Alla inlägg den 20 juni 2009

Av Zkrivaren - 20 juni 2009 22:51

Idag är det en slö vilodag för många, så även här hos mig, imorgon är det åter normal söndag, sedan börjar semestern för några, andra knegar på, och en grupp önskar det fick knega på.


Nattbloggen är tunn idag, men nya tag ska tas.


Lev väl!


//Zkrivaren

Av Zkrivaren - 20 juni 2009 11:25

I irepdlagens spår kommer nu en miljonmarknad för många företag, inte minst The Pirate Bay, när tjänster för att gömma sina ip-nummer, kommer i allt större omfattning.

Det företag som verkligen satsar och bryr sig om sina kunders önskemål är bredbandsleverantören Alltele, som slopat ip-nr,

De valde för några veckor sedan att låta en anonymiseringstjänst ingå gratis i abonnemanget. Företagets vd Ola Norberg hade väntat sig stort intresse från kunderna. Men det blev närmast en explosion. Snabbt hade över 4.000 kunder laddat ner anonymiseringsprogrammet.

- Vi hade en central server uppställd i Stockholm och den är ju nedkörd i gruset nu. Jag vet inte om vi haft någon tjänst någonsin som vi haft sånt intresse för. Fortsätter det på det här viset blir det dyrt för oss eftersom vi lagt ut det som gratistjänst, säger Norberg.


Och anonymiseringsföretagen har numera en rejäl kundbas. Minst 1,5 miljoner svenskar fildelar regelbundet. Men siffran är osäker, inte minst sedan Ipredlagen trädde i kraft, men den kan också vara dubbelt så stor.

- Det här är bara början. Det här är på väg att explodera om politikerna fortsätter på samma linje, så att människor känner sig hotade på nätet. Vi ser en potentiell massmarknad på miljoner kunder, särskilt om övervakningen på nätet fortsätter att skärpas, säger Fiske.


Det underjordiska digitala kriget är igång, på ena sidan har vi jäarna i form av Antipiratbyrån med kunder samt myndigheter och på andra sidan dels olagliga fildelare, dels användare som värnar om den privata delen på internet.

Som det ser ut idag kommer det inte att bli bättre därför att myndigheter och politiker lär sig tänka, utan användarna tvingas under jorden och internet liknar en hel del filmerna Matrix.


(Källa: DN  )

//Zkrivaren



Presentation

Omröstning

TV-avgift skall betalas...
 ...via en avgift som nu
 ....reklam
 ...skatt
 ...skatt och reklam

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
<<< Juni 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards