Alla inlägg den 11 mars 2009

Av Zkrivaren - 11 mars 2009 21:15

Som gammal involverad i damfotboll, har glädjen kommit idag.

 De blågula tjejerna med Svensson/Schelin, grejade något vi väntat på, en seger i Algarve cup. Mot lag som Norge, Tyskland och USA.


Vid ordinarie tid stod det 1-1. Lotta Schelin gjorde Sveriges mål i den 17:e minuten. USA:s kvittering kom i den 90:e minuten genom Shannon Boxx.

Det krävdes sex straffomgångar för att avgöra matchen. Målvakten Kristin Hammarström räddade en straff och fick se två gå i stolpen.

Sverige har vunnit Algarve Cup två gånger tidigare, 1995 och 2001.


http://svt.se/svt/jsp/Crosslink.jsp?d=21865&a=1477369&lid=puff_1477357&lpos=rubrik


http://www.fotbollsexpressen.se/Nyheter/1.1494876/sverige-vann-algarve-cup-efter-straffdrama


http://www.dn.se/sport/fotboll/svensk-straffseger-mot-os-mastarinnorna-1.818849


http://www.svd.se/sportspel/nyheter/artikel_2580129.svd




Nu kan jag lägga mig stolt och ha tandvärk.


Lev väl!


//Zkrivaren


Av Zkrivaren - 11 mars 2009 19:24

I dag kom mina skivor i brevlådan, mums vad skojigt det ska bli att spela så taket lyfter, lite trist för grannarna kanske men lite kan dom nog tåla får jag hoppas.


Tussan har åkt på gympa i dag för första gången, det var så spännt i går och hon ringde mormor flera ggr för att kolla läget, Tuss vet att mormor är lite glömsk och behöver påminnas lite. Tanten skulle hämta henne på skolan och resan bar i väg till grannstadens lasarett där det hela skulle utövas på plan 5. Det var 10 barn och 3 st sjukgymnaster, snacka bonus tid för varje barn. En timme skoj var det och sedan in i duschen. 18,00 damp en trött lycklig Tussa in genom dörren, hon hade massor att berätta, det var så roligt att det blev så lyckat och jag hoppas att forsättningen blir lika possitiv.


Mitt övriga liv är som vanligt en total katastrof men jag är ju van så varför ens bry sig, känns som om jag börjar segna ner i ett mörker, detta beror mycket på mig själv men även på min krävande omgivning, vill inte gärna säga att människor är korkade men ibland så undrar jag. Eller så är det jag som är lustig. Har som tur är en tid till min kvinnliga guru i vitt så jag åker väl dit och faller samman, nu är det nog inte troligt eftersom duktigheten tar över och vägrar släppa sitt grepp. Vi får se vad som händer.


//zvalan

Av Zkrivaren - 11 mars 2009 18:44

Efter en mycket het diskussion under täcket per telefon om bloggarvode coh avtalsenlig höjning av detsamma. Samt naturliga förmåner..? gick det inte längre.

Förhandingarna som pågick från klockan 00:08 till kl 07:43, är till största delen sekretessbelagda, på grund av naturliga förmåner och att inte några flera skall komma med samma bistra krav.

Efter det att förhandlingen brutit samman, gick Zimpelz ut i en ensam vild strejk mot denna blogg...eller var det datorn bara?

Nåja, hon kommer tillbaka, kosta vad det kosta villoch det blir nog med dunder och brak.


e.u

//Zkrivaren

Av Zkrivaren - 11 mars 2009 17:56

Ny teknik och nya tjänster gör att det går att fildela upphovsrättsskyddat material helt anonymt – något som kan göra att lagar som ska göra det
lättare att jaga nätpirater snart kan vara överspelade. Men upphovsrättsinnehavarna är inte oroliga.


Det är en ny fildelningstjänst med namnet OneSwarm som nu får stor uppmärksamhet. Tjänsten – utvecklad vid universitetet i Washington i USA – gör det möjligt för användarna att fildela material anonymt. Någon ip-adress syns inte.

Det gör att kritiker av den så kallade Ipred-lagen nu anser att lagstiftningen riskerar att snabbt bli inaktuell.Detta skriver bland annat SvD idag.


http://www.svd.se/nyheter/inrikes/artikel_2578721.svd


Och som jag tidigare skrivit tror musiker att det kommer att bli mer vanligt med nedladdning från nätet, än att lagen ska märkbart stoppa fildelningen.

Därmed har jag personligen inte sagt att det är ok att göra si eller så, för upphosmannen måste få betalt, frågan som hela tiden glöms bort är hur skall det gå till? Och arbetet med att knäcka det, rinner ut i sanden.


Jag vet att folk är beredda att betala för musiken, låt för låt som laddas ner om det är rimliga priser, och 9-10 kr tycks vara det.

Öppna ett antal licensierade sajter, som har hand om detta. Låt dem ha reklam som finansierar dem vid sidan av, så tror jag vi går ett steg mot en lösning som passar alla.


//Zkrivaren

Av Zkrivaren - 11 mars 2009 16:21

Storasyster var och hämtade sin lillebror från lågstadiet. Hon var lite irriterad på brorsans långsamma takt. Han ville inte alls gå, bara stå och göra ingenting. En viss irritation hördes när hon sa åt honom komma, hon hade bråttom.

Nyfiket frågade han vad hon skulle göra. Och fick veta att hon skulle plugga med en kompis.

Brorsan fick fart i hela två steg, sedan släpade han sig långsammare än en snigel, sig fram och systern blev ännu mer irriterad och högljudd. Deras samtal kom plötsligt att höras över stora delar av tätorten. Var det syskonkärlek?

För min del var det värkande öron, som jag fortsatte.


Vid skolan pågick en annan slags kärlek mellan två minderåriga flickor, runt 15 år. Att de fattat tycke för varann kunde ingen missa.


Vid vårdcentralen strax bortom bostaden, som var mitt mål, kom jag att se en fenomenalt praktisk sak. Från en liten van med plats för fem personer och bagage, veks en "tunga" ut, i själva verket en landgång av hårt slag. En rullstol hämtades med en person i och rullades enkelt upp i bilen, i bagageutrymmet som precis hade plats fanns fästena. Bara att surra rullstolen och vika ihop landgången, för att stänga och åka.


//Zkrivaren

Av Zkrivaren - 11 mars 2009 09:51

Två jägare var ute i djungeln när de plötsligt fick se ett lejon i en glänta. Den ene sprang in i djungeln medan den andre föll ned på knä, knäppte händerna och bad att lejonet inte skulle vara hungrigt. När han tittade upp såg han till sin förvåning att också lejonet satt och bad.
Jägaren:
- Ber du också till Gud?
Lejonet:
- Nej, jag tackar för maten!

Av Zkrivaren - 11 mars 2009 07:46

Varför är man så glad åt regeringens utspel om höjt dieselpris?

LRF är det inte? Och många människor berörs. Samtidigt hurrar vissa och inte minst media tycker det är bra.


Bra, är vad det inte är! Det finns idag inga riktiga miljöalternativ i fordonsindustrin. Hur kan alla ha missat det?


Att höja skatten på diesel med 40 öre och sedan tala luddigt om att hjälpa företagen nån gång, är inte bara uselt, det är dåligt också av dem som kallar sig politiker idag, liksom de som ställer sig bakom detta.


Idag har vi i huvudsak tre typer av bränsle.

Det är bensin, diesel och etanol.

Bensinbilarna och dieselbilarna, drar all mindre bränsle och släpper ut allt mindre skadliga ämnen, ändå bestraffas de.

Etanolbilarna, som till viss del körs på bensin och är dyrare i drift hyllas.

Alternativen, riktiga miljöbilar saknas i denna storleksordning. Forskningen tycks ha stannat av.


Att höja skatter för att styra bränslepriserna och därmed orsaka skador på den svenska ekonomin för den enskilda människan, är inget alternativ!

En höjd skatt slår mot bl a bönderna, som producerar bl a mjölk, som stiger i pris i bästa fall för bonden . Leveranserna av bröd, mat, dryck etc fördyras och leder till ökade priser i våra butiker. Och den enskilde kompenseras inte omedelbart och till samma summa.


Det som behövs är en långsiktig planering och investering.

Satsa på gasbilar i olika former, och elbilar. Det finns idag bara en liten forskning på detta, så vitt jag vet. Den måste öka. Ge den forskningen medel att ta fram det som behövs för att bilindustrin ska kunna bygga rena miljöbilar, som verkligen är miljövänliga bilar till skillnad mot dagens så kallade miljöbilar, för även etanolbilarna släpper ut skadliga ämnen.

Bygg ut antalet stationer för el- och gas bilar i hela landet, på ett sätt att det går att finansiera och driva. Ge forskningen omkring detta medel att forska mer, pressa fordonsindustrin till att satsa på el och gas. Satsa premier till dem som köper en miljöbil på 30.000 kr.  Detta gäller inte etanolbilar.


Varför kan inte regeringen gå i spetsen för detta?

Att de själva köper och kör el- och gasbilar?


När den nya fordonsparken finns i handeln till priser som helst är lägre än dagens, och tankställen för el och gas är väl utbyggt i hela Sverige (även norrland), då är det dags att använda styrmedlet skatt. Då skall dagens bränslepriser upp rejält! Men inte förr!


Idag gör regeringen allt fel. Inkompetens? Nej, snikenhet!

Regeringen räknar kallt med att utnyttja dagens bränsle som alla behöver till att göra oss mer fattiga, samtidigt som de påstår sig vara mijömedvetna. De vill fylla kassakistan på andras bekostnad. De för en prispolitik som inte fungerar. Som fördyrar. Kompensation dröjer, om den ens kommer.


Idag kostar en liter

95 oktan 11:59

96 oktan 11:76

98 oktan 11:99

Diesel 11:19

Etanol 9:89

Biogas 10:43


Det mesta är inte miljövänligt till fullo.

Tänk dig köra en elbil för runt 3 kr milen istället för över 11 kronor. Och inte släppa ut något skadligt i luften.

Detta är ett miljövänligt alternativ, men vem pratar om det i regeringen? Vem driver den frågan öppet och högljutt?

Med elbil och gasbil skulle de flesta människor kunna tåla en prislista som är betydligt högre idag, förutsatt att även dagens dieseldrivna tunga fordon, får ett kraftfullt möjligt alternativ.


Framtidens pris som lägst

95 oktan 15:59

96 oktan 15:76

98 oktan 15:99

Diesel 15:19

Etanol 10:89

Biogas 10:43


Lägg sedan till olika skatter på utsläpp och det blir helt ointressant och alldeles för dyrt med dagens bilar.


Men innan allt detta är klart, skall inte bränslepriserna stiga genom höjda skatter, sänk istället priset på etanol och dagens biogas ordentligt, så det blir ett kraftfullt alternativ i trafiken.


//Zkrivaren


Av Zkrivaren - 11 mars 2009 07:28

I går kväll vid sjutiden kraschade Caroline af Ugglas, 36, i hög fart på motorvägen på väg till hemmet i Kungsängen.

Flera andra fordon var involverade i seriekrocken som krävde ett helt uppbåd av poliser och sjukvårdspersonal.
- Jag är glad att jag lever, säger Caroline själv. 


http://www.expressen.se/noje/melodifestivalen/1.1493744/caroline-af-ugglas-i-svar-seriekrock


Hon kommer inte att repetera i Globen idag, men på lördag ska hon vara med, säger hon själv.


Halkan har slagit till rejält mot mälardalen och detta var bara ett exempel på en av de många trafikolyckor som har inträffat.

Nu på morgonen är det fortfarande minusgrader och före min del är det -2 som gäller.

Ta det extra lungt på morgonen!


//Zkrivaren

Presentation

Omröstning

TV-avgift skall betalas...
 ...via en avgift som nu
 ....reklam
 ...skatt
 ...skatt och reklam

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31
<<< Mars 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards