Alla inlägg den 5 april 2009

Av Zkrivaren - 5 april 2009 23:20

Nästan var 9:e privatperson vill att Wanja Lundby Wedin ska avgå helt ur LO, bara egna leden som inte vill det....ännu. De lär väl sig.


Själv har jag lärt mig var sängen är, men inte gå dit.


Lev väl!


//zkrivaren

Av Zkrivaren - 5 april 2009 22:12

Nu kommedr kraven på att Wanja Lunby Wedin inte kan sitta kvar ens som LO:s högsta, efter att flera tunga instanser reagerat och i Norrbotten kräver man avgång öppet.


Byggnads, Kommunal och SEKO, sluter inte upp bakom henne, deras förtroende sviktar, och detta är tre stora starka organisationer.

Frågan är om hon inte avgår i morgon.


http://anytime.tv4.se/webtv/?progId=745659&treeId=901101&renderingdepartment=2.757


//Zkrivaren

Av Zkrivaren - 5 april 2009 21:14

Nog har jag sett tokiga uppslag i TV och på bio där man både kör med bilens fönster nedvevade och springer igenom biltvätten, men nu har det hänt i verkligheten också.


En man som tvättade bilen, klev av okänd anledning ur densamma och fastnade med en fot i en borste.

Man kan förmoda att han blev...tvättad.


http://www.gt.se/nyheter/1.1524004/person-har-fastnat-i-biltvatt


//Zkrivaren

Av Zkrivaren - 5 april 2009 18:38

LO:s ordförande Wanja Lundby Wedin lämnar styrelsen i AMF, enligt ett pressmeddelande.


Under ett telefonmöte idag blev LO:s styrelse informerade om att hon skulle lämna AMF:s styrelse.

Till detta lämnar on även sina bolagsstyrelseuppdrag iAFA och Aftonbladet, samt ett antal internfackliga uppdrag.


http://www.svd.se/stockholm/nyheter/artikel_2700113.svd


http://www.expressen.se/Nyheter/1.1524000/min-avgang-inte-sahlins-fraga


http://www.aftonbladet.se/nyheter/article4830174.ab



//Zkrivaren

Av Zkrivaren - 5 april 2009 18:15

Rapport om Utförsäkringslagen i Härnösand och lite annat

Igår var det semenarium. Representater för facket, ST, försäkringskassan och socialförsäkringsutskottet deltog. Stod inteom Husmark var där, hon åker ju ändå land och rike runt och fiskar sjuka att de får jobba med sjukersättning

F-k;s representanter skulle ta det med sig... men jag fror de tappar på vägen... eller om inte, förtränger. De kan ju inte varit omedvetna om läget innan... De måste mött 1000-tals förvivlade tidigare...


Partierna var inbjudna... två var närvarande. Vilket man kan förstå... nu helt plötsligt står de bakom de sjuka. Skulle inte förvåna mig om det blir valets stora fråga nästa gång... och vem ska de lura? Sig själva? Det var ju de själva som satte igång det hela. Illa, illa, illa, för dem att de andra inte ställde upp... de ville väl inte förstöra sin helg.


Margaretha Tiger som startade en namninsamling talade om och för de sjuka. Har du inte skrivit under, gör det! Idag 56309 påskrifter... tänk om alla de kom på en och samma manifestation... eller ramla in på försäkringskassans huvudkontor... nu får jag sluta fantisera, det vet vi alla att det inte skulle ske.

http://www.namnlista.se/234


Resurs har idag 91 89 medlemmar (ljög visst lite) och fler kommer det bli, ni hänger väl på?.

Vi sprids genom media, i bloggar, i kommentarer... ja alla tänkbara ställen. Kanske ni läsare vill lägga länk till Resurs??? Vi vore tacksamma för all hjälp.

http://resurs.ning.com/


Hoppas ni läsare också kikar in och blir medlemmar. Hitta närmast stad... eller start upp egen då det nu är långa avstånd emellan.


Resurs kommer att ha manifestation i Stockholm den 25/4, planerat även i Västerås. Finns att läsa på forumet. Hoppas vi kan få hit detta till södern också... för vi behöver höras och synas här med. Vi behöver någon som kan tala för oss, det är prioritet No1


http://resurs.ning.com/profiles/blogs/rapport-fraan-haernoesand

vi vill ha fler sådana rapporter.


Min dag har varit seg, solen kom och jag nyttjade den efter bästa förmåga, inte lika varmt som sist. nu har jag börjat förstå att sommardäck måste på och lite "dittan och dattan" måste bli klar.  Får ut och "ragga" nu. Hade man haft råd skulle det sitta fnt med hushållsnära tjänster, nä... blir att skaka av sig den tanken snabbt som attan.


Sista chans att rösta också... ni som inte gjort, gör det... Passar på att tacka alla för hjälpen... ni är guld värda som svarat ja...:-)


Kika in på dagens socialförsäkring... de får nu börja jaga varann!!!... Fuskare hela gänget??? Kan det vara så illa att de känner sig själv och då ska det gå utöver de sjuka?

http://www.forsakringskassan.se/press/publikationer/ds/dokument/ds_09_03.pdf
sid 8: Försäkringskassan vill behålla pengarna... nu är de och provar få igenom dessa lögndetektorer... genom tele, som ska känna av darr på rösten. Har skrivit om detta förr och ligger under försäkringskassa/sjuk i högerspalten.


Önskar er alla en fin kväll, en god natt och en bra morgondag. Må solen skina på er. Kram Zimpel...:-)


Av Zkrivaren - 5 april 2009 14:07

En nunna ringer gynekologen, hon vill komma och bli undersökt för när hon kissar ramlar det ut frimärken! Gynekologen skrattar till och undrar om det är ett skämt...
- Jag är nunna, jag skämtar aldrig, svara hon.
Hon får en tid för en undersökning och efter en stund förklarar doktorn att:
- Det är inte frimärken som ramlar ut. Det är en massa små lappar som det står Chiquita på!

Av Zkrivaren - 5 april 2009 11:12

Skyll inte krisen på giriga direktörer

Så lyder rubriken på dagens debattsida i DN, signerat bröderna (rika) Wallenberg.


De vill inte att de skylls på giriga direktörer, politiker och andra som har ansvar, får för mycket pengar och klantar sig. Istället vill de att vi i bästa samförstånd med samlad kompetens, forskning och utveckling.

Frågan är nu vad som kan göras för att lindra krisen och lägga grunden för en långsiktig industriell utveckling. Hur kan ett litet land som Sverige klara den globala konkurrensen?
Hur ska vi satsa våra resurser för att säkra vår välfärd? Svaret är att det krävs samverkan – mellan näringslivet, staten, intresseorganisationerna och många andra. Mellan alla dem som bryr sig om Sveriges framtid.


Men det varken behövs eller krävs orimliga bonusar i ett läge som vi nu befinner oss i. En bonus, som skall vara proportionell och inte överdriven som nu, skall endast delas ut efter motprestation och när vi inte befinner oss i finansiell kris.


I bröderna Wallenbergs personliga ekonomi märks inte krisen på samma sätt som för oss vanliga knegare. Här lider vi, vi har inga pengar på feta bankkonton att ta och ösa ur. Vi får gå till socialen, bölna och tigga att få pengar till hyra och mat, men det är inte säkert att vi får det.

Hur ska vi då kunna sitta stilla tigandes och se på när direktörer, LO-toppar, politiker m fl inom olika områden får ut miljonbonusar till en redan jättehög månadslön, i krisens Sverige? 

De om några klarar sig bra ändå, spar pengarna till annat, och använd bonusarna, om de nu skall finnas sådana, på ett förnuftigare sätt!


[Källa: DN debatt]

//Zkrivaren

Presentation

Omröstning

TV-avgift skall betalas...
 ...via en avgift som nu
 ....reklam
 ...skatt
 ...skatt och reklam

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30
<<< April 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards