Alla inlägg under juli 2008

Av Zkrivaren - 24 juli 2008 16:41

Tre tjejer, som avtjänade sina straff i fängelse, skulle rymma en natt. En brunett, en rödhårig och självklart en blondin. Med lite kvinnlig list var de utanför murarna. Dessvärre blev de upptäckta av en patrullerande polis och de blev förföljda!
- Vi gömmer oss i ladan där framme! skrek brunetten till sina kumpaner.
De slet upp dörren, rusade upp för en trappa, men hörde plötsligt hur polisen kom in i våningen under. Desperata hoppade de ner i varsin tom säck som legat på golvet och ställde sig invid väggen. Trappan knarrade och vinden ven utanför träväggarna när polisen med långsamma steg traskade upp. Det var mycket mörkt i ladan, men så fick han syn på en av säckarna som verkade röra på sig. Han petade på brunettens säck och hon sa:
- Mjau.. mjau..
- Åh, en liten kise, log polisen.
Sedan petade han på den rödhårigas säck och hon:
- Voff voff voff.
- Nämen, en liten vovve, log polisen och petade för säkerhets skull på den sista säcken.
- Potatis... potatis... sa blondinen.

Av Zkrivaren - 24 juli 2008 10:29

...och nya saker, händelser och göromål.

Solen skiner som den ska göra och det blir varmt och gott.

Nu skulle man ha egen villa med strandtomt, bara gå ner till vattnet naken, ta ett dopp och sedan gå och lägga sig på en filt och njuta av nakenheten, värmen och lugnet. Fast man ska ju ha den möjligheten...också.


Idag har Kristina och Kerstin namnsdag. Grattis!

Av Zkrivaren - 23 juli 2008 23:02

Satt och läste Aftonbladet och drack vätska samtidigt. Det skulle jag inte ha gjort. Plötsligt fångades mitt intresse av tunneltågföraren i Stockholm som kom in mot tunnelbanestationen, där denne såg något som uppfattades, som en reklamdocka, på spåret. Därför brydde sig inte föraren om  det och körde över en människa, som inte överlevde.

– Vi kan inte svara på om han gjort något brottsligt, säger polisen. 

Polisen har startat en utredning kring händelsen.

– Så vitt jag förstått hade föraren inget uppsåt att köra på mannen, han trodde ju det var en docka. Samtidigt ignorerade han en person på spåret, men om det är något brottsligt kan varken jag eller mina kollegor svara på, säger Kristina Berglund, stationsbefäl vid Norrmalmspolisen, till Aftonbladet.


Om föraren inte hade uppsåt, är det väl så att denne vållat en persons död och därför skall utredas med Brb 3 kapitel till grund?

Och om jag inte minns fel skall tågföraren iaktta största försiktighet och försäkra sig om att det inte är en människa på spåret, innan denne kör vidare?


Brottsbalken 3 kap.

7 § Den som av oaktsamhet orsakar annans död, döms för vållande till annans död till fängelse i högst två år eller, om brottet är ringa, till böter.

Är brottet grovt, döms till fängelse, lägst sex månader och högst sex år. Har gärningen begåtts vid förande av motorfordon skall vid bedömande av om brottet är grovt särskilt beaktas om gärningsmannen varit påverkad av alkohol eller något annat medel. Lag (1993:1462). 

[Advoktafirman Extons hemsida: http://advokaten.exton.net/sakreg/B-reg/Brlivochhalsa.htm#kap.%203%207%20%C2%A7]


Detta går inte ihop, men det ska kanske inte lagen göra?


Lev väl!

Av Zkrivaren - 23 juli 2008 18:47

Bara trettiotvå grader i solen, svalt och behagligt. En cykeltur och sedan sitta och sola sig fördärvad, vilken dag, och mer blir det. De som har semester nu och är hemma trivs nog extra bra, som jag då. Trivs alltid i värmen och hoas ICA.


I dagens cykeltur blev det kiosken vid järnvägsstationen för glass, personalen är kanonbra, servicevänliga och trevliga. Man blir glad när manmkomemr in, och tokigare när man går ut, i positiv mening!!!


Nu väntar sköna skuggan på mig, och resten av kroppen.

Av Zkrivaren - 23 juli 2008 12:06

Bensinpriset sjunker...under ytan?

Nåja, 12:34 i Halmstad sägs det, är ju...dyrt ännu, men bättre än ett pris över 14 spänn.

Men jag kommer ihåg när man på 1980-talet köpte en liter soppa för 5 spänn och tyckte det började bli dyrt. Hade man vetat då, vad man vet idag, hade man kunnat hamstrat en egen depå och sålt svart, tjänat lte på soppan. Och blåst staten på stålar. För det är ju just staten som orsakar det höga priset med skatt på skatt på skatt, och högst upp moms. Tacka fan att bensinen och dieseln är dyr.

Av Zkrivaren - 23 juli 2008 11:23

Pastorn ringde hem till frun. Hon hade varit krasslig och pastorn var orolig för henne...
- Jag har i alla fall dammsugit, meddelade hon. Men det är ju mer som ska göras.
- Ta inte ihjäl dig, Märta lilla, sa pastorn. Det gör jag när jag kommer hem!

Av Zkrivaren - 23 juli 2008 10:54

Gårdagens problem slutade med att jag drämde näven i bordet och ledsnade på allt. Telia, vars support, inte hörde mig , påstod att felet var hos mig. Varför lät det som de satt i Australien med brus och störningar i telefonen då?


Idag har Emma namnsdag.Grattis

Av Zkrivaren - 22 juli 2008 21:17

När jag sitter i besvärliga diskussioner, där misstron ligger på lur, vad händer då, förutom att puckot under dånar och tror han kan trumma? Jo, Telia går ner, jag når inte internet! Som grädde på laxen, kommer 5-åringen under på att han ska låta "mistlur" från balkongen och ut. Och jag i min enfald trodde hyresvärden bara hyrde ut till vuxna.


Lev väl!

Presentation

Omröstning

TV-avgift skall betalas...
 ...via en avgift som nu
 ....reklam
 ...skatt
 ...skatt och reklam

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9
10
11
12
13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31
<<< Juli 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards