Alla inlägg den 18 juni 2009

Av Zkrivaren - 18 juni 2009 21:09

Regeringsrätten har nu bestämt att våra s k ip-nummer är som personnummer och skall behandlas som dessa, också lämnas ut efter prövning då brott förekommer. Utlämnandet skall ske till de äger patent-, varumärken, upphovsrätt och mönsterrättigheter så länge det rör sig om brott mot dessa. För att få tillstånd att få ut ip-adresser ska man nu gå till domstol och inte som tidigare till Datainspektionen.


Men många saker ägas av många företag och många inblandade personer, vilket innebär att många som inte skall ha uppgifterna lätt kommer åt dem.

Nu om något kommer ip-nummer inte att vara populära och snart kommer det första fallet där en helt oskyldig drabbas och kanske fälls för något den inte gjort. Tack vare sådana som ställt till det nu, och det på båda sidor!


Antipiratbyrån har hela tiden hävdat att ip-nummer inte kan jämställas med personuppgifter vilket nu regeringsrätten säger i en dom. Och från den 1 april 2010 behövs inga undantag som idag rörande ip-nummer.


Detta kommer att leda till en underjordisk internettrafik och ett slags datakrig med människor som brickor kommer igång och man undrar vad detta blir i slutändan, och om det är värt priset?

För kommer någonsin den lilla upphovsmannen/-kvinnan att få en större rättmäktig del av de pengar som kommer in?

Det bästa vore om de stora bolagen tappade sina artister, författare etc att de gick ihop i egna led istället, det kunde vara en dellösning för alla, utom möjligen penninghungriga personer.


(Källa: DN)


//Zkrivaren


Av Zkrivaren - 18 juni 2009 21:04

Det märks att det är midsommar på gång, även jag missar saker som nattbloggen och andra inlägg, och så blir det nog de närmaste dagarna, är jag rädd. Och tror jag rätt, är du besökare inte så på hugget heller..eller?

Har jag fel får du gärna skriva några rader personligt till mig, märkt det bara i början personligt.


Ett eller kanske två inlägg till blirm det idag.


//Zkrivaren i skamvrån


Presentation

Omröstning

TV-avgift skall betalas...
 ...via en avgift som nu
 ....reklam
 ...skatt
 ...skatt och reklam

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
<<< Juni 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards