Alla inlägg under maj 2008

Av Zkrivaren - 15 maj 2008 09:18

Klockan har passerat nio och solen är på gång att värma upp mig, nu fattas bara att en dam värmer upp mig ännu mera.

En ny vanlig torsdag med allt det innebär har jag framför mig. Än så länge är telefonen tyst, kanske ska jag smita ut en stund och njuta av vädret?

Hmmm...tar nog och gör det...en stund.


Idag har Sofia och Sonja namnsdag. Grattis! 

Av Zkrivaren - 14 maj 2008 23:07

Efter en händelsefattig onsdag skall sängen intas ovanifrån...av mig.

För dem som vill komma med (damer)...välkomna.


Lev väl! 

Av Zkrivaren - 14 maj 2008 19:26

Nu kommer det virusvarningar på löpande band. För den som inte är intresserad av att slippa dessa små djävulska program i sin dator kan sluta läsa här. Övriga fortsätter.

Nyss fick vi veta att trojaner, ett speciellt program som efter att ha kommit in i din hårddisk, ser till att antingen låta någon kontrollera din dator, eller skicka information till upphovsmakaren. Oftast är det lösenord man är ute efter, för att tömma olika människors konton på surt fördärvade pengar. Igår kom varningen att fildelningsprogram utnyttjas för att få in trojaner i datorerna. Idag kom ett ännu värre hot. I helt nya usb-minnen har man hittat virus! Dessa minnen tillverkas i Taiwan, och måste installeras där. För en oskyddad dator är det inga problem att komma in och komma åt det man vill ha. Skrämmande är dels att så många datorer fortfarande är så oskyddade, dels att virus redan finns i nya produkter som vi användare tror är virusfria.

Det bästa sättet att slippa virus i datorn är ett uppdaterat antivirusprogram, vilket det finns många av, själv använder jag AVG, ett gratisprogram, som är effektivt, och som även finns i en betalversion, där med flera finesser. Version 8 är nyss släppt. Adressen är www.grisoft.com

En bra brandvägg, uppdaterad sådan är också bra att ha i bredbandstider, ett gratisalternativ, som är bra, är www.zonelabs.com

Men tänk på att inget skydd är bättre än sin svagaste del, användaren! Se till att ha dem bra configurerade och alltid uppdaterat! Antivirusprogrammet skall uppdateras dagligen!

Av Zkrivaren - 14 maj 2008 17:22

Med tanke på mitt besök var jag tvungen att ta mig ner till centrum och ICA, skulle handla in ingredienser till en glassdrink, men som vanligt blev jag övertygad om att köpa mycket mera, vilket jag senare i kassan såg...i pluskan. Glad var dock kassörskan, vilket smittade av sig rejält. Härliga personalen på ICA!


När jag lämnat ICA och kommit in i en litet trång utrymme, som innehåller Coop, plingar en cykelklocka bakom mig, jag sneglar bakåt och skymtar en cykel. Samtidigt skyndar jag...lite för hastigt...åt höger och klev in till Coop...genom väggen.

Då hör jag en röst säga:

- Sluta och pingla, vi ska svänga här.

Jag tittar ut och ser att det är en ensamstående mamma i grannporten med sin son, som hade pinglat helt i onödan och alldeles för tidigt. Snabbt tog jag mina påsar, skakade av mig dammet och skyndade mig hem.

Mamman ska jag ha ett ingående samtal med om trafik...rött o grönt, tut osv. även på cykel.


//Zkrivaren 

Av Zkrivaren - 14 maj 2008 13:33

Efter en trafikolycka hade domaren talat med båda parterna en lång stund var, och sa sedan:
- Efter att ha hört båda parter drar jag slutsatsen att frontalkrocken skedde mellan två stillastående bilar som stod på var sin sida om vägen.

Av Zkrivaren - 14 maj 2008 10:11

Ny dag nya prövningar. Utanför kom traktorn tidigt som vanligt och levde rullan så man studsade upp och ner mellan tak och säng. Undrar vad hyresvärden tycker om den nya versionen av innertak med bulor? Vad jag tycker om mina bulor i skallen, lämpar sig inte i tryck. Just nu körs tre arbetsfordon utanför, gräsmattan grävs upp för elarbeten osv. Det skall prövas på idag.


//Zkrivaren 

Av Zkrivaren - 13 maj 2008 22:40

Idag har kameran åter igen arbetat flitigt och människa och djur har fastnat på ett bra sätt på bild. Och jag själv har slitit ut pekfingret efter alla tryck på avtryckaren, men ibland är det värd detta.


Hundturerna de som för min del blir mindre och mindre eftersom hunden snart lämnar mig för alltid, har varit givande och i busets tecken. Hunden är som en tvååring helt plötsligt, lugn, fridfull, glad...och busig. De orsaker vi kan spekulera i är att idioten under har varit tyst en tid, och att vi är två som tar hand om hunden, något den varit van vid i sitt hela liv. Men av hänsyn till hunden är beslutet fattat att lämna bort den till en ny ägare, med djurvana och som är stor djurvän. Men saknaden blir stor.


Lika stor är nog inte sängens saknad av mig, men den kallar, så jag tassar tyst till badrummet, borstar tänderna, och kryper ner i sängen.


Nattinatti alla besökare!


Lev väl!

Av Zkrivaren - 13 maj 2008 18:47

Efter en stormig stund i centrum med mycket prat och handlande, kom jag att träffa en hundägare, som sa först av allt:

-Du har gylfen öppen.

Det hade hänt igen! Gylfen hade lirkats upp inifrån av en sommarpigg varmblodig kompis, blott 15 år. Och jag hade inte märkt något alls, utöver glada leenden från flera kvinnor. Bara att konstatera att det var tur att ni damer här, inte såg mig då.


//Zkrivaren 

Presentation

Omröstning

TV-avgift skall betalas...
 ...via en avgift som nu
 ....reklam
 ...skatt
 ...skatt och reklam

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
<<< Maj 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards