Senaste inläggen

Av Zkrivaren - 12 oktober 2009 11:36

Man är inte helt chanslös mot Försäkringskassan, det visar siffror som Ekot nu avslöjar.


Av de som  som överklagar beslut om havandeskapsersättning och sjukpenning, vinner var tionde person mot Försäkringskassan. Siffran för överklagan på beslut om sjukersättning, det som förr var förtidspension, är siffran sex procent.


Det gäller att orka kämpa mot den stora jätten Försäkringskassan, det är som Davids kamp mot Goliat, men det går att vinna, ge inte upp! Anser du fel begåtts i taget beslut, överklaga och få rätt.


Och du är inte ensam, det finns tusentals människor i din situation, många av dem finns i organisationen Resurs, vars länk du finner till höger i avdelningen för just länkar. Anslut dig och kämpa tillsammans med andra likasinnande.[Källa: Ekot]//Zkrivaren


Tyvärr har det varit ett fel i länken, som nu rättats till, tack vare en uppmärksam läsarinna. Tack Z!

ANNONS
Av Zkrivaren - 12 oktober 2009 11:22

Enligt en enkät som Ifpi, musikbranschens rättighetsorganisation löåtit göra är det många som fildelar, hela 40 procent i åldern 15-74 år gör det. Det innebär knappt 3 miljoner svenskar bryter mot ipredlagen idag. Det säger en hel del om vad man tycker om lagen.

Lägger vi sedan till allt annat som man kan fildela, lär nog siffran siga än bit till.


- Det är en väldigt hög siffra men jag är inte förvånad, säger Ifpis ordförande Ludvig Werner till TT.


Även Mediavision har gjort enkätunderöskning, deras siffror visar på 1,5 miljoner fildelare.


Enkäterna i sig visar att ipredlagen är dålig och bör tas bort. Ge fildelarna ett vettigt alternativ som även musikbranschen kan acceptera, och allt på laglig väg.


[Källa: DN  ]


//Zkrivaren

ANNONS
Av Zkrivaren - 11 oktober 2009 23:36

En helg med blåst och regn är strax över. Nattens mörker är här för att stanna några timmar. Själv ska jag befinna mig i sängen den tiden, sovandes hoppas jag.

Om inte något inträffar en råtta eller mus i sängen, spindel på kudden eller så.


Lev väl!


//Zkrivaren

Av Zkrivaren - 11 oktober 2009 10:57

Nu är Windows Vista äntligen snart ett minne blott och XP, kan komma att falla i glömska. För Windows 7 är i antågande.


Windows 7 har skapats efter användaran inte tvärtom. Sjuan är lätt att använda, tar inte mycket kraft ur datorn, och funktionerna är bra. Priset för home edition blir 1195 och släpps på dvd-skiva den 22 oktober.


En granne till mig har varit med och testa W7 och ger den mycket god kritik, något Vista aldrig fick av denna petiga och kunniga person.


Läs mer på DI


//Zkrivaren

Av Zkrivaren - 10 oktober 2009 23:19

Jag är inte ensam denna kväll. Inte ens i bostadsområdet, om att vara lessen och gråtfärdig över ännu ett misslyckande signerat Lagerbäck.

Jag har tidigare tyckt han ska avgå, och jag har fått rätt, och har inte ändrat mig. Avgå med omedelbar verkan, Lagerbäck!

Du har aldrig tillfört det som behövts och har inte kapaciteten, låt nån annan ta över!


Nu ska jag lägga mig till grannens dånande musik, precis som jag vaknade. Vilken omtänksam granne.


Le väl!


//Zkrivaren

Av Zkrivaren - 10 oktober 2009 19:10

Vaccinera dig eller bli omplacerad

Det är vad Marks kommun utrpessar sin personal med. För något annat än ren utpressning kan jag inte få det till. Det är ett hot om omplacering på grund av uppsägning, grundat på att man inte vaccinerat sig. Vad är det för svensk demokrati?


Man blir kallad till chefen för en allvarlig diskussion, som kan om det vill sig illa sluta med uppsägning, samtidigt säger ansvariga att man vill inte tvinga någon.


inom sjukvården med hänsyn till mottagarna är det en självklarhet med omplacering.[Källa: SR Sjuhärad och Expressen]//Zkrivaren


På grund av citat från Expressen kom felaktig text om arbetslöshet att stå i inlägget. Detta har tidningen rättat till liksom jag .

Jag beklagar det inträffade.

Av Zkrivaren - 10 oktober 2009 10:00

Sex mellan två människor är det finaste och skönaste som finns, men alla människor får inte det av olika anledningar. De hänvisas till andra möjligheter, att köpa sex är en av dessa. Lösningen är inte den bästa sett ur flera perspektiv, men det är människan själv som skapat behovet i flera fall.


Nya lagen

Den 1 januari 1999 drev politikerna igenom en i mina ögon sett löjlig lag, den som skulle stoppa all sexköp på gatan. Den kom senare att modifieras och bli effektiv mot trafficing.

De som öppet gått och köpt sex diskriminerades plötsligt av politikerna, som fick medhåll av moralpredikande personer.


En affär

Ett köp av sex är och förblir en affär mellan två vuxna människor som ingen annan har med att göra. Vill jag betala 1500 kr för att få sex, för jag inte kan få det på annat sätt, är det upp till mig. Precis som om du köper en ful genomrostad bil, har jag inte med det att göra.


Baksidan

Det som ska påverkas, ageras mot och för är hur det ser ut runt omkring.

Jag som född och uppvuxen i huvudstaden, har sett Malmskillnadsgatan under dess storhetstid. Sedan kom hallickar, drogerna och de som gick där blev allt mer påverkade. Detta i sin tur innebar att de struntade i skydd (kondom) om de fick 500 extra. Därmed ökade risken för spridning av sexuellt överförbara sjukdomar. Våldet blev en vardag för de som prostituerade sig, för de var ju bara luder, heter det. Var det inte våldsamma kunder, var det hallickar som inte fick in tillräckligt.


Vad ska man göra?

Legalisera prostitutionen med olika regler runt det.

Se till att det finns lagliga horhus där dessa lagar och regler fungerar under översikt.

Omvandla det till något som liknar arbete med lön och skatt. Dvs inkomsterna som regleras, beskattas och lär bli lika bra kassako som bilbränslet är idag, och samma ekonomiska verktyg finns.


Samtliga som bedriver prostitution i sådant hus skall genomgå läkarundersökningar för att visa full friskhet och inte bärande av sjukdomar.


Kunderna tvingas använda kondom.


Hallickar och andra som på något sätt tidigare kunnat påverka och få del av eller hela inkomsten, blir utan.


Våldet på plats minskar helt och de som vill sälja sin kropp till personer som är intresserade av att köpa, kan göra detta under säkra former jämfört med på gatan eller i hemmet, trappen, bilen etc.Skillnaden

Skillnaden mellan detta och sex mellan äkta par är att det finns pengar med. Du betalar för att få en vara/tjänst. Det som normalt sker dagligen överallt med alla.

Ungdomar på festen, på väg till/från evenmang eller på detsamma, har vild sex, ibland helt öppet, något många blundar för.

Likadant är det med vuxna. När lusten faller på kan det bli sex i bilen, på toaletten, hotellrummet, utomhus etc. Det är helt ok.

Efter att ha bjudit den charmanta kvinnan på mat, går de till rummet och har sex. Ett i folks ögon tillåtet sätt att köpa sex via en tjänst, i det här fallet mat.

Eller kvinnan som blir uppbjuden av drömprinsen som hon hetsar upp på dansgolvet tills de går in på toaletten där hon blir uppfylld. Det blundar man för.


Så länge kvinnan själv är fullt medveten och inte utsätts för någon form av krav eller hot, ser jag inga hinder för verksamheten i sig under kontrollerade former.


[Källa: Aftonbladet]


//Zkrivaren

Av Zkrivaren - 10 oktober 2009 01:44

Fredagen tog lite hastigt slut, vet inte rikgtigt när, men folk säger att det var nästan två timmar sedan. Tiden går när man har att göra, säkerhetskopiering för min del.

Lite snack med sköna damer innan sängen kallar, sova är det visst tid för, så jag önskar alla en god natts sömn.


Le väl!


//Zkrivaren

Presentation

Omröstning

TV-avgift skall betalas...
 ...via en avgift som nu
 ....reklam
 ...skatt
 ...skatt och reklam

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
<<< Februari 2013
>>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Zkrivaren med Blogkeen
Följ Zkrivaren med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se