Alla inlägg under juni 2009

Av Zkrivaren - 20 juni 2009 22:51

Idag är det en slö vilodag för många, så även här hos mig, imorgon är det åter normal söndag, sedan börjar semestern för några, andra knegar på, och en grupp önskar det fick knega på.


Nattbloggen är tunn idag, men nya tag ska tas.


Lev väl!


//Zkrivaren

Av Zkrivaren - 20 juni 2009 11:25

I irepdlagens spår kommer nu en miljonmarknad för många företag, inte minst The Pirate Bay, när tjänster för att gömma sina ip-nummer, kommer i allt större omfattning.

Det företag som verkligen satsar och bryr sig om sina kunders önskemål är bredbandsleverantören Alltele, som slopat ip-nr,

De valde för några veckor sedan att låta en anonymiseringstjänst ingå gratis i abonnemanget. Företagets vd Ola Norberg hade väntat sig stort intresse från kunderna. Men det blev närmast en explosion. Snabbt hade över 4.000 kunder laddat ner anonymiseringsprogrammet.

- Vi hade en central server uppställd i Stockholm och den är ju nedkörd i gruset nu. Jag vet inte om vi haft någon tjänst någonsin som vi haft sånt intresse för. Fortsätter det på det här viset blir det dyrt för oss eftersom vi lagt ut det som gratistjänst, säger Norberg.


Och anonymiseringsföretagen har numera en rejäl kundbas. Minst 1,5 miljoner svenskar fildelar regelbundet. Men siffran är osäker, inte minst sedan Ipredlagen trädde i kraft, men den kan också vara dubbelt så stor.

- Det här är bara början. Det här är på väg att explodera om politikerna fortsätter på samma linje, så att människor känner sig hotade på nätet. Vi ser en potentiell massmarknad på miljoner kunder, särskilt om övervakningen på nätet fortsätter att skärpas, säger Fiske.


Det underjordiska digitala kriget är igång, på ena sidan har vi jäarna i form av Antipiratbyrån med kunder samt myndigheter och på andra sidan dels olagliga fildelare, dels användare som värnar om den privata delen på internet.

Som det ser ut idag kommer det inte att bli bättre därför att myndigheter och politiker lär sig tänka, utan användarna tvingas under jorden och internet liknar en hel del filmerna Matrix.


(Källa: DN  )

//Zkrivaren



Av Zkrivaren - 19 juni 2009 22:38

Sommar är vanligen sol, sol är grilltider, men man får passa sig för vad man köper och vad man då får för pengarna.


Sagaforms klotgrill klarar inte hettan från grillkollen, detta på grund av att tillverkaren glömt att skicka med en insats. Två fall har upptäcks i Sverige.


Det var i ett konsumenttest för den norska heminredningstidningen Rom123 som det allvarliga felet på svenska företaget Sagaforms klotgrill avslöjades.
- Färgen började flagna av och grillen blev svart runt ena benet. Dessutom började det lukta konstigt, säger en medlem i testpanelen till Rom123.


http://www.expressen.se/Nyheter/1.1612607/grillen-som-inte-tal-varme


Själv är jag redan het, som damerna märkt, att jag får nog ligga i kallt vatten i badkaret i natt.


Lev väl!


//Zkrivaren

Av Zkrivaren - 19 juni 2009 19:47

En ensamstående mamma har i USA dömts att betala motsvarande 15 miljoner kronor för att ha laddat ner 24 upphovsrättskyddade låtar.

Kvinnan förklarade sig oskyldig i domstolen, vilket juryn inte trodde på.

Kvinnan, som enligt egen uppgift är en stor musikälskare, sade under rättegången att det kan ha varit hennes barn eller hennes exman som laddat ner musiken, men lyckades inte övertyga juryn om sin oskuld.


Skivbolagen, som stod mot kvinnan var Warner Music Group, Vivendi Universal Music Group, EMI Group och Sony Music Entertainment.


De flesta går med på en uppgörelse, vilket kvinnan i aktuellt fall inte gjorde och allt gick till domstol.


(Källa: DN,  SVT text & webb)


 //Zkrivaren

Av Zkrivaren - 19 juni 2009 11:08

Under natten har polisen i Borgholm gjort sju omhändertaganden för fylleri, gripit en man för olaga vapeninnehav och fått in ett antal anmälningar om misshandel. Dessutom har det brunnit i en husvagn och en man har blivit knivskuren i armen.

Och det är lugnare än förra året. Öland är midsommarens mål för många coh långt i från alla är stökiga som nämns ovan.


Trevlig midsommar!


http://www.dn.se/nyheter/sverige/stokig-natt-i-borgholm-1.894876


//Zkrivaren

Av Zkrivaren - 18 juni 2009 21:09

Regeringsrätten har nu bestämt att våra s k ip-nummer är som personnummer och skall behandlas som dessa, också lämnas ut efter prövning då brott förekommer. Utlämnandet skall ske till de äger patent-, varumärken, upphovsrätt och mönsterrättigheter så länge det rör sig om brott mot dessa. För att få tillstånd att få ut ip-adresser ska man nu gå till domstol och inte som tidigare till Datainspektionen.


Men många saker ägas av många företag och många inblandade personer, vilket innebär att många som inte skall ha uppgifterna lätt kommer åt dem.

Nu om något kommer ip-nummer inte att vara populära och snart kommer det första fallet där en helt oskyldig drabbas och kanske fälls för något den inte gjort. Tack vare sådana som ställt till det nu, och det på båda sidor!


Antipiratbyrån har hela tiden hävdat att ip-nummer inte kan jämställas med personuppgifter vilket nu regeringsrätten säger i en dom. Och från den 1 april 2010 behövs inga undantag som idag rörande ip-nummer.


Detta kommer att leda till en underjordisk internettrafik och ett slags datakrig med människor som brickor kommer igång och man undrar vad detta blir i slutändan, och om det är värt priset?

För kommer någonsin den lilla upphovsmannen/-kvinnan att få en större rättmäktig del av de pengar som kommer in?

Det bästa vore om de stora bolagen tappade sina artister, författare etc att de gick ihop i egna led istället, det kunde vara en dellösning för alla, utom möjligen penninghungriga personer.


(Källa: DN)


//Zkrivaren


Av Zkrivaren - 18 juni 2009 21:04

Det märks att det är midsommar på gång, även jag missar saker som nattbloggen och andra inlägg, och så blir det nog de närmaste dagarna, är jag rädd. Och tror jag rätt, är du besökare inte så på hugget heller..eller?

Har jag fel får du gärna skriva några rader personligt till mig, märkt det bara i början personligt.


Ett eller kanske två inlägg till blirm det idag.


//Zkrivaren i skamvrån


Av Zkrivaren - 17 juni 2009 18:11

Midsommaren är här, tro mig, trots vårliknande väder med blåst och regn, är det så, den globala kylan håller i sig.

Det betyder festligt ute och samvaro vänner emellan.

Men också att den farligaste trafikhelgen nu kommer med många olyckor, och vissa får sorg, då någon inte kom fram.


Det är lätt att undvika sorgen genom att planera sin körning, inte köra trött, stressa eller vara irriterad. Körningen ska vara kul och vänlig.

Är det kö eller rödlyse, ta det lungt, du kommer fram. Och den minuten du vinner på för hög fart, är inte värd det du riskerar.


Trevlig midsommar tillönskas alla läsare!


//Zkrivaren

Presentation

Omröstning

TV-avgift skall betalas...
 ...via en avgift som nu
 ....reklam
 ...skatt
 ...skatt och reklam

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
<<< Juni 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards