Alla inlägg den 6 april 2009

Av Zkrivaren - 6 april 2009 23:33

Efter en fruktansvärd dag som resulterat i mindre inlägg och ett tillstånd som inte varit i närheten av deppig en gång, fick jag motta flera snygga stilettklackar i en höjd under midjan bakifrån.

Sedan kom någon att få upp humöret en bit på mig, men det är långt kvar till toppen här i ensamhetens enorma trista utrymme.


 Strax efter midnatt den 1 april, dagen då IPRED blev lag, genomförde en utredare på Svenska Antipiratbyrån ett tiotal nedladdningar av filer från en FTP-server. Detta i syfte att säkra bevis för att de filer som fanns på servern var upphovsrättsskyddade.

Detta blev en viktig del i materialet som lämnades in till tingsrätten.

 Nu tror en advokat att Antipiratbyrån gjort sig skyldiga till dataintrång.


Han säger till SvD följande:

-Enligt uppgifter jag fått är denna FTP-server en privat server som kräver både tillstånd att använda och skyddas med lösenord. Därför är påståendet att ”verken tillgängliggjorts för allmänheten” fullständigt felaktigt. Eftersom ingen fildelning till allmänheten har ägt rum saknas därmed grund för ett informationsföreläggande.


I deras ansökan framgår att Antipiratbyråns utredare använt sin egen dator för att ansluta sig till FTP-servern. Men om mina uppgifter stämmer är denna server alltså inte tillgänglig för allmänheten, utan kräver konto och lösenord för att obehöriga inte skulle kunna ta sig in i den.

På vilket sätt som utredaren har fått tillgång till FTP-servern redovisas inte. Eller som Henrik Pontén på Antipiratbyrån säger: ”Vi avslöjar aldrig våra metoder” (pcforalla.idg.se).


Det finns all tvivel på hur bevisen kommer till, något som inte underlättar för domstolarna, och det ger även alla kritiker "vatten på kvarn" om hur Ipred-lagen används, den som omedelbart bör skrotas. Hur många oskyldig skall råka illa ut innan regerinngen gör nåt?


http://www.svd.se/opinion/brannpunkt/artikel_2701391.svd


Lev väl!


//Zkrivaren

Av Zkrivaren - 6 april 2009 22:09

Den svenska, Annika Östberg, vars pojvän för 28 år sedan mördade bland annat på polisen Richard Helbush. I och med detta blev Annika medskyldig enligt amerikansk lag.

Ingen vill idag kommentera frisläppandet, som innebär att Annika skall sitta av resterande straff i svenskt fängelse, vilket jag personligen hoppas att hon slipper för 28 år i amerikanskt räcker.


Annika Östberg har varit rubriker tidigare, inte minst när hennes fall varit uppe för prövning i olika instanser i Kalifornien.

Den svenska livstidsfången Annika Östberg har släppts från fängelset i Kalifornien, uppger amerikanska myndigheter.
Robert Pattersson, officiell talesman för  kvinnofängelset i Corona, Kalifornien, säger till Expressen.se:
– Vi har henne inte längre hos oss. Hon har släppts från fängelset. Det skedde i förra veckan. Såvitt jag förstår skedde detta efter att delstaten Kalifornien och svenska myndigheter träffat en överenskommelse.
– Hon är nu överlämnad till svenska myndigheter.

http://www.expressen.se/Nyheter/1.1525092/annika-ostberg-pa-vag-till-sverige


Men på UD ställer man sig frågande, hur äkta det är kan jag inte uttala mig om, men ärendet är enligt en amerikansk källa känsligt.

Enligt Aftonbladet är Annika flyttad till New York i väntan på hemresa till Sverige.

Dock hoppas jag att Annika, kommer hem till Sverige, och blir frisläppt omedelbart.  Och att hon kan få ett mer normalt liv här i landet.

Fri blir hon, tror förre fängelsedirektören Ann-britt Grünewald.


http://www.aftonbladet.se/nyheter/article4842397.ab


http://www.dn.se/nyheter/sverige/annika-ostberg-flyttas-till-sverige-1.839482



//Zkrivaren

Av Zkrivaren - 6 april 2009 21:46

Efter ett jättemöte där minst tre stora jättar som bl a Kommunal, skulle övertygas kom de ut till presskonferensen, och talade om att Wanja Lundby

Wedin fortfarande har förtroendet kvar, även från bl a Kommunal, en fackförening som på senare tid har vinglat mycket. Inte minst i fackliga strider. Det ligger nära till hans att tro att övertalning orsakade längden på mötet, undrar vad det i så fall kostade?

Men vi ska inte glömma vad hon har gjort, inte ens under valåret 2010, då förhoppningsvis även resten av styrelsen i AMF avgått.

http://blogg.expressen.se/opinionsbloggen/entry.jsp?messid=491210


http://www.expressen.se/Nyheter/1.1525156/wanja-sitter-kvar


http://www.aftonbladet.se/nyheter/analys/lenamellin/article4841960.ab


http://www.dn.se/nyheter/sverige/att-oppet-visa-splittring-skadar-alla-1.839537


//Zkrivaren

Av Zkrivaren - 6 april 2009 11:46

Apropå vårdnad av barn:
Ett äkta par har tagit ut skilsmässa och står inför skranket och tvistar om vem som ska ha vårdnaden om deras gemensamma dotter. Båda parter försöker med allehanda argument.
Till slut säger mannen:
- Om jag stoppar en tjugofemöring i en automat och får ut en chokladbit, vems är chokladbiten, min eller automatens?

Av Zkrivaren - 6 april 2009 08:50

Flera tunga förbund ifrågasätter nu Wanja Lundby-Wedins ställning som LO-ordförande.
Enligt uppgifter i natt rör det sig om Byggnads, Kommunal, Seko samt Skogs- och träfacket.
- Det är dags att packa sin väska och gå ut bakvägen ur LO-borgen och skämmas, säger Jan Palmqvist, vice ordförande för LO-distriktet i Norrbotten.

http://www.expressen.se/Nyheter/1.1524146/gor-revolt-mot-wanja


Det hörs även röster för att Mona Sahlin skall avgå, men om det blir så ett år före ett val verkar inte sannolikt, men förnyade krav efter valet kan ge något helt annat. 


För SAAB:S del är det avgörande idag. Ett möte med alla fodringsägarna, advokater med flera skall äga rum klockan 10, då skall frågan om SAAB:s framtid avgöras. SAAB-ägare håller tummarna för de jag pratat med är oroliga om SAAB försvinner, för hur det skall gå med reparationer och reservdelar.

http://www.gt.se/nyheter/1.1524260/odesdagen-for-saab


Själv är jag mest orolig för att få dagen att gå bara...i min riktning.


//Zkrivaren

Presentation

Omröstning

TV-avgift skall betalas...
 ...via en avgift som nu
 ....reklam
 ...skatt
 ...skatt och reklam

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30
<<< April 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards