Alla inlägg den 6 februari 2009

Av Zkrivaren - 6 februari 2009 23:25

Veckan som gått hade kunnat vara bättre, både mediamässigt och myndighetsmässigt, vilket den trogne besökaren säkert noterat här i bloggen.

 Själv mår jag sedan några dagar pyton, och idag kom magen till, så dagens musik med Beatles framför vad jag behöver nu.


Snart dags att lägga sig med händerna aktiva under täcket och ha det på det sätt det blir...kladdigt.

I morgon är det nya tag som gäller, tills dess ska alla besökare och zkriverskor ha en trevlig helg!


Lev väl!

Av Zkrivaren - 6 februari 2009 21:29

Vem sa att man alltid skall få en andra chans?

Något myndigheterna i Sverige har svårt med, det skall drivas in pengar, och de små morötterna ska bort. En av morötterna var bilskrotspremien, som nuvarande regering inte ville ha kvar. Nu vill EU införa den!

Taskigt regeringen, det visar hur fel ni gjorde...igen.


De skrotfärdiga bilarna hamnade oftast på skroten förr när ägaren fick några kronor för den. Numer hamnar de i skogen, eller säljs till hugade spekulanter som annonserar flitigt i pressen och på nätet.


– Det finns inte en chans att dessa affärer blir lönsamma om handlarna inte får bra betalt för bilarna någon annanstans, säger Stefan Gunnesson på Hedekas Bilskrot.


Allt fler skrotbilar köps upp och försvinner ut urlandet, skriver Bohuslänningen idag.


http://bohuslaningen.se/nyheter/bohuslandal/1.207394


//Zkrivaren - tipsad av någon

Av Zkrivaren - 6 februari 2009 21:05

När bilkrisen blir allt djupare och allt färre bilar säljs, då kommer en nygammal bekant in i bilden och börjar sälja bilar, och gör det bra.

Låt vara att det är begagnade bilar, men folk har stort intresse att köpa dem, lyxbilar, personbilar, traktorer m fl. Alla säljs dem av Kronofogden via en auktionsfirma och internet.


Bilar som säljs på exekutiva auktioner blir allt vanligare i dåliga tider. Det är köparens marknad, men kronofogden säljer inte hur billigt som helst.

På auktionshuset Gomér & Andersson i Linköping hålls aktioner på utmätta fordon omkring var tredje vecka. Ofta säljs personbilar, traktorer och EU-mopeder långt under marknadsvärdet. Men vad som är rätt värde kan förstås diskuteras i en tid då bilbranschen, och begagnathandeln, är i kris.

– De flesta bilar är långmilare, men det finns ändå guldkorn i samlingen, säger Bengt Eriksson på Gomér & Andersson.


Detta är en effekt av fogdens hårdare tag för att driva in medel.

Och värre blir det när de får fara fram fritt.


– Vi har inte sett den värsta effekten av den än. En ökad arbetslöshet medför troligen att betydligt fler fasta och lösa egendomar kommer att säljas på exekutiv auktion, säger Roland Borg på Kronofogdemyndigheten.

 Med andra ord är det bara att se sina ägodelar försvinna på nätet, plågsamt för vanliga ostraffade människor, som kommit på obestånd.


http://www.corren.se/archive/2009/2/5/k3blg1oe6d7amyt.xml


//Zkrivaren

Av Zkrivaren - 6 februari 2009 14:28

Sveriges Television ska snart lansera fullständiga kanaler på webben. Det kan innebära att samtliga av landets datorer med ens förvandlas till tv-mottagare med avgiftsplikt till Radiotjänst. Och 1 miljard kronor i ökade intäkter för Radiotjänst. För hushåll som redan betalar tv-avgiften blir det ingen skillnad. Men för landets företag kan förändringen innebära krav på sammantaget runt 500.000 nya licenser - och 1 miljard kronor i årliga intäkter för Radiotjänst som resultat, enligt Computer Sweden.


"Visst kan jag se det orimliga i att apparatur som inte är avsedd att användas för tv-tittande blir licenspliktig", säger Radiotjänsts vd Anna Pettersson till Computer Sweden.


http://di.se/nyheter/?

http://computersweden.idg.se/2.2683/1.210273/foretagen-ska-betala-tv-licens?utm_source=webb&utm_medium=senaste_box


Varför skall då datorerna avgiftbeläggas med en licens, som redan är föråldrad även för TV-innehav? Och SVT:s utbud har jag förstått vara en soppa få vill se. Är det därför man inte vill ha svt reklamfinansierad? För om ingen ser på kanalen, vill ingen heller ha reklam i den och intäkterna sjunker.

http://computersweden.idg.se/2.2683/1.210275


Vad enkelt det skulle vara att antingen ha reklam mellan programmen och samtidigt köpa in eftertraktade filmer. Tittarna slipper licensen och kommer åter till svt, som i sin tur får massor av reklamintäkter.

Detta eller att varje dator, radio, bilradio, stereopaket och TV, påläggs en slant vid köp av densamma, som går till Radiotjänst och svt.

Kanske en kombination?


//Zkrivaren

Av Zkrivaren - 6 februari 2009 14:10

Statsminister Fredrik Reinfeldt tjänar 131 000 kronor i månaden. Lars-Ingvar Ljungman (M) i Vellinge tillhör nästan samma liga med sina 104 000 kronor i månaden. Själv ligger jag låååångt under den nivån. Det är det högsta kommunstyrelsearvodet i landet, skriver Dagens Samhälle.

Vellinge kommun har 32 000 invånare, vilket kan jämföras med Stockholm som har en befolkning på 800 000 invånare. Det är dock inte storleken som räknas. Kommunstyrelsens ordförande i Vellinge, Lars-Ingvar Ljungman, tjänar 1 000 kronor mer varje månad än finansborgarrådet Sten Nordin (M) i Stockholm, skriver Dagens Samhälle.


Han toppar listan över de som får (för) mycket pengar, en som får mer normal lön ibland politikerna, kommer också sist i topplistan, men den vänder jag gärna på och låter denna politiker komma etta, Finspångs ordförande Denny Lawrot (C) som tjänar in 18.698 kronor varje månad.


http://www.kvp.se/nyheter/1.1456690/han-har-hogst-arvode-i-landet


Min mamma hade när hon levde lika mycket per år som Reinfeldt tjänar per månad.


//Zkrivaren

Av Zkrivaren - 6 februari 2009 11:48

En blondin hade felaktigt satt sig i 1:a klass på planet till Mallorca. Flygvärdinnan försökte förgäves få henne att flytta. Flygvärdinnan bad stewarden att säga åt blondinen, men det slutade med samma resultat. Stewarden och flygvärdinnan bad då kaptenen att säga åt blondinen att flytta sig, varefter kaptenen går fram och viskar något i blondinens öra. Sekunden efter rusar blondinen och sätter sig längst bak i flygplanet.
- Hur gjorde du? Vad sa du till henne? undrade de båda.
- Jag sa bara att 1:a klass inte gick till Mallorca.

Av Zkrivaren - 6 februari 2009 11:40

Ett säkert vårtecken är möbelmässan som nu slår upp dörrarna, skriver Svd.se idag.

http://www.svd.se/nyheter/inrikes/artikel_2427971.svd


För min del är det kanadagässens ankomst hit. De sista två åren har de kommit två veckor före våren och den efterlängtade värmen.


//Zkrivaren



Av Zkrivaren - 6 februari 2009 10:24

Nej, jag frös inte fast i kylskåpet, jag fick ta till el-elementet i natt. Lite svedd i rumpan eftersom den satt fast.


Igår rasade kärnkraftdebatten igång. Centern höllt hemliga överläggningar som idag avslöjas vara press från Björlund mot Olofsson, att köra över sina medlemmar i partiet. Den blåa regeringen vet hur man regerar, pressa på och tvinga, så går det bar, oavsett vem det är.

Men klarar den andra röran sig bra till 2010? Så den får komma till makten och göra sitt.


Jag vet inte det, bara att det är fredag.


//Zrivaren

Presentation

Omröstning

TV-avgift skall betalas...
 ...via en avgift som nu
 ....reklam
 ...skatt
 ...skatt och reklam

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28
<<< Februari 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards