Alla inlägg under april 2009

Av Zkrivaren - 22 april 2009 14:18

För några veckor sedan fick Volvos prioriterade aktieägare dela på 4 miljarder, något som för två veckor sedan fick utstå mycket lraftig och berättigad kritik.


Idag varslas 1.500 anställda om uppsägning, då finns det plötsligt inga pengar! Var det dem som gick till aktieutdelningen?

Volvos presschef Mårten Wikforss förstår att det sticker i ögonen.

- Ja, det vet vi att det gör med tanke på diskussionerna på stämman, men det är ett ägarbeslut. Företaget måste jobba för att anpassa kostnaderna efter rådande läge och de fortsatta försäljningsnedgångarna gör att vi har tvingats ta till varsel. Det är beklagligt, säger Volvos presschef Mårten Wikforss till TT.

Förhandlingarna med facket startar enligt Wikforss tämligen omgående. Samtidigt pågår lokala förhandlingar om att införa ett system med sänkt lön och sänkt arbetstid enligt modellen som IF Metall och arbetsgivarna i Teknikföretagen kommit överens om.


Att anpassa kostnaderna enligt gällande läge innebär att kostnader spars överallt även vad det gäller aktieägare. Jag vill inte ens befatta mig med dessa smutsiga aktier, medveten om att den utdelning som givits, mycket väl kan ha kostat en eller flera personer sitt/sina anställning(ar).


AB Volvo varslel berör anställda på Volvo Lastvagnar, Volvo Construction Equipment, Volvo Penta och Volvo Powertrain. Varslen gäller anställda vid anläggningar i Göteborg, Umeå, Eskilstuna, Braås, Hallsberg, Skövde Köping och Vara.


http://www.dn.se/ekonomi/1500-varslas-pa-ab-volvo-1.849737


http://www.dn.se/ekonomi/volvo-delade-4-miljarder-till-aktieagarna-1.849839


//Zkrivaren

Av Zkrivaren - 22 april 2009 10:38

En flicka på 4 år var ensam hemma när hennes lekkamrat knackade på dörren.
- Jag kan inte släppa in dig nu. Mamma säger att en liten flicka inte får visa sig i bara nattlinnet för en pojke.
Pojken stod utanför dörren och funderade en liten stund. Plötsligt så hör han:
- Nu kan du komma in. Nu har jag tagit av mig nattlinnet.

Av Zkrivaren - 22 april 2009 10:35

igår vid den här tiden överöstes jag av "kramar", idag är det motsatsen, tyst och ännu tystare. Kanske fick jag en månadsförbrukning direkt?

Fast den är ju redan förbrukad om jag nu räknar månaderna...


//Zkrivaren

Av Zkrivaren - 22 april 2009 08:02

Så är man igång ytterligare för en dag, till vilken mening kan man undra.

Jag gör det efter ännu en natt med dålig sömn och mardrömmar. Och s k vänner som sviker och sticker.


Och i tidningarna är det allvarliga norska historier som gäller, SAAB kan bli norskt. Det är den norska regeringen som under stor hemlighet vrit i Trollhättan, kanske blir det norska elhybrider som kommer att tillverkas på svensk mark. Och då säger jag bara, vad vore Sverige utan Norge på bilfronten?


Sedan tidigare har Norge elbilssatsningen Think. Thinks ägare har erbjudit Saab, Volvo samt flera tillverkare i England att flytta tillverkningen av elbilarna utomlands.
Men Think-satsningen har gått trögt. Flera gånger har företaget hotats av konkurs och så sent som i vintras satt företagsledningen i flera krismöten med den norska regeringen.
Möjligen kan det aktuella intresset med Saabs bilfabrik i Trollhättan ha med Think-projektet att göra. Men mera troligt är att den norska regeringen synar fabriken i syfte att avgöra om Think har kapacitet och möjlighet att flytta till Sverige och även då utöka sin biltillverkning till att omfatta hybridbilar, alltså bilar som drivs med en elmotor i kombination med en konventionell bränslemotor.
Kinesiska Geely anses fortfarande vara den köpare som ligger bäst till för att köpa Saab. Geely medgav nyligen - för första gången - att företaget studerar både kinesiska och utländska bilföretag.

http://www.gt.se/nyheter/1.1541993/ny-agare-till-saab-kan-bli-norska-staten


//Zkrivaren

Av Zkrivaren - 21 april 2009 21:09

Män kör som gudar hör jag idag, och svär som fan, lider de av personlighetsklyvning?

Själv cyklar jag som fan och påstår  mig ha bråttom, inte vara gud.


Nu sitter jag och funderar på något jag fått i mig, om kramar och dess oanade möjligheter, funderar på och vill gärna utforska det vidare tillsammans med nån...frivillig.


Jag ska senare förbereda mig för dessa övningar genom att krama kuddarna, fasstw de är inte lika roliga, mysiga, och följsamt uppfyllande som den äkta varan.


Lev väl!

Av Zkrivaren - 21 april 2009 14:53

De finns överallt, polisen. Är det inte och jagar skuldtyngda är de på vägarna och kollar oss eller har interna planeringar mot den grova brottsligheten, kanske plockar de upp en nödställd ur vattnet i skärgården eller jagar pedofiler på internet.


Nu har dock polisen tagit ett nytt grepp, de bloggar! Nedanstående länk liksom den i menyn till höger, leder till polisens bloggande i norr.

Roligt att se att de kan göra något sådant utan att jaga andra, på ett trevligt sätt med humor i texten. Vilken yrkeskategori följer efter?

http://www.norran.se/bloggar/trafikpolisen/


//Zkrivaren

Av Zkrivaren - 21 april 2009 14:14

Ännu en svår natt blev det, lite sömn så nu ser jag ut som en sömndrucken onykter alkoholist, med rätt att dricka...Pepsi.

Efter några timmars sömn, vaknade jag i en mardröm med oro i mig och Ågren (ångest) vid sidan av.

Även för mig är många händelser på kort tid nåt som påverkar, speciellt en känslomänniska som jag. Konsekvenserna kommer att bli därefter.


Senare mitt i mitt skrivande flämtar datan till och ljuder som en telefon. Inkommande gullig dam samtal var det, en av de mest underbaraste människorna satt i andra änden, som lyckades få mig att börja skratta så jag fick ont i magen och tårarna rann sprutade. Reslusten infann sig trots att samtalet var stundtals allvarligare.

Tack N för att du finns, men varför så långt ifrån med tanke på ämnet?


I bloggen är det långt ifrån alltid som jag skriver på djupet om personliga saker eller annat, såsom jag faktiskt kan prata, det mest känsliga dock bara ansikte mot ansikte, då med någon jag hyser fullt förtroende till. Men ändå har det lett fram till att jag fått mejl med tack för mina bloggar som inspirerat andra att skriva också. Sådant är roligt att få, läsa eller höra.


Nu sitter jag och känner mig som Stockholms vägar i rusningstrafik. Hjärnan är centralen för trafiksignalerna som tycks fungera dåligt då alla känslor i mig just nu bara krockar, och jag kan ju inte bygga om korsningar till rondeller i mig...?!


//Zkrivaren

Av Zkrivaren - 21 april 2009 11:39

Markus hade en sen eftermiddag just beställt en öl på puben då han lade märke till en man som satt vid ett bord med en stor hund bredvid sig. Både mannen och hunden följde uppmärksamt handlingen i den långfilm som visades i teven som hängde i ett stativ på väggen. Medan han drack sin öl kunde Markus både se och höra hur hunden levde sig in i berättelsen och gnydde sorgset när olyckan var framme och skällde glatt på de rätta ställena.
När filmen var slut gick han fram till mannen och sa:
- Ursäkta, men jag kan inte låta bli att förundra mig över er hunds beteende.
- Jag är själv förvånad, sa mannen. Han tyckte ju inte alls om boken.

Presentation

Omröstning

TV-avgift skall betalas...
 ...via en avgift som nu
 ....reklam
 ...skatt
 ...skatt och reklam

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30
<<< April 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards