Alla inlägg under juni 2009

Av Zkrivaren - 5 juni 2009 23:42

Att vara gay är inte att vara barnlös numer, inte heller ibland djuren.

Två gaypingviner i Tyskland är i fokus för detta, skriver DN.


Av okänd anledning stötte de biologiska föräldrarna bort ägget. I stället tyckte personalen på djurparken i Bremerhaven i norra Tyskland att det var dags för Z och Vielpunkt att bli pappor.

De homosexuella pingvinerna lär ha funnit sig till rätta i de nya rollerna direkt. Sedan fyra veckor rår de om den lilla ungen och beter sig enligt personalen ”just som kan förväntas av ett heterosexuellt par”.


Med detta önskar jag dig besökare en god natts sömn och en fin start på nationaldagen.


Lev väl!


//Zkrivaren


Av Zkrivaren - 5 juni 2009 20:07

En man lärde sig att kräva skadestånd av myndigheterna. Han fick ihop en summa på över 62 miljoner kronor, som hamnade på JK:s bord.

Efter att ha tittat på ersättniongskraven fann JK att 3.000 kronor är vad som skall betalas.

En rejäl nedskrivning alltså. Bättre att kräva lite och få det.


[Aftonbladet]


//Zkrivaren

Av Zkrivaren - 5 juni 2009 19:52

Om man googlar Du gamla, du fria på internet finns där en rad olika versioner. Basshunter snabbar upp tempot i sin technoversion av den släpiga folkvisan, Black Ingvars rockar till den tillsammans med Sven-Erik Magnusson, och Asta Kask har komponerat en punkversion av den. För att inte tala om alla skakiga klipp från olika sportevenemang runt om i landet där artister som Carola eller Linda Bengtzing lånat ut sina röster, eller i tvivelaktiga sammanhang med rasistiska förtecken.

Där finns också en version av göteborgarna i Andra Generationen, balkanbandet som sjöng Kebabpizza Slivovitza i Melodifestivalen förra året.

http://www.svd.se/kulturnoje/nyheter/artikel_3013613.svd


Och i morgon hörs "Du gamla du fria" sjungandes av någon någonstans, för vi svenskar är usla på att fira nationaldagen!

Titta på grannlandet Norge! De går inte bara man (och kvinna) ur huset i Norge, utan i alla länder där det tillåts, firar man sin nationaldag, den 17 maj.


I Sverige, har man fått för sig att det är rasistiskt att vara nationalistisk en sådan dag som nationaldagen är, bara för att mindre nogräknade personer använder sig av detta för att få ut sin propaganda. Och så är det i många olika saker, man utnyttjar allt som går, även på otrevliga sätt, men afförerna går vidare, så skall även firandet av Sveriges nationaldag den 6 juni 2009 också göra!

Ut och sjung, var glad och fira!



//Zkrivaren

Av Zkrivaren - 5 juni 2009 19:08

Det är trångt, mycket trångt på browsermarknaden i dag.

Kommer någon ihåg Netscape, som förde en ojämn kamp mot Internet Explorer, Microsoft inbakade webläsare?

Det var länge sedan, efter det kom Opera, en liten uppstickare på den tiden det begav sig. Men norrmännen tog bit för bit och snart var Opera nåt att räkna med.


Med tiden förändrades webläsaren och nya kom till, både till windows och till Mac. Nya funktioner och fler säkerhetshål i IE dök upp.

Plötsligt kom Firefox, hösten 2004, en ny webläsare, som skulle konkurrera om användarna med reda stora etablerade webläsare. Firefox byggde på öppen källkod och gör så än idag.


Nu har ytterligare webläsare kommit, dels Googles "Chrome", dels Apples "Safari". Alla vill ha andelar, ingen vill släppa till något idag, då allt mer används via webläsaren.


Internet Explorer 8, www.microsoft.com/ie8 finns idag endast för windows. Den har över 65 procent av marknaden, mycket tack vare att den alltid finns med i datorerna.


Firefox, har idag kommit till version 3, som jag personligen tycker är lite ostabil. Den kraschar ibland utan anledning, och från version 2 har detta börjat. Firefox har knappt 23 procent av marknaden idag, men jag tror den delen sakta kommer att stiga.

Firfox finns för windows, Linux och OS X.


Opera version 9  är inte stor på datorsidan, men på mobiltelefonsidan, är Opera att räkna med!

Opera är fortfarande den kanske mest funktionsspäckade webbläsaren, med bland annat en inbyggd Bittorent-klient och inbyggt mejlprogram. Den kan dock ses som komplicerad i jämförelse med mer avskalade konkurrenter. 

Opera finns för Windows, OS X, Linux, FreeBSD m.fl


För två år sedan kom Apple med sin webläsare Safari som varit förstavalet för Macanvändare, men sedan sommaren 2007 har Appleen version för Windows också. Med version 4.0, som ännu bara finns som beta, har Apple skapat en webbläsare som sticker ut betydligt mer än föregångaren.

Safari har knappt 8,5 procent av marknaden idag. Finns för OS X och Windows.


Och sist ut är webläsare Chrome version 2.0 som är koncentrerad för surfingen och är en snabb rackare. Finns bara för Windows. Mac kommer sägs det.


[Källa: SvD]


//Zkrivaren

   

Av Zkrivaren - 5 juni 2009 10:20

En sedan tidigare dömd 43-årig pedofil fick permissioner från rättspsykiatriska kliniken i Sundsvall och har på senare tid beviljats permissioner på fem timmar.


Det var under dessa permissioner som mannen fick kontakt med en mamma och därmed även i dennes dotter.

Det var genom inre arbete som man upptäckte vad som hänt.

Mannen har suttit på rättspsyk i tio år för grova sexuella övergrepp mot barn. Nu är han misstänkt för sexuella övergrepp mot minderårig och grovt barnpornografibrott.


I mannens mobil och dator skall det finnas grov barnpronografi.


 http://www.dn.se/nyheter/sverige/domd-pedofil-anhallen-for-overgrepp-1.884804


 //Zkrivaren

Av Zkrivaren - 4 juni 2009 22:50

Knappt har jag skrivit om brandvarnare och bränder i bostäder förrän nästa farliga produkt gör sig aktuell, engångsgrillen.

Vid 22-tiden började det brinna efter att en engångsgrill slängts i en soptunna i källaren som finns i ett hus på Järnvägsgatan i Limhamn. 

Grillen var inte i det skick att den kunde kastas.

Branden kunde släckas av rådiga hyresgäster innan räddningstjänsten kom fram.

http://sydsvenskan.se/malmo/article436297/Grill-orsakade-brand-i-kallare.html


I Norrköping orsakade en torrkokning pådrag, med enda problemet att lägenheten lukade lite extra.


Här skall det inte luktas utan sova nu, och jag önskar dig besökare en god natt.


Lev väl!


//Zkrivaren

Av Zkrivaren - 4 juni 2009 20:57

EU-valet närmar sig, om någon nu har missat det, men hur agerar de olika partierna för djuren?


Djurskyddet i Sverige har tagit reda på det, och resultatet är uppenbart uselt hos de flesta partierna.

Bara Miljöpartiet, Junilistan och Vänsterpartiet, har det med.


Junilistans valplattform pekar på att hotade rovdjur och fåglar bäst skyddas av lokala eller nationella regler. De tar även upp djurtransporterna, som de anser behöver strängare lagar och kontrolleras bättre. Men de menar att EU snarare har förvärrat problemen med djurtransporterna.


Djurskydd är en av 25 punkter i Miljöpartiets valmanifest. Djuren och djurskydd genomsyrar hela Miljöpartiets politik, men...


Vänsterpartiets valplattform tar upp djurhållning och slakt som innebär lidande för djuren. På hemsidan tar de upp många konkreta djurskyddsfrågor som de vill driva.


Läs allt på följande sida:

http://www.djurskyddet.se/se/vart-arbete/aktuellt/2009/infor-eu-valet


//Zkrivaren

Av Zkrivaren - 4 juni 2009 20:28

Nu har Svininfluensan börjat att sprida sig inom Sveriges gränser sedan ytterligare två fall konstaterats i Västra Götaland. Båda fallen har anknytning till det tidigare fallet och vårdas i hemmet med antiobiotika.


Kvinnan i 60-årsåldern flög den 29 maj hem från Seattle i USA . Det är där som man misstänker att kvinnan fick smittan, som nu drabbat ytterligare två personer i hennes närhet.
- Vi fick veta att det fanns personer som hade symptom, med hosta och feber. Då gjorde vi en provtagning. Det visade sig att de bar på "nya influensan", säger smittskyddsläkare Per Follin till GT.se.



http://www.gt.se/nyheter/1.1594459/tva-nya-fall-av-svininfluensa-i-sverige


//Zkrivaren

Presentation

Omröstning

TV-avgift skall betalas...
 ...via en avgift som nu
 ....reklam
 ...skatt
 ...skatt och reklam

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
<<< Juni 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards