Direktlänk till inlägg 12 februari 2009

FRA i siktet igen

Av Zkrivaren - 12 februari 2009 10:36

Igår tog jag i ett inlägg upp FRA-lagen, som norska jurister är mycket upprörda över. Idag läser jag i DN att under torsdagen kommer den svenska regeringen att tillsätta en utredning av FRA-lagen.
Utredningen ska enligt Riksdag & Departements nätupplaga bestå av representanter för alla riksdagspartier. På torsdagens regeringssammanträde kommer utredningen att klubbas igenom.

Enligt Riksdag & Departement ska den parlamentariska kommittén göra en uppföljning av lagen samt bedöma om det krävs ytterligare åtgärder för att skydda den personliga integriteten.

Centeruppropet på internet ska starta på nytt, rapporterar SVT Mittnytt. Uppropet bildades i somras som en protest mot signalspaningslagen, den så kallade FRA-lagen.
Initiativtagaren Erik Hultin, centerpartistisk fritidspolitiker i Härnösand, anser att partiledningen har svikit sitt eget partiprogram genom att acceptera flera integritetskränkande förslag.
- Det duger inte att knäppa händerna, säga jajamensan och se lite nådig ut, säger Hultin till TT.

Hushållen riskerar att få betala mellan 2.500 och 3.700 kronor för FRA-lagen samt en rad andra nya lagar som drabbar teleoperatörerna. För branschen kostar det 11-16,5 miljarder kronor, enligt en rapport från IT&Telekomföretagen. Dessutom tillkommer årliga kostnader på flera hundra miljoner kronor.

För teleoperatörerna var FRA-lagen bara början i en serie politiska beslut som kommer att innebära nya höga kostnader. Enligt en ännu inte publicerad rapport från branschorganisationen kommer konsumenterna att få känna på ordentliga prishöjningar när de planerade lagarna och förordningarna införs.


http://www.dn.se/DNet/jsp/polopoly.jsp?d=1042&a=883081

http://www.dn.se/DNet/jsp/polopoly.jsp?d=1042&a=882927

http://www.dn.se/DNet/jsp/polopoly.jsp?d=1042&a=871484

http://www.dn.se/DNet/jsp/polopoly.jsp?d=147&a=858196

Kostnaderna drabbar som vanligt dig och mig. Vi får inte säga vår mening om lagar och annat, vi har ingen beslutanderätt, rådgivning, eller sådant. Men vi ska betala för beslut vi inte kan rår över eller vill ha, fattade av politiker som vi har valt til riksdag och regering. Det vore på tiden att sådana beslut som dessa om FRA-lagen och övervakning av telefonsamtal, e-post etc betalades av politikerna, de har ju trots allt, var och en, en fet lön.
Det närmaste jag kommer det är en fet mage, fylld av luft för jag har inte pengar kvar att köpa mat för.

//Zkrivaren

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Zkrivaren - 11 februari 2013 12:40

Hästkött i lasagne, en katastrof och stor nyhet, alla anklagar alla i spåren av hästkött som kanske funnits länge i lasagne, istället för nötkött som ska vara i densamma. Vad ingen talar om är den otroliga leveranskedja från slakt till frysen i ...

Av Zkrivaren - 5 februari 2013 23:24

I Lidköping kan många hålla sig för skratt, men vad skall de göra? Jo, slå en signal för att slå en drill, den senaste (vansinniga) tekniska utvecklingen i mobiltelefonens historia är ett faktum. Står du och väntar på buss eller tåg och blir n...

Av Zkrivaren - 22 januari 2013 20:52

Jordbruksverket tycker att vi äter för mycket kött i Sverige, det är inte bra för miljön, anser de. Därför föreslår Jordbruksverket att en skatt ska läggas på köttet, för att få oss medborgare att äta mindre kött. När tar dessa dumma dörslag slut...

Av Zkrivaren - 22 januari 2013 14:33

Åter är den hatade TV-licensen, numer TV-avgift, blivit aktuell. (Uppdaterat) Nu ska alla som har en dator, surfplatta eller mobil (smartphone) betala avgift. Att INTE inneha TV räcker alltså inte för att komma undan en onödig avgift om tusentals k...

Av Zkrivaren - 11 januari 2013 21:42

Hackare utnyttjar säkerhetsbrist – så skyddar du dig Säkerhetsexperter varnar för användning av datorprogrammet Java. En allvarlig säkerhetsbrist har upptäckts och datoranvändare uppmanas att stänga av funktionen. Så löd inledningen i arti...

Presentation

Omröstning

TV-avgift skall betalas...
 ...via en avgift som nu
 ....reklam
 ...skatt
 ...skatt och reklam

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28
<<< Februari 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards