Alla inlägg under maj 2008

Av Zkrivaren - 21 maj 2008 19:57

Vilken runda det blev, och det utan rullator också. Tanten på nedre botten, hade tydligen tagit in sin. Kanske hon inte tycker jag ska ligga i hennes korg? Ute på gården kommer en välsvarvad blondin på 17 vårar, leendes. Mums! Min sexistiska hjärna kokar och det händer saker i södra delen av min kropp. Jag råkar titta lite närmare på hennes bak vilket hon såg. Jädrar vad den började vicka, och mina ögon fick nästan hicka. Tyvärr väntade killen i bilen en bit bort.


Etthundra femtio meter senare kom det två unga damer på cykel. Den ena skulle korsa min väg, hon bromsade och visste inte hur hon skulle göra. Kanske hon fundera på nåt trevligt. Resultatet blev att det såg ut som en dans mellan mig och henne på cykel, bromsandes och höger-vänster-svängande. "Dansen" avslutades med en snygg tempoökning av mi så hon slapp hamna i min famn, vilken hon tackade för och fnittrande fortsatte sin färd.


Jag fortsatte min ensamma färd framåt, rakt i famnen på den tredje damen. Rena lyckospåret med andra ord. Välformad och fin, fick mig och tänka på ett besök... Vilket behåller jag för mig själv.


På vägen tillbaka hörde jag att det var fest i skolan, musiken dunkade på, men vad gör det i en övergiven skola, något som idioten till empatilös granne under mig inte fattade, för hos honom lät det likadant...nästan. Skillnaden är att i skolan är det musik! Undrar vart jag ska ta vägen? Nu när hunden har det bra.


Apropå hunden, henne pratade jag med idag. Det skulle jag inte ha gjort, hon rev nästan ner en dator, matte, välte närapå en stol vilken matte satt på, och försökte ta telefonen ifrån henne...lät det som. Men huvudsaken är att hon trivs, och med sådan ägare, kan man inte göra annat. Tro mig, jag är hund, i kinesisk tolkning. Annars är det skytt. Kanske är jag en skarpladdad hundskytt?

Av Zkrivaren - 21 maj 2008 13:43

Om du arbetar för mycket, har du aldrig tid för henne. Om du arbetar för lite, är du en oduglig nolla. Om hon har ett tråkigt och enformigt jobb så är det exploatering. Om du har ett tråkigt och enformigt jobb, ska du få arslet ur vagnen och hitta något bättre. Om du har ett bättre jobb än vad hon har är det favorisering. Om hon har ett bättre jobb än vad du har är det jämlikhet mellan könen. Om du säger att hon är snygg, är det sexuellt trakasseri. Om du inte säger något är det manlig likgiltighet. Om du gråter är du en mes. Om du inte gråter är du en okänslig liten !#$%. Om du slår henne är det hustrumisshandel. Om hon slår dig är det självförsvar. Om du fattar ett beslut utan att höra med henne är du en chauvinist. Om hon fattar ett beslut utan att höra med dig är hon en frigjord kvinna. Om du ber henne göra något som hon inte tycker om styr du henne. Om hon ber dig, är det en tjänst. Om du tycker att en kvinna ska raka sina ben och hålla sig i form är du sexistisk. Om du inte tycker det är du oromantisk. Om du försöker hålla dig själv i form är du fåfäng. Om du inte försöker det är du en luns. Om du köper blommor till henne är du ute efter något. Om du inte köper blommor till henne är du inte omtänksam. Om du är stolt över vad du har åstadkommit är du självcentrerad. Om du inte är det är du inte ambitiös. Om hon har huvudvärk är hon trött. Om du har huvudvärk älskar du inte henne mer.

Av Zkrivaren - 21 maj 2008 09:49

En ny dag, onsdag är här och allt känns tungt, det går även ut över det mesta så även bloggandet. Saknaden är stor och gör att jag inte kan fungera på det sätt jag vill och måste.


Idag har Konstantin och Conny. Grattis! 

Av Zkrivaren - 20 maj 2008 13:27

En predikant blev inbjuden att äta middag hos en vänlig bondmora utanför Skövde. Väl inkommen förstod predikanten att här var det inte fråga om att äta nån mat inte. Där var, som man säger i Västergötland, så gränsalöst sketigt!
Här gällde det att plocka fram alla tillåtna argument för avhållsamheten, så predikanten körde med att han nog höll igen, och han egentligen nog var inne i en fasteperiod. Men han kunde ju sitta ned en stund ändå, förstås.
- Han kan la sätta sej in i finrummet och få en kopp kaffe i alla fall, sa kvinnan.
Jovisst, det kunde väl gå bra. Inne i finrummet fick predikanten syn på nånting i en stor skål. Det såg ut som små nötter av något slag. Han kunde väl smaka en... Och en till gjorde väl inget. Och så gick det som det lätt går. Om en stund var nötskålen tömd till hälften. Nu kom kvinnan in. Predikanten kände sig besvärad när han erkände sitt intresse för det goda i skålen.
- Ja, jag skulle ju inte äta, men det gick ju inte att låta bli detta. Jag tog några stycken, och det blev fler och fler. Så tant får förlåta mig...
Kvinnan log vänligt och svarade glatt:
- Det gör inte ett färn, för jag har så dåliga tänder, så jag har bara söget å choklan...

Av Zkrivaren - 20 maj 2008 13:22

Efter en rysligt dålig natts sömn på några timmar blev det en stressig förmiddag. Många många mejl, meddelanden, sms och telefonsamtal låg och väntade på mig. Bloggen har därför kommit långt efter, vilket jag är mycket ledsen för.


Tyvärr är jag själv inte i det skick att jag kan skriva mycket eller vara särskilt munter i mina inlägg efter att ha "blivit av med hunden". Och det på grun av en granne, som inte ska bo i ett flerfamiljshus, nmär man inte kan följa de bestämmelser som där finns. Eventuellt blir det rättsliga följder och stora skadeståndskrav, något som ska tittas på inom kort.


Idag har Karolina och (alla vår) Carola namnsdag. Grattis! 

Av Zkrivaren - 19 maj 2008 22:07

Äntligen går en jättejobbig måndag mot sitt slut, mina skor är utnötta snart och jag mår som jag förtjänar. Saknar min hund så mycket.

Dags för sängen, men sover jag nåt?


Lev väl! 

Av Zkrivaren - 19 maj 2008 18:22

Fröken hade läxförhör på lågstadiet i Tierp. Varje gång Kalle fick en fråga slickade han på fingret och strök sig över pannan. Fröken ville till slut veta varför han gjorde på det viset varje gång han fick en fråga.
Kalle svarade:
- Jo det är därför att ibland när vi lagt oss och skall somna så brukar mamma säga till pappa: - Stryk lite saliv på huvudet så går det lättare.

Av Zkrivaren - 19 maj 2008 18:21

"Man upptäcker unga nya världsdelar om man inte har mod att släppa alla kuster ur sikte."


(André Gide) 

Presentation

Omröstning

TV-avgift skall betalas...
 ...via en avgift som nu
 ....reklam
 ...skatt
 ...skatt och reklam

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
<<< Maj 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards