Alla inlägg under juni 2009

Av Zkrivaren - 28 juni 2009 18:19

Inte nog med att man bor i en håla med grannar som inte är värda längre att nämnas, men apberget är mer lockande än här.


Jag fick veta för ett par timmar sedan att SJ slängt av celibriteter i den här hålan, men sen gick nåt snett. De skulle enligt min källa bli upphämtade, men jag visste ju inte ens om att de skulle komma, för då hade ju Arja Saijonmaa, haft mig vid sin sida, hon som inte längre vill vara ensam.


Att Jessika Andersson från Fame kom gjorde det inte sämre och Idol-Ola, den lyckosten var med dom. Och någon hann före mig och hämta dem också.

Världen är bra orättvis.


//Zkrivaren

Av Zkrivaren - 28 juni 2009 14:19

Alla som hoppas på mer sol och bad kan nu vara lugna. Hela veckan kommer att vara varm, även om graderna sviktar något i norr.
- Från mitten av veckan kommer den varmaste luften förskjutas ner över södra Sverige. Det blir toppar på 30 grader på sina håll i Götaland och Svealand. Men i norr blir det svalare luft, åtminstone tillfälligt. Mot helgen vänder det igen, säger Daniel Fredriksson.
När det varit varmt en längre period bildas stackmoln, som i sin tur kan utvecklas till åskmoln.

(Källa Expressen)


Jag tackar och tar emot det från mina vänner i norr, nu drabbas väl jag och bloggen, då värmen gör att man inte fungerar eller vill göra det man ska...riktigt. Hoppas att en och annan zkriverska, kunde lämna TV:n ett tag. Jag behöver använda fingrarna på annat än tangenterna.


//Zkrivaren

Av Zkrivaren - 28 juni 2009 13:58

Efter en natt av få sovande timmar väcktes jag av telefonen, sms av ett allvarligt slag som jag inte kan återge här, sedan blev det en del att göra och bloggen blev tyst tyvärr.


Jag har dock hunnit med ett chatt med en god vän i norrland, om att det är mycket norrmän och danskar här. Ja, även tyskarna hittar ju hit numer, åtminstone till södra Sverige. Och i västra och norra Sverige, är det fler norrmän. Men det finns även de som tar husvagnen dito bilen på semestern i Sverige.


Astrid och Björn Holen från norska Lillehammer köpte nyligen husbil och i sommar tillbringar de den tre veckor långa semestern åt att kuska runt i Sverige med stopp bland annat på Öland och i Kolmården.

-Sverige har väldigt fina campingplatser, det är väldigt koseligt att bara sitta utanför husbilen och virka. Danmark är också fint men det är lättare för oss att resa till Sverige, säger Astrid Holen.

I veckan anlände paret till Halmstad, där de parkerat husbilen på en camping invid havet. De är inte ensamma. Enligt statistik från Statistiska centralbyrån har antalet turister från grannländerna ökat explosionsartat i västra och södra Sverige i år.


Thomas Brühl, vd för kommunikationsföretaget Visitsweden som marknadsför Sverige internationellt, är inte förvånad över den senaste statistiken.

-Vissa marknader, som Danmark och Norge, går väldigt bra, medan andra, som Spanien, går sämre. Historiskt vet vi att folk reser kortare när det råder lågkonjunktur, både i tid och sträckor. När vi kom in i den här finanskrisen vände vi blickarna mot våra grannländer, och vi har nu startat ett antal olika kampanjer som ska locka hit folk framför allt från Danmark.

Thomas Brühl menar att turister från grannländerna uppfattar Sverige som ett exotiskt men samtidigt närliggande resmål. Hit åker man för att umgås med familjen och göra saker tillsammans. Att den svenska kronan för närvarande är svag är förstås också ett viktigt dragplåster.


Man tackar fast jag känner mig inte som ett dragplåster, inte fasiken kommer det danskor och vill ha mig inte.


(Källa: DN)


//Zkrivaren


Av Zkrivaren - 27 juni 2009 23:26

En härlig dag är över, kommer inte igen, och man får ta vara på det som bjuds i form av värme.


En rejäl tur i skogen med sällskap av vilda djur blev det för min dag. I media är det Jacksondöd, men för en karl blev det en ljuvlig dag, han vann 300 miljoner på Lotto!

Han är småbarnspappan som slitit 60 timmar i veckan, som nu unnar sig lyxen med en resa till Hawaii.


http://www.expressen.se/Nyheter/1.1621736/smabarnspappan-vann-300-miljoner-pa-lotto


Undrar oim han sover i natt? Jag ska försöka i bastrun någon inte slog av, kallas annars...sovrum.


Lev väl!


//Zkrivaren

Av Zkrivaren - 27 juni 2009 10:22

Ibland tar man slut, som nu, tomt i huvudet, tungt i kroppen och trött...samtidigt.

Nej, jag var inte på fest i natt, det var en nära vän till mig som nu inte mår bra.

Nu väntar solen och utelivet i den.


På återhörande!


//Zkrivaren

Av Zkrivaren - 27 juni 2009 00:16

När jag vaknade idag, var det med en tung känsla, och förmiddagen försvann i lugn och ro. Eftermiddagen fylldes istället...med telefonsamtal. Och plötsligt blev allt lite bättre, positivare, och avslutningen är nästan perfekt då jag fick ett mejl, vars innehåll kan komma att påverka bloggen.

Mer kan jag inte säga, utom att du besöker den regelbundet.


I Linköping studeras det flitigt, så flitigt att det blir varmt och börjar brinna i studentbostaden Flamman. Av de över 30 skrivna på adressen var bara sex hemma och evakuerades utan problem och personskador. En lägenhet skadades pga elden.

 http://www.dn.se/nyheter/sverige/studentbostader-utrymda-i-linkoping-1.899670


jag hoppas inte jag kommer att sova så bostaden antänds, då blir det nog en ovanligt het blogg i morgon.


Lev väl!


//Zkrivaren

 

Av Zkrivaren - 26 juni 2009 19:10

Stockholmsbilisterna som tar Essingeleden till och från jobbet, ska räkna med extra körtid från och med måndag.


–Det är ett av de större ingreppen i framkomligheten vi någonsin har gjort, säger Dick Gahnberg, sektionschef på Vägverket Stockholm.

Från och med söndag och fram till den 8 augusti stängs ett av Essingeledens två körfält av i höjd med Midsommarkransen i norrgående riktning. Isoleringen på broarna vid Nyboda trafikplats är gammal och behöver bytas ut.

Dessutom stängs två påfarter till leden av under samma tid, den från Västberga Allé och den vid trafikplats Västberga norrut.


(Källa: DN)


//Zkrivaren


Av Zkrivaren - 26 juni 2009 10:20

Nu slår man upp tidningen och ser...döden.

I form av stora svarta rubriker som att Farrah Fawcett, 62 förlorat striden mot cancern och avlidit.

http://www.expressen.se/noje/1.1619365/farrah-fawcett-och-ryan-o-neal-hann-aldrig-gifta-sig


Idag är det nästa kändis som toppar med svarta dödsrubriker. Michel Jackson har avlidit i en hjärtinfarkt, 50 år.

http://www.expressen.se/noje/michaeljackson/1.1619587/michael-jacksons-hjarta-gav-upp


Och som alla vet är alla ting tre, vem blir således den tredje kändisen?


//Zkrivaren

Presentation

Omröstning

TV-avgift skall betalas...
 ...via en avgift som nu
 ....reklam
 ...skatt
 ...skatt och reklam

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
<<< Juni 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards