Senaste inläggen

Av Zkrivaren - 2 november 2009 22:37

Nu har Telia gjort det igen, trots utlovade förbättringar från deras så kallade kundtjänst. Det var inte mycket värt de man svarade sist här i bloggen.


Under den senaste veckan har bredbandet hos mig och ytterligare upp till minst 99 bostäder gått ner och varit borta i upp till flera minuter. Fast än t o m datakunniga personer har ringt, har det inte givits annat än att inget fel finns. Således är felet hos kunden, men även kunden kan testa och det finns inget fel. När dessutom många i samma bostadsområde drabbas samtidigt av att bredbandet går ner, är det snarare Telia som har fel, men vägrar erkänna det!


Nu övervägs det åtgärder från vår sida mot Telia, som tidigare sagt att det varit en klen station som orsakat problemen, och om det är orsaken igen, är den känd sedan nära 3 år av Telia, som inte gjort nåt åt det! Och det trots att nya hus har byggts och många människor tillika kunder kommit till, alla dock inte till Telia.


Vi har fått alternativa operatörer via fiberoptik, dit tillhör inte Telia, som kommer att förlora många kunder, då servicen uppenbart är dålig och så kommer att vara.

Vilka övriga åtgärder som kan bli aktuella, varken kan eller vill jag skriva här, men nu jäser det mot Telia, deras ovilja att göra nåt och kanske en usel station.


//ZkrivarenANNONS
Av Zkrivaren - 2 november 2009 20:19

Lilla Simon 3, tillhörde riskgruppen som det så fint kallas, när det gäller Svininfluensan, ändå skickades han hem från Astrid Lindgrens barnsjuhus i Solna, trots att han även hade en muskelsjukdom.

Två dagar senare var lilla Simon död.


När Simon varit dålig i några dagar med hög feber bl a, beslutade sig föräldrarna att åka in till sjukhuset med honom. Läkaren som tog emot konstaterade felaktigt magsjuka och skickade hem Simon och föräldrar med orden att han skulle vara frisk ett par dar senare.


Simons hälsa förändrades...till det sämre. Nya kontakter per telefon med akuten och begäran om ambulans.

- Ta er in själva, blev svaret.

Inne på akuten blev de sittandes i tmmar, trots högljudda vädjanden om hjälp. De fick se sin son dö på akuten, för att personalen inte gjorde det dom ska göra, lyssna eller åtminstone titta till patienten. Det tar bara någon minut, och kan rädda liv. Om det räddat Simon, kan jag inte uttala mig om.


Tack för det svenska sjukvården, känns tryggt att veta att jag kommer att dö i er vård.


[Källa: Expressen]


//Zkrivaren


ANNONS
Av Zkrivaren - 2 november 2009 01:30

Sverige är idag ett av de länder där det finns flest datorer, ändå är det över 200.000 personer som inte betalar sina räkningar via dator utan går in på banken och gör det.


I en undersökning visar det sig att ca 220.000 personer väljer att betala mellan 35 och 60 kronor per räkning genom att betala på ett bankkontor, något som är gratis via datorn. Det är både unga och gamla som väljer detta betalningsalternativ som bankerna tackar för.

Fem inbetalningar om 60 kr är 300 kr varje månad och 3.600 kr per år och person.  Det blir 66 miljoner extra till bankerna.


[Källa: Dagens Industri]


//Zkrivaren

Av Zkrivaren - 31 oktober 2009 11:02

Jag skrev för ett par bloggar sedan att Vägverket slulle släcka ner en vägsträcka längs med E 4.

I går kväll dementerade Vägverket denna uppgift med hänvisning till att det gällde bara s k klass 5 väg, där det är färre bilar än 1.000 per dygn. Således inget annat enligt samma källa, då som nu.


Nu tar jag helguppehåll och återkommer på måndag.


//Zkrivaren

Av Zkrivaren - 30 oktober 2009 17:03

Smittskyddsinstitutet går ut i media och slår på jättetrumman att nu sprids Svininfluensan med rekordfart, framför allt i skolor.

Tacka för det när skolorna inte stänger när smittan finns, utan låter barnen smitta vidare, både vuxna och andra barn och ungdomar.

Jag funderar högt på om det finns sluga personer som drar i trådar?


I Schweiz gör man än bättre bedömning än i Sverige om vaccinet.

De begränsar användningen av samma vaccin som Sverige envisnas att köpa in av dunkla orsaker. Pandemrix har inte givit tillräckliga provsvar till de medicinska myndigheterna i Schweiz, och därför begränsas användningen av vaccinet.

Barn och gravida får inte ta vaccinet.

Detta är konstigt tycker Läkemedelsverket i Sverige, som under lika konstiga former som jag ser det, försöker tvinga människor att vaccinera sig med något helt oprövat vaccin, som dessutom ger massor av biverkningar, och alla känner vi inte till.

Dessutom finns det personer som idag finns i riskgruppen, men inte får ta detta vaccin, kanske ett annat hade fungerat. Och de finns många andra som påverkas liknande. Men några andra vacciner är inte aktuella.

Och samma tanke kommer i huvudet igen....


Äldre- och folkhälsoministern Maria Larsson vägrar att  köpa in vaccin till äggallergiker, som kanske även är i riskgruppen, med hänvisning till att sådant vaccin finns inte.

Har månne samma minister inte hört att det vaccin som jag och alla andra skattebetalare får i onödan betalar hiskliga summor för, inte fanns, ens när utbrottet var känt. Ändå togs ett vaccin fram och köptes in helt otestat på allt på människor, som man bara ska övertyga.

Bästa Maria Larsson, jag tolkar det som du ger blanka tusan i äggallergikerna, de är kanske i dina ögon inte så mycket värda, men det är ändå människor som du och jag, som betalar skatt fast de kanske inte har det ekonomiskt bra som du.

Jag ställer öppet frågan om vi hör ett diskriminerande uttalande från denna minister?


Källor:

SVT text & Web

Expressen

Maria Larsson


Av Zkrivaren - 29 oktober 2009 23:40

Nu har Vägerket, region Mälardalen fått för sig att det är motiverat att släckabelysningen på en sträcka längs E 4 kl 00-05 varje natt, något jag inte håller med om, och som går emot deras egna uttalanden om att spara liv.

Bara en olycka beroende på detta mörker med personskada eller omkommen i trafiken, är för hög kostnad.


Vägverket Region Mälardalen har beslutat att från och med måndagen den 2 november släcka belysningen nattetid mellan trafikplatsen vid Säby, söder om Uppsala, och trafikplatsen där Bärbyleden och E4 möts.

Som en miljö- och energibesparande åtgärd släcks belysningen mellan trafikplatserna längs med E4. Vägverket räknar inte med att släckningen kommer få nämnvärd påverkan på trafiksäkerheten, detta på grund av den låga trafiktätheten på vägavsnittet under de aktuella timmarna. De tre trafikplatserna på vägavsnittet kommer dock fortfarande vara upplysta.

 

- Nedsläckningen medför en beräknad miljöbesparing på 116 ton koldioxid per år. Det är
i dagens läge med de klimatutmaningar vi står inför inte motiverat att ha belysningen tänd mellan midnatt och klockan 05.00, säger Einar Schuch, vägdirektör på Vägverket Region Mälardalen.

 

Totalt är det 404 lampor som släcks.


Lev väl!


//Zkrivaren

Av Zkrivaren - 29 oktober 2009 11:57

Torsdagen är här och undertecknad är stressad idag, mycket skall fungera och jag behövs överallt, utom vid datorn.


//Zkrivaren

Av Zkrivaren - 28 oktober 2009 22:53

Windows 7 är sex gånger populärare än sin föregångare.

Detta kan man se efter en smygpremiär i vissa butiker i Sverige. Smygpremiären beror på att Sverige fått för lite av varan, är vi månne för kritiska här?


Windows 7 finns i home edition, proffessional och ultimate, den sista är mest komplett.

Priser från 1800-3000 kronor. Uppgraderingarna från hemska Vista blir billigare.


Jag vänder mig dock emot, populäriteten till trots, mot att det ska vara olika versioner, och hela tre stycken, två hade räckt, en hade varit tillräckligt. En skalad variant basic, till vilken man kan ladda ner tillägg man vill ha, för att kanske nå ultimate.

Hur vida det är möjligt i denna utgåva vet jag inte, men omöjligt bör det inte vara nu eller i framtiden.


Bara för försäljarna att säga: Hasta la vista till de som ännu inte fått ett ex, och farväl usla Vista, du är på första plats på bottenlista.


[Källa: SvD]


Lev väl!


//Zkrivaren

Presentation

Omröstning

TV-avgift skall betalas...
 ...via en avgift som nu
 ....reklam
 ...skatt
 ...skatt och reklam

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
<<< Februari 2013
>>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Zkrivaren med Blogkeen
Följ Zkrivaren med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se