Alla inlägg under juni 2009

Av Zkrivaren - 23 juni 2009 23:44

Det är sent, sovdags.


Dagen har varit väl fylld och det drabbar bloggen tyvärr. Mina försöka att skrivakommer att fortsätta, men idag gick det inget vidare.


//Zkrivaren

Av Zkrivaren - 23 juni 2009 11:07

En 31-åring länkade en pågående hockeymatcher på webb-TV via en chatt på sin hemsida, uppger flera tidningar.

Canal + upptäckte tilltaget och reagerade omedelbart.

- Jag har inte laddat ner någonting, jag har inte delat ut någonting, säger 31-åringen till tidningen, och jämför med det uppmärksammade Pirate Bay-målet som avgjordes i våras. Han tycker att det känns som att han får agera syndabock.


Och faktum är att någon nedladdning aldrig har gjorts, lika lite som t.e.x Youtube, där det strömmar ut från uppladdade musikvideos, musik och annat. Dessa länkas också, bl a via bloggar. Här finns vad jag vet inga fall av rättsliga åtgärder. Och att länka som 31-åringen gjort, är i grunden detsamma.

Att det inte till alla delar var korrekt kan jag hålla med om, men går inte in i detalj på detta här.


(Källor: DN)


//Zkrivaren

Av Zkrivaren - 23 juni 2009 10:28

Sedan 2006, har film-och musikindustrin i Norge haft en särskild licens för att övervaka de norska fildelarna. Genom advokatfirman Simonsen har de med hjälp av en speciell dator tagit reda på IP-adresser tillhörande de flitigaste fildelarna.


Men nu har licensen dragits in, trots att den har hjälpt polisen att finna fildelare. Kritikerna har hävdat att det varit ett sätt att kringå dett skydd för den personliga integriteten, och nu verkar den norska motsvarigheten till svenska Datainspektionen, tänkt  på det och inte förnyat licensen.


Det innebär att i praktiken är det nu fritt fram för fildelare i Norge att ladda i båda riktningarna.


Beslutet skall överklagas så friheten kan bli kort.


(Källa: Nyhetskanalen)


//Zkrivaren

Av Zkrivaren - 23 juni 2009 00:57

Nu tar min dag slut den som började för mer än ett dygn sedan, om några timmar är jag uppe igen.


Lev väl!


//Zkrivaren



Av Zkrivaren - 22 juni 2009 14:00

Vill du ha ett häftigt ortsnamn, din egen kanske som domän?

Då är det möjligt inom kort eftersom alla dessa adresser, som på begäran har skyddats i fem år, nu kommer att släppas fria, frågan är vilka som är lediga ännu.


http://www.dn.se/ekonomi/ortsnamn-pa-natet-slapps-fria-1.518311


//Zkrivaren

Av Zkrivaren - 22 juni 2009 11:46

På lördagen och söndagen var det på många håll rätt fint även om det kom en del regnskurar. Ibland med lite åska på en del håll, både i Götaland och Svealand. Men nu vänder det, och ett högtryck börjar växa under måndagen. Det blir stabilare väder även om det kan bli några enstaka skurar på måndagen, främst över Götaland och Svealand.

- Och successivt stiger temperaturerna. Högtryck är på ingång. I början av den här veckan blir det uppemot 20 grader. Men redan in mot tisdagsdygnet börjar det närma sig 25 grader i Götaland. Och efter hand kommer de här varma temperaturerna också högre upp i Sverige, säger Alexandra Ohlsson.


Äntligen kommer det vi är i behov av, som gärna får stanna året ut, sol och värme. Efter förra årets brist på detta och likadan brist i år, är vi människor i behov av detta.

Få komma ut, åka iväg sola, bada, umgås, leka, äventyr m.m är vad vettiga männiiskor gör


För den allt mindre skaran som har en anställning, börjar en del sin semester med en högtrycksrygg under innevarande vecka.


//Zkrivaren

Av Zkrivaren - 21 juni 2009 23:42

Man ska aldrig uttala sig om telefoner som är tysta, jag vet inte hur många samtal det blev under kvällen. Många blev det, och så var jag visst redovisningsskyldig?!


Skulle nog inte haft pratstunden om konstigheter idag, det kommer som ett försenat brev med posten.


Lev väl!


//Zkrivaren

Av Zkrivaren - 21 juni 2009 09:47

Häromdan pratade jag om hundpensionat, och sa att jag var glad som inte längre hade en hund, men ändå saknar min.

Som ett brev på posten, förr i tiden i alla fall, är det något som tas upp i media idag.


Från några hundra kronor per dygn kan det kosta att ha din hund på ett pensionat. Ska du då vara borta 4 veckor blir det en dyr historia. DN skriver att det är billigare på landsorten, men det är inte alls så säkert. Det bästa är att i god tid ringa runt och höra sig för, och på så sätt få det bästa för sitt djur.


Hund- och kattpensionat skiljer sig i kostnader till kattens fördel, och det ganska mycket i pengar sett. Men gemensamt för pensionaten är vissa grundläggande krav på djuret. Dessa är:

hund

- vaccinerad mot valpsjuka och varp,vissa kräver även andra vaccinationer.

- minst 6 månader gammal.

- försäkring

Katt

- vaccinerad mot kattpest och kattsnuva.

- försäkring


Sedan varierar det ibland pensionaten som att djuret får inte vara för gammalt, hankatten ska vara kastrerad. Hundtiken får inte löpa osv.

Kontrollera när du ringer om vad som gäller, se till att ditt djur, får det bra under din frånvaro och att den som tar hand om djuret, kan nå dig om något händer djuret.


Jordbruksverket har regler för hund och katthållning. Dessa gäller även för hund- och kattpensionat. Innan du lämnar bort din vän bör du ta reda på om pensionatet är godkänt av hälsovårdsnämnden eller länsstyrelsen. Det är registrerat hos länsstyrelsen eller pensionatets hemkommun. Det är också viktigt att veta att det finns en ansvarsförsäkring.


(Källa: DN)


//Zkrivaren


Presentation

Omröstning

TV-avgift skall betalas...
 ...via en avgift som nu
 ....reklam
 ...skatt
 ...skatt och reklam

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
<<< Juni 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards