Senaste inläggen

Av Zkrivaren - 4 oktober 2009 23:36

Jag har varit fotograf under många år, varit med att få utrustningen sönderslagen, blivit hotad med stämning, försök till stöld och annat, men jag har inte varit ute och fotat älgjakten, vilket har varit i tankens värld.


Nu blir det lite mer tänkande efter det jag läst om en norsk fotograf som var ute och fotograferade jakten. Jägarna betalade med en kula och skadorna är allvarliga och tillståndet för den skottskadade fotografen är inte stabilt.


Olyckan inträffade när fotografen och tre jägare var ute i skogen. Jägarna har erbjudits och mottagit krishjälp efter den förfärliga händelsen.

[Källa: DN]


Jag som trivs i skogen, får passa mig, kanske de tar mig som vildsvin, för nån älg lär väl inte finnas kvar efter det att vissa skogsföretag krävt massiv avskjutning, helst utrotning av djuret ifråga. Borde vara tvärtom.


Lev väl!


//Zkrivaren

ANNONS
Av Zkrivaren - 4 oktober 2009 13:24

Ruskvädret fortsätter ute med hård vindar och konstant nederbörd, något jag inte vill ha, fast ha det mysigt inne med en dam är ju inte fel då. Ingen vill ju gå ut i ovädret en söndag.

Vädret har nog övertagits av SVT, så de får in ännu mer licenspengar, för alla har vi ju väder...nånstans. Och vädret går ju i repris nu, så det passar nog bra.

Själv ska jag äta.


//Zkrivaren

ANNONS
Av Zkrivaren - 4 oktober 2009 09:30

Besök på natten är ju toppen, de kan vara olika för den som får det. För egen del så var besöket inte ämnat till mig, men det gav mig en hel del andrum. Kaffe i godan ro och lite data tid,  är så nöjd med de lilla jag kan få av egen tid.


 Att skapa utrymme för mig själv kan vara svårt, om nästan inte omöjligt. Är jag bitter över det? Nej, men kanske lite frusterad ibland när jag är trött och ledbruten. Att leva och bo ensam med ett funktionshindrat barn + syskon ger mig en annan syn på de vadagliga. Här finns inga ytligheter, bara svart eller vitt. Inte så lätt alltid, men med list och vana så får jag det att gå runt. Priset som jag betalar för detta ger mig både sorg och välbefinnande, de är små så kort tid av livet och mitt mål är att jag kan skapa en grund till dom att stå på när de ska lyfta ur boet.


Och i skrivande stund så är mitt vardagsrum täckt av filtar och kuddar i ett gigantiskt kojbygge, men vad gör det i världen? inget kan jag tro. De tisslas och tasslas i hemligheter. Att min Tussa kan fungera i 2 samhet en hel kväll och att äventyret kan fortsätta dagen efter är ju en bedrift som inte är mätbar.


Det får mitt slitna intelekt att ta en paus, frågan som finns och lurar i bakgrunden är ju vad som kommer efter, har vi otur så blir det jobbigt, men det kan även bli ingenting. Brukar inte ha tur i lotteri men vem vet. Det kanske är vår tur att vinna idag.


Mitt val från gropens botten, är att titta upp mot toppen, hitta lösningar på vägen, att jag skulle falla i självömkan är ju ingen lösning för någon, särskilt inte för mig själv. Att ha roligt på vägen är viktigt, hitta humor i din vardag tillsammans med dina kära. Det är bättre än alla pengar i världen, att min Tussa är lycklig och mår bra. Våran stege mot toppen är lång, men vi kommer att kravla över kanten en strålande dag, och vem vet, det kanske blir i dag..


Zvalan hälsar till alla / lev i dag, i morgon kan de vara förbi.

Av Zkrivaren - 4 oktober 2009 08:15

När Camilla blev arbetslös, skrev hon en bok om situationen, nu stoppar a-kassan henne från att signera sin egen bok som ett förlag ger ut. Hon står nämligen som arbetssökande, är det sådant som nu sker är starta-eget-bidrag hon ska ha, resonerar de.


Camilla Eriksson, 41, från Karlstad är utbildad manusförfattare och ser lanseringen av sin nya bok som en möjlighet till ett jobb och en inkomst. Bokmässan i Karlstad den 6-7 november hade nämligen varit ett utmärkt tillfälle att marknadsföra boken "Kvinnor som kunde tala med grodor".


Å ena sidan vill a-kassan höja och få medlemmarna kvar, å andra sidan får de inte försöka på alla sätt att skaffa en egen inkomst att leva på, detta är dubbelmoral, och a-kassans vara eller icka vara, har bara ett svar, bort med skiten!

De ska vara glada att en kreativ person som Camilla gör något, som kan ge henne inkomster och jobb, därmed slippa stå hos a-kassan och belasta dem, liksom hos arbetsförmedlingen.


http://www.expressen.se/Nyheter/1.1729618/a-kassan-stoppar-camilla-fran-att-signera-sin-bok


//Zkrivaren


Av Zkrivaren - 4 oktober 2009 00:05

Efter en god dag som sköts i sank under kvällens tidiga skede, kom ett av de just sänkande orsakerna att spela en viktig roll för att vända den nedåtgående trenden upp igen, och det till en något högre höjd än tidigare, och jag kan lägga mig nöjd med denna regniga lördag, som varit så trist.


Lev väl!


//Zkrivaren vars zkriverska är på g.

Av Zkrivaren - 3 oktober 2009 12:39

Det är med en viss sorgsenhet jag vaknar idag, det är utlovat snö, upp till 15 cm på sina håll i Värmland, Dalarna och Jämtland. Det verkar bli en lång tråkig kall vinter, i ensamhet dessutom. Depressionen hukar bakom stenen, och bakom husknuten finns ångest, de ständiga kamraterna i den kalla mörka världen som kallas vinter.


//Zkrivaren

Av Zkrivaren - 2 oktober 2009 21:28

Nu är det dags att avsluta en rivstart i bloggen och hoppas att du återkommer till den igen.

JKag ska nu återgå till en vardag utanför bloggen, som inte är så trevlig.


Jag önskar läsaren en fortsatt trevlig kväll!


Lev väl!


//Zkrivaren

Av Zkrivaren - 2 oktober 2009 21:00

Försäkringskassan är en av Sveriges mest utskällda myndigheter.

Handläggningstiderna har drivit förtvivlade människor till socialen och kyrkans soppkök.

Sjukskrivna får se sina läkarintyg rivas av försäkringskassans läkare.

Missnöjet har nu gått så långt att anställda mordhotas och hängs ut på internet.


Detta är Sverige idag, året är 1809 2009, vi har en gröt till regering som kallar sig alliansen.

Alliansen mot de sjuka, mot de svaga, mot de som inte kan göra nåt eller försvara sig.

Verktyget till krigsmaskinen är Försäkringskassan.

Samhället rasar samman utan finanskris, socialen bryter mot lagen och regeringen blundar.

Och det förstår man när man vet hur fett bra politiker har det, i regering som opposition. inte mycket hörs från den sistnämnda vars svaga partiledarinna, tycks ha huvudet under sanden för en tid av ytterligare fem år.

Ärligt talat tror jag inte något parti i oppositionen kommer att förändra det till det bättre i större omfattning för de nu så utsatta sjuka. Erfarenheten visar att det som är lönsamt samhällsekonomiskt, behåller man så mycket det går av.


Dessvärre handlar det inte bara om pengar. Sjukskrivningar anses dessutom i många fall vara onödiga, till och med skadliga. Särskilt när de handlar om psykisk ohälsa eller smärta, och dessa står för 75 procent av alla sjukskrivningar.

- Ingen vetenskaplig studie har kunnat visa att man blir frisk av att stanna hemma. Att dra ner rullgardinen och isolera sig hjälper inte, säger Tommy Elfstrand, försäkringsläkare vid Försäkringskassan.


Och han har delvis rätt, det hjälper inte att sitta hemma bakom en neddragen rullgardin, men det är också allt som han har rätt i, om någon nu gör så.

Ingen vetenskaplig studie har heller visat på att personer med psykisk ohälsa, mår bättre av att pressas mot en avgrund av oro för framtiden, sin familj, boende och försörjning!

Tvärtom har många ovetenskapliga resultat visat motsatsen, något Elfstrand borde lära sig av, ta till sig, men det gör han inte för egentligen är det bara pengarna, kostnaderna, som räknas. Människorna är inget värda idag, speciellt de sjuka!


Jag kan inte se varför inte de skall få fortsätta vara sjukskrivna och få kraftfull hjälp från FK, på ett sätt som är positivt för den enskilde, som samtidigt minskar kostnaderna, och hatet mot FK lägger sig. Och man kommer tillbaka till ett arbete, istället för att lägga över allt på sociala som måste bryta mot lagen och inte betala ut bidrag som de ska enligt lag göra. Detta leder till ännu värre situation för den enskilde, och i slutändan för samhället och landet Sverige.


Gunnar Axén, M, ordförande i socialutskottet, ser bara fördelar med de nya reglerna - i och med att sjuka kommer tillbaka till arbetsmarknaden.

- Vi hjälper de långtidssjuka att bryta isoleringen. Vi satsar ju 17 miljarder på arbetsinriktad rehabilitering, det är faktiskt den största satsningen genom tiderna.

På försäkringskassan har man inga planer på att inleda en charmoffensiv. Fokus ligger i stället på att följa reglerna och att de som blir beviljade ersättningen ska få den i tid.


Till Gunnar Axén måste jag fråga hur han mår? Jag menar med allt korsdrag av vindar och kyliga sådana nu som far in i ena örat genom det innehållslösa huvudet och ut i andra örat.

Något mer illaluktande skitsnack har jag inte hört från nån annan på länge!

Dessa 17 miljarder som satsas på att förnedra era väljare, kan Axén stoppa upp mellan öronen så kanske han kan tänka som en 2-åring i alla fall.

Nu är jag inte politiker för jag anses överkvalificerad eftersom jag kan tänka och känna medlidande, det får inte en politiker göra idag.


Jag kan bara konstatera att Sverige är sjukt, sjukdomen är beslutsfattande politiker och FK, och vaccinet finns ännu inte.


Läs mer i Expressen


//Zkrivaren
Presentation

Omröstning

TV-avgift skall betalas...
 ...via en avgift som nu
 ....reklam
 ...skatt
 ...skatt och reklam

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
<<< Februari 2013
>>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Zkrivaren med Blogkeen
Följ Zkrivaren med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se