Senaste inläggen

Av Zkrivaren - 2 april 2011 10:29

En kvinna boende i Kalmar kommun och med arbetsplats på en myndighet i samma kommun, skrev ett inlägg om att kommunens växels förmodligen inte gjorde många knop på sin privata facebooksida soim privatperson.


Strax efter kom ett mejl till kvinnans arbetsplats från kommunens informationschef Christina Karlberg, som hade synpunkter på det skrivna.

Hon ville veta om synpunkterna var myndighetens officiella, då kanske pågående förhandling om samarbete mellan kommunen och myndigheten skulle avslutas.

I ett följande mejl skriver Karlberg att alla sociala medier övervakas av kommunen.


Det som är det första som slår mig i det jag får veta är att Karlberg drar in en pågående förhandling för ett ärende av privat natur, lite ut i en gråzon om utpressning från kommunens sida. Om inte du gör som jag vill, drabbas din arbetsgivare, kan det tolkas som.


Det andra är att kommunen tycks ha ett problem med att ta kritik. Detta utan att veta exakt innehåll i den mejlväxling som följt.

Om kommunens växel kritiseras skall detta kontrolleras upp först, innan man kontaktar skrivaren. I detta fall tillskrev kvinnan mycket snabbt efter publicering.

Kommunen måste även kunna ta emot kritik från privatpersoner utan att dra in deras arbetsgivare, förhandlingar och annat i efterföljande diskussion.


Har kommunen så lite att göra att de har tid att övervaka alla sociala medier på internet, om vad som skrivs om kommunen och snabbt ingripa vid kritik som kanske är berättigad?

Skrämmande övervakning av alla privatpersoner boende i kommunen. Frågan är hur många är medvetna om det?

Och hur många kommuner utöver Kalmar gör samma sak?[ Källa: http://www.ostran.se/nyheter/kalmar/oevervakad_paa_internet ]

ANNONS
Av Zkrivaren - 22 februari 2011 12:54

SVT:s vd: Public service måste förnya sig om verksamheten ska fortsätta att vara viktig för hela befolkningen. Ett brett programuppdrag är en förutsättning. SVT:s arkiv med både gamla och nya program bör göras tillgängligt och sökbart på en särskild SVT-portal. Internet måste ses som en självklar del av kärnverksamheten. När fler tar emot tv-program via datorn eller mobilen behöver också tv-avgiften delvis förändras. Så skriver Eva Hamilton bl a på DN:s debattsida idag.


Nu ska SVT:s sändstillstånd förändras, anpassas till dagens och morgondagens teknik, utan att mottagare av SVT:s utbud slipper betala en avgift till program få vill se.


Hamilton vill inte ha avgiften via skatten och skriver om en ny avgift som betalas per månad, planeras i Tyskland, något som kan göras i Sverige också. Vad denna avgift betyder i detalj skriver Hamilton inte. Däremot skriver hon att 9 av 10 TV-innehavare betalar avgift idag. Därför att de tvingas pga innehav av TV, även om de aldrig ser på SVT:s utbud. Även antalet TV-kanaler har mångdubblats, de flesta reklamfinansierade.


Idag finns det många alternativ att se TV-program, det är jag överens med Hamilton om, men en som jag ser det framtvingad avgift för att SVT fattar eget beslut att lägga ut sitt material på internet, är jag emot. Som vanligt är den enskilde, med eller utan TV, den man inte lyssnar på.

Extra avgift på nya mobiltelefoner kan bli aktuell för vi kan få in SVT, även om vi aldrig tittar på SVT i mobilen, tvingas vi betala för det. Detsamma för dator och annan media utöver TV-burken. Det är inte rättvist.


Så länge SVT fattar besluten att ge utomstående möjlighet att se deras utbud via andra tekniska lösningar, skall icke dessa beläggas med någon avgift.

Personligen ringer och smsar jag med min mobil, tittar på TV, var länge sedan, och jag gjorde och gör det inte via mobilen! Inte ens via datorn ser jag på hela utbudet.

Därför kommer även den avgift som Hamilton skriver sig varm om på skam. En avgift som troligen blir högre än dagens höga avgift, ska täcka alla medier (data mobil m.m) och betalas per månad.

Jag vill inte medverka i detta på de grunder jag nu känner till. Och inte för att jag råkar ha data och mobil.


Eva Hamilton vill värna om kulturen och liknande program i SVT, som de kommersiella gärna låter bli att sända och det är rätt, men är det sanningen?


Personligen skulle jag föreslå följande till Hamilton.

* Inkomsterna till SVT kommer från en reklamfinansierad kanal av ettan och tvåan. Även SVT:s 24:an som skulle bli så mycket, kan finansieras på samma sätt. Detta skulle ge en stor inkomst till bolaget som då kan värna om det kulturella och även göra bättre nyhetsprogram, företrädesvis ge de lokala mer tid i rutan. Något de inte har idag enligt tablån.

Reklam kan även finnas med i anslutning till program på internet och i mobilen utan att därför skapa ilska hos mottagaren av programmet.


* Inrätta en dito finansierad sportkanal, inte typ barn-/kunskapskanal, där all sport av större slag som OS, VM, EM och stora nationella idrottshändelser kan sändas dygnet runt.


* Utnyttja 24:an bättre. Idag är det tydligen barnprogram och i barnkanalen pågår forum och debatt. Barnprogram endast i barnkanalen som ger barnen vad de vill ha. Placera SVT:s arkiv här, sänd de gamla filmerna t o m 1970-tal dygnet runt i 24:an. Eller gör det till en filmkanal.


* Sänd flera långfilmer i TV, t.e.x genom att sända en bra långfilm fem dagar i veckan på en och samma tid, t.e.x klockan 21:00.


* Barnprogram, drama, dokumentär och kultur, ge dem fasta tider genom barnkanalen, samt olikafasta tider i övriga kanaler.


* Satsa mer svenska actionfilmer etc.

ANNONS
Av Zkrivaren - 26 januari 2011 11:56

Nu har Arbetsförmedlingen slagit alla rekord.

I dagens Expressen står att läsa hur de vill att en avliden människa ska komma på ett möte.


Dagen efter att mannen avlidit får änkan brevet som chockar henne, han har avaktualiserats som arbetssökande och måste personligen komma in för att bli sökande igen.


Eva-Lisa Höglund, avdelningschef på Arbetsförmedlingsutveckling, kan inte ge någon förklaring till det inträffade.
- Det låter helt obegripligt. Vi måste undersöka vad det här beror på, säger hon.
- Det är djupt beklagligt.

 

 

Nu är det inte bara levende sjuka människor som jagas, även döda måste grävas upp och tas till närmaste arbetsförmedling för inskrivning. Nästa blir att jaga ofödda av samma anledning?


[Källa: http://www.expressen.se/nyheter/1.2305575/de-ville-ha-mote-med-hennes-avlidne-make ]

Av Zkrivaren - 30 oktober 2010 16:07

Dags för en smygande nypremiär efter en lång tids frånvaro, baserat på en mängd olika orsaker, vilka jag inte går in på här.

Det blir något av en nystart för mig och bloggen, som kommer att även i fortsättningen ta upp aktuella ämnen, men även personliga funderingar och annat.

 

Jag vill inledningsvis tacka alla besökare som varit här under aktiv period som vilande. Tack för alla kommentarer, kritik och annat under samma tid.

Det gamla har jag utrotat och tittar nu in i framtiden, som ser  ut som det jag lämnat, samma regering, skandaler, skrämselpropaganda osv. Med andra ord, en hel del att skriva om, och för dig läsare att läsa och kommentera sakligt.

 

//Zkrivaren

Av Zkrivaren - 30 oktober 2010 16:07

Dags för en smygande nypremiär efter en lång tids frånvaro, baserat på en mängd olika orsaker, vilka jag inte går in på här.

Det blir något av en nystart för mig och bloggen, som kommer att även i fortsättningen ta upp aktuella ämnen, men även personliga funderingar och annat.

 

Jag vill inledningsvis tacka alla besökare som varit här under aktiv period som vilande. Tack för alla kommentarer, kritik och annat under samma tid.

Det gamla har jag utrotat och tittar nu in i framtiden, som ser  ut som det jag lämnat, samma regering, skandaler, skrämselpropaganda osv. Med andra ord, en hel del att skriva om, och för dig läsare att läsa och kommentera sakligt.

 

//Zkrivaren

Av Zkrivaren - 8 januari 2010 20:53

Sahlgrenska sjukhuset i Göteborg söker sedan igår blodgivare som omedelbart kan lämna blod.

I morgon kan blodgivare bege sig hit:

Droppen Nordstan kl 10.00 - 16.00

och lämna sin del av blod till sjukhuset.


//Zkrivaren

Av Zkrivaren - 5 januari 2010 16:51

Tack vare vaccinering i massor stoppades pandamin Svininfluensan, påstår bl a Smittskyddsinstituet, enligt uppgift.


Detta finner jag mycket svårt att ens vilja tro på, då jag med egna ögon och öron sett och hört att det inte har gått så bra med vaccineringen som man påstår i media.

I kronoberg erbjuds nu en andra spruta för vissa människor bl a barn.


Snarare är det andra faktorer som påverkade att det inte blev värre.


//Zkrivaren

Av Zkrivaren - 5 januari 2010 16:46

De så kallade experterna, bl a meterologer hos SMHI, har under lång tid påstått att vi måste åtgärda massor av saker som vi släpper ut för att stoppa upphettningen av vår planet.

Vi skulle få en temperatursökning på i snitt 2 grader. Och varma vintrar, öknar skulle bre ut sig.


Idag talar samma personer om extrem kyla, -44 grader i Särna, sommaren var svalare än normalt och hittills under vintern har temperaturen varit under eller mycket under den normala.


Den globala hettan har slagit till. Vilken tur att smhi varnade oss.


//Zkrivaren

Presentation

Omröstning

TV-avgift skall betalas...
 ...via en avgift som nu
 ....reklam
 ...skatt
 ...skatt och reklam

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
<<< Februari 2013
>>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Zkrivaren med Blogkeen
Följ Zkrivaren med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se