Senaste inläggen

Av Zkrivaren - 4 januari 2013 00:54

Efter mer än 100 miljoner sålda skivor, 19 guld och 14 platina, samt en grammy, avled sångerskan Patti Page 85 år gammal.


Hennes mest sålda "Tennesse Waltz", var den jag också kom att gilla bäst, men det var långt ifrån den enda låt hon sjöng. Vem kommer inte ihåg "How much is that doggy in the window" eller "Walk on by"?

Själv spelade jag dem på gamla vinylplattor och dåtidens skivspelare, långt före cd och mp3.ANNONS
Av Zkrivaren - 2 januari 2013 20:43

Tänk att man skulle överleva 2012, ett år av svåra motgångar, tråkigheter och annat negativt. Ett tufft år har lämnat mig för alltid.

Vad det här året tänker ge mig har jag ingen aning om, men jag hoppas att det blir bättre än de obefintliga julklapparna.

Eller vädret som envisnas med att ge repriser från gårdagen.

Själv ska jag försöka skärpa till mig och hinna med att skriva mera i bloggen, om det mesta i vanlig ordning. Tokigt blandas med seriöst och allvarligt, skratt med gråt och förhoppningsvis blir det någon som läser också.


Jag passar på i årets början att be min bloggkollega Ali, att höra av sig via mejl.


Och till alla läsare önskar jag en god fortsättning!


//Zkrivaren

ANNONS
Av Zkrivaren - 28 mars 2012 12:31

Med Telia i spetsen har teleoperatörerna förklarat krig mot alla användare av Skype och Viber.


En gång i tiden sas det att allt på internet skulle vara gratis. Lika fel som internet skulle vara en fluga på -90-talet, blev allt gratis. Med tiden kom olika aktörer, företrädesvis företag in och började ta betalt för olika saker som såldes via internet.


Senare kom bredbandet som visade sig vara överlägset det gamla modemet med uppringd modempool, om man nu kom fram. Under modemstiden hade Telia en storhetsperiod, inte minst jag själv fick jätteräkningar för mitt surfande, som jag tvingades tack vare dessa kostnader, att minska. Telia, som största operatör fick in stora pengar på den tiden.

Sedan kom andra operatörer som Bredbandsbolaget och Tele 2 och började konkurrera på den fasta telefonsidan med lägre priser och tvingade Telia till förändringar. Även myndigheter fick tvinga Telia att korrigera kostnader för andra att använda deras nät. Sedan blev det bredbandets tur och Telia hamnade lite på efterkälken. I rasande fart har tekniken utvecklats på gott och ont.


Plötsligt fanns ett prisvärdigt, roligt, socialt bra och pålitligt program kallat Skype, med vilket man kunde ringa mellan olika datorer utan kostnad. Precis som internet skulle vara en gång i tiden.

Med tiden utvecklades även Skype som fick efterföljare som Viber. Samtidigt började tjänster som att ringa trådbunda telefoner att komma, dock inte gratis! För ca 44 kr/mån och 6 timmar/dag. I Telias nät är det öppningsagift och med rätt abonnemang fria lokala samtal. Jag vet inte hur det är hos andra operatörer.


För mig och många andra, miljontals människor över hela världen, blev det en möjlighet att hålla kontakten med nära och kära, vänner och bekanta i alla länder. Idag är det inte ovanligt med 31 miljoner inloggade på samma gång på Skype. Hur många som är svenskar vet jag inte.

För många blev det ett sätt att vid sidan av de stora och än så länge ej betalningsbelagda sociala forumen som facebook, att bryta ensamhet som man hamnat i av någon orsak, kanske bara bor väldig illa till.

En möjlighet till nya vänner, att lära sig nya språk, komplettera språk, underhålla engelskan osv. men framför allt ett fritt och trevligt sätt att alltid ha möjlighet att prata med varann, med eller utan webkamera. En fördel som inte finns i det vanliga tråkiga och av snart alla övergivna fasta telefonin. Och detta gratis!


Gratis sticker i ögonen på Telia och andra operatörer, skriver media idag. Dock är det bara Telia som uttalar sig att detta inte tolereras och ska blockeras

– Det innebär att när vi har den tekniska funktionaliteten för att separat hantera mobil ip-telefoni, då kommer vi att börja tillämpa våra villkor och då kommer det innebära att i ett abonnemang där det inte ingår, så kommer det inte att fungera, säger Charlotte Züger, kommunikationsansvarig för Telias mobila tjänster till Sveriges Radio.


Telia vill i samarbete med övriga operatörer ha betalt och styra kunderna.

Gunnar Hökmark, EU-parlamentariker är kritisk mot telefonbolagen:

- Om man skulle behöva lagstifta eller ej, det håller jag öppet men jag ser helst från början att man har en öppenhet som gör att man aldrig behöver ta till det medlet, säger han till SR Ekot.

Även EU är inte glada åt det. Hur är det med miljoner användare av Skype och facebook?


Personligen är jag förbannad och uppmanar användare att agera mot Telia och andra som vill avgiftbelägga Skype i ett abonnemangspaket. Jag vill ha min frihet kvar att få prata med nära och kära, vänner och bekanta utan att tvingas betala mer än vad jag redan gör till Telia i form av påtvingad bostadstelefon för att få bredbandsuppkoppling, till en svindyr kostnad! Eller av annan operatör som tycker som Telia. Skype (och liknande program) är fria och obundna med gratistjänster till användarna som ett komplement till avgiftbelgda tjänster, vilket alla operatörer har så gott om ändå. Låt bli Skype och dess samtal dator till dator!http://www.aftonbladet.se/nyheter/article14594502.ab

http://www.expressen.se/nyheter/teleoperatorer-vill-stoppa-skype/

Av Zkrivaren - 20 mars 2012 11:18

Efter ett år av väl fungerande internetuppkoppling via adsl hos Telia, har problemen återkommit. Internet kommer och går, felen hos Telia består!

Jag har t o m köpt ett nytt modem för säkerhets skull, men icke. När Telias anläggningar rasar lider kunderna och många lämnar, nu är samma tanke hos mig. Varför stanna hos en leverantör som ger detta, och bara 16 mbit/sek för dyra pengar?

Nu finns det konkurrenter med både alternativ som klart är bättre än Telia. Hur har Telia råd med detta?


Efter en vecka av upp och ner gående internet, har det nu stabiliserats för den här gången och Telia som skickat ett meddelande för att bistå, kan drar sig tillbaka då andra säkert behöver hjälp.   

Av Zkrivaren - 1 januari 2012 11:00

När jag vaknade till live trodde jag att jag gått tillbaka till 2011, men det var bara vädret som inte följt med in i 2012 och blivit...bättre.

Av Zkrivaren - 10 september 2011 00:52

Veckan som gått blev en tragisk vecka.


Det var den här veckan som hockeyn skulle få sorg. Hela Sverige skulle sörja.

I Ryssland klev den svenske populära landslagsmålvakten Stefan Liv ombord på ett ryskt flygplan, som kort efter start kraschade i Volgasjön och samtliga utom två omkom omedelbart. En av dem var Stefan Liv.


Att ta detta till sig är svårt. En flygkrasch i Ryssland dödar ett hockeylag däribland Sveriges landslagsmålvakt och målvakt i HV 71, Stefan Liv.

Snart kom människorna ut på gatorna i Jönköping och på Facebook och andra sociala medier öppnade sidor för att sörja, hedra, prat etc om olyckan och Stefan Liv.

För min personliga del drogs jag till minne hur en annan duktig målvakt gick bort alldeles för tidigt, Pelle Lindbergh. Låt vara att mycket var olkt, men båda var duktiga målvakter som omkom i krascher i alldeles för tidig ålder.


Stefan Liv blev killen som vi kom att älska, målvakten vi såg spela, pratade med och som nu har rycks från jordelivet alldeles för tidigt i en flygkrasch.

Han efterlämnar fru och två barn.


Vi fick också veta att det finns ett nytt hot mot USA på 10 års dagen efter flygkrascherna som tog tusentals liv. Flygkrascher orsakade av kapare som tagit över planen och tvingat dem mot såväl skyskrapor som Pentagon.

Nu ska USA få betala med liv igen om hotet är äkta och kommer att genomföras.


Nu ser vi fram mot en helg som förhoppningsvis blir lugn och fin.


Lev väl!

Av Zkrivaren - 10 september 2011 00:32

Många gånger har jag undrat varöfr det tar tid för polisen att komma till en plats där ett allvarligt brott pågår eller kanske redan avslutats. För gärningsmannen har ju god tid på sig om han har lite tur.
Nej, jag menar inte nån landsortshåla typ 500 fasta boende med polisstationen 87 mil bort. Det är bl a Stockholm, Sveriges huvudstad som är platsen. Staden med pulsen, staden där det bor många människor. Där laglydiga, småfifflare och kriminella samsas om ytan. Men ibland händer det, inte bara ibland förresten, ofta att brott begås. Stort eller litet, det är brott mot Sveriges lag, något polisen skall åtgärda, de som skall upprätthålla lagen.


Det är bråttom

Ett  samtal till polisen ska gå snabbt, vilket inte alltid sker. När polisen väl fått samtalet, skall de skicka patruller till platsen. De bilburna patrullerna har en bit att köra och det rör sig om ett pågående allvarligt brott. Men polisen dröjer och gärningsmannen/-männen kan i lugn och ro genomföra brottet till fullo, samt försvinna innan första polispatrullen är på plats.
Orsaken är att hundratals poliser i yttre tjänst inte får köra med blåsljus och siren! De måste istället finna sig i att fastna i bilköer, hålla hastigheten (laglydiga gör det) och inte köra mot rött hur som helst. De kan inte begära fri väg under utryckningen, ens när liv står på spel! I fall du slår på blåljusen och sirener, då begår du ett tjänstefel och kan förlora jobbet  om  det vill sig illa.


3 år av väntan

Orsaken är att väntetiden är upp till 3 år trots att utbildning i form av kurs pågår året runt utom vid semester. Poliser utbildar poliser och utbildningen tar tid, inte bara väntetid. Inte undra på att brottslingarna gillar Sverige, vilket påminner mig om nedanstående story banditer emellan. Kanske är det dags att privatisera även denna utbildning så att polis i yttre tjänst blir mer effektiv.
Det är skrämmande att polisen i många fall inte kan - i allmänhetens ögon - göra ett bättre arbete, minska våldet och begränsa kriminellas frihet, än de gör idag. Att få veta att de inte får köra med blåljus och siren, utan som en "Svensson" lär inte uppskattas, inte av allmänheten, men väl av de kriminella som nu även skjuter på skarpt på krogen.


- Jag har en bra och en dålig nyhet, säger ena banditen.
- Låt höra, säger den andre.
- Det dåliga är att vi har polisen efter oss, den goda är att det är svensk polis.

[Källa: http://svt.se/2.22620/1.2529755/poliser_far_inte_sla_pa_blaljusen ]

Av Zkrivaren - 25 juli 2011 12:12

För en kort stund sedan stannade det mesta i norden, en tyst minut genomfördes för de döda i attentaten i Norge, där totalt hittills 93 personer dödats.

Samtliga dödade av en och samma person, en ensam hatisk person, som nu genom medias försorg får alldeles för stort utrymme, samma åtalade person som nu begär öppna dörrar i domstolen och få bära uniform.


I Norge, och dess grannländer försöker människor ta in det som har hänt, det ofattbara avskyvärda dådet som tog så många ungdomars liv. Inom sporten har framför allt de norska deltagarna det svårt, som tänker på de drabbade. Även många av dessa har haft en tyst minut för de drabbade.


Mina tankar går till de döda och deras anhöriga som drabbats på ett hänsynslöst sätt av ett ofattbart hat.


Det som är skrämmande är att det finns många ensamma med hat och utan känslor, samtidigt verkar rättvisans män titta mer på olika organisationer som kan tänkas genomföra liknande avskyvärda dåd.


Våldet, som tidigare funnits långt borta i form av handlingar som lyder under terrorism, har kommit till norden för att stanna.

Presentation

Omröstning

TV-avgift skall betalas...
 ...via en avgift som nu
 ....reklam
 ...skatt
 ...skatt och reklam

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
<<< Februari 2013
>>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Zkrivaren med Blogkeen
Följ Zkrivaren med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se