Alla inlägg under juni 2009

Av Zkrivaren - 25 juni 2009 23:35

155-119 röstade kongressdelegaterna för en motion om att partiet ska byta linje om hur Sveriges Television och Sveriges Radio ska finansieras.

Det här har varit en känslig kulturpolitisk fråga för den borgerliga regeringen, men en statlig utredning under ledning av Kristdemokraternas Rose-Marie Frebran kom fram till att tv-licensen bör finnas kvar för att garantera oberoendet för SVT och Sveriges Radio. Frebran föreslog dock att ett namnbyte till "public service-avgift".

I debatten varnade också partistyrelsens Anders Sellström för att ett beslut om att avskaffa tv-licensen innebär ett första steg mot att avskaffa public service, när kostnaderna för tv och radio ska trängas med andra utgiftsområden i statsbudgeten.

I den motion som KD-rikstinget antog, skriven av Daniel Jensen, Mellerud, nämns också att kostnaderna för tv och radio kan sänkas genom försäljning av "en tv-kanal eller några radiokanaler".

Ett tilläggsförslag om att tv-licensen ska ersättas av någon annan form av finansering som garanterar public service oberoende röstades ner.


http://www.dn.se/nyheter/politik/kd-vill-avskaffa-tv-licensen-1.898859


Försäljning av radiokanaler innebär att P2 är i farozonen och även P3, som båda kostar pengar. P1 är nu liten pratkanal som i ett framtida scenario kan få lite annat att blanda ut sändningarna med. Kanske det blir uppehåll kl 00-06? Spar pengar.


Att sälja en TV-kanal kan vara en idé eftersom svt:s tbud idag är skamligt dåligt och public service kan man diskutera. Tyvärr tror jag inte det blir bättre med en kanal som på 1960-talet.

Släpp istället in och reglera reklam i en kanal av två, som bekostar båda kanalernas utgifter och som ger ett bra utbud i programväg.

Detta kunde vara en idé i radions P3 också.

Tänk på det Hägglund & Co!


Lev väl!


//Zkrivaren

Av Zkrivaren - 25 juni 2009 23:01

Kristdemokraterna tänker inte böja sig om upphovsrätten. Trots Piratpartiets framgångar lämnar KD-ledaren Göran Hägglund ingen öppning för en uppluckring i synen på fildelning av upphovsrättsskyddat material.


– Vi kristdemokrater kommer att stå upp för upphovs- och äganderätten. Vem som helst får ladda ner, kopiera och sprida denna vår ståndpunkt, sade han och möttes av applåder från de flesta av de närmare 300 ombuden.
 

I ett par av motionerna till rikstinget väcks frågan om hur Kristdemokraterna ska förhålla sig till lagstiftning som kan hota den personliga integriteten, inte minst på internet. Det är ämnen som Piratpartiet drivit och som gav dem framgång i EU-valet nyligen.
 

KD-ledningen svarar att en arbetsgrupp bör tillsättas för att bland annat reda ut ”hur den personliga frågan ska vägas mot angelägna samhällsintressen”.


(Källa: DN)


//Zkrivaren

Av Zkrivaren - 25 juni 2009 22:41

Efter den friande domen mot Pirate Bay-domaren höjs kritiska röster.


Hovrätten konstaterar att domarens medlemskap i de kritiserade föreningarna visar på ett engagemang i frågor på immaterialrättens område "som i viss utsträckning kan sägas ske i rättighetsinnehavares intressen".

Jag undrar om det hade varit tvärtom, att domaren hade lärt sig hur man tar livet av en människa med kniv, vid rättegång mot en som gjort så. Hade domaren varit jävig då?


Piratpartiets EU-parlamentariker Christian Engström är upprörd och förvånad över hovrättens bedömning.

– Det här faller in i ett mönster. Det visar att det inte går att lita på det svenska rättsväsendet när det gäller upphovsrättsmål längre. Det här är rättsröta, helt enkelt, säger Engström till TT.

– Visserligen är det fel på lagarna också men dessutom visar det sig att domstolarna inte ens klarar att tillämpa lagarna på ett korrekt sätt. Jag har varit nämndeman i sju år och jag har aldrig sett ett så dåligt åtal som Pirate Bay-målet. Ändå dömde rätten till sanslösa straff. 


Läs mer i media:


http://www.aftonbladet.se/nyheter/article5430658.ab


http://www.expressen.se/Nyheter/1.1619042/pirate-bay-rattegangen-tas-inte-om


http://www.expressen.se/Nyheter/1.1619119/piratpartiets-christian-engstrom-det-har-ar-rattsrota


http://www.dn.se/kultur-noje/nyheter/piratdomaren-var-inte-javig-1.898583


http://www.dn.se/kultur-noje/nyheter/rattsrota-anser-piratpartiet-1.898679


//Zkrivaren


Av Zkrivaren - 25 juni 2009 12:46

Nu när sommarvärmen kom tog det inte lång tid innan det blev torrt i markerna och en stor brand startade igår i Kalmar län, närmare bestämt i ett skogshygge mellan Tvärskog och Påryd.


Under natten kämpade 35 män med branden. På morgonen hade styrkan utökats till närmare 50 män från sju brandkårer. Även Ölands räddningstjänst är inkopplad.
- Branden är nu inringad. Det rör sig om ett område på två gånger en kilometer ungefär, säger Jonas Isaksson, räddningsledare från räddningstjänsten i Kalmar.


Väg 551 mellan Alsjöholm och Påryd har stängts av på grund av branden.


Eldningsförbud råder i Kalmar från och med idag, samma eldningsförbud gäller sedan några dagar i Kronoberg.


(Källor: Expressen   Barometern)


//Zkrivaren

Av Zkrivaren - 25 juni 2009 12:29

Bredbandsleverantören Ephone tvingas mot sin vilja att lämna ut uppgifter till fem bokförlag om vem som använt ett visst ip-nummer.
- Utslaget var väntat. Det här är en seger för upphovsrätten. Jag förutsätter att Ephone nu följer domstolens beslut och lämnar ut uppgifterna, säger Shadi Bitar, vd för Earbooks, ett av fem ljudboksförlag som fått rätt att få ut namnet bakom en ip-adress från nätoperatören Ephone.


Tingsrätten kom fram till att det fanns sannolika skäl för intrång i upphovsrätten och Ephone ska också betala förlagens rättegångskostnader på 75 000 kronor.


Och nu när de fått uppgifterna vet förlagen inte vad de ska göra med dem. Kanske blir det en anmälan, kanske bara krav på ersättning, men under alla omständigheter, kommer vi att höra mer om det i framtiden.


(Källa: Expressen)


//Zkrivaren

Av Zkrivaren - 25 juni 2009 11:25

Kristdemokraternas ledare: Pensionärerna går före när nya ekonomiska satsningar ska göras. När det finns utrymme för nya skattesänkningar är pensionärerna den grupp som måste prioriteras. Det går före ytterligare jobbskatteavdrag och andra sänkningar av inkomstskatten, skriver Kristdemokraternas ledare Göran Hägglund.


Det låter som tidigt valfläsk, pensionärerna är en stor grupp väljare när valet kommer nästa år. De kan mycket väl påverka hur det blir i regeringsställning, men de har inte glömt alla svikna löften sedan tidigare, som gått ut på att de skall få mera kvar i plånboken.

Redan har de med pengar fått både mer pengar ändå och skatttesänkningar, något som kunde ha kommit pensionärerna till godo först.


Jag menar att pensionärerna står först i tur när nya ekonomiska satsningar ska göras. När det finns ekonomiskt utrymme vill jag gärna gå vidare med ytterligare steg i jobbskatteavdraget. Det kan dock inte göras utan att också pensionärernas skatter följer med nedåt. Jag vill när det ekonomiska läget så tillåter prioritera ytterligare skattesänkningar för pensionärerna, före ytterligare jobbskatteavdrag eller andra inkomstskattesänkningar. Det skriver Hägglund.


Valfläsk eller inte, han är bara en liten del i det stora som styr landet, ett maskineri bestående av politiker med feta löner, och Hägglund är en av dem som har det bra ställt ekonomoiskt och som fått ännu bättre.


Men ett regeringsskifte innebär inte självklart att pensionerna säkras, och höjs mer än 50 kr mån, som äts upp av Salhins skattepolitik.


Oavsett partifärg, är det pensionärerna idag som får ta smällen, de som byggt upp Sverige till vad det är idag.

Det är inte pensionärerna med feta pensioner som har det gott ställt, det är de som har låga och medelhöga pensioner jag menar. Förtids- och sjukpensionärer.


Sjukpensionärerna som tack vare sittande regering och även den föregående, som orsakat mycket onödigt lidande ibland de som fått sjukpension en gång.

Idag får du inte ens vara sjukskriven trots att skäl föreligger, vi har läst om svåra sjukdomar som inte varit skäl för att sjukskriva, enligt Försäkringskassan.

Vi har läst om en kvinna med stora bröst, som hade värk efter en olycka,, FK menade att det var bröstens storlek. För mig låter det som svenska avundsjukan.

Och de långtidssjukskrivna som hamnade på fel sida när ändringar genomfördes lider idag helvetes kval för de vet inte om de får ersättning eller inte.


Tack politiker för att ni gör allt detta för era väljare!


(Källa: DN)


//Zkrivaren

Av Zkrivaren - 24 juni 2009 23:51

Dagen är till enda och det som började så bra slutade mindre bra. Och bloggen är lidande.

Jag skäms över det för jag vill att du läsare skall kunna få läsa fler inlägg än vad jag nu hinner med att skriva,

Dagarna flyger iväg och jag med dem.


Lev väl!


//Zkrivaren

Av Zkrivaren - 24 juni 2009 11:05

Den holländska upphovsrättsorganisationen Brein har bestlutat sig för att stämma de drivande bakom The Pirate Bay, och man gör det på ett ovanligt sätt då man inte når dem via vanlig postadress.

Man har delgivit via Facebook och Twitter.

- Internet fungerar både för dem som upprätthåller upphovsrätten och de som kränker den. Nu känner de till att förhandlingen sker den 21 juli i Amsterdam, säger Breins vd Tim Kuik.

- Jag har ju Twitter och Facebookkonton men det är ingenting som jag har sett i alla fall, säger Neij till TT.



(Källor: DN och Expressen)


//Zkrivaren

Presentation

Omröstning

TV-avgift skall betalas...
 ...via en avgift som nu
 ....reklam
 ...skatt
 ...skatt och reklam

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
<<< Juni 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards