Direktlänk till inlägg 13 februari 2009

Fredagen den 13:e

Av Zkrivaren - 13 februari 2009 09:37

Sommaren 1999, träffade jag och mitt ex tillika dåvarande sambo, ett par som ägde hundar, och senare var vi fast i svängen, djurvän som åtminstone jag var.
Det blev många olika hundar av olika raser, mest långhårig schäfer.

En av dem kom att utmärka sig lite extra, en tik med snälla ögon, kelig och otroligt fin och lydig.
Hennes namn var Gina, hon var dryga fem år gammal och utbildad spårhund. Ja, nästan helt. Hon var en glupsk hund också, för julen innan hade hon satt i sig ett helt nybakat pepparkakshus. Smarrigt då, men efteråt var det mindre kul. JHon åkte i väg till veterinären för behandling. Efteråt var henness mage ömtålig.

Eftersom ägarna hade många hundar fick vi frågan om vi ville överta henne. Svaret blev ett rungande ja! Nu var vi med hund.
Hon gick aldrig i koppel, lydde minsta vink, älskade alla djur och de flesta människor, och blev omtyckt i området.
Hon blev en familjemedlem vi gärna skämde bort, men första skräckupplevelsen kom snart. Vi lekte med en tennisboll, hon sprang och sprang, och plötsligt satte hon bollen i halsen. Panik utbröt och veterinären var redan upptagen på annat håll. Vi lyckades, med råd från veterinären, att få bort bollen.

Två år senare flyttade vi på grund av arbete och hunden fick åka bil långa sträckor, något hon älskade att göra. Nya områden, nya djurvänner, två katter som hette Kurt och Arne. Hon till och med bjöd Kurt på sin egen mat!
Under den tiden kom hon att olyckligtvis skada husse genom att med full kraft fara in med sitt huvud i husses huvud som slungades in i en vägg.

Ytterligare två år senare flyttade vi igen på grund av jobb, och hon hittade blixtsnabbt nya vänner, nya områden pinkades in och hon blev så omtyckt av alla. Nu var Morran och andra katter hennes vänner. Morran födde 9 ungar i två pmgångar, som Gina fick hjälpa att ta hand om vid sex veckors ålder, och det gjorde hon på ett perfekt sätt. Även en annan katt, Spiken, överlät sina ungar till henne efter några veckor. Även två hästar och ett tiotal kor inkl en tjur (nä, inte jag), blev hennes vänner under några år innan vi flyttade till lite större. Och allt upprepades med vänner. Hon kom att bl a adoptera sex myskänder, födda vid vår bostad, importerade av en granne. Deras mamma förlorade fighten mot räven när hon skyddade sina ungar.

Nästa flytt, blev en enkel kort flytt, men inte lika lätt för henne att få nya vänner. Människorna släppte inte till sina djur, utom en. En liten vovve kom att bli Ginas kille, bästa vän på alla sätt. Islossning blev det först tre månader efter jag blivit ensam och Gina blev det stöd som räddade mig. Sedan gick det fort, nya vänner och kompisar av alla hundraser, från den minsta till den största, blev hennes vänner. Liksom deras ägare.
Vi blev ett sammansvetsat par.

Sommaren 2007 kom en skitstövel till något jag inte kan skriva här, att flytta in under och föra oväsen av olika slag att hunden, liksom jag mådde dåligt av det. Till slut, tvingades jag fatta beslutet att antingen avliva henne eller skänka bort henne.
Det blev att skänka bort henne till en kvinna i Skåne, stor djurvän, som under några veckor här lärde känna henne. Det blev kärlek vid andra ögonkastet, och många roliga bilder lags till samlingen som idag omfattar cirka 900 bilder och ett antal filmer.

I augusti 2008 lämnade hon mig för sista gången. Jag skulle enligt planerna träffa henne en kort tid senare, men det blev inte så.

Iag klocka 08:30 fick jag per telefon veta att Gina, in bästa, enda och käraste väm, avlidit klockan 01:30 inatt. Fredagen den 13 februari 2009. Bara fyra och en halv timme från 19 år efter min fars bortgång, även det en fredag den 13:e.

Jag är ledsen och mådde innan inte bra av hälsoskäl (magmuske), nu är det mycket värre.
Gina hämtades vid kvart i nio idag, för transport till sista vilan.

Vila i frid, Gina, min älskade trogna vän!

 
 
Ingen bild

zimpelz

13 februari 2009 17:33

Hemskt lessen för din skull vännen.Svårt när något som stått en nära försvinner. Du har goda minnen av er tid tillsammans, lev på de. Ha det så bra du kan... Skickar lite styrka...

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Zkrivaren - 11 februari 2013 12:40

Hästkött i lasagne, en katastrof och stor nyhet, alla anklagar alla i spåren av hästkött som kanske funnits länge i lasagne, istället för nötkött som ska vara i densamma. Vad ingen talar om är den otroliga leveranskedja från slakt till frysen i ...

Av Zkrivaren - 5 februari 2013 23:24

I Lidköping kan många hålla sig för skratt, men vad skall de göra? Jo, slå en signal för att slå en drill, den senaste (vansinniga) tekniska utvecklingen i mobiltelefonens historia är ett faktum. Står du och väntar på buss eller tåg och blir n...

Av Zkrivaren - 22 januari 2013 20:52

Jordbruksverket tycker att vi äter för mycket kött i Sverige, det är inte bra för miljön, anser de. Därför föreslår Jordbruksverket att en skatt ska läggas på köttet, för att få oss medborgare att äta mindre kött. När tar dessa dumma dörslag slut...

Av Zkrivaren - 22 januari 2013 14:33

Åter är den hatade TV-licensen, numer TV-avgift, blivit aktuell. (Uppdaterat) Nu ska alla som har en dator, surfplatta eller mobil (smartphone) betala avgift. Att INTE inneha TV räcker alltså inte för att komma undan en onödig avgift om tusentals k...

Av Zkrivaren - 11 januari 2013 21:42

Hackare utnyttjar säkerhetsbrist – så skyddar du dig Säkerhetsexperter varnar för användning av datorprogrammet Java. En allvarlig säkerhetsbrist har upptäckts och datoranvändare uppmanas att stänga av funktionen. Så löd inledningen i arti...

Presentation

Omröstning

TV-avgift skall betalas...
 ...via en avgift som nu
 ....reklam
 ...skatt
 ...skatt och reklam

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28
<<< Februari 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards