Alla inlägg den 9 februari 2009

Av Zkrivaren - 9 februari 2009 13:31

Idag var en seg morgon. Blev att jag satt och kollade på Efter 10 med Malou, det kom att handla om, ”En skamfläck i dagens samhälle”. Barnen som lidit stor skada av att bli fosterhemsplacerade.

 

Då vaknade jag till liv. Jag var en av de utplacerade... men som fick kämpa med näbbar och klor för min egen överlevnad, genom ett hot jag hade genomfört om inte... innan någon såg och hörde mig.

 

Lena var en av de 250000 som blev utplacerade som berättade sin historia. Hon och hennes syster hamnade där pga att hennes mamma åkte i fängelse.

En utredning har gjorts med förhoppning att det inte kommer återupprepas...  och om det i förlängningen kan bli att samhället ska ge försoning, som det hette. Jag kan tolka det till skadestånd från staten.

några länkar från SvD, nov 2008
Att skylla sig själv, trodde hon. Vanligt att barn tar på sig "skuld"...

http://www.svd.se/nyheter/idagsidan/barnunga/artikel_2056967.svd

Ju mer man gräver ju mer hittar man... Befrielse att berätta...

http://www.svd.se/nyheter/idagsidan/barnunga/artikel_2064485.svd

Dagens efter 10

http://www.tv4.se/1.283438?videoId=1.844590

Givetvis var jag tvungen skicka mail till programmet och skriva kommentarer om programmet.

Ibland finns det anledning att placera ut barn, men att barnen inte ska bli omhändertagna av familj de kommer till är vedervärdigt.

Sen finns det de barnen som inte får hjälp komma ifrån sina biologiska föräldrar, varför tas inte de upp i samma utredning, då det gäller barn som har haft en taskig uppväxt...

Ska det ske ”kompensering” av stat så ska alla ha ersättning för taskigt bemötande av de instanser som skulle finnas där för barnen. Men vad hjälper det idag, när man redan sitter med sin välfyllda ryggsäck.

Väl värt att se och kommentera era åsikter på vilken sida ni än är, men för er som inte går in på länk, här kommer min kommentar:

Varför inte ta upp de barn som for illa Hos sina biologiska föräldrar under samma period och de som gör än idag. Varför hörs inte de i samma veva?
Barnavårdsmyndighet/socialtjänst gjorde/gör många fel. Läkare och psykiatri var inte bättre då barnen skulle tystas ner med lugnande, för inte kunde det varit fel på förälder!

Varför tas inte de barn upp som inte såg annan utväg att ge ultimatum... "ta mig hemifrån, annars tar jag livet av mig". Först då skedde något. Det blev flickhem, men allt var bättre än hemmet. Ville det sig riktigt illa hamna de på nästa instans med inlåsning.

Idag sitter många barn med psykiskt sjuka föräldrar... Och på socialtjänsten finns unga nyutbildade som inte har erfarenhet av livet, i alla fall inte det livet som barn hamnar i, så flata att de inte vet vad de ska göra.

Barn får flytta till fd fosterhem för att samhället inte kan göra något åt en psykiskt sjuk, man kan inte tvångsvårda en som är så sjuk att person inte inser det själv

Verkar som tiden stått stilla att hjälpa ett barn som behöver, möjligen att hjälp har ändrats lite... men inte är det en för-bättring

Alla Barn/har varit Barn, Är lika viktiga Om nu samhället ska ställas till svars!!!

Jag kan bara konstatera att ”skamfläcken” består i vårt samhälle så länge flatheten gör det, tyvärr

Önskar er alla en bra dag där bakom skärmen...// Zimpelz

Av Zkrivaren - 9 februari 2009 13:26

Prostitutionsenheten i Stockholms stad söker statliga pengar för att hjälpa sexköpare. En av insatserna som planeras är att ta kontakt med köpare som letar prostituerade på gatan. Men frågan är känslig eftersom sexköpen är olagliga.


Äntligen en vettig idé för en som är rentu t sagt kåt. Kunna dra till Malmskillnadsgatan och köpa sig lite skön sex för stunden utan bindande krav. Något många kunder och före detta kunder längtat efter. Liksom kvinnorna som säljer, det blir ju klirr i kassan. 

En härlig nyhet i dagens SvD på nätet.

Men läser du vidare antar den positiva stämningen en annan form. Ledsen alla pilska, men det är nog tvärtom orsaken till allt är.


Det som upprätthåller prostitutionen i Sverige är framför allt efterfrågan. Och för att minska könshandeln måste man rikta sig både till köpare och säljare. Så resonerar Inger Åsebo, enhetschef för prostitutionsenheten i Stockholms stad. Enheten har nu sökt pengar från Socialstyrelsen till uppsökande verksamhet och syftet är att motivera sexköparna att söka hjälp samt informera om riskerna för könssjukdomar.

–Frågan är känslig eftersom det är olagligt att köpa sexuella tjänster. Hittills har det varit mycket fokus på den brottsutsatta. Faktum är att det finns fler köpare än prostituerade. Därför är det befogat att tala om för dem att det finns hjälp att få, säger hon.


http://www.svd.se/nyheter/inrikes/artikel_2442369.svd


Frågan är om det är en bra idé alls. Sex är sex, vissa har en enorm drift ibland båda könen, andra mer normal. Och att sälja sin kropp är världens äldsta yrke. Stoppas det på gatan fortsätter det bara någon annanstans, minst lika farligt för de inbalndade som innan.

Ett horhus har föreslagits och fått enorma protester att ljuda ibland vissa människor. Men frågan är vilket som är bäst, ett sådant hus under kontrollerade former där det betalas skatt och läkarundersökning sker regelbundet, än sex i en bil mellan okända som kan göra vad som helst från att smitta till att utöva våld?


Jag tar i och med denna text inte ställning till det ena eller det andra, det överlåter jag till dig som läser, att göra.


//Zkrivaren


Av Zkrivaren - 9 februari 2009 11:06

Tjosan vad det var lungt inatt, sov som en stock och vaknade ovänat pigg. Trots en rejäl svacka igår kväll, som jag tror omedvetet styrdes upp under sena kvällen. Det tackar jag för.


De som sovit betydligt sämre är alla de som köat för biljetter till Madonnas consert i Göteborg. Många hade köat utomhus under natten för att vara säker på en blijett, andra vid datorn.


Klockan nio på måndagsmorgonen öppnade biljettkassan på Scandinavium, där Madonna-fans har köat under hela natten. Samtidigt släpptes biljetter på Ticnet. Men för att få en biljett gäller det att vara snabb. Biljetterna förväntas sälja slut snabbt.


Strax efter klockan nio var det svårt att komma in på Ticnets sajt.

 


//Zkrivare

Presentation

Omröstning

TV-avgift skall betalas...
 ...via en avgift som nu
 ....reklam
 ...skatt
 ...skatt och reklam

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28
<<< Februari 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards