Alla inlägg den 9 februari 2009

Av Zkrivaren - 9 februari 2009 22:57

Min uppmärksamhet togs av en zkriverska ikväll, som sett en kommentar på ett inlägg, som jag skulle se, och det har jag gjort...rejält. Zkriverskan var inne på att denna besökare skulle få mitt kaffepaket, innan hon noterade att besökaren inte drack kaffe. Förståndigt nog!

Varför jag erbjöd denna zkriverska av rang och vass tunga, paketet, mot att hon bjöd på sig på en irish...eller två. Hur det gick skriver jag inte här...än.

Måste kanske muta mig in ännu mer för att få henne en inbjudan till henne och några Irish, vilket påminner mig om någon som skulle ringa i lördags kväll, fast en del kanske har längre dygn än jag, för här är det sen måndag kväll.


Och till zkriverskan tillägnar jag låten med Black Ingvars, med tanke på att rosor är poppis hos denna dam, och musiken är inte "läbbig" dansband, vars text kanske i sin helhet varit bättre anpassad och mer innehållsrik, fast någon sa att jag är en "babbelnisse", hon kom från Östergötland, och har både svans och horn.


Nu slutar jag, måste överlåta till en av flera zkriverskor.


//Zkrivaren

Av Zkrivaren - 9 februari 2009 22:39


Allt har en mening sägs det.... vad kan då denna mening vara... Någon som vågar sig på?

Med denna önskar då jag en god natt... sköt om er. // Zimpelz

Av Zkrivaren - 9 februari 2009 20:41

Nu är det mörkt och kallt ute, kylan tränger in och jag skall ta något varmt och gott. Nä, inte en gullig skön dam, fast det vore inte fel heller. Det blir en kopp varm thé!

Kaffedrickarna är tillräckligt många ändå, vilket jag kanske får se när jag ska ge bort mitt halvkilo (se tidigare inlägg). Kanske ska jag exportera det? Bli en kaffeexportör, väldigt liten sådan, ett paket bara.


Vi får se hur tiggarbreven fördelar sig. Jag vet att det finns de som tömmer affären min på kaffe och bor långt från mig. Hmmm...


Nu är det dags för thé, kanske kommer jag tillbaka senare, om inte önskar jag en fridfull kväll och natt.


Lev väl!

//Zkrivaren

Av Zkrivaren - 9 februari 2009 20:17


Vad vill jag säga med detta tro... hmm


Kan det vara för det är mån-dag och mån-kväll, Kan det vara så att jag bara vill lätta på stämmningen, då den varit tung...

Kan det vara så att jag ser mig själv i Suzzie... Eller bara att jag gillar musiken... Eller månsken...

Zimpelt yyylllll på er alla,

Se upp för "varulvarna", man vet aldrig vem man möter och när...

Av Zkrivaren - 9 februari 2009 19:40

Verkar vara mycket idag som man får betala... är det inte det ena så är det de andra...


Nu har jag kikat runt lite mer om mitt tidigare inlägg. Ni som inte läst det, kika längre ner eller i högerspalt under Zimpelz Zkriverier...

 

I länken till tv4 efter10 finns ett forum. Har varit med där lite. Blir förundrad då man sitter på två sidor hur lätt ”krig” uppstår. I en så viktig fråga som barn förr/nu...

 

Hittade detta pressmeddelande


”Utredningen syftar till att kartlägga allvarliga övergrepp och vanvård av

barn som varit placerade i den sociala barnavården.”


Av 250.000 hade då 170 370 hört av sig... hitta ingen siffra om idag. Inte vet jag på vilket annat vis de fått ut info till de alla. Det borde ju kommit ett brev på posten till alla som finns i deras arkiv, tycker jag!


Statlig utredning söker vittnesmål...

http://www.sou.gov.se/vanvard/dokument/pressmeddelande.pdf

http://www.sou.gov.se/vanvard/dokument/070820%20Pressmeddelande.pdf

 

Det är inte försent ännu... för er som har ork att återblicka till er barndom och varit utsatta, fyxiskt eller psykiskt. Det som många helst vill förtränga.

 

Utredningen om vanvård i den sociala barnavården, S 2006:05

2009-02-09

Påminnelse! Anmälan till utredningen om vanvård måste ske senast

den 1 mars 2009


Utredningen påminner nu om att personer som vill berätta om sina erfarenheter måste anmälan sig till intervju senast den 1 mars 2009, annars går den möjligheten förlorad.... Kan bara säga WHAT!!! Om jag kunnat, velat, orkat... då är det bara dagar kvar!


-Det är viktigt att så många som möjligt nås av denna information, så att deras erfarenheter kan dokumenteras om de vill det, säger Göran Johansson, särskild utredare.

 

http://www.sou.gov.se/vanvard/


Enbart preskriberade brott

Övergrepp och vanvård som inträffat så nyligen att de faller inom ramen för åtal omfattas inte av uppdraget. Om du har varit utsatt uppmanar vi dig att kontakta rättsväsendet eller ansvarig tillsynsmyndighet.

 

Vad det sen blir i fortsättning. I första hand är det hoppas de slutar med ”återupprepningen”, vilket finns idag. Sen om ersättning utgår... kan det aldrig få barndomen tillbak. Det är min åsikt...

 

Här är skamfläck 2...

Se vad vi vuxna bryr oss om det viktiga i samhället.

1064 på 4 månader och snart är tiden ute...

Har ni inte skrivit på, gör det

http://www.namninsamling.se/index.php?sida=2&nid=2472

 

Önskar Alla en bra mån-kväll. Sköt om er...// Zimpelz

Av Zkrivaren - 9 februari 2009 18:57

Bi Purenen och företaget Bikupan, skulle hjälpa försvaret. Men en journalistisk undersökning kom fram till något som nu får sitt efterspel, skriver Expressen idag.


Försvarsmakten har brutit mot sina egna regler när man släppte igonom mångmiljonkostnader för ÖB Håkan Syréns värdegrundsprojekt. Granskningen inleddes efter Expressens avslöjanden  att skattebetalarna stått för kostnader för bland annat Bikupans toalettpapper och taxiresor för 100 000-tals kronor. Granskningsrapporten visar att det så kallade värdegrundsprojektet haft stora brister. Totalt har Försvarsmakten betalat Bikupan över 101 miljoner kronor för ett värdegrundsprojekt som på pappret handlade om forskning.


Jag har inget emot att någon åker taxi eller skiter, men den får väl ändå bekosta detta själv, inte jag och du med våra skattepengar.


http://www.expressen.se/Nyheter/avslojar/1.1460357/chefer-som-godkande-bikupan-hotas-av-disciplinara-atgarder


//Zkrivaren

Av Zkrivaren - 9 februari 2009 18:34

Idag blev det inte en långtur ute och gå, det var snöyra ute. Tack och lov lade sig den inte och det är jag mycket glad för.

Jag hann dock med ICA och köpa lite grönsaker. Här finns ju allt, sallad, paprika, gul, röd och vitlök, bananer, apelsiner, clementiner, äpplen, päron m.m m.m Och det sinar aldrig.


I kassan kom jag att få gratis kaffe. Jag har ju öppnat käften några gånger och nu ska mina betyg, som jag även föreslagit, sättas på pränt.Som tack får jag ett halvt kilo kaffe, gratis! Jag som inte dricker kaffe. Undrar vem jag skall erbjuda det om jag gör det?


//Zkrivaren

Av Zkrivaren - 9 februari 2009 13:47

Han kom hem från jobbet och fann sin fru stående helt naken på hallgolvet.
- Ska du gå ut, älskling? undrade han.
- Ja!
- Naken!
- Ja, jag ska visa hela stan att du inte ger mig pengar så att jag kan köpa några kläder!
- Tänker du gå genom hela stan?
- Ja!
- Förbi järnvägsstationen?
- Ja, den också!
- Fint, då skulle du kanske vilja vara bussig och posta det här brevet åt mig...?

Presentation

Omröstning

TV-avgift skall betalas...
 ...via en avgift som nu
 ....reklam
 ...skatt
 ...skatt och reklam

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28
<<< Februari 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards