Senaste inläggen

Av Zkrivaren - 28 oktober 2009 14:02

Efter flera dödsfalli Sverige som kan ha orsakats av vaccinet mot Svininfluensan, kommer nu svidande kritik, och mycket alvarlig sådan, som stödjer det jag tidigare skrivit till viss del, i ämnet.

Det svenska vaccinet har tillsatser, som inte finns i det vaccin som Tyskland har beställt.


Socialstyrelsen medger nu att tillsatser finns, som ger bieffekter, dock inga långvariga. Och så heter det ofta. För ofta! Tidigare fanns det inte ens biverkningar av vaccinet, enligt samma Socialstyrelse.


Det är en adjuvans som sägs stärka inmunförsvaret som orsakar bl a värk hos människor som vaccinerat sig. Detta finns alltså i Pandemrix, som Sveriges regering beställt.

Tyskland beställde ett annat vaccin, ett till regeringen, och ett annat - samma som Sverige - till medborgarna!


Fakta

DET HÄR ÄR PANDEMRIX:
Det vaccin vi använder i Sverige.
Innehåller kvicksilver och ett så kallat adjuvans som stärker immunförsvaret. Adjuvansen innebär också att man kan producera mer vaccin.
Godkänt av EU och används i bland annat Sverige, Norge, Danmark, Finland, Schweiz, Tyskland och Storbritannien. Pandemrix kan inte användas av äggallergiker. Produceras av Glaxo Smith Kline. Ansvarig person på Glaxo Smith Kline gick i går kväll inte att nå.

DET HÄR ÄR CELVAPAN:

Ett vaccin som officiellt köpts in av Storbritannien, Nya Zeeland, Frankrike och Irland men som också köpts in till regeringen i Tyskland. Celvapan innehåller inga tillsatser och är ett cellbaserat vaccin vilket innebär att även äggallergiker kan ta det.
Produceras av Baxter. - Celvapan H1N1 tillverkas så att vaccinet i en del viktiga avseenden blir identiskt med viruset och stärker immunförsvaret på ett naturligt sätt som liknar kroppens eget. Därför behövs inga tillsatser som i sig kan orsaka biverkningar, säger Camilla Sjöström, nordisk kommunikationschef på tillverkaren Baxter i Sverige.


[Källa: Expressen]


Kritiken på nätet

Nu har jag hamnat i media också, som kritiker av vaccinet och vaccination mot en sjukdom som bara "poppade" upp, liksom sin föregångar Fågelinfluensan. Båda skulle ta många många liv, men den första gjorde det inte, och tveksamt är om Svininfluensan gör det, men vaccinet måste fram, ekonomiska intressen styr i bakgrunden.


Socialstyrelsen går ut och varnar för att kritiken kan ge flera sjuka, viklet delvis stämmer. Men att vara hemma när man r sjuk är det mest effektiva och bästa sättet ur två viktiga synvinklar.

Dels får man naturliga antikroppar, dels blir det billigare för staten när mindre vaccin behövs, vilket de bakom detsamma inte gillar. Och jag undrar lite om Socialstyrelsen går i deras ledband.


Jag kan inte skriva mer än vad jag vet om, som även andra kan läsa oftast i tidningarna, om jag inte har tillgång till en säker källa, som ger informationen jag skriver. Autsim skulle vara en bieffekt, som jag inte kan ställa mig bakom. Jag har inga belägg, säkra eller osäkra på detta.


[Källa: Expressen]


//Zkrivaren

ANNONS
Av Zkrivaren - 27 oktober 2009 23:36

Nu skryts det om att 1 000 000 människor vaccinerats med allt det kan innebära och endast en tiondel liv har räddats enligt de beräkningar som haussas upp i media. En väldigt usel siffra i så fall.


Det har uppgivits i olika media att bara 66 procent tänker vaccinera sig, detta kan uppenbart inte ansvariga tåla, eller är det ekonomiska intressen som styr vaccineringen? Och hur många kommer att skadas eller dö av vaccinet, det vi vet så lite om?


Det är bra att riskgrupperna får möjlighet att vaccinera sig, men som det nu skrivs och hörs i media att alla måste vaccinera sig för att det sparar liv, påminner om fågelinfluensan, den epidemin som kom...av sig. Kanske kom den från samma håll som Svininfluensan, som spåddes kulminera i oktobers mitt...eller novemmber...eller....alls?

Kanske har vi fiskinfluensan här år 2013, då vi absolut måste vaccinera oss med ett ännu nyare idag inte existerande vaccin, som det måste, liksom detta, forskas väldigt om, efter att det sprutats i oss människor.


En fördel får i alla fall stat och kommuner, de spar pengar på lägre elförbrukning, vilket även kommer många människor till fördel, självlysande av kvicksilver som de är efter vaccination.

Undrar vad de har i nästa vaccin, är det en mot idag, dubbel dos kvicksilver? Eller var det för...kvicktänkt? Eller en riktigt lysande idé?


De som får och har fått Svininfluensan har också nu antikroppar mot den och har det en lång tid. Vaccinering måste tas om. Det är bra för läkemedelsindustrin, men knappast för någons ekonomi, människa, kommun eller staten.

Att vaccineringen är en rejäl förlustaffär för regeringen, staten och kommunerna, står redan klart, frågan är hur förlusten blir för de vaccinerade. Läkemedelsindustrin och forskningen blomstrar däremot.


Källor:

Corren


Lev väl (eller som svin)!


//Zkrivaren

ANNONS
Av Zkrivaren - 27 oktober 2009 13:20

Nu slår telia upp dörrarna och skriker ut att super-3G är här, åtminstone 2010. Då lanseras på allvar i Stockholm super-3G med ett otroligt snabbt mobilt modem jämfört med dagens modem.


Super-3G kallas också för 4G och har hastigheter på 10 gånger dagens hastighet.


Frågan är när hela landet har tillgång till 4G, inte ens idag har hela landet tillgång till 3G för modemen, räknat på orter med lägst 5 000 invånare.

Satsa på att få ut 3G fullt ut innan 4G vore bättre för konsumenterna. Och mer intressant att sedan gå över till 4G. Som det är nu hnner knappt 3G nå alla förrn 5G är på vägut, vem vill då köpa 3G som nyligen kommit?


4G innebär att vi blir ännu mer mobila än tidigare och bärbara datorer o s.k notebooks kommer att nå nya höjder de närmaste åren. Stationära datorer kommer att tappa mark, men inte försvinna än på en tid.


[DN]


//Zkrivaren

Av Zkrivaren - 26 oktober 2009 23:59

Den största förändringen sedan internets tillkomst är på gång, skriver Dagens Nyheter idag.


Den latinska skriften som varit exklusivt på internet, är inte det från och med freda, meddelar myndigheten Icann, som har hand om namn- och nummeranvändningen i cybervärlden.

Inom ett år kan en webadress vara helt på japanska, koreanska eller kinesiska, och faktum är att väldigt många människor idag förstår de språken. Själv klarar jag mig bra på europeiska språk, däribland svenskan.[Källa: DN]


Lev väl!


//Zkrivaren

Av Zkrivaren - 26 oktober 2009 07:00

En ny vecka har påbörjats, med nya prövningar för oss alla, vissa klara dem, andra har svårigheter och några faller.


Bloggen har fått vila under helgen, något som behövdes då jag är tom i huvudet och slutkörd efter veckan som varit. Nu blir det tomma helger tills vidare, men fem dagar i veckan fylls bloggen med text.


God morgon!


//Zkrivaren

Av Zkrivaren - 23 oktober 2009 00:41

Nu har natten börjat och jag är snart i sängen, skall sova några timmar innan dagen är här, och med den åtagande och anant.


Lev väl!


//Zkrivaren

Av Zkrivaren - 22 oktober 2009 23:48

Socialstyrelsen går ut i medierna och oroar sig för att antalet smarta svenska ökar, det vill säga färre tänker vaccinera sig. Det ger en värre spridning, menar de.

Skrämselpropaganda, skriver jag igen!


Det absolut säkraste sättet att inte föra ut smittan, utöver vaccin, är att folk håller sig hemma!

Men tvärtemot detta råder såväl Socialstyrelsen som andra, att man ska inte vara hemma som skolelev om man blir sjuk. Detta innbar att många elever smittade vid ett sportevenemang nyligen, och smittan fick en rejäl skjuts ut i landet.

Till detta att skolelver vid allt fler skolor i Sverige nu smittas, så smittas även föräldrarna till dessa barn. De ska stanna hemma. Särbehandlas på vårdcentralen osv. har vi läst. Varför?


Minst två dödsfall

Minst två dödsfall som sätt i samband med vaccinering har nu kommit till vår kännedom, en av dem en 55-årig man var i riskgruppen och avled tiommar efter han fått vaccineet. Detta kan ha berott på hans redan försvagade tillstånd, då vaccinet är kraftigare än andra liknande medel,.


Även i Norge och på Island har dödsfall inträffat och sätts i förbindelse med vaccinet.


Detta är ett skrämmande resultat till utveckling. Men mer skrämmande är att experter går ut i media och försvarar vaccinet, något som får mig att tänka på ekonomiska intressen, inte hälsa.


200 fall av biverkningar

Cirka 200 fall av biverkningar har blilvit kända ut till oss vanliga människor, hur många det är egentligen kan få uttala sig om, om det ens finns någon. Det är oftast värk.

Enligt tidigare studier bör det vara ungefär 2.000 som fått biverkningar av vaccinet.


[Källa: Expressen]


//Zkrivaren


Av Zkrivaren - 22 oktober 2009 17:38

Beatrice Ask är ministern som vågar...nobba.

Thomas Bodström är politikern som vågar...tjabbla.


Den så hårt kritiserad lagen om att spara internet-, och all slags telefontrafik, för att spåra brottslingar som det officiellt heter bromsas minst ett år framåt av Ask.

- Vi har meddelat EU-kommissionen att vi behöver mer tid. Det är komplicerade frågor, säger Ask.


Thomas Bodström rasar över detta, han vill ha total kontroll och insyn omedelbart i vad vi andra svenskar gör, vi kanske fifflar undan en hel krona om året.

Bodström har nog svårt, liksom många politker, att England är det mest hårdbevakade landet med övervakning med kameror, internet, telefon etc. Tydligen finns det krafter för att Sverige ska bli etta. Flera delar den uppfattningen, en uppfattning, som om den är sann, är fruktansvärt skrämmande.

Att jaga brottslngar är ett sätt att försköna övervakning av medborgare i landet.


Bl a orsaker som Ask framlägger finns det komplicerade saker i ärendet inte minst FRA-lagen och Piratpartiets framgångar. Något alla politiker fruktar, som Sverigedemokraterna.


Politikerna säger att vi lever i ett demokratiskt land där vi övervakar medborgarna med kameror överallt, gps, intern, telefoni, mobiler etc (allt inte klart) och de tvingar operatörer av olika tjänster att mot deras vilja, masspara uppgifter ingen har med att göra!

Det är nu jag förstår varför brottslingarna friges snabbt, inte fångas utöver småfifflarna, politikerna måste ha nåt att skylla på när den enskilde medborgaren kläms åt.


[Källa: Svenska Dagbladet]


//Zkrivaren


Presentation

Omröstning

TV-avgift skall betalas...
 ...via en avgift som nu
 ....reklam
 ...skatt
 ...skatt och reklam

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
<<< Februari 2013
>>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Zkrivaren med Blogkeen
Följ Zkrivaren med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se