Alla inlägg den 28 januari 2009

Av Zkrivaren - 28 januari 2009 22:37

Efter en katastrofal tid av två timmar idag då jag kraschade fulltständigt, har eftermiddagen blivit lite bättre och kvällen mindre skakig.

Det är som med datorn, skallen min, oron är ett virus som öppnar en bakdörr och släpper in Ågren, och kraschen är ett faktum om jag inte är uppgraderad. Nu är jag formaterad och skakig, men i funktion ändå.


Och när man behöver hjälpen, nån att snacka skit med eller så, var är de då?

Sängen, är dock på plats, som vanligt.


Lev väl!


//Zkrivaren

Av Zkrivaren - 28 januari 2009 19:03

Följetongen fortsätter...

På förkassan finns ju förkränkningsläkare också. Ordet läkare är ju en fel titel... borde det inte heta General-läkare?... Ett passande namn då de går över allt och alla... Fast så sett är det handläggare utan läkarkompetens som skriver förslag till beslut. Det tror jag inte har blivit ändrat, men kan vi hoppas det kommer.

Har erfarenhet av en sådan då jag skulle upp till bevis. Enligt alla hade jag inte någon restarbetsförmåga, platsade inte på af, platsade inte heller på f-k. Skickades till ett team som bestod av ett antal personer, däribland en specialist i ortopedi... bedömde detsamma som min läkare om mina problem + att det nu hittades ett diskbråck som inte var opererbart. Det jag skulle undvika var så gott som allt för att inte försämra mitt... Hålla munnen stod det inget om...

Då jag frågade hl vad han läste som inte jag såg och tvärtom, fick som vanligt inget svar... Det fick man inte på något man undra, i alla fall inte på mitt språk... gammal hederlig svenska... utan en massa generella regler och paragrafer.

Min läkare hade ett x-antal gånger sökt och till slut skickade hon brev till f-l, inte ens bemöttes, så inte ens min läkare fick kontakt. Om nu inte ”kunden” får ha kontakt med f-l så borde väl åtminstone läkare emellan ha det?

När man ser på det i efterhand så tror jag inte vare sig h-l eller f-l läste på, utan det var ett lotteri, 8 ut och 2 kvar, lagt i 2 högar. Sen var det upp till den sjuke att ”spräcka” f-k beslut. Det var överlevnadsinstinkten som avgjorde om man orkade överklaga vidare till länsrätt

UT... vidare till af som arbetssökande bland de andra som också hamna i fyndhörnan med en röd lapp på... Det var försäkringskassans motto... bara de fick putsat till statistiken. Likadant idag... Nu ser man utgången, fler socialsökande, fler på a-kassa, om de har någon. De reglerna ändrades ju också, från 7 år till 5 år tillbaka.

Finns många som varit/är tvungna gå ut i media med sin förtvivlad. Ge ut hela sig själv till alla läsare och då kan f-k vakna, men alla gör inte det... och var ska vi sluta. Man kan undra vad det gör för skillnad i f-k:s beslut, var inte personen friskförklarad innan media? Vad kommer det sig att de ändrar? Är det media för avgör vem som är sjuk... eller snarare arbetsoförmögen?

 

Gå in och tyck till... Borde läkarna ta strid för att deras sjukintyg ska gälla?

http://www.aftonbladet.se/debatt/article4274893.ab

 

Mötet avklarat och Husmark ”snackar” vidare  - Människor ska kunna känna en trygghet i att vårt gemensamma socialförsäkringssystem fungerar när de väl behöver det.

http://www.newsdesk.se/view/pressrelease/cristina-husmark-pehrsson-utlovar-serviceaatagande-268228

Debatt i Läkartidningen... ”Svårt sjuka patienter trakasseras”

Där är frågan... Upplever du som läkare att svårt sjuka patienter numera trakasseras av Försäkringskassan?

Häpnadsväckande resultat. Totalt har 176 svarat... därav 121 tycker det (69%), 40 varar nej (23%), sen kommer 15 st ( 9 %) med svar vet ej...

Kika in... läkare kommentera

http://www.lakartidningen.se/07engine.php?articleId=11278

Het debatt... Christina Husmark Pehrsson ställ till svars.

http://www.aftonbladet.se/webbtv/nyheter/inrikes/article4284292.ab

Detta var min dag idag och jag önskade jag hade en on/offknapp så jag varken såg eller hörde nåt mer om denna soppa.

Men jag måste vara uppdaterad så jag inte tas på sängen som i första rond. Man inte bara måste vara frisk för att vara sjuk, man måste vara kunnig också. Det sägs det är bra att skriva av sig... det kan inte jag hålla med om, det blir bara värre, jag hade hellre velat förtränga allt i den ”onda världen”...

Hoppas alla länkar funkar, annars får ni kopiera och klistra in... Jag är nu slut...vet inte om jag känner mig som tummen eller äpplet i föregående inläggs bild, antagligen lite av vart.

Ha en riktigt bra kväll där ute och sköt om er... orkar jag, återkommer jag imorgon.// Zimpelz

Av Zkrivaren - 28 januari 2009 16:29

För en stund sedan hämtades rymlingen från igår, min handske som blev kvar i grönsaksdisken vid salladen, i ICA.

Men den försökte undkomma mig ånyo, kassören hittade inte handsken, var den på rymmen igen?

Nej, den kom inte så långt, bara någon meter mot utgången innan den hittades och jag fick lägga händerna på densamma.


Växten från igår fanns kvar så den tog jag till kassan tillsammans med de utsökt stora billiga apelsinerna, som kostade 9:90 kilot, och ett kilo apelsiner i det här fallet blev knappt tre stycken, jag köpte...fyra stycken vägandes 1,2 kilo. Och fick betala för 1,2 kilo Raoyal Gala äpple, som kostade 24:90 kg.

Mycket har jag varit med om, men att äpplena har tjocka orange skall och smakar apelsin, det är nytt för mig.


Vi d en snabb påringning till ICA, gav Eva-Lena, som svarade igår också, att det skulle kunna korrigeras när jag kommer imorgon. NÄr jag kommer?! Något förutsätter visst att jag kommer.  Det är min ICA det!


Å andra sidan tabbade jag också mig i kassan, kanske var det orsaken till missen. Jag drog kortet och råkade trycka på stopp, vilket fick den alltid lika trevliga kassörskan att haja till, när hon slog in äpplena apelsinerna. Snart får jag väl öknamnet "Tabben".



//Zkrivaren

Av Zkrivaren - 28 januari 2009 11:02

En stockholmare gästade sin kusin, som var jordbrukare i Småland. En kväll skulle han hjälpa till med att driva in fåren i lagårn. När han var klar med detta var han alldeles genomsvett. Väl inne i huset flämtade han:
- Fåren var väl ingen konst att få in, men lammen!
- Vilka lamm? Jag har inga lamm! sa lantbrukaren förvånat. Och så gick de ut i lagårn och tittade efter lammen. Och där, längst inne i ett hörn, satt fem stycken harar och kippade efter luft!

Av Zkrivaren - 28 januari 2009 10:48

Gårdagens avslut valde jag bli msn, chatt till sena kvällen, sedan kunde jag ånyo inte somna, satt och sorterade in bilder, sominte blivit korrekt katalogiserade, det tog några timmar i anspråk.


Och dagens väder, är det inspirerande mulna vädret, alltså sovväder!

Själv är jag dock vaken, för jag har lite svårt att skriva här i sovande tillstånd, än så länge ;-)


//Zkrivaren

Presentation

Omröstning

TV-avgift skall betalas...
 ...via en avgift som nu
 ....reklam
 ...skatt
 ...skatt och reklam

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
<<< Januari 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards