Direktlänk till inlägg 3 januari 2009

MISSBRUK!!!

Av Zkrivaren - 3 januari 2009 15:44

Missbruket av sjukförsäkringen

"De som har skäl att känna sig kränkta är väl de som arbetar och bidrar till den sjukförsäkring vi har, när de får kännedom om att sådana som är allt annat än sjuka och svaga går sjukskrivna?"

Läste någonstans att 1 av 4 tror sig veta någon som utnyttjar. Nu kan man ställa sig frågan, ska verkligen de andra som inte är "villiga" som det heter straffas för dessa som inte vill jobba. Borde det inte vara självklart att försäkringskassan hittar andra vägar att finna dem och inte som nu... misstänkliggöra alla.

Hur kommer detta visa sig i förlängningen. Hela restan av samhället kommer se ner på och särskilt då de friska, det står att det är de som ska känna sig kränkta... varför känner sig då de sjuka kränkta idag och kommer gör ett bra tag framöver.

Jo de tillplattas, formligen manglas som det ser ut nu med den då och nu nya lagen. Kan säga inget har förändrats, bara formuleringar. Fuskare var ju ett poppis ord från början. De började sända kränkande”informationsfilmer” på reklamen på tv för att informera hela svenska folket om vad som gällde, till en stor summa pengar (såg en siffra på 15milj). I dessa filmer talade de om att det inte var sjukdomen som var det viktiga utan arbetsförmågan.

I dessa två snuttarna handlade den ene om att klippa får med tunga verktyg för att sedan klippa halva får, man kan undra hur det skulle sett ut m man gjorde sina jobb halvfärdiga. Skulle också vara roligt att höra vad den som uträttar detta om det är så lätt som lekman sköta fårklippning, Den andre filmen handlade om en brevbärare som fick sitta och göra samma monotona jobb genom att vrida hela kroppen vid varje brevlåda och kasta ut den till en, hör och häpna... en hund som sprang vidare med den. Skulle denna film vara för hundägare tro?

Man kan undra hur det fungerar på ett kontor (kan tyckas vara lätt) där allt måste skötas för att det ska vara ordning, ska man bara ta halva posthögen, ska man bara sätta in hälften på sin plats... ja halva jobbet med allt. Hur skulle detta kontor fungera. Det kommer ju nytt nästa dag. Eller en jurist får lämna rättsalen efter halva tiden. Ja det finns många liknelser men för att inte tjata ut det så slutar jag. Men ni läsare kan ju tolka olika arbeten själva.

Den senaste film var väl inte bättre den utan att informera den som inte behövt lida av långvarig problematik att se ner på den som är sjuk. At det ska gå så långt att den sjuke håller sig innanför sin dörr för att grannar inte ska se att man måste tvätta ibland, måste se till att få hem sin mat från affären, måste göra något som är "roligt" utan för den skull ska bli ifrågasatt. Jag tycker det gått för långt att den sjuke inte har ut i samhället att göra utan riska att någon skickar en anmälan till försäkringskassan och då den sjuke ska försvara sig med näbbar och klor.

All den hjälp får mot myndighetet är lika med noll och den sjuke inte har pengar eller kontakter att slåss mot detta förtryck som nu sker. I och med den nya lagen kommer fler att hamna utanför den friskes värld.

Idag ett inlägg från Helena Rivière

riksdagsledamot och m-ledamot i socialförsäkringsutskottet

En ”dam” som på regeringens sida står som ”bokförläggare”, man undrar om hon inte skulle klivit ur ”Fablerans värld” och sett verkligheten för länge sedan. Men det kan ju vara lätt sitta och snacka då hon snart tagit sitt sista andetag inom makten. Vi lever inte i denna ”sagovärld” precis. Gå in och läs, lägg gärna kommentar.

http://www.svd.se/opinion/brannpunkt/artikel_2273249.svd

När jag var arbetare satt då inte jag oh tyckte det var orättvist och tyckte synd om mig...  inte ens kränkt var jag av att andra var sjuka och behövde "förskringen" som idag vicct blivit ett bidrag. Jag var glad jag var frisk, glad ha ett jobb att komma till, men glädjen försvann då jag blev ofrivilligt sjuk... och inte hade jag väntat mig denna motgång då jag faktiskt betalat min skatt... och gör det idag med, tom mer procent än en arbetare. Nä den som inte har plats i samhället ska inte ha det lätt.

Några av slutmeningar som gör att man krymper...” Jag tror att alla vill arbeta, eftersom arbetet är det som ger respekt, självkänsla och värdighet”

Så ser det ut i vårt ”välfärdssamhälle” uppbyggt för de friska,  ANNO 2009... Så ha en bra fortsättning, känner ni... vad de klingar...

Hade jag vetat det fanns annat ställe än i himmelen skulle jag emigrera dit, men risken är väl att jag inte är en "resurs" i någostans samhälle... men de säger ju att det  är bärttre ovan där... bara att börja klättra...

Sköt om er...

// Zimpelz en börda för samhället...

 
 
Ingen bild

Zkrivaren

3 januari 2009 18:09

Försök inte ens påbörja klättringen.

 
Ingen bild

Z

3 januari 2009 18:17

Det går ju bra med fly också... som exempel...:-)

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Zkrivaren - 11 februari 2013 12:40

Hästkött i lasagne, en katastrof och stor nyhet, alla anklagar alla i spåren av hästkött som kanske funnits länge i lasagne, istället för nötkött som ska vara i densamma. Vad ingen talar om är den otroliga leveranskedja från slakt till frysen i ...

Av Zkrivaren - 5 februari 2013 23:24

I Lidköping kan många hålla sig för skratt, men vad skall de göra? Jo, slå en signal för att slå en drill, den senaste (vansinniga) tekniska utvecklingen i mobiltelefonens historia är ett faktum. Står du och väntar på buss eller tåg och blir n...

Av Zkrivaren - 22 januari 2013 20:52

Jordbruksverket tycker att vi äter för mycket kött i Sverige, det är inte bra för miljön, anser de. Därför föreslår Jordbruksverket att en skatt ska läggas på köttet, för att få oss medborgare att äta mindre kött. När tar dessa dumma dörslag slut...

Av Zkrivaren - 22 januari 2013 14:33

Åter är den hatade TV-licensen, numer TV-avgift, blivit aktuell. (Uppdaterat) Nu ska alla som har en dator, surfplatta eller mobil (smartphone) betala avgift. Att INTE inneha TV räcker alltså inte för att komma undan en onödig avgift om tusentals k...

Av Zkrivaren - 11 januari 2013 21:42

Hackare utnyttjar säkerhetsbrist – så skyddar du dig Säkerhetsexperter varnar för användning av datorprogrammet Java. En allvarlig säkerhetsbrist har upptäckts och datoranvändare uppmanas att stänga av funktionen. Så löd inledningen i arti...

Presentation

Omröstning

TV-avgift skall betalas...
 ...via en avgift som nu
 ....reklam
 ...skatt
 ...skatt och reklam

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
<<< Januari 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards