Direktlänk till inlägg 9 april 2009

Medieforskare gapar

Av Zkrivaren - 9 april 2009 23:31

- Det som slagit mig är att medierna målar upp en så genomgående positiv bild av Annika Östberg. Att hon är dömd för medhjälp vid två mord är helt i skymundan. Rapporteringen känns obetänksam, säger Marina Ghersetti, medieforskare vid Göteborgs universitet.

Hon ser flera orsaker till att medierna låtit sig ryckas med så väldigt i just Annika Östbergs öde. För det första är fallet Annika Östberg helt enkelt en bra och enkel berättelse, något journalister som alltid har svårt att motstå. För det andra är hon en blond, svensk kvinna som är drabbad utomlands.

- Om hon hade varit svensk medborgare men inte etnisk svensk, om hon hade varit mörk - hade då medierna engagerat sig så mycket i hennes fall? Jag är inte säker på det, säger Marina Ghersetti.

http://www.dn.se/nyheter/sverige/okritisk-bevakning-av-fallet-ostberg-1.841825


Hon har väldigt lätt att glömma, eller är hon så otroligt dum eller smalspårig att hon missat den uppståndelse som det är omkring Dawitt Isaak? Det står dagligen i media om honom, politiker får förklara sig, listor skrivs under dagligen, men det är ju klart, han är ju inte en blond, söt svenska, bara en mörk Etiop.


Jag försvarar inte brottet i sig som Östberg gjort sig skyldig till, och alla vet om vad det var idag, det har nämligen stått att läsa eller höras i TV och radio, de senaste dagarna, men medieforskare kanske inte har tillgång till det?


Jag kan också meddela att nu lägger jag mig. Godnatt!


Lev väl!


//Zkrivaren

 
 
Winiz

Winiz

10 april 2009 02:56

Håller med dig fullständigt. Dawitt Isaak var det första som slog mig med när hon sa så där. Kändes inte som om den där forskaren var riktigt med i matchen.

Trevlig helg på dig...

Danne

http://out-in-the-street.blogspot.com

 
Ingen bild

Zimpel

10 april 2009 14:30

"För det andra är hon en blond, svensk kvinna"

Hon har fått sitt straff för det hon gjorde för 28 år sedan. Sen har svenska regeringen kunnat legat på för att få henne tillbaka till sitt hemland för länge sedan.

Sen att det med att det är viktigare med svenskar, hmm. Vad jag brukar kunna läsa mig till i media så är vi alla svenskar, det räcker du kommer innanför gränsen... Etnisk svensk står det aldrig när de icke infödda gör kriminella handlingar.

Ibland förvånar det mig hur vissa saker beskrivs...

Jag tycker Annika ska släppas så fort hon fått hjälp med "anpassning", kan inte vara lätt komma tillbaka genast. Har ju hänt massor sedan hon lämnade, men med rätt hjälp är hon snart en hyvens svensk medborgare igen.
Ha en bra dag...

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Zkrivaren - 11 februari 2013 12:40

Hästkött i lasagne, en katastrof och stor nyhet, alla anklagar alla i spåren av hästkött som kanske funnits länge i lasagne, istället för nötkött som ska vara i densamma. Vad ingen talar om är den otroliga leveranskedja från slakt till frysen i ...

Av Zkrivaren - 5 februari 2013 23:24

I Lidköping kan många hålla sig för skratt, men vad skall de göra? Jo, slå en signal för att slå en drill, den senaste (vansinniga) tekniska utvecklingen i mobiltelefonens historia är ett faktum. Står du och väntar på buss eller tåg och blir n...

Av Zkrivaren - 22 januari 2013 20:52

Jordbruksverket tycker att vi äter för mycket kött i Sverige, det är inte bra för miljön, anser de. Därför föreslår Jordbruksverket att en skatt ska läggas på köttet, för att få oss medborgare att äta mindre kött. När tar dessa dumma dörslag slut...

Av Zkrivaren - 22 januari 2013 14:33

Åter är den hatade TV-licensen, numer TV-avgift, blivit aktuell. (Uppdaterat) Nu ska alla som har en dator, surfplatta eller mobil (smartphone) betala avgift. Att INTE inneha TV räcker alltså inte för att komma undan en onödig avgift om tusentals k...

Av Zkrivaren - 11 januari 2013 21:42

Hackare utnyttjar säkerhetsbrist – så skyddar du dig Säkerhetsexperter varnar för användning av datorprogrammet Java. En allvarlig säkerhetsbrist har upptäckts och datoranvändare uppmanas att stänga av funktionen. Så löd inledningen i arti...

Presentation

Omröstning

TV-avgift skall betalas...
 ...via en avgift som nu
 ....reklam
 ...skatt
 ...skatt och reklam

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30
<<< April 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards