Alla inlägg under mars 2009

Av Zkrivaren - 24 mars 2009 09:56

Man skulle ha stannat i sängen hela dagen, ända fram i maj.

Vintern är här igen, kallt kallt ute. Kylan kom på morgonen och vitt är det på västkusten, rejäla mängder vitt.


Själv är jag deppig eftersom en resa för mig försvinner ånyo. Många löften, önskningar och annat, uttalas. Sedan när allt skall planeras står jag ensam, och de som lovat övernattningar tar tillbaka det, vad är då kvar?


Kanske den nya "fritidssysselsättningen" som en 59-åring haft, att ringa hundratals samtal till SOS, kunde vara nåt att göra? Detta enligt TV Nyheterna Värmland.

Men eftersom jag har några fungerande hjärnceller i skallen gör inte jag det. Larmnumret skall användas för att larma, inget annat.


Så jag får väl göra nåt annat.


//Zkrivaren

Av Zkrivaren - 23 mars 2009 21:58

Ibland är det bara tomt i huvudet.

Så är det just nu, bara tomt i skallen.

Får jag nu huvudvärk också, vet jag att det är väldigt lite mellan öronen på mig...eller var det mycket?

I vilket fall som helst skall jag försöka slå en baklängesvolt i pik och skruv rakt ner i sängen, sova och försöka få fram lite mer intressant text för morgondagen till alla besökare.


Vad det gäller övriga zkriverskor, är två upptagna av eller med sjukt barn och den tredje har varit på anställningsintervju som hammare och provslagit med huvudet av huvudvärken att döma.


Lev väl!


//Zkrivaren

Av Zkrivaren - 23 mars 2009 20:18

Upphovsrätten har kommit i focus på allvar, inte minst genom rättegången mot Pirate Bay, nedladdningar och lagar som intye kommer att fungera som det är tänkt.

Oskyldiga drabbas och skadestånden krävs av omåttligt höga belopp.

I vissa fall kan det stämma, men osäkerhetsfaktorn finns, och så länge det kan bli ett fel som innebär att en oskyldig drabbas, skall sådana lagar inte träda i kraft.


Nu står Acta i rampljuset. Så här skriver DN bl a:

Enligt förslaget ska regeringen ska verka för att samtliga dokument rörande Acta som övergripande påverkar svenska företag och medborgare offentliggörs. Därtill ska den undersöka om kommissionens mandat att förhandla under sekretess verkligen är legitimt.

- Det handlar om två saker. För det första måste svenska medborgare få titta på de dokument som rör Sverige. Vi kan ju inte ha hemlig lagstiftning. Om det både är straffrätt och civilrätt så påverkar det såväl folk som företag, då är det helt orimligt att vi inte får den informationen.

- För det andra finns inget stöd för att förhandlingarna sker under sekretess. Det här är inget handelsavtal, det är något annat. Acta äger rum i en ny förhandlingsform som inte är ordentligt analyserad – det går att diskutera vem som ska få bestämma vad.

http://www.dn.se/kultur-noje/acta-sekretess-blir-riksdagsfraga-1.828060


Jag hoppas för alla svenska medborgares skull att alla politiker kan vara ense i denna del att vi inte skall ha en hemlig lagstiftning i Sverige, någonsin!

Hur ska man då veta vad som är brott och inte brott?

Och advokaten sitter och kan inte försvara medborgaren, lagen är ju hemlig.

Skrämmande om det går igenom!


//Zkrivaren


Av Zkrivaren - 23 mars 2009 20:01

Nu annonseras det ut, det kommande bröllopet, som vi skattebetalare får betala, men inte vara med på. Ett kungligt bröllop tar bara pengarna.

Själv kan jag härmed meddela att jag inte ska gifta mig, även om det kan finnas någon....


//Zkrivaren

Av Zkrivaren - 23 mars 2009 18:45

Efter att ha träffat en bekant jag inte sett på nära 4 månader skulle jag ge mig hemåt.

Ute var det vinterlikt, inte snö, men otroligt kallt. Så jag beslöt mig för att handla upp lite på ICA, men nu går det mot slutet. Åter igen såg jag kraftiga höjningar på sortimentet och jag är inte beredd att betala deras ombyggnad, som gjordes för en tid sedan.


På väg hem var det mörkt och kallt och plötsligt börjadet att regna. Några minuter senare haglade det. Och ytterligare några minuter senare kom snöblasket och blåsten, som gick igenom kroppen. Även den varmblodiga mellan benen, kröp ihop i hopp att få lite värme av sina överfyllda kuddar.


Plötsligt kom ett gäng grabbar i tio årsåldern farandes på sina cyklar. Upp på trottoaren för att svänga in på skolgården tio meter längre fram.

Den näst sista kille  hade tydligen bestämt sig för att lura kompisen och låser bakhjulet i hög fart samtidigt som han svänger framhjulet åt höger, släpper brommsen och fortsätter.

Kompisen ställer sig på hejdarna och utbrister något ohörbart. Kompisen före skrattar glatt, väntar och de fortsätter tillsammans bort i min färdriktning.

Då kom såväl minnen, lyckliga sådana, som önskan av en cykel, fram i mitt huvud.


Tio minuter senare kom jag in, och kunde vrida ur mig som en disktrasa, sedan in på toaletten och locka fram den för tillfället lilla, för arbete att tömma inifrån också.


//Zkrivaren

Av Zkrivaren - 23 mars 2009 12:53

LO:s ordförande Wanja Lundby-Wedin fortsatte i går att tiga om den förre AMF-vd:ns rekordpension.
Pressjourens förklaring: Hon är bortrest.
- När man gör så, gör man det ju i en förhoppning om att det ska blåsa över, att man ska klara sig undan, säger PR-konsulten Niclas Lövkvist.

http://www.expressen.se/ekonomi/1.1507680/darfor-tiger-hon-om-amf


http://www.dn.se/ekonomi/kritik-mot-wanja-jaser-i-distrikten-1.828012

Mer om AMF :

http://www.svd.se/naringsliv/nyheter/artikel_2634021.svd


Jag säger bara: Avgå Lundby Wedin! 


//Zkrivaren


Av Zkrivaren - 23 mars 2009 12:51

Det ringer på dörren och när Liv öppnar får hon följande fråga:
- Skulle du vilja ge ett bidrag till vårt nya hem för alkoholister?
- Ja, men han kommer inte hem förrän om ett par timmar.

Av Zkrivaren - 23 mars 2009 09:57

Veckan startar med oroväckande vädernyheter om att det kommer ett bakslag för våren, så fram med vinterkläderna, på med vinterdäcken. Gör spadar, ishackor och annat klart för användning. Smhi meddelar att snöfall är att vänta i främst nordliga Götaland och Svealand. Hyfsat varmt på dagen och minus på natten. Det innebär snö- och ishalka tills våren återkommer.

Detta är inte onormalt, men alltid lika tråkigt.

Precis som måndagar.


//Zkrivaren

Presentation

Omröstning

TV-avgift skall betalas...
 ...via en avgift som nu
 ....reklam
 ...skatt
 ...skatt och reklam

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31
<<< Mars 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards