vilket innebär kortare öppettider och tre stängda kontor.

Ett annat exempel är Kalmarpolisen, som i år också har färre semestervikarier och därmed drar ner på öppettider, bland annat kvällstider mitt i veckan och även helt stänger kontoret i Nybro kommun. Även Gotlandspolisen stänger sitt kontor i Hemse och hänvisar besökare till Visby.


Men det finns de som öppnar mer och det är i Norrbotten. Titta på polisens hemsida www.polisen.se  för mer information.

Polisen uppger att det rör sig bara om civilanställd personal, som normalt bemannar receptioner och hjälper till med bl a pass.

http://www.sr.se/ekot/artikel.asp?artikel=2807304


Själv avslutar jag nu med att ta ett pass i sängen.


Lev väl!


//Zkrivaren



 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Zkrivaren - 11 februari 2013 12:40

Hästkött i lasagne, en katastrof och stor nyhet, alla anklagar alla i spåren av hästkött som kanske funnits länge i lasagne, istället för nötkött som ska vara i densamma. Vad ingen talar om är den otroliga leveranskedja från slakt till frysen i ...

Av Zkrivaren - 5 februari 2013 23:24

I Lidköping kan många hålla sig för skratt, men vad skall de göra? Jo, slå en signal för att slå en drill, den senaste (vansinniga) tekniska utvecklingen i mobiltelefonens historia är ett faktum. Står du och väntar på buss eller tåg och blir n...

Av Zkrivaren - 22 januari 2013 20:52

Jordbruksverket tycker att vi äter för mycket kött i Sverige, det är inte bra för miljön, anser de. Därför föreslår Jordbruksverket att en skatt ska läggas på köttet, för att få oss medborgare att äta mindre kött. När tar dessa dumma dörslag slut...

Av Zkrivaren - 22 januari 2013 14:33

Åter är den hatade TV-licensen, numer TV-avgift, blivit aktuell. (Uppdaterat) Nu ska alla som har en dator, surfplatta eller mobil (smartphone) betala avgift. Att INTE inneha TV räcker alltså inte för att komma undan en onödig avgift om tusentals k...

Av Zkrivaren - 11 januari 2013 21:42

Hackare utnyttjar säkerhetsbrist – så skyddar du dig Säkerhetsexperter varnar för användning av datorprogrammet Java. En allvarlig säkerhetsbrist har upptäckts och datoranvändare uppmanas att stänga av funktionen. Så löd inledningen i arti...

Presentation

Omröstning

TV-avgift skall betalas...
 ...via en avgift som nu
 ....reklam
 ...skatt
 ...skatt och reklam

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
<<< Maj 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards