Alla inlägg den 10 februari 2009

Av Zkrivaren - 10 februari 2009 23:19

Efter en tumultartad dag där känslorna varit skakiga, och där mycket hänt och inte fungerat med mera, är det dags att fundera på att lägga sig.

Mitt huvud är fullt med tankar, som bara snurrar runt i mitt huvud nu. Dessa måste sorteras ut innan jag somnar.


Eftermiddag/kväll blev i chattens tecken, spred sig värmen i denna annars så kalla lägenhet, och musiken går i samma anda, även om det är så kallad dansbandsmusik.

Ett samtal, ett sms, ett mejl, telefonsamtal, kan ge så mycket, och mer därtill, det kan rädda en människas liv, om det vill sig.

Ute ser jag månen genom molnen, och jag tänker på en spökskrivare som kom att betyda mycket för mig, som gav så enormt mycket, som jag faktiskt saknar mycket idag. Det var just att titta på månen på kvällen som förde oss samman. Och numer tittar jag på månen varje kväll den syns, och tänker tillbaka. Smärtan i mig är en varm smärta, glädje, men även sorg.


Idag har jag istället för spökskrivare, fyra zkriverskor, tack o lov.


Musiken ikväll tillägnas de som står eller stått mig nära, men även er alla andra besökare. Nu ska jag gå och torka mina ögon och snyta mig.


Tack spökskrivare, zkriverskor, råttisar m fl för att ni finns.


Lev väl!


//Zkrivaren

Av Zkrivaren - 10 februari 2009 23:16

Att vara barn är inte lätt och vad passar inte bättre som avslutning på dagen...

Lyssna och försök förstå de utsatta barnen då/ nu.

Vi är oftast inte synliga... och vi som syns är vi som utmärker oss, de som rynkas på pannan och fnyses åt... vi som bara vill ha "lite" uppmärksamhet, men innerst inne är vilsna själar av någon anledning...


Med detta vill jag önska alla god natt... ta väl hand om er...// Zimpelz

Av Zkrivaren - 10 februari 2009 18:08

Sverige måste införa det kontroversiella trafikdatalagringsdirektivet, som tvingar teleoperatörer att spara information om e-post och telefonsamtal i upp till två år. Det blir konsekvensen av en dom i EG-domstolen idag. Därmed försvinner motståndarnas sista hopp om att stoppa lagen.


Detta om något är ett mycket bra skäl till varför vi inte skall vara med i EU!

Enligt trafikdatalagringsdirektivet ska EU:s medlemsländer införa en lagstiftning som tvingar teleoperatörer att spara information om e-post, sms, telefonsamtal och internetuppkopplingar. Vem som ringt vem, när en person kopplat upp sig på internet eller när någon sms:at eller skickat e-post ska lagras mellan sex månader och två år.


Direktivet har skapat debatt, både i Sverige och utomlands. Många menar att det är hot mot den personliga integriteten. Jag är en av dem.


Så sent som i förra veckan tog Datainspektionen upp trafikdatalagringsdirektivet i sin genomgång av 20 lagförslag som påverkar den personliga integriteten. "Datainspektionen och övriga dataskyddsmyndigheter i Europa har varit starkt kritiska till det EG-direktiv som ligger till grund för lagringen", skriver myndigheten i rapporten.


http://www.svd.se/nyheter/inrikes/artikel_2450033.svd


//Zkrivaren




Av Zkrivaren - 10 februari 2009 17:46

Inte länge ni fick vara ifred... Nu är jag på G igen

Jag har mer att förlora...? Är det en dåres försvarstal?

Är det konstigt man reagerar? Vad i h-vete är det för ”dogs”. Kan de inte låta barnen vara i sina fantasier, nu menar jag inte de ska ens fantisera om dem.

Det borde räcka med att sitter och försöker leka med de i sin egen ålder på datingsidor. Men det är väl så att ingen vill ha dessa män... eller har de en skada

Nu var detta en påhittad Lisa, men hur många riktiga finns inte som går på detta tjat... ? Att vända ett NEJ till JA...

http://www.svd.se/nyheter/inrikes/artikel_2350553.svd

http://www.svd.se/nyheter/inrikes/artikel_2350711.svd

Jag blir så arg när jag hör hur de försöker ”knäcka och dessutom lyckas vända ett nej till ja. De äldre män som håller på borde skämmas. Även yngre... Vad har de fått för skev bild av vad livet är, eller borde vara.

6 av 10 unga sextrakasseras...  Nu diskuterar Göran Hägglund med IT-branchen. Jag vet inte om det är nåt att diskutera. Alla vet ju att snacka kan ta tid. Nä se till att Anmäl och sätt dit bara

http://www.svd.se/nyheter/inrikes/artikel_2347305.svd

Hoppas de åker dit utav bara sjuttan, häng gärna ut dem också så vi får se vika kräken är. De borde ha tapat rätt att vara anonyma.

Regeringen föreslår fängelse upp till ett år? Alla vet vi hur ”tama” straff brottslingar får i vårt land... och dessutom kommer ut tidigare. Är dags de får sitta av vad de döms till. Gott uppförande ska man ha innan man gör nåt brottsligt och inte under tiden man avsitter.

Bättre skydd? Har vi haft nåt?

- Det viktiga för mig är att vi får ett bättre skydd mot den här typen av fula gubbar på nätet, säger justitieminister Beatrice Ask (M).

http://www.svd.se/nyheter/inrikes/artikel_2392299.svd

Sen måste vi vuxna "peppa" barnen så de inte ger sig in i, visa intresse, tala om vad som kan finnas, innan det går så långt att de "tjatat" till sig möte också som kan leda till värre saker.

Måste säga vi lever i en avig värld... Barnen är utsatta...// Zimpelz

Av Zkrivaren - 10 februari 2009 16:41

Idag har dagen varit full... av utredningar och tagit reda på fakta om gårdagens inlägg om fosterhemsplaceringar. Då jag såg det var en deadline så var jag tvungen, sen var det kört.

Nu var utredningen bara för de som soc hade placerat och då dök det minnen upp. Var fanns jag i detta. Ska jag bry mig eller ska jag lägga energi på gammalt. Som den person jag är, så blev de det sistnämnda.

 

Började dagen med ett ryck och utan att tänka stod jag upp. Det var tisdag och jag hade tid. Tid för mig är viktig och då det tar en stund att göra sig klar så kom stressen. Stress är inte bra är bara att konstatera. Ont blev det

 

När jag sansade mig i villan så fick jag kolla in min agenda... det var nästa tisdag. PUST... Sen igång med ”burken” den platta och den gamla vanliga lådan, TV:n. Har kommit på att ibland är den ett fördärv för mig. Hann sedan kolla tidning, tv och kika in på sidor jag varit igår+ kaffe och macka. Nu var det fullt ös... både i huvud och utanför...

Idag var de Anders tur att berätta i soffan om sina upplevelser, inte heller en rolig historia hur han ”levt” sin barndom. Många tankar dyket upp i skallen... man har förträngt mycket märker jag. Antar det är en mekanism man behöver för att överleva. Vad hände, vad skedde och hur gick allt till kom nu fram.

Gick så långt att jag tog telefonen och ringde till utredningen för att få reda å fakta och vem det gällde... lite tvekan blev det då jag gått igenom några ”hem”.

  

I samma veva ringde jag kommunkontoret i min ”biologiska” kommun och begärde få ut mina papper som finns i arkivet, blev lite nyfiken om vad de plitat ner om mig. Nu ska de höra av sig... Finns säkert många som funderar på varför jag inte lägger ner och går vidare... Till de vill jag säga, jag går vidare... men för den skull kan jag inte glömma mitt ”ursprung”. Det jag har med mig kan vara till gagn för någon idag som far illa... kanske får jag förbereda barnen på vad de kan hitta om mig i div arkiv

 

Har under dagen också varit inne på forumet på efter10 och lagt lite vad jag tänker... ok, lite vad jag tycker ock... och en och annan dum fråga, hmm

 

Idag ska jag försöka hålla mig att inte lägga samma länkar som igår, utan de som är intresserade av ämnet kan kolla gårdagen. Har valt lägga det under ”Zimpelz Zkriverier” då det blev lite om mig.

 

Vaknade upp klockan 13 ur ämnet och insåg dagen gick ifrån mig... likadant var det igår, dagen var lång men jag missade veckans höjdpunkt Prison Break, min avslappning på måndag... kanske berodde det lite på mån-sken också, vad vet jag.

 

Nu på, hmm e-m hade jag och en nära kompis ett samtal i ämnet att bli illa behandlad. Hon var den första jag fick som vän i min stad, vi jobbade tillsammans. Jag ska inte berätta vad hon sa m mig i vårt första möte... inte nu i alla fall. Får se om jag kan reda samtalet i bokstäver en annan gång.

Som vanligt blev detta Inte kort och för er som orkat läsa enda hit önskar jag en fortsatt bra dag och kväll, har ni nu tur... kan ni slippa mig...// Zimpelz

Ps. Kan inte lova om det kommer en länk D.s...:-)

Av Zkrivaren - 10 februari 2009 16:21

Med anledning av en kommentar jag fått på ett inlägg om "mitt harem av kvinnor", tänkte jag ge lite mer information om detta fantastiska sätt att ha kvinnor runt sig.


Först av allt har jag tre zkriverskor, med olika slagkraft, vässade tungor och intressen. Den gemensamma nämnare är jag! Egentligen skulle en karl varit med också, men han stod över. Han hade ju sitt på det torra...kanske?

Sedan finns det trogna, otrogna, otroliga, ilskna etc. läsarinnor av bloggen. Men även karlar i alla dess former, som en inbiten gnagare som Rufus, och Rex, två mycket nyfikna individuella av samma kön.


Sedan finns det ett antal damer i bakgrunden, och om jag inte känner av allt galet, finns en gammal bekant ibland dessa läsare, som då och då, håller kollen på mig, i fall någon annan...zkriverska skulle missa nåt.

De finns i många orter i flera län, från norr till söder, även utomlands.


Men så finns det många män också. Jag kan ju inte glömma dem, för de är besökande läsare av denna blogg, som tar upp mycket olika saker. En och annan är idéspruta till mig också, vilket ger sig i uttryck i text här i bloggen. Och alla idéer från alla människor är välkomna, vem vet vad som händer med idéerna? Fast en sak är säker, jag delar inte frivilligt med glädje med mig av zkriverskorna, eller mina beundrarinnor.  :-)


//Zkrivaren om "sitt harem"

Av Zkrivaren - 10 februari 2009 11:58

Advokatens fru, som sitter vid ratten, skriker plötsligt till:
- Älskling, bromsarna tar inte!
- Lugna ner dig, och försök kollidera med nåt billigt!


*****


Två tigrar strövade genom djungeln. Hannen envisades med att hela tiden slicka honan i baken.
Till slut tröttnade hon och morrade:
- Kan du vara så vänlig och sluta med det där!
- Förlåt sa hannen. Men jag åt en advokat för en stund sedan och försöker bli av med den oljiga smaken.

Av Zkrivaren - 10 februari 2009 10:41

Natten blev inte som väntad, sömnen uteblev och tankar for runt. Efter en lång tid kom  sömnen och jag sov, för att sedan vakna med smärtor i hela nedre delen av kroppen. Jag hade tydligen legat galet och suttit för mycket på en hård stol.


Jag hickar till när jag läser metro.se idag.

En 15-åring som grymtar och kallar två polsier för grisar, grips ovh åtalas för förolämpning.

- Det var inte självklart att åtala pojken. Men samtidigt ville jag inte agera domstol när det fanns åtalsskäl, säger kammaråklagare Viktor Carlberg.

Det måste kallas skitsnack. Hur många gånger har inte jag blivit förolämpad, även med omvänt rasistisk hat, och fått i mig av polisen och advokat, att det får jag som enskild tåla. Men polisen, som är offentliga personer, ska inte tåla det. Var i ligger rättvisan?


http://www.metro.se/se/article/2009/02/10/00/1853-45/index.xml


//Zkrivaren



Presentation

Omröstning

TV-avgift skall betalas...
 ...via en avgift som nu
 ....reklam
 ...skatt
 ...skatt och reklam

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28
<<< Februari 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards